@Zorro ben özelimde denizde bir damla bile değilim, Engelli kardeşlerime, arkadaşlarıma en küçük bir faydam olur ise çok mutlu olurum
@Zorro ben özelimde denizde bir damla bile değilim, Engelli kardeşlerime, arkadaşlarıma en küçük bir faydam olur ise çok mutlu olurum
Konu sneyper tarafından değiştirilmiştir (16.05-2018 Saat 10:16 ).
Bimer cevabı aldım.
Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz müracaatınız incelenmiş olup, söz konusu talebiniz ve önerileriniz, ilgili mevzuatta yapılabilecek değişiklik çalışmalarında göz önünde bulundurulmak üzere, bu konuya ilişkin notlarımız arasına alınmıştır.
Bilgilerinizi rica ederim. Devlet Personel başkanlığı Bilgi Edinme Birimi
çok sevindim, en azından olumsuz cevap gelmemiş, Devlet Personel Başk. benim yazım hiç sevk edilmedi, ya çalışma bak. yada aile ve sosyal pol. bak. sevk edildi. Başka nerelere yazmalıyım?
Benim de daha gönderdiğim yazılar (aynı talepler içindir) bazıları Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığına bazıları Çalışma Bakanlığına bazıları Devlet personel başkanlığına ki bazılarına cevap dahi yok her defasında ayrı bir noktaya gönderildi![]()
@sneyper; @Zorro; @elifsena
Her bakanlığa göndermeye çalışalım.
Engelli memurların eğitim durumları dikkate alınmayarak, EKPSS sınavı ile GİH Sınıfında göreve başlatılmaktadırlar. Oysaki engelli memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53.md sinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu kapsamda Devlet kurumlarının Ünvan değişikliği sınavı açması durumunda, bunlar dikkate alınarak; engellilerin SINAVSIZ olarak ünvan değişikliğini öğrenim düzeyine göre bulunduğu kadroya yerleştirilmesi gerekmektedir. Yada engelliler için sınavlı, ünvan değişikliği sınavı yapılarak, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğin değiştirilmesini arz ederim.
@ancıl
niye sınav yapılarak ünvan değiştiriyoruz ki? Sınavsız ünvan değişikliği istedik şimdi de sınav yapılsın mı diyoruz![]()
@elifsena
İlla sınavsız olacak diye birşey yokki. Engellilere özel sınavlı, ünvan değişikliği sınavı da yapılabilir. Mesela sınavda 70 puan alan değil de 50 puan yada 40 puan alan yerleşsin gibi. Yönetmeliğin muhakkkak değişmesi gerekiyor. Bizlere uygun şekilde verilmesini tüm engelliler için istiyorum. Bir kurumda ünvan değişikliği sınavı yapılınca engellilere hiçbir ayrıcalık gösterilmiyor. Sınavlı yapsınlar fakat ayrıcalıklı olsun. Elbette ilk istediğimiz SINAVSIZ olarak bizleri değerlendirmeleri
Zaten bu konuda bir kanun teklifi var. http://www2.tbmm.gov.tr/d26/2/2-2048.pdf
@ancıl
hayırlısı olsun, ben zaten meslek lisesi mezunuyken girdim, gih atandığımdan önlisan sonrasında lisans bitirdim, benim işime yaramıcak ama en azından eşim ve sizler faydalanın.
2007 yılında zabıt katibi olarak göreve başladım
2011 yılında 2.kez geçirmiş olduğum açık kalp ameliyatı sonrası %53 engelli raporu verildi. varmı bu konu ile ilgili bi avantajım acaba ?
Bir umut bekliyoruz....
@sajo___
16 yılla emeklisiniz
@ancıl bu cevap dün Başbakanlığı gönderdiğim yazıya istinaden gelen (kusura bakmayın sizi etiketliyorum)
CEVAP VEYA AÇIKLAMA : "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bahsi geçen yönetmeliğe göre, engelli personelin istihdam edileceği birimler engellilerin engel durumları dikkate alınarak ilgili kamu kurum veya kuruluşunca belirlenmektedir. Yönetmeliğin 11 inci maddesinde belirtildiği üzere kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için engelli memur alımı yapacakları münhal kadrolarını, Devlet Personel Başkanlığına ilgili yılın Ekim ayı sonuna kadar bildirmektedirler.
Çok sinir oldum ben ya, şimdi ne yazmalıyım? Bu arada ben 2010 da meslek lisesi mezunu olduğum halde, düz memur olarak atandım. Kopyala yapıştır yapıp hep aynı cevabı yazıyorlar.
Arkadaşlar bu cevapları bakanlıktaki memurlar mı yazıyor, bu nedir ya en azından değerlendirilecek desinler...
@sneyper; @elifsena;
Bu konuda yönetmeliğin değişmesi için idari mahkemeye başvurulması gerekiyor. Lakin bu sebeple ilgili arkadaşlarımın desteğini almam gerekecek. Bu hususta sizi bilgilendirecem. Çalıştığım için biraz zamanım olmuyor.
Bimer cevap/onay yetkilileri kendileri cevap vermezler. İlgili birime bimer başvurusunu iletirler. Gelen cevabı sisteme girerek onaylarlar.
Bu konuyla ilgileneceğim. Fakat benim daha önce yazdığım metni devamlı göndermeye çalışın. Vazgeçmek yok arkadaşlar.
Bu arada benim mesajlarıma eksi veren kim? Ben burda engellinin haklarını savunuyorum.