Sayın Saner'e katılıyorum. Engelli olmak ayıp bir şey değil ki bize "engelli gibi davranılmasından" rahatsız olalım. Engelsiz insanlar gibi değiliz... Onların yaptığı pek çok şeyi yapabiliriz ama kendi yöntemlerimizle. Onların yaptığı ve bizim yapamadığımız şeyler de çoktur elbet, tıpkı herkesin şiir yazamaması, şarkı söyleyememesi veya basket atamaması gibi. Herkesin ilgi alanları ve yetenekleri farklıdır, bir şeye yeteneğiniz yoksa yapmazsınız olur biter. Ben mesela, insanların beni incelemesinden nefret ederim ve kimse bana "gel sen şurada şunu yap da insanlar görsün nasıl başardığını" diyemez, kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim... Bir şeye yeteneğim varsa, yapabiliyorsam yaparım, yapamıyorsam başka bir şeyle ilgilenirim. Yapabildiğim şeyleri insanlarla paylaşmak istiyorsam paylaşırım, istemiyorsam paylaşmam. Gözleri görmeyen biri oyuncu olabilir, şarkıcı olabilir, avukat olabilir, yüzücü olabilir, ama futbolcu olamaz, neden ona futbol oynatılsın ki? Eğlenmek için yapılacak ve görme engellilerin de yapabileceği yüzlerce şey bulunabilir, futbol oynatarak bu insanları tehlikeye atmaları çok saçma... Engelliler basketbol takımları var mesela, tekerlekli sandalyeyle yapılmaya uygun bir spor olduğu için bir tehlike arzetmiyor, seyri de hoş... Dağa tırmanma olayı da enteresan. Şehirde bile yaşam alanım sınırlıyken neden dağa çıkmaya hevesleneyim ki? Allah korusun, beni taşıyan kişi düşerse ne olacak? Ben o yaralandığı için üzüleceğim, o ben yaralandığım için üzülecek, ne gerek var bunlara? Gider bir çay bahçesinde çayını içer, denizi seyreder, temiz hava alır, eğlenir dönersin evine...
Yani, bu şekilde göz boyamaya çalışıyor, engellileri de emellerine alet ediyorlar. Çözülmesi gereken ve çözüm için hiç de acele edilmeyen yüzlerce sorun varken, yılda bir kez hatırlandığımız bu günü bu şekilde kimvurduya getirmelerine izin vermemeliyiz...
Saner'e klübümüz adına teşekkür mesajları gönderebiliriz...