TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 5 İlkİlk 12345 SonSon
Toplam 67 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    yarenn66
    Misafir Üye
    yarenn66 Avatarı

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    KEŞKE SAKATLIĞIN NİTELİĞİ BELLİ OLABİLSEYDİ.ÖNCEDENDE DEDİĞİM GİBİ BEYİNSEL İŞLEVİ BOZUK İSE GERÇEKTEN KÜRTAJ YAPILMASINDA YARAR VAR DİYORUM.BU KONUDA HAKLIMIYIM HAKSIZMIYIM BUNU KENDİM BİLE BİLEMİYORUM

Üye
    ahmetyildiz Avatarı

Son Giriş
    13.03-2018
    Saat
    10:20
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

Bu konu daha önceleri çok tartışıldı.
    Bence de konu ebebeynlere bırakılmalı Doktor ise ebebeynleri sonuçlar doğrultusunda aydınlatarak bir sonuca varılmalı...

Tabi ki zor bir karar burada her ne kadar maddiyat önemsiz desk de engelli bireyin harcamaları ihtiyaçları farklıdır. Neden birbirimi kandırıyoruz ki ülke olarak bir Norveç bir Danimarka değiliz ve ekonomik durum tüm dünyada kötüleşmekte ve kötüleşecek bunu önğömek için kahin olmaya gerek yok. Şirketler daha az istihdam daha fazla kar felsefesisle büyüdükçe büyüyor sonuçta sosyal devlet ölmekte Hoşgeldin globalleşme hoş geldin yeni düzen...

Tablo çok karanlık bana göre...

Diyeceksiniz ki ne alakası var Kim bakacak çocuğa Ebebeynleri peki ebebeynleri iş bulamazsa kim bakacak devlet mi??
    Evet bakar ama bir toplama kampında...

Bu kararı vermek zordur ama kimse bunu kurallara bağlama hakkına sahip olamaz bırakın ebebeynler kendi gerçekleri doğrultusunda iç muhasebesini ve reel gerçekleri doğrultusunda kararlarını versinler...

Ek olarak benim şahsi fikrim Kürtajdan yana...
    Ancak Toplumsal bir gerçek var ki bu karar ebebeynlerin sorumuluğundadır ve öyle de kalmalıdır...

Üye
    FINDIK Avatarı

Son Giriş
    26.04-2006
    Saat
    14:53
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ENGELLİ OLARAK YAŞAMANIN ZORLUĞUNU ENGELLİDEN BAŞKA ANLAYAN OLMAZ. BİR ENGELLİ OLARAK TABİKİ DURUMUMU ÇOKTAN KABULLENMİŞ DURUMDAYIM. YİNEDE BAZEN OTURUP "KEŞKE HERŞEY BİR RUYA OLSAYDI BEN UYANSAYDIM" DİYE DÜŞÜNDÜĞÜM OLUR.

YAŞADIKLARIMI BAŞKA BİR BİREYİN YAŞAMSINI ASLA İSTEMEM,HERZAMAN RABBİM KİMSENİN BAŞINA VERMESİN DİYE DUA EDERİM. BİLE BİLE ENGELLİ BİR ÇOCUK DÜNYAYA GETİRMEK ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK BİR MESULİYET HEM AİLE,HEMDE ÇOCUK AÇISINDAN ÇOK ZOR BİR DURUM. KESİNLİKLE ENGELLİ ÇOCUKLARIN KÜRTAJLA ALINMASINDAN YANAYIM.

Üye
    Rekursion Avatarı

Son Giriş
    05.12-2021
    Saat
    23:50
    Yaşadığı Yer
    Alamanya
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

ben shimdi tekrar diom ki:
    kürtaj hakkinin gerekliliini anlatmak icin yazilan mesajlarin bi cou insanlarin beyninde cizdii 'zavalli, yardima muhtac engelliler' hatta 'ailesine, topluma, ülkeye yük, alt sinif insani engelliler' resmini daha da renklendirip canlandirio daha da köklendirio...

ve nie yalan söliim, bu beni rahatsis edio... :|

Üye
    Baris Gurol Avatarı

Gerçek Adı
    Barıi
    Son Giriş
    24.11-2005
    Saat
    17:08
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Rekursion seni anliyorum.

Ama ben gercekciyim yani ben kendimi gercekten de oyle goruyorum, zavalli degilim ama yardima muhtacim, hastaneye bagimliyim, devlete yukum cunku tedavi masraflarimi devlet karsiliyor. Aileme yuk oldugumu sanmiyorum, alt sinif insan da degilim. Yani duygusal travmalara girmeden gercekci bir sekilde durumumu degerlendiriyorum.

'zavalli, yardima muhtac engelliler' hatta 'ailesine, topluma, ülkeye yük, alt sinif insani engelliler' resmini daha da renklendirip canlandirio daha da köklendirio...
    denilmesi beni rahatsiz ediyor asil, kendi durumumuzu yadsiyoruz, carpitiyoruz. Biz engelli olabiliriz ama alt sinif insan degiliz, devlete yuk olabiliriz, yardima muhtac olabiliriz ama zavalli degiliz. Biz de herkes gibi insaniz sadece hayatimiz biraz daha zor.. Ben bu zorlugu yasamamasi icin ailelerin ve dogacak bireylerin, kurtaj yanlisi oldugumu soyluyorum. Simdi de herkes hayatinda zorluk yasar, yasamaz mi diyeceksiniz. Zorluk kavrami da goreceli, yarin ne yasayacagimiz da belirsiz. En iyisi insanin her zaman akil ve sagduyuyla hareket etmesi.

Üye
    neptune Avatarı

Son Giriş
    04.07-2010
    Saat
    11:05
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Baris Gurol
    devlete yukum cunku tedavi masraflarimi devlet karsiliyor
    Dalga mı geçiyorsun? Devletin ve sağlık güvencesinin kurulma amaçlarından biri de bu zaten.
    Ayrıca bu mantıkla bakarsan devlete yük olmayan kimse var mı? Milyonlarca devlet memuru, kamu işçisi ve emeklileri ile aileleri hasta olunca aynı şey olmuyor mu? Şekerden yüksek tansiyona kadar bir sürü kronik hastalık var, onların tedavi masrafları karşılanmıyor mu.
    Bu ara biraz depressifsin galiba.

Üye
    Baris Gurol Avatarı

Gerçek Adı
    Barıi
    Son Giriş
    24.11-2005
    Saat
    17:08
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Evet dalga geçiyorum...

Her çalışanın maaşından sağlık harcamaları için devlet bir pay almıyor mu? Bütün hastalık masrafları bu toplanan paralarla karşılanmıyor mu? Herkesin ufak tefek hastalığı olabilir, ya da kimisi hiç ihtiyaç duymaz, çok nadir hastaneye gider (maaşallah)... Bunların zaten maaşlarından kesilen para onların masrafını haydi haydi çıkarıyordur. Ama benim hastalığımın maliyeti babamın çalıştığı kurumdaki ilgili zatın adımı bilmesini sağlayacak kadar yüksek. Bir gün babam fabrikada olmadığı için ben gitmiştim genel müdürlüğe (fabrikaya değil ha..) bir adama sevk kağıdıyla ilgili bir şey için gitmiştim. Sen Barış Gürol musun dedi bana, elimdeki sevk kağıdını görünce. Ne babamı bilir ne beni.. Elinden hergün kimbilir kaç yüz tane kağıt geçiyordur. Adam sanki film artistiymişim gibi bakıyordu bana "Sen Barış Gürol musun?" Evet dedim, evet o benim. "Haaa sen biliyor musun senin masrafın milyarları buluyor her yıl..." (Belki 5-6 yıl önceydi) Yaaaa dedim, öyledir herhalde ne bileyim...

Üye
    Rekursion Avatarı

Son Giriş
    05.12-2021
    Saat
    23:50
    Yaşadığı Yer
    Alamanya
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

barishcim, keshke koca dötlerini bi shehirden öbür shehire tashimak icin sürekli makam arabasi deishtiren, en ufak hastalikta yurt dishina en güsel, en ünlü hastanelere koshushturan bi takim insanlar da senin gibi "devlete, millete yük oluom mu acaba?" die düshünse...

insanlar bi dünya vergi ödüyo, icabinda o kadar sacma yerlerde kullanilio ki paralar... kurban olsun bu vergiler talasemili insanlara...

Forum Moderatörü
    Life Avatarı

Gerçek Adı
    ---
    Son Giriş
    21.03-2023
    Saat
    20:45
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    384
    Verilen Beğeniler
    412

bu konu gerçektende göreceli bir konu.Allah bütün engellilere ve ailelerine sabır versin. :cry:

Üye
    minerva Avatarı

Gerçek Adı
    Hatice
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    30
    Verilen Beğeniler
    15
    Blog Mesajları
    6

ben kürtajın gerekli olan durumlarda (ki engelli bir çocuğun olacağını öğrendiğin zaman bunu isteyip istememek anne babanın karar verip aldırıp aldırmamayı düşüneceği bir konu) ama engelli bir birey olarak engelli bir bebek erken dönemde anne karnında tesbit edildiğinde kürtaj yapılabileceğini düşünüyorum çünkü zaten hayata başlamamış bir canlı ama henüz yaşamıyor yani karar mercii olabilecek durumda değil ve doğduğunda yaşama başlayınca yaşayamadığını veya çok büyük zorluklara göğüs gererek hayatta kalabilecğini bilseydi belkide o da hiç doğmamayı isteyebilecek isyan edecektirrr ailesi içinde kendisi içinde hayat belki istemedikleri şekilde bir sürece girecektir
    bu yüzden engelli çocuğa sahip olacağını anlayan annenin kürtaj yaptırmak istemesi engellenmemeli bu da onun ihtiyacı olan bir haktırrrr
    diye düşünüyorummm

Üye
    minerva Avatarı

Gerçek Adı
    Hatice
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    30
    Verilen Beğeniler
    15
    Blog Mesajları
    6

Menekşeciğim
    olaya şu yönüyle bakalım ben bir engelliyim ve şu an kendime yetebiliyorum diyelim evlendim ve çocuk sahibi olacağım ve engelli bir bebeğe sahip olcağımı öğrendim ben bunu bile bile ki o bebeğe büyüyüp kendi başına ayakta durabilme noktasına gelene kadar(sanki engelsiz bir bebek gibi baktım olaya bu arada bu BEBEK ENGELLİ bu nu da özellikle belirteyim ) ihtiyacı olacak yardımı anneliği istediğim gibi yapamayacağımı biliyorum zaten bu tercih bence hiç bir annenin sevinerek vereceği bir karar olamazdı çok üzücü ama mantıklı ve gerçekci düşününce en doğru karar gibi geliyor
    hani diyoruz ya sevgiler paylaştıkca çoğalıyor üzüntüler azalıyor ama engelli bir bireyin yanına bilinçli bir şekilde engelli olacağını bile bile buna benim gücüm yetmeyeceği için doğurmayı istemeyebilir ve kürtajı tercih edebilirim bununda benim hakkım olduğunu düşünüyorrum
    senin dediklerine gelirsek menekşeciğim bizlerde bir engelliyiz yaşıyoruz,okuyoruz,çalışıyoruz,düşünüyoruz,eleştir iyoruz hayatı bizde her insan gibi kimi iyi kimi kötü yönleriyle yaşıyoruz ve engelli olduğumuzu unutuyoruz çünkü artık bizim için bu normal bir durum oluyor ve hayatımızı o doğrultuda normal bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz ama bu noktaya gelme süreci herkeste aynı olmuyor bende hiç bir zaman isyan etmedim engelimden dolayı ama insanın içinden ilk kabullenme zamanlarında gelen şöyle bir sesede yine kulak verdim veya zaten duymamazlıktan gelemedim NİYE BENN ama sadece merak soru isyan değil
    şu an itibariyle hayata gözünü açmış engelli bir bebek tabiki yaşamalıdır ve ona nasıl yardımcı olunacaksa olunmalıdır okey
    bir engelli olarak tabiki engelli bebeğin karşısında değilim benim kastetmek istediğim özellikle kendi şahsımda değerlendireyim olayı bile bile böyle bir (benim için İKİNCİ BİR ENGELİ) yaşamayı istemezdimmm
    tercih meselesiiii sanırım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir
    herkese sevgiler

Üye
    furkankaan Avatarı

Son Giriş
    23.04-2010
    Saat
    19:47
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

YAPILMASINA KARŞİYIM

Üye
    ümit çamlıbel Avatarı

Son Giriş
    21.07-2006
    Saat
    18:50
    Yaşadığı Yer
    samsun
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bence allahın verdiği canı gene o almalı gerisi cinayettir

Üye
    özgül Avatarı

Son Giriş
    19.03-2006
    Saat
    13:44
    Yaşadığı Yer
    Viyana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhaba

benim kizim 2 yasinda ve spinal müsküler kas atrofi hastasi..arkadaslar düsünsenize beni bu cici kizi kürtaj yapsaydim(hamileligimde hastaligini bilmiyorduk) o hayatta olmayacakti..
    bunu düsünemiyorum bile..
    özgül

Üye
    Lilyum Avatarı

Son Giriş
    29.11-2014
    Saat
    22:29
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bence evlenirken insanlar mutlaka gen taraması yaptırmalı. Eğer genetik bir rahatsızlık varsa ve doğacak çocuklarının engelli olacağı çok büyük bir ihtimalse bu durumda işi şansa bırakmayıp tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olunabilir. Böylece kürtaj yapmak zorunda kalınmaz.

Sayfa 2 / 5 İlkİlk 12345 SonSon