TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 5 İlkİlk 12345 SonSon
Toplam 61 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    ***Neri*** Avatarı

Gerçek Adı
    neriman
    Son Giriş
    16.09-2021
    Saat
    22:03
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    valla beni görenler hayat hıkayemin ardından cok imreniyoruz seni diyorlar neden diyorum herseye ragmen o kadar hayat dolusun kı biz bile bu halımızle senin kadar olamıyoruz diyorlar bende diyom eee hayata bakıs acısı diyelim biz buna deyincede sasırıp kalıyorlar

bir hastane odasında iki hastanın biri kör kör olan cam kenarında yatıyor digeri ise ameliyat olmuş camdan uzak yanındakı hastaya diyorki camdan baktıgında gördüğün gizellikleri bana anlatırmısın? Kör adam tabiki diyerek baslıyor anlatmaya kuslar börtü böcekler kosup oynayan cocuklar doğa güzellikleri yanındakının icini ferahlatıyor gün gfeciyor bi kac gün sonra o kör adam kalp krizi gecirerek vefat ediyor.tbiki yerinede diğer hastayı yatırıyorlar ve diyorki kendi kendine bu camda bakalım arkadasımın bana anlattıgı güzellikler neler birde ben göreyim diyor ve bir de bakıyorkı karsısında koskoca bi duvardan baska bişey yok

velasıl kelam bende bu görmeyen hasta gibi o koca duvara baktıgımda o duvarı degil hayatın güzelliklerini görüyorum.

Üye
    ayyüzlü Avatarı

Gerçek Adı
    ayyüzlü
    Son Giriş
    26.04-2023
    Saat
    14:45
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    0

gören arkadaş gözlerinden ameliyat olmuş herelde.gözler bandajlı olmasından kör olan arkadaşının kör olduğunu görememiş espiri bi yana nasıl görmek istersen öyle algılarsına güzel hikayemiş neriman benim asıl yorum ölmez kalırsak akşama

Üye
    ***Neri*** Avatarı

Gerçek Adı
    neriman
    Son Giriş
    16.09-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    3

Buna benzer bi hıkayeden alıntı yapmısdım ama güzel bi hikaye burda öemli olan görmek degil bakmatır.

Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    2.586
    Verilen Beğeniler
    3.621

hayalet73 sizin dediginiz artik komikmi yoksa kendinin aynisi engeli olmayaninin anlamadigimi yoksa iltimasmi basimdan gecen bi hastane olayi

simdi hacettepeye gogus rontgenine gitmistimo hastaneye isi dusupte beklemeleri bugun git yarin gelleri insan vaktine deger verilmeyenleri bilirsin kulaktan her zamanki gibi ameyilat olacagimya doktor filmler tahliller biktim usandim en son gibi gogus filmi
    kapida engellileri kayit duserse beklemeyecek diye kagit asmislar kagida engelinizi bide yanina isminizi yaziyorsunuz
    kapiya bakip hasta cagiranda topal
    hah bende sagirim cagirilinca anlayamadan cok sirami kaybetmisimdir tewkrardan sira almisimdir firsat bu ismimi yazdim sagir diye not dustumtopal arkadas cikti baska saglamlari unledi bir ikiee hani dedim topal arkadasa bende sagirim yazdimya ismimi
    bana dediki sen ayaklarinin ustunde durabiliyorsun engelli degilsin
    iyide duymadigimdan cok sira kaybettigim oldu bana ozel olarak yanima gelipte cagiracak anlayisi neden goremioyorum ayaklarimin ustunde duruyorum sukurde yani topal olsdaymis onu cagirirmista sagir engelli degilmis

Üye
    mavikalem34 Avatarı

Son Giriş
    24.05-2012
    Saat
    09:48
    Yaşadığı Yer
    istanbul.
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba arkadaşlar.Bülent bey dedikleriniz ve tesbitleriniz.Doğru ve sağlam.Görüşleriniz de aynı sağlamlıkta.Ben bir şey sormak isterim müsade ederseniz.Bir an düşünelim.Siz sağlamsınız arslanlar gibi,ve ben o sandelyedeyim.Sizin fikirlerinizde bende olsun sandelye ile beraber. Şimdi siz nasıl bir yaklaşım göstereceksiniz sandelyedeki bana?..Herhalde ifade edebildim.İnsanlar sevgi ile yaklaşmak istiyorlar sizlere. Ama sizleri kırmadan ve üzmeden nasıl yapacaklarını, nasıl davranacaklarını bilemiyorlar.Ne yapsınlar,nasıl tavır koyarlarsa memnun olursunuz:gözünüzdenmi öpsünler koçum benim diye?.Sizin' le tokalaşsınlar mı hiçbir şeyiniz yok canavar gibisiniz diye,Yoksa sizi görmezden mi gelsinler.Ben bile bilmiyorum. Nasıl davranırsam hangi tepki ile karşılaşacağımı bilmiyorum.Ben kendi fikrime göre normal bir insanmış gibi davranmayı tercih ediyorum.Doğru mu yanlış mı bilemem.Bence en doğrusu bu. Önce sizler kendinizi özürlü olarak görmeyin.Görmeyin ki toplumda sizi normal bir birey olarak görsün.Yani iş sizlerden başlar ve yine sizlerden biter kısaca.Siz isteyin toplum versin.Ama önce ne isteyeceğinize karar vermek lazım.
    Misal siz benim gözünde engelli değilsiniz.Nesiniz öyleyse.Siz birtakım rahatsızlıkları olan bir insansınız.Hastalık ayrı engel ayrıdır.Çoğu sağlam insanın yapamadığı işleri, sizin yapmanız, engel dediğiniz rahatsızlıkların aslında sizin için engel olmadıklarının en güzel isbatı değilmidir.Benim gözümde taş gibisiniz.Ve güzel bir örneksiniz. Aklınızın zekanızın maşallahı var.Netice ortada.Ama öteki arkadaşlarımız sızlanmaktan başka bir şey yapmıyorlar.Aciz insan gibi tavır koyuyorlar.Engelli insan sadece beyinde rahatsızlığı olan insandır.Düşünemeyen insandır.İradesi yoktur.Fikride yoktur. İşte bu arkadaşımız malesef engellidir ve herkesin yardımına da ihtiyacı vardır.
    Yani lütfen açıkça belirtiniz.İster burda ister başka bir yerde.Size toplum nasıl davransın.Nasıl yaklaşsın.Ne yaparsa sizleri memnun görebilir.Evet insanlar şöyle- böyle ama yine de hiç kimse sizleri üzmek ve kırmak istemez.Sizler bunu nasıl yapılacağını göstermelisiniz.Olurmu olmazmı bilemiyorum ama hayatta imkansız diye birşey yoktur biliyorsunuz.Hadi hep birlikte imkansızı,imkanlı hale getirelim.Herkese iş düşüyor.Bu arada bilmeden sürçü lisan etti isek affola. Saygılar.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mavikalem34 Mesajı Gör
    Bülent bey ben bir şey sormak isterim müsade ederseniz. Bir an düşünelim. Siz sağlamsınız arslanlar gibi, ve ben o sandelyedeyim. Sizin fikirlerinizde bende olsun sandelye ile beraber. Şimdi siz nasıl bir yaklaşım göstereceksiniz sandelyedeki bana
    Sakat sana neden bir şey söylemek isteyeyim? Yolda giderken sakat olmayanlar biribirini durdurup bişey diyor mu da ben sakat sana bişey diyeyim? Yanından geçip giderim...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    mavikalem34 Avatarı

Son Giriş
    24.05-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul.
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa Mesajı Gör
    Sakat sana neden bir şey söylemek isteyeyim? Yolda giderken sakat olmayanlar biribirini durdurup bişey diyor mu da ben sakat sana bişey diyeyim? Yanından geçip giderim...
    .
    Çok hoş bir Yaklaşım.Ama soruya cevap vermek istememişsiniz galiba?.

Üye
    hayalet73 Avatarı

Gerçek Adı
    Atakan
    Son Giriş
    10.08-2013
    Saat
    01:19
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/Beylikdüzü
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mavikalem34 Mesajı Gör
    Nasıl davranırsam hangi tepki ile karşılaşacağımı bilmiyorum.Ben kendi fikrime göre normal bir insanmış gibi davranmayı tercih ediyorum.
    Çoook yanlış yapıyorsunuz. Niye allahın sakatına normal insan muamelesi yapıyorsunuz ki. Tasmasından tutup biraz dolaştırın, ne bileyim başını falan okşayın, olmadı bir dal parçası fırlatıp getir koçum bana diyin, oyuncu olur bu sakatlar... Allahtan insanlığın kolla bacakla olmadığını bilen insanlar da var hala. Buna da şükür.

Üye
    ***Neri*** Avatarı

Gerçek Adı
    neriman
    Son Giriş
    16.09-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    3

hayalet

karsındakı insan bunu bilincindeyse nrmal karsılamasında ne var allah askına bazı inssanlar vardır merakdan kudurur sorar iş olsun diye bazılarıda bunu bilincindedir senin engelini unutturmak icin normal karsılar tıpkı benim çevremdekiler gibi iş yerimdekı evdeki dısardaki arkadaslarım ben bahane ürettikce onlar senin bizden neyin eksik dedikce ben mutlu oluyorum onların arasında moralim yukseliyor bu gercekten cok önemlidir.
    eger cevremizdeki insanlar bilinçli olabilseler okuzun trene baktığı gibi degil sıradan bi insanmıs gibi davranır davranır dediysekde köpek muamelesi yapmaz.
    senin engel durumuna baktımda yazmısın kalp diyabet troit die allah askına söylermisin bana herkes kısısel hastalıklarını suraya sen gibi yazsa bu dinyada engelsiz insanmı var sorarım sana?

Üye
    mavikalem34 Avatarı

Son Giriş
    24.05-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul.
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: hayalet73 Mesajı Gör
    Çoook yanlış yapıyorsunuz. Niye allahın sakatına normal insan muamelesi yapıyorsunuz ki. Tasmasından tutup biraz dolaştırın, ne bileyim başını falan okşayın, olmadı bir dal parçası fırlatıp getir koçum bana diyin, oyuncu olur bu sakatlar... Allahtan insanlığın kolla bacakla olmadığını bilen insanlar da var hala. Buna da şükür.
    .
    Merhaba atakan bey.Çok fazla heyacanla okumuşsunuz yazıyı.biraz sakinleşin ve tekrar okuyun lütfen.Hangi niyetle, neler söylendiğini gözden kaçırmışsınız.Aslında cevap çok basit ama ben sizin iyi niyetle söylediğinize eminim.Yani benim söylemediklerimi söylemişim gibi algılamışsınız.Lütfen doğru ve salih bir gönülle tekrar değerlendirin. Saygılar.

Neri kardeşim teşekkür ediyorum.Beyaz olan bir şey nasıl bu kadar siyah görülebilir.Malesef bazı arkadaşlarımız kurulmuş zemberek gibi boşalıyorlar.Ne dersek ,ne söylesek farketmiyor.Bizim kendileri için ne kadar üzüldüğümüzü göremiyorlar bile.Kendilerinin sözlerini biz hoş görüyoruz.Kızgınlıkla yazıldığı belli zaten.İşte biz bunu eleştiriyoruz.Hiç kimseyi engelli diye görmediğimi belirtmiştim.Fakat Atakan bey kendi kendini o kadar alıştırmış ki engelli olduğuna,bu fikrinden bir türlü kurtulamıyor.Öncelikle kendi kendine yardım etmeli.Bu fikirden bir an önce kurtulmalı.Malesef başka da bir çare yok.Aslında benim söylediklerimi siz bizzat uygulamışsınız.Hem siz memnun,hemde başkaları.Bundan güzel ne olabilir.Tebrik ediyorum sizi.Saygılar.

Üye
    miremur Avatarı

Gerçek Adı
    Emrullah
    Son Giriş
    28.07-2020
    Saat
    23:31
    Yaşadığı Yer
    Adana/yüreğir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Sakat olmak zaten başlı başına artı eksi ayrıcalıklı olmak demek...Sakatların dünyaya bakış açısı farklı,sağlamınki farklı,sağlamlardan sakat olmadan sakatları tam olarak anlayacaklarını zannetmiyorum...Sadece anladıklarını sanırlar,ben bir sakat olarak yolda bir sakat görsem sanki bir yakınımmış veya tanıdıkmış hissi uyanıyor ve gülümseyerek selam veriyorum...Selam verince derttaşa mutlu oluyorum...Günlük yaşam kargaşasında sakat olmanın bilinci ile kendimi doğal yaşamın akışına bırakıyorum.İnsanların beni övmelerini veya yermelerini hoşgörüyle karşılayıp hayattan zevk almaya bakıyorum....Hep derim iki seçenek var sakatların önünde...
    1:kahrederkmi yaşamak?
    2:tadını çıkararakmı yaşamak? tercih sizin...sevgilerimle...

Üye
    hayalet73 Avatarı

Gerçek Adı
    Atakan
    Son Giriş
    10.08-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/Beylikdüzü
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Burası yazıyla anlaşılabilen bir ortam ve ben de mimiklerinizi göremediğimden yazdıklarınıza göre karar vermek zorundayım. ''Normal bir insanmış gibi'' ne anlama gelir takdirinize bırakayım bari. Oradaki ''gibi'' olmasa ben de söylediğiniz gibi anlayacağım normal olarak. Doğru anlaşılmak istiyorsanız doğru cümleler kurun o zaman zira ben konuya bulduğum yerden dalmıyor anlayarak okumaya çalışıyorum.

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: ***Neri*** Mesajı Gör
    hayalet

senin engel durumuna baktımda yazmısın kalp diyabet troit die allah askına söylermisin bana herkes kısısel hastalıklarını suraya sen gibi yazsa bu dinyada engelsiz insanmı var sorarım sana?
    Neriman Hanım, ben gerçekçi bir insanım. Adım da yaşadığım yer de hastalıklarım da doğru olarak yazıyor forumda. Üye olurken bu alanlar vardı ve doldurdum bunun neresi abes geldi size. Olmayan bişey icat etmedim ki sizin profilinizde de var bu alanlar. Doldurup doldurmamak size kalmış ama ben doldurunca niye sorun gördünüz. Bu foruma laylaylom için ona buna çemkirmek için üye olmadım ki ben. Bildiğim kadarıyla benimle aynı hastalığı yaşayanlara yardımcı olmak için ve hayat tecrübemden katkı sunabilmek için üye oldum. Yoksa bu forumu üye olmadan da takip edebiliyorsunuz. Hoş bu forumda kimseyi şahsen tanımam ve kimse de beni tanımaz. Sağırım desem de farketmeyecekti yani ama o durumda sağırlara yardımcı olamazdım zira hiçbir bilgim yok o konuda.

Üye
    mavikalem34 Avatarı

Son Giriş
    24.05-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul.
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

hayalet73;

Haklısınız.bir kelime herşeyi değiştirebilir. Ama ya bütünü anlamamız lazım yada noktalama bilgilerinden tutunda bütün imla kurallarını burada tartışmamız lazım.Bir kelimeye takılıyorsunuz.ok.hassasiyetiniz belli. fakat birde; sizlere nasıl davranacağımız sorusuna cevap vermeniz gerekir mi acaba diye sormadan edemiyorum.Ama kullandığınız cümlelerHakikaten biraz incitici olmuş.Hiç düşünmeyi denedinizmi? bu sitede sadece hasta (diyelim)insanlarmı var.Cevabınız evet değilse diğerleri sizin deyiminizle bulunduğu yerden mi dalıyor?.Yoksa siz mi böyle algılıyorsunuz.Sizleri memnun etmek için bizde ellerimizi ve ayaklarımızı kestirelim mi ?.O zaman sorun hallolacakmı?.Başka bir başlıkta belirttiğim gibi ""dik durmak"" hakikaten bazen zor değil,imkansız oluyor.

Üye
    hayalet73 Avatarı

Gerçek Adı
    Atakan
    Son Giriş
    10.08-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/Beylikdüzü
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

O zaman şöyle anlatayım mavikalem34; sizleri kırmak veya üzmek ne bileyim birilerine çemkirmek gibi bir durumum ve niyetim yok. Yazdığınızı okuyunca ONLARDAN olduğunuzu düşündüm ki sizin amacınız bu değilse yazınızın o kısmını editlersiniz olur biter. Benim yazım da anlamsızca asılı kalır orada. ONLAR kim derseniz ikiyüzlüler diyeceğim. Hani empati empati diye sevgi kelebeği olarak dolaşır da sonra bir sakatın elini sıktı diye elini sabunla yıkar ya onlar işte. bunlardan toplumumuzda ne yazık ki çok fazla var. Bu ONLAR sık sık ikiyüzlülükleri hakkında açık verirler ama mesela Neriman Hanım gibi fazlasıyla alçakgönüllü arkadaşlar pek farketmez bunu, onların iyilik yönünü görmek daha kolay bir kaçış yoludur çünkü. Mücadele etmek, satır aralarını okumak ve anlamak çoğumuza zor gelir ve biz genetik olarak kolay yolu seçeriz. Umarım hassasiyetimin nedenini anlatabilmişimdir. Sorunuzun cevabına gelince; bana zaten Bülent Bey'in bahsettiği gibi yani normal davranırsınız. Kısacası yolda görseniz yanımdan geçer gidersiniz. Çünkü benim görünür bir sakatlığım yok.

Üye
    KaRe Avatarı

Son Giriş
    03.06-2016
    Saat
    21:23
    Yaşadığı Yer
    Güneşi Bol Bir Şehir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    evet sakatımm ama hiçteeeeee kendimi sakat görmedim olaya fazla duygusal yaklaşmamak lazım yürürken iyiidi de şimdimi kötü oldu misali hayata kaldım yerden devam duygular a yenik düşer isek zaten hayat berbat kat kat berbat

Sayfa 2 / 5 İlkİlk 12345 SonSon