TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
Toplam 39 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    uNiQuE_54 Avatarı

Son Giriş
    24.05-2023
    Saat
    23:34
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    50
    Verilen Beğeniler
    6

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Öncelikle Merhabalar,
    Şunu merak ediyorum ve benim gibi merak edenlerde vardır mutlaka,
    Devlet memurları atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre;
    Engelli memurların isteği dışında yeri değiştirilemeyeceği ve engellilik durumuna göre yer değişikliği yapabileceği yazmaktadır.
    Ancak, isteği dışında yeri değiştirelemez ifadesi bütün engelli memurlarımı kapsamakta yoksa engellilik durumundan tayin olanlarımı?
    Ayrıca engellilik durumuna göre tayin istediğinde engellilik durumundan kaynaklanan gerekçeler denilmekte bu gerekçelere nelerdir? bilgisi olan var mıdır acaba.
    Sonuçta sağlık durumu, eş durumu ve can güvenliği mazeretlerini biliyoruz da engellilik durumuna bağlı yer değişikliğindeki gerekçe nedir sizce?

Üye
    habip50 Avatarı

Son Giriş
    09.03-2020
    Saat
    13:41
    Yaşadığı Yer
    Nevşehir
    Alınan Beğeniler
    41
    Verilen Beğeniler
    9

Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)

İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ileağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundankaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânlarıve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

(2)Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumununtedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkrakapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumuortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır

değerli arkadaşlar; mevzuattaki sıkıntıları anlatmaya çalışıyorum. bu bahsettiğiniz maddelerde açık ifadeler yoktur. ayrıca idareyi de kesin bağlamıyor. nereye çekerseniz oraya kadar uzar. idareye geniş bir karar verme yetkisi de tanıyor. meb de çalışıyorsan sıkıntı yok, mazeret kısmına (Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.) ) yazman yeterli olacaktır. raporun %40 ın altına düşmediği sürece meb seni isteğin dışında bir yere atamaz. öğretmen isen o biraz daha karışık. bu söylediklerim meb için geçerli örneğin üniversitede çalışıyorsan bu hakların hiç birinden yararlanamassın çünkü onlar uygulamıyorlar.

Üye
    uNiQuE_54 Avatarı

Son Giriş
    24.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    50
    Verilen Beğeniler
    6

Hayır Orman Bakanlığında memurum ben, kanun biraz dediğiniz gibi ama merak ettiğim şudur;
    1) Kurumlar engelli memurun isteği dışında başka bir yere görevlendirme veya tayin olarak yerini değiştirmek gibi gönderebilir mi?
    2) ''Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez.'' ifadesi tüm memurlarımı kapsıyor yoksa sadece engellilik durumundan tayin olan engelli memurlarımı?
    3) 'Engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir. '' ne gibi gerekçeler bunlar bunu anlayamadım?

Üye
    habip50 Avatarı

Son Giriş
    09.03-2020
    Saat
    13:41
    Yaşadığı Yer
    Nevşehir
    Alınan Beğeniler
    41
    Verilen Beğeniler
    9

orman bakanlığının uygulamaları geçerli olacaktır diye düşünüyorum. o kurumda çalışan engelli veya idarecilerle konuşman daha sağlıklı bilgi alman anlamına gelir.

1. isteğin dışında veremeyeceğini düşünüyorum en azından meb böyle yapıyor.

2. tüm memurları %40 raporu olanları (GİH, YHS, Şoför, bil. işleetmeni, VHKİ v.b) kapsıyor fakat kariyer memurluk dediğimiz öğretmen gibi memurluklarda durum değişir.

3. burası çok geniş bir konu; engelini yazıp örneğin ortopedik isen, bununla ilgili mimari durumları, ulaşımı falan gösterebilirsin. kısacası sana sıkıntı çıkaran durumları mazeret gösterip ilgili maddeyi de eklersen sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.

Üye
    uNiQuE_54 Avatarı

Son Giriş
    24.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    50
    Verilen Beğeniler
    6

Memur olmuş fakat bu konularda yasal düzenlemeler ile ilgili fikir sahibi olmayan engelli arkadaşlar mevcut. Fakat kamuda engelli kavramını bilmeyen amir/müdürler var bu sebeple kurum idarecileri bizden bilgisiz. Devletimizin bizlere verilen hakları öğrenmeye ve bu durumlarla karşılaşan arkadaşlara yol göstermeye gayret ediyoruz lakin kanunlar nereye çekersen o tarafa gidercesine..

Üye
    bghns Avatarı

Son Giriş
    04.12-2017
    Saat
    08:59
    Yaşadığı Yer
    ısparta
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar. 5 yıl önce %47 raporumla (kalp rahatsızlığım var) atandım.

İsteğin dışında bir yere atamam yapılamaz bunu biliyorum. Fakat A okulunda memur olarak çalışırken B okulunda memur bulunmadığı için Milli Eğitim Müdürlüğü beni her iki okulun işlerini yapmak üzere görevlendirebilir mi?

Kusura bakmayın karışık oldu sanırım. Yardımcı olabileceklere teşekkür ederim.

Üye
    esmeradamm Avatarı

Gerçek Adı
    Ali Yılmaz
    Son Giriş
    26.05-2023
    Saat
    11:35
    Yaşadığı Yer
    Burdur
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    9

DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE
    ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu
    ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.

Üye
    bghns Avatarı

Son Giriş
    04.12-2017
    Saat
    08:59
    Yaşadığı Yer
    ısparta
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

İyi günler bu yazdığınız atama ile ilgili. Benim sormuş olduğum görevlendirme konusunda. Beni alıp 6 aylığına bir kuruma görevlendirebilir mi.

Üye
    cicikıs Avatarı

Son Giriş
    26.05-2023
    Saat
    11:47
    Yaşadığı Yer
    Çanakkale
    Alınan Beğeniler
    83
    Verilen Beğeniler
    100

Kanun gayet açık aslında engelli memurun şu engelli bu engelli diye ayırt etmeksizin engellilik durumu devam ettiği sürece isteği dışında tayin edilemez diyor. Ama sen engel durumunu bahane ederek tayin isteme hakkın var neresi anlamadınız bende onu anlamadım. @uNiQuE_54

@bghns
    657 sayılı Devlet Memurları Kanununda 87 madde ile yasaklanmıştır.
    "İkinci görev yasağı:
    Madde 87 - Memurlara;
    a) Bu Kanuna tabi kurumlarda,
    b) Sermayesinin tamamı Devlet tarafından verilmek suretiyle kurulan iktisadi kurumlar ile sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait bankalarda,
    c) Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan banka ve kuruluşlarda,
    ç) Yukarıdaki bentlerde yazılı idare, kuruluş ve bankalar tarafından sermayelerinin yarısından fazlasına katılmak suretiyle kurulan kuruluşlarla bunların aynı oranda katılmaları ile vücut bulan kurumlarda,
    İkinci görev verilemez; bu kurumlardan her ne ad ile olursa olsun para ödenemez ve yarar sağlanamaz.

87. maddenin dışında ayrıca 88. maddede de bir düzenleme daha yer almaktadır. Devlet memurları Kanununda ikinci görev verilmesi şartları, usulü ve sınırları, ikinci görev verilecek bazı unvanlar ile bunlara ikinci görev olarak verilebilecek görevler 88 inci madde ile düzenlenmiştir.

"İkinci görev verilecek memurlar ve görevler
    Madde 88- Bu Kanuna tabi kurumlarda çalışan Devlet memurlarına esas görevlerinin yanında;
    A) Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak memurlara gördürülmesi öngörülen sürekli hizmetler,
    B) Mesleki bilgisi ile ilgili olarak, hizmet olanakları elverişli bulunmak ve atamaya yetkili amir tarafından uygun görülmek şartiyle;
    1) 87 nci maddede yazılı kurumların tabiplikleri, diş tabiplikleri, eczacılıkları, kimyagerlikleri, veterinerlikleri, avukatlıkları ile Adli Tıp Kurumu Uzmanlıkları,
    2) Asıl görevlerinin bulunduğu bucak, ilçe ve zorunlu hallerde iller belediyelerinin yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar ve mimarlarca yürütülmesi gereken teknik hizmetleri,
    İkinci görev olarak verilebilir.

Asıl görevlerinin yanında;
    a) Tabiplere; sağlık müdürlüğü, sağlık müdür yardımcılığı, sağlık grup başkanlığı, baştabiplik ve baştabip yardımcılığı,
    b) Diş hekimlerine ve veterinerlere, meslekleri ile ilgili baştabiplik,
    c) Veteriner, dişhekimi ve eczacılara; baştabip yardımcılığı,
    d) Öğretmenlere; okul ve enstitü müdürlüğü, başyardımcılığı ve yardımcılığı görevleri,
    ikinci görev olarak yaptırılabilir."

Üye
    uNiQuE_54 Avatarı

Son Giriş
    24.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    50
    Verilen Beğeniler
    6

@cicikıs

Ben anladım 'engelli memurun isteği dışında yeri değiştirilemez deniyor' tayin yada görevlendirme farketmeksizin isteği dışında yer değiştilmiyor. Bunu bile bile yapan kurumlar mevcut hala bir engelliyi yada engelli yakınını başka yerlere görevlendirebiliyor sonra sen uğraş dava mahkeme cart curt .. Kurumlarda personel şubeler bizlerden bilgisiz.

Üye
    Thedisa Avatarı

Son Giriş
    06.05-2023
    Saat
    12:09
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    2

Gerekçe olarak neden tayin istediğimi yazmıştım ikametime yakin olmasini istemiştim gecen yıl bu yıl da basvurdum

Üye
    esmeradamm Avatarı

Gerçek Adı
    Ali Yılmaz
    Son Giriş
    26.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Burdur
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    9

Hocam yazdığım kanun sizin konuyu da kapsıyor. Vesselam.

Üye
    NaftalinKokusu Avatarı

Son Giriş
    24.04-2023
    Saat
    15:50
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    3

MEB'in gözünü seveyim be bence engelliler için en iyi bakanlık MEB bu net

Üye
    esmeradamm Avatarı

Gerçek Adı
    Ali Yılmaz
    Son Giriş
    26.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Burdur
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    9

Meb te iyi...
    Özellikle evine yakın okula memur olarak atanmışsan. Bundan iyisi şamda kayısı tek kötü yanı yükselemzsin.

Üye
    vega1616 Avatarı

Son Giriş
    29.03-2019
    Saat
    15:31
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    1

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    engel durumum yuzde 40 ancak benı baska bır yerde gorevlendırmek ıstıyorlar ne yapmam gerekır anlatırmsınıuzz

Sayfa 1 / 3 123 SonSon