@Kutay.A, benim girdiğim sene mühendislik kadrosu çoktu hatta 50 puan ile yerleşenleri görmüştüm. Şu anki mevcut durumu bilmiyorum kadrolar dolduysa azaltmış olabilirler.
Çabanızı anlıyorum sadece şunu anlamakta zorlanıyorum. Kendimizin gerçekleştirebileceği hedefler vardır, bir de başkalarının yardım ve desteği ile kazanılan. Eğer kendinizin başarabileceği bir şey ise ki bu görevde yükselme sınavı ile mümkün olabiliyor, bu konuya dikkat çekmek istemiştim. Umarım yakın zamanda istediğiniz kadro olur.
@selda*
Geçmiş yıllarda dediğiniz gibi çok düşük puanlarla atamalar olmuş. (Mühendislik-Öğretmenlik-diğer Memur alımları) Ancak son alımlarda kadro sayısı sınırlı bazı alanlarda hiç yok.
Dediğiniz gibi gerçekleştirebileceğimiz hedefler var ama ben sana şöyle izah edeyim;
Normal Kpss de yeterli puan alsam atanamıyorum. Sağlık raporu isteniyor. E-Kpss ile yeterli puanı alıyorum kadro açılmıyor.
Kurum içi yükselme de bizim elimizde olan bir şey değil. Kurumun Ünvan değişikliği sınavı açması gerekiyor. Bunun içinde malesef adamınız olması gerekiyor.
Adil bir kadro dağılımı yapılmadığı için alanımızda atanamıyoruz. Bunun için Ünvan değişikliği istiyoruz.
sendikanın memurun özlük haklarında bişey yapamadığını bilsemde ben bu konuda yetkili sendikadan ümitliyim. Sendika toplu sözleşmede hükümetten bunu söke söke alacak demek istiyorum ve diyorummm.
son arayışlarımda böyle bir yazı gördüm eğer doğruysa bu rüyamız suya düştü link:https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/...sira_no=221696
@emir79
Bu sendika neyi yapmış kiBir şey alamaz merak etmeyiniz saygılar
Devlet Personel Başkanlığından engelli personeller için cevap! ? Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası pardon arkadaşlar link bu diğer linki yanlış yazmışım bu linkte cevap verilmiş
bu konuda gelişme yok mu?
Devlet öğrenim görmüşssen engelli değilsin olarak görüyor git kardeşim normal kpssden atan o zaman olarak bakıyor 2016 dan önce bir sürü branş mezununu alıyor sonra yok ne farkımız var onlarla müh.tekniker teknisyen oluyorsun ama kadron yok düz memur oluyorsun sonuç olarak mesleki ve maddi kayıp içerisinde oluyorsun engelliye ekpss pozitif ayrımcılık mı yoksa negatif ayrımcılık mı oluyor düşünülmesi gerekir hiç mi kafa yoran yok bu duruma mebin 932 personeli var tabiki en çok açık o kurumda olacak bizde lisans okuduk müh olduk kadro açmıyorlar öğretmenlere ayrı kadro açılıyor bu ne saçma durum ösymde mezuniyet durumumuz belli girenlerden peyder pey ona göre al ama yok git mebe düz memur ol belediyeye torpille girip mebe geçen bi ortaokul mezunu işçi senden çok maaş alsın hak mı ünvan değişikliğinin bir an önce verilmesi lazım zaten ünvanımız belli hakkımız gasp edilmektedir
Arkadaşlar yine aynı hataya düşmeyin, engellilere verilen tüm hakların toplamının 10 katı kadar dahası olsa, yıllardan beri süregelen envai çeşit ayrımcılığın tozunu alamaz. O yüzden kimin faydalandigina bakmaksızın her türlü ilave hakkın ananızın ak sütü gibi helal olduğunu bilerek peşine düşün/duşelim. Sen (geçmişten bu güne ülkeyi yönetenler) her alanda eşit rekabet koşullarını oluştur sonra gel bir daha konuşalım.
meb sınavsız vhki, şöför ve memur alımı yapıyor fakat başka bölümler için böyle bir uygulama hala yok.
sadece engelli diye yükselme olurmu böyle bir şey mantıksız birşeyin oluru vardır engellilik ekstra bir özellik değil ki diploman varsa herkesin girdiği sınava girersin sonra oluruna uğraşırsın
https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-2425.pdf güncel kanun tasarısı.