https://www.saglik.gov.tr/TR/dosya/1...n-muafiyet.pdf bu genelge tüm resmi dairelere gitti 2010 yılında gece vardiyesi hafta sonları ve resmi tatilllerde görev yok başbakanlığın 30.01.2010 tarihli yazan yer
https://www.saglik.gov.tr/TR/dosya/1...n-muafiyet.pdf bu genelge tüm resmi dairelere gitti 2010 yılında gece vardiyesi hafta sonları ve resmi tatilllerde görev yok başbakanlığın 30.01.2010 tarihli yazan yer
Cumartesi pazar sizi cagirdi ve siz gitmediniz bi yaptirim hakki varmi tabiki yok bu durumda zorla calistirmakta yok. Gorevlendirme yaptimi size haftasonu icin
Ben MEB de göreve başladım. Haftasonu eğitimlerde görevlendirilmek için sordular bende kabul ettim. okullar kaanan kadar C.tesi Pazar yaklaşık 6'şar saat mesai yapıcam. aykırı yaptırım var mı bilmiyorum ama sonuç olarak kendi isteğim doğrultusunda onaylandı ):
@weled
Kendi isteğinle yaptıysan hiç bir yaptırım olmaz niye olsun ki![]()
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim
Resmi yazılara göre hareket ederseniz başınız ağrımaz. Mesai harici görevlerde haftasonu vs resmi görevlendirme yapılmalı yoksa sorumluluk size ait olur. Söz uçar yazı kalır. Bilgiler için teşekkür ederim..
mesela okulda haftasonu sınav var diyelim sizinde görevli olarak burda kalmanız da bir problem yok başka okuldan görevli getirecek halleri yok
@Ahmedkilicc
Öğretmenler de devlet memuru onlar sınav olduğunda okullara geldiklerinde extradan 120 TL alıyorlar sizinde gelmenizi istiyorlarsa ücretini vermek zorundalar. Polisler içinde aynısı geçerli sınav öncesi arama vs.. yapan polislere de bir ücret veriliyor ya size de verilmeli yada ne yapıyorlarsa yapsınlar kafanızı yormayınSize yazılı bir şekilde tebliğ etmedikleri sürece gelme zorunluluğunuz yok.
bunu onaylarsanız görevlendirmeyi kabul ederseniz gelmek zorundasınız ama diğer türlü kimse getiremez haklısın
Hafta sonu çalışmaları için çalışandan onay alınır.Onay verildikten sonra çalışılabilir.
arkadaşlar kanunda ve yönetmelikte engelli memurun hafta sonu ve resmi tatillerde çalıştıralamayacağıyla ilgili hiç bir şey bulamadım ben. bulabilen var mı?
ben engelli memur olsam engelim varda memurluğum yok pazar günü çalışma olmaz hadi cumartesi pazar oldu diyelim memurun her hafta çalışması olmaz nöbet gelecekte tutacak hafta sonlarında çalıştırıldı dşiyelim devletten mesaisini alacak bana gel şimdi özel sektördeyim engelliyim haftanın 6 günü akşama kadar çalışıyorum bazen arada haftada 45 saati geçen çalışmalar oluyor mesai ücretini vermeyi bırak çok nadir veren iş yeri varsa onuda elden veriyordur bordrosuna yansıtan iş yerini türkiyede belki arasan el ve ayak parmakların sayısını geçmez aylık asgari ücret bazen onuda bulamayan sigortasız çalışan çalışmakta zorunda kalan sigortalı çalışıp asgari ücret verip bankaya yatan aylıktan personel aylığı çekince sonra birazını elden alan işyeri dahil duymadığım kalmadı inanınki eleştirdiğiniz konunun yerinde olmayı çok isterdim tatilin blli aylığın belli ister kızın ister kızmayın
hilal72 benim durumum çok farklı. anlatmam uzun sürer. ben devletten alacaklıyım. hak verilmişse sonuna kadar kullanacağım. ben nerdeyse can veriyordum. raporlarda,tutanaklarda, belgelerde ismim geçmiyor diye ve dava açmak için müracat tarihim zaman aşımına uğramış diye görev malüllüğü bile vermediler. adi malül sayıldım. sanki babamın işini yaparken geldi bu olay başıma. o dönemler boş ver vatan sağolsun diyordum.sonra gördümki ciğeri beş para etmez vatana millete sülük gibi, kene gibi yapışmış asalaklar, kan emiciler her türlü faydalanıyor nimetlerden. bense canımı ortaya koymuşum tüm iyi niyetimle hala da tırmalıyorum daha fazla vatana millete hizmet edeceğim diye. normal işim neyse maaşımı hakedip helal lokma yemek için o işimi yapacağım. verilen haklardanda faydalanmak anamın ak sütü gibi helal. dikkat ettiysen araştırıyorum illegal olan bişey peşinde değilim.kızdığım zaman böyle veryansın ettiğime de bakma vatana millete hakkım sonuna kadar helal olsun. engelliliğimin filan arkasına sığınacak biri değilim, zaten görünüştede çok şükür elim ayağım tutuyor ama hiçbirşey eskisi gibi değil. bana ihtiyaç olduğunu hissettiğim anda yine en ön saflarda olurum, can çıkar huy çıkmaz. fakat o bahsettiğim asalak insanlara ve kendileri yükselmek için personelinin kadrini kıymetini bilmeyen tüm yavşak amirlere asla hakkımı helal etmiyorum.