TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 28 mesajın 16-28 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    ahmedd29 Avatarı

Gerçek Adı
    Ahmet
    Son Giriş
    09.02-2017
    Saat
    12:07
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Biraz duyarsız bir milletiz.Olaylara,başımıza gelenlere karşı toplu bir tepki gösteremiyoruz malesef.Toplu haldeyken bile birlik olamıyoruz.

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

İş kolu budur:
    a. ekon. 1. Ekonomik etkinliklerin sınıflandırılması sonucu birbirine benzeyen veya aynı nitelikte olan çalışma dallarından her biri. 2. Bu dalların herhangi birinde çalışanların bütünü.
    Kadro ile iş kolu bambaşka şeylerdir. Kadro, çalışan bireylerle birebir ilişkilidir. Oysa iş kolu, işin niteliğiyle birebir ilişkilidir.. Gıda iş kolu olur, gıda kadrosu olmaz mesela..

Üye
    iremsu Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

murat sorun tam olarak işkolunun açılımımı yani kelimesel tanımmı? yoksa tanımı adı sanı ne olursa olsun (iş kolu sendika dernek vs)bu konuda örgütlenememekmi?

engellı hareketının olmamasının nedeni bana göre ülkemizin parça pinçik örgütlenme anlayışı,
    örneğin;öğretmen aynızamanda samsunluysa samsunu yaşatalım derneğine üye ,kamusene üye,sağmı solmu hangi parti eğilimliyse ona üye ...falan filan burdakı üyelıklerdede en organıze olmuş en işbitirici oluşumun en iyi üyesi olma konumunu tercih ediyor...
    bu öğretmenın engellı olduğunu varsayarsak adam gibi (istisnalar hariç)bir engelli derneği olmadığından bu yönünü es geçip sorununun çözümünü en işbitirici üyesi olduğu oluşumda arıyor oluşu bence!

hadi dernek kurdun eylemın için nasıl organıze olacaksın ?dağıttığın bedava buzdolapların varmı?

başından beri dediğim şu ! engelli siyasete atılacak

en iyisimi kurcalama ,bırak sen! böyle gelmiş böyle gider oyununda bir rol kapmaya çalış...

Üye
    körbıçak Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    23.11-2020
    Saat
    13:20
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

Neyse ne ben tam anlatabildim ne de anlayabildim bir başka konuya geçelim .Şimdi devlet bir kanun çıkarmış engelli istihdamı ile ilgili ama bu kanuna ne kendisi uyuyor ne tam denetleyip özel sektörünü uyduruyor .Şimdi bu nokta da ortaya bir hak çıkıyor benim istihdam hakkım ve bu hak çiğneniyor.Hani yok ya farzedelim oldu bir dernek başkanı çıktı ben bu konuyu bu soytarılığı hukuk nezdinde çözücem olmassa AİHM başvurucam dedi
    1 sonuç ne olur
    2 bu sonuç engelliler hakkında olumlu olursa ülkemizde uygulanabilme şansı kaçtır

Üye
    xeon Avatarı

Gerçek Adı
    soner
    Son Giriş
    03.10-2018
    Saat
    08:25
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Engelli hareketi derken çalışan engellilerimiz için bişiler eklemek istiyorum.Yasa gereği % 3 engelli çalıştırması gereken yerlerde çalıştırılan engellilerin karşılaştığı zorluklar hususunda katı tutumlu yöneticilerin onları işe adapte etmek yerine iş yerinde barınmaması için gereken tüm tacizleri,istifaya varıncaya kadar yaptıklarına dikkati çekerim.Hayatta tutunacak başkabir geliri olmayıp,işini benimseyen,hayatı seven,yaşamın zorluklarına göğüs gererek yapılabilirlik gücünü gösteren engelli arkadaşlarımızın maaşları da oldukça düşük.Asgari ücret yeterli mi sizce?Aynı yerde çalışıp normal kadrodan kat kat düşük maaş alan engelli arkadaşlarımızın yaşama verdiği mücadele şurda dursun geçinmeleri bile desteklenmiyor.Elbette bu olumsuzlukların arkasında --mecliste bizi temsil edecek birine ihtiyacımız var.

Üye
    corcoris Avatarı

Gerçek Adı
    FİLİZ
    Son Giriş
    27.10-2020
    Saat
    14:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    4

Mecliste benim bildiğim bir engelli milletvekili var.Tabiki bu durum sadece onun gayreti ile düzeltilebilecek bir durum değil.Haklarımıza kavuşmak için en cokk destek engeli olmayanlardan gelmedikçe bir sonuçta alınamıyor.1 kişiye 549 kişi işte adaletin sayısal ifadesi.Onun için temsil edenlerin top yekün bilinci çok önemli.Ama var olan politikalara bakınca durum vehametini sürdürüyor..

Üye
    birol Avatarı

Gerçek Adı
    birol
    Son Giriş
    02.05-2012
    Saat
    15:06
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

10 engelliyi bir araya getirene kadar benim canım çıkıyor.. bir de Engelli hareketi mi..! 3-5 engelli bile bir araya gelemedikten sonra, o hareket ancak merkeze değil çevreye doğru yapılan bir hareket omalı.. örnek durum için tıklayın..

Yasaklı Üye
    xxbey Avatarı

Son Giriş
    24.05-2010
    Saat
    22:53
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

corcoris;

Evet mecliste 1 degil 2 tane var.Ama bağımlı!Bak kamer genç e tek basına ortalıgı karıstırıyor Sacmalasada konusuyyor.Mesele meclisin icine cok sayıda senden olanı sokmaktan gecer!
    Aslında olay bu kadar basit.Şu gerceğide kabul etmek gerekir,mesela istanbul u biz engellilere uygun hale getiremessiniz!neden?çünkü bize uygun olması için herseyi bütün mimariyi yıkıp yeniden yaparsanız bu mümkün olur...
    AB ye uyum olsun diye şimdi belediyeler ramba yapıyor.Ama kaldırım zamanında yapıldıgı için o kaldırıma rampa yapsada kullanılamaz maksat yaptık olsun.Çok acı ama gerçek inşallah ileride ekonomimiz çok iyi olurda yeni bir imar planı ile yeni içinde engellilerinde yaşadığı unutulmadan baştan aşşağı yeni şehirler kurulur.
    Deprem tehtidinden dolayı bunun en kısa zamanda yapılması lazımdır zaten onun için umutluyum ama bize düşen ilk görev meclise ne kadar çok engelli sokarsak bu mimari yeniden yapılanacağı için bizimde yaşadığımızı hatırlatmalılar.Gelelim diğer haklarımıza önceliği evden çıkamayan kardeşlerimize verdim...Evet birde protez ortez sandalye vs.ödemeleri var çok yetersiz AB standartlarının altında engelli zaten fakir birde devletimiz ya bunu kendi hastanesine atölyeler kursun temin etsin yada bize ödeme yapacaksa suistimaliengelleyerek insanlara lazım olan protez,ortez ödemelerinin tamamını ödesin 5 de 1 i cok komik rakamlar.Bunun içinde şart illaki şart meclise adam sokmak başka yolu yok...
    Siz dışardan bu işi çözemessiniz ama içerde birileri olursa hergün istersiniz ve alırsınız.Ben kalben inanıyorum sizlerde inanın ve bu şekilde bir başlangıç yapmanın yollarını arayalım.

birol;

Sadece kendini düşünmüşsün!kusura bakma çok bencilsin bak sen en lüksünden başlamışsın adam tekerlekli sandalye bulamıyor dışarı çıkmak iin sen ÖTV için adam toplayamassın zaten!
    Lütfen böyle konularla gündem işgal etmeyelim bu hareketler engelli kardeşlerimizi daha çok magdur eder adam bakıyor(bürokrat)bunların gözü cok acılmıs bunlar zengin demek diyor sizin gibiler yüzünden...
    Önce aş,iş,yürümek,duymak,dışarı cıkmak,eğitim sonra teferruat lüks.
    Sen böyle yaparak engelli arkadaşlarına zarar verdiğinin farkında değilsin.!
    Lütfen daha geniş düşünelim...

Üye
    körbıçak Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    23.11-2020
    Saat
    13:20
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

Ya ben birde bişeyi gözlemledim .Yani bu söyliyeceklerm tamamen benim fikrimdir .Engelli hareketinin olabilmesi için şu sırtımızdan geçinen asalakları silkmemiz gerekir .Neden niçin bir dans topluluğu kuracaksam engelsiz insanı görmek istemiyorum orda ha fiziksel serbestlik mi şart illa ki işitme ve görme engelli kardeşlerim var .Tiyatro mu aynı şekilde neden ilk önce birbirimize yetemiyoruz ki .Hele dernekler ve vakıflar Allahım Allahım ya üçyüz kusur tane engellilik üzerine dernek ve vakıf var toplasan 1 tane yapmaz ya neden örgütlenemiyoruz .Biliyorum duyuyorum bu yazıları okuyanlar peh biz yıllar öncesinden bunları demiştik diyorlardır eminim

Ya şu sakat beyinlerinizden engelli beyinlerinizden şu gemisini kurtaran kaptan beyinlerinizden kurtulun artık ya

Yasaklı Üye
    adalet1954 Avatarı

Son Giriş
    15.06-2010
    Saat
    18:31
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

MURATGUVEN;

Katılıyorum sırtımızdan bize bişey ulaşmadığı halde rant elde ediyorlar.
    Bi tonda çakma engelli var gerisini hesap edin...

Üye
    exalans77 Avatarı

Gerçek Adı
    cihangir
    Son Giriş
    03.01-2022
    Saat
    11:38
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Engelsizin bile engeli varken bana göre böyle bir hareket yok sadece hayali var

Üye
    CaMaDaM Avatarı

Gerçek Adı
    Zekeriya Ünal
    Son Giriş
    03.04-2012
    Saat
    14:24
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Şu anda Türkiye'de geniş ve etkili bir engelli hareketi var diyemeyiz.. Ama umutsuz da olmamak lazım.. Biraz klişe bir laf olsa da herşey insanın kendisinde başlar, kendisinde biter.. Engelli hareketini başlatmak için donanımlı ve örgütlü bir halde biraraya gelmeliyiz..

Üye
    iettli67 Avatarı

Gerçek Adı
    Ahmet
    Son Giriş
    26.05-2012
    Saat
    21:54
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Arkasaşlar evet engelli iş kolu yok engellilerde sağlamların yaptığı işi yapıyor olmasına rağmen vasıfsız işi statüsünde ücret alıyor ayırımcıklık söz konusu dile getirdiğinde biz sendika olarak özürlülerle ilgili sözleşme yapmıyoruz (genel bir sözleşme) deniyor onun için iş yerlerindeki arkadaşlar platform kurup kendilerini iyi anlatmalılar birliktelik sağlamalılar gerekirse dışardan destek bulmalılar haklarını iyi bilip ona göre istek ve düzenleme yaptırmalılar başka oluşumları takip etmeliler

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12