TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 5 İlkİlk 12345 SonSon
Toplam 64 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    pronet Avatarı

Son Giriş
    21.02-2017
    Saat
    12:29
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Sanırım yeşil pasaportun kimlere verildiğini bilmeyenler var. Yeşil pasaport sadece kamuda çalışanlara veriliyor. Her kamu çalışanına da değil:

Madde 14 - A) (Değişik bent: 28/05/1988 - 3463/2 md.) Hususi damgalı pasaportlar;
    (Değişik fıkra: 22/08/1989 - KHK - 378/1 md.) Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. (Ek cümle: 19/10/2005-5411 S.K./168.mad) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz.
    Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu nevi pasaport verilir.

Kaynak:
    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/951.html

Dolayısıyla sivil vatandaşlara zaten verilmeyen bir şey için memur olmayan engellilere de verilsin denirse teknik açıdan yanlış olurdu. Teklif hayırlı olsun. inşallah yasalaşır.

Üye
    ulugbey Avatarı

Gerçek Adı
    Serdar
    Son Giriş
    23.05-2023
    Saat
    10:30
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    20

Maddede yapılan değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarında ‘‘engelli (özürlü)’’
    kadrosunda çalışan 10 uncu yılını dolduran personelin hususi damgalı pasaport
    sahibi olması amaçlanmıştır.
    Bu kısma dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama 10 yıl kamu personeli olma şartı istiyorlar ne anladım ben bundan Ama Mhp'ye helal olsun sağolsun Ruhsar Hanım uğraşmış.

Üye
    pronet Avatarı

Son Giriş
    21.02-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Evet Ruhsar hanıma helal olsun bence de. Talebi duymuş ve teklifi sunmuş. Neden 10 yıl dediğini bilmiyorum. ENGELLİ MEMURA YEŞİL PASAPORT İÇİN YASA TEKLİFİ (MHP MİLLETVEKİLİ RUHSAR DEMİREL) adresinde bir arkadaş aşağıdaki yorumu yapmış:

"http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/951.html adresinde şu an ki pasaport kanunu var.
    Bu kanunda
    - Engelli memur ibaresi hiç geçmiyor.
    - 3. dereceye geçmek için 9. dereceyi baz alarak hesaplarsak 3. dereceye ulaşmak için 27 yıl çıkıyor

Görüldüğü gibi 10 sene verilecek olması en azından hiç yoktan iyidir. Teklif yasalaşırsa engelli memurun 10 yıllık hizmet sonucu yeşil pasaport verilir. "

Üye
    asi 23 Avatarı

Son Giriş
    11.03-2017
    Saat
    20:20
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

benim demek istediğim yurt dışına çıkması gereken tedavisi için olan özelde çalışan engeliler neden düşünülmez bu yasa neden memurlar üzerinden çıkıyor ben onu eleştiriyorum yoksa kanuna lafım yok ve ruhsar hanımıda ne olursa olsun tebrik ediyorum. yoksa burda eleştirmek için eleştiri yapmıyorum yanlış analmayın arkadaşlar.

Üye
    A.ASKER Avatarı

Son Giriş
    09.02-2023
    Saat
    15:04
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    6

ercan25 arkadaşa sonuna kadar katılıyorum memur işçi ayrımı benim çalıştığım belediyede de var engelli engellidir.Nedir bu çektiğimiz memur işçi ayrımından lütfen kimse üzerine alınmasın genel olarak yazdım.

Üye
    pronet Avatarı

Son Giriş
    21.02-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

asi_prens ayrı bir yasa çıkmıyor. kanundaki varolan yeşil pasaport alım şartlarına "10 sene çalışan engelli memurlar" diye madde teklif ediliyor. yani güncellenmek isteniyor. ve tabii umarım memur olmayan engelliler için de teknik açıdan mümkün çözümler düşünen birileri çıkar inşallah.

Üye
    asi 23 Avatarı

Son Giriş
    11.03-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

çıkmaz kardeşim bu hükümet işçi ve emeklilikle ugraşmaktan zaman bulamaz öyle bir yasa çıkarmaya adamlar memur diyip yatıyor memur diyip kalkıyor burdaki memur olan arkadaşlarımız üzerine alınmasın sakın ben hükümeten bahsediyorum.

Üye
    pronet Avatarı

Son Giriş
    21.02-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

eğer herşeyi hükümetten beklersek tabii çıkmaz. bu "birileri" içine biz engelliler de giriyoruz. vatandaş da giriyor. dernekler de giriyor. bilmem ne giriyor. eğer hiç bir şey yapmayıp, bir mail bile atmayıp hükümetin yapmasını beklersek daha çok bekleriz...

Üye
    asi 23 Avatarı

Son Giriş
    11.03-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşımm ömms yle ilği ne mailer atıldı adamlar tiye bile almadı ekim denilen 2 atamalar 2013 e kalmadımı demeki gönderdiğimiz mailerin ne önemi var.

Üye
    pronet Avatarı

Son Giriş
    21.02-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Evet arkadaşım, maalesef öyle ilgisizlikler de oluyor. İyi tarafına da bakmak lazım ÖMSS nasıl çıktı? Maillerle çıkmadı mı? Herkes "merkezi olsun çile çekmeyelim" diye yazınca olmadı mı?

Üye
    asi 23 Avatarı

Son Giriş
    11.03-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

evet arkadaşım aynen katılıyorum ama halen kpss altında alına engeli personele ne diyecez birde o var dimi ozaman ÖMMS neden getiriyorsunuz demezlermi adama.

Üye
    pronet Avatarı

Son Giriş
    21.02-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Bazı engelliler isterse kpss'ye katılabiliyor. Bu da en doğal hakları. Bunu yasaklamak doğru bir şey değil.

Üye
    asi 23 Avatarı

Son Giriş
    11.03-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşım ben polimege girmek istemiyorum beni yanlış anlamıyorsundur inşallah sadece özürlü memur seçme sınavını neden yapıyorsun kpss ile de alım yapılıyorsa 2010 da yapılan kpss sınavından alınan kurumlara kaç personel var mesala benim anlatmak istediğim bu kardeşim çeşke kpss ye girseydik diyen kaç bin tane engeli kardeşimiz var ömss ye güvenip girmeyen haksızmıyım.

Üye
    pronet Avatarı

Son Giriş
    21.02-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Yok yanlış anlamıyorum arkadaşım. Ben de düşüncelerimi söylüyorum. Önce KPSS vardı. Engelliler de katılabiliyordu.Ancak KPSS'deki sorular bazı engelliler için çok zordu. Özellikle zihinsel engelliler ve işitme engelliler için çok zordu. Kamuda da engelli kadrosu var. O zaman KPSS'nin yanında "kamuda sadece engelli kadrosu için engellilere özel bir sınav yapılsın" düşüncesi doğdu. Ve bence de iyi oldu. KPSS ile kamuda girme şansı çok düşük olan engellilerin kamuda işe girme şansı arttı. Hem KPSS'ye hem de ÖMSS'ye giren engelliler olmakta. Yani iki yerde de kendine güvenen engelliler var.

Üye
    asi 23 Avatarı

Son Giriş
    11.03-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Allah (cc) hakımızda hayırlısını versin.ama kpss işi torpil işi kardeşim ve kimki torpile kendine yer buluyorsa Allah a havale ediyorum.

Sayfa 2 / 5 İlkİlk 12345 SonSon