@ÖzgürKız
hollanda da engelli daha rahat yaşama imkanı mı buluyor
hem ekonomik hem sosyal yönden
@serhat1
Engelliyiz diye mesela gözde engelliysemiz eğitimde sana yardımcı olabilecek bilgisayarda sistemler olabilir. Sınavını bilgisayarda yapabilirsin. Yoksa engellisin diye sınavlardan men edilmek gibi bir lüksümüz yok. Olmasında. Aynı şekilde kadro yükselişinde.
@ÖzgürKız
hollanda da engelli daha rahat yaşama imkanı mı buluyor
hem ekonomik hem sosyal yönden
@mssq
Konu ben değilim konu yaşamakta kaldığınız eziklik. Ülkede olmamam bu konu hakkında fikir yürütemem gibi bir düşünce saçma olur. Yoksa en az sizin kadar vatandaşım.
Sorun bu zaten. Hollandada dava açıp kazanırsın tazminatını alırsın. Ki bunun örnekleri çoktur. Komisyonun önüne çıkarsın. Sen ve bir aday daha var diyelim. O engelsiz sen engellisin. Onu sırf engelli yok diye seçiyorlar halbuki sen daha yeteniklisin..Bir komisyonun önüne çıkıp size sorulacak formalite soruların ardından yerinize engeli olmayan, daha yeterli olarak ifade edilen, referanslı kişi alınacak demek.
Maslow abiye sorma imkanı olsaydı keşke; ülkede kimin güvenliği varda engellilerin olsun. Ki Türkiye’de ki toplum Pinto'nun piramidine daha yakın olabilir..
@serhat1
Yarım adam muamelesi görmüyoruz en azından. Bir birey olarak görülüyoruz. Şükür.
@ÖzgürKız
orada bütün düşünce ve fikirdeki insanlara saygı olduğunu biliyorum
@serhat1
Olması gereken bu. Çoğu şeylerde örnek olabilecektir. Özellikle konu engelliler olursa.
@ÖzgürKız
Benim bu konuda bir sıkıntım yok, sadece bir tespit yaptım. Ben yukarıdaki mülakat ve sınav kısımlarında sorun yaşadım. Merkezi atama ile bileğimin hakkıyla kadroyu aldım. Ama bu mücadelede arkadaşları yalnız bırakmaya niyetim yok.
Bu hak bu ülkede bazı kesimlere verildi, veriliyor. Neden engellilere verilmesi sizi rahatsız ediyor? Engelli kavramını, kendi engelinizle sınırlıyorsunuz? Her engel grubu için bahsettiğimiz engeller farklı zorluk seviyesinde olabiliyor. Benim için fizyolojik ihtiyaçlar kısmı hallolmuş olabilir fakat bazı engelliler için en basitinden bir yolda ilerlemek, tuvalete gitmek, metrobüse binmek bile imkansız. Bazı atanan arkadaşlara atandıkları birimde görev verilirken erişebileceği kısımlar verildi. Neden onun çalıştığı birimler erişilebilecek hale getirilmedi? Sorunumuz büyük sizin yaklaşımınız çok insafsızca.
@mssql
Sorunun büyük olduğu aşikâr. Engelliler işlerini daha kolayca yapabilmesi veya işyerine ulaşılmasında veya gereken ne varsa yapılması gerekmektedir zaten. Benim bahsettiğim o değil. Örnek sırf engelli olduğu için engelsizlere göre torpil yapıp sınavsız kadro yükselişidir mesela.
Bu toplumun hiç bir kısmında olmamalıdır fikrimce.
Bu konuda araştırma yapacağım kendi çapımda..
@ÖzgürKız konuları ve en önemlisi bu arkadaşların çalışma şartlarını bilmiyorsun ve konuya durmadan negatif yorum yapıyorsun (bence sen engelli düşmanı bir trolsün)
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI MADDE 10
X. Kanun önünde eşitlik
MADDE 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 12/9/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.
(Ek fıkra: 12/9/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar
(bunu da oku tamam)
özgür kızı dinlemeyin hesaba almayın bildigi hiç bir şey yok ne kadarda söylesek boş @ÖzgürKız çalışma şartlarını burda konuşmuyoruz zaten çalışma şartları kolaylaştırılıyor zaten
bizim demek istedigimiz farklı bi konu engellilere sınavsız geçişin verilmesi veya ayrı bir sınav uygulayıp ekpss gibi basitleştirilmeli nokta sen daha neyin peşindesin
arkadaşlar kulavuza baktınızmı lise düzeyi 1 tane hizmetli yok engelli lise düzeyi hizmetli dolu çok şaşırtıcı bir durum engelliye hizmetli sapasaglam adama memur kadrosu iyi valla
benim garibime gidiyor
https://www.memurlar.net/common/news...92783/klvz.pdf
Niye böyle ayrımcılık yapılıyor
Ne demek istiyorlar 😞
@TeK50
kardeşim senin dedigin çok saçma nitelikli atanan engelli çok az sayıda asıl önemli olan baya kişi var engelli hizmetli asıl sorun bu memur kadrosunun verilmesi zaten yapılan çalışmalarda bu yönde
şehıt yakınına gazılere ıtfaıyeceılere yurt çocuklarına hepsıne var engellıye yok hiç etik deyıl malesef kurumların temızlıyı engellıye kalmış bu kadar acız durum yani...
Valla Türkiyede engelli olmak çok zor heryerde sağlık raporunu istiyorlar sağlamsan tamam sağlam değilsen yallah benim en çok tuhafıma giden %40 engel sınırı var %20-30 hatta 39 engeli olanı sınava almıyorsunuz ama normal sınavı geçtimi mülakatlarda eleniyor niye sağlam raporun yok ee şmidi bu adam ne yapacak engel raporu vermiyorsunuz ekpssye giremiyor öteki sınava girince sınavı geçtin mülakatlarda eleniyor sağlam raporun yok diye çok tuhaf ve komik durum