TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 21 mesajın 16-21 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:46
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Mmmm, bu soru çok kolay ama bayke... Yani en iyi fiyatı tutturur, sonra gider çok çok daha güzel yeni bi site açarım.
    Benim kazancım başkalarının zararını getiriyorsa, -büyük konuşmayayım ama- o kazancı reddetmek için bi saniye bile düşünmem.

Ahlak anlayışı tabii ki çok soyutur. Ama benim çok somut olması gerektiğini düşündüğüm tavır (ve bence ahlakı da ahlak yapan tavır), "tek tek ve her özgürlük arayışlarına saygılı, evrensel değerleri tahrip eden her iktidara karşı tavizsiz olmak demektir". Hiç bir koşul öne sürmeden, herkes için özgürlük, adalet, hak, yaşam... isterim.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    bayke Avatarı

Gerçek Adı
    Kemal
    Son Giriş
    07.02-2009
    Saat
    15:10
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL/Beykoz
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

bernar show bi toplantıda her kadının/herkesin bi fiyatı vardır der
    kraliçe bozulup suratını asarak yanından uzaklaşır
    ama bi müddet sonra yanına gelip
    - benim de mi bi fiyatım var der
    - evet sizin de var der B.Show
    - peki sizce nedir benim fiyatım?
    - bak gördünüz mü anlaştık iş pazarlığa kaldı

bülent senin bahsettiğin Thomas More'un ütopyası

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:46
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

"Sakatlığı olanların ahlakı nedir?" diye soruluyor ya. İşte sakatlığı olanların ahlakı, Fuzulüm'in yaptığını yapıp dinsizleri dışla(ya)mamasıdır. Bir dindarın çıkıp Fuzulim'e, "Hooop! Senin, birilerini, senin gibi değil, senin gibi düşünmüyor diye dışlamana izin vermem" demesidir. Yani kendisi için istediği eşitlik/adalet/özgürlük talebini herkes için dillendirmesi ve savunmasıdır. Yani "fuzulim" olmamasıdır, "fuzulim"e tepki vermesidir.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    andante Avatarı

Son Giriş
    15.12-2009
    Saat
    18:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Biliyormusun sevgili oturanboğa....

Çok dürüst bir itirafta bulunacağım. Bana bu dünyada tanıdığın en ahlaklı kişi kimdir diye sorsalar düşünmek zorunda kalırdım seni tanımadan önce.

Tanımladığın ahlak tanımıyla tanıdığım en ahlaklı kişisin. Çoğu kez fikirlerine katılmasam da, inandığın düşünceleri hemen hemen her alana yayabildiğin için seni en ahlaklı kişi olarak ilan edebilirim.

Çok ama çok iyi tanıdığım, tüm özelliklerini bildiğim biri değilsin. Bir konu da ortaya bir düşünce çıktığında Bülentin tavrı şimdi böyle olacak diye hedefi tam 12 den vurabiliyorum sen söz konusu olduğun zaman.

Bernard Show benimde sevdiğim birisi olmakla beraber onun;

İnsana ait hiç bir şey beni şaşırtmaz cümlesini mantığım doğru olarak hep kabul etse de ve ne kadar haklı adam desemde ben insanlar konusunda şaşırmaya devam ediyorum....

Mesele inandığın gibi yaşamanın çok daha ötesinde. İnandığın gibi yaşamak, içinde bir çok ahlaksızlığı barındırabilir. Şöyle ki;

Hep düşünmüşümdür silah tacirleri mesela ahlaklı kişilermidir?

Ya dünya savaş alanı. Savaşın olmadığı bir yer yok. Birileri bir yerde birilerini daima öldürüyor. Kadın, erkek, yaşlı çocuk demeden. Çok ahlaksızca bir şey mesela savaş.....

Ama diğer tarafta ticaret diye bir şey var. İnsanlar yaşamlarını bir şekilde sürdürmek zorunda mesela. Savaş tacirleri olmasa savaşlar bitecek mi?

Birileri de yaşamını idame ettirebilmek için bu alanı kullanacak değil mi?

Ve çok rahatlıkla da; ne yapabilirim ki, yaşam benim için devam ediyor ve para kazanmak zorundayım diyebilecektir.

Ve birilerinin kanlı acı dolu gözyaşları bir başkasının mutluluk dolu kahkahalarına dönüşebilecek.

Burada tanımladığın ahlak nerde diye sorasım geliyor. Eğer bu kişi tanımlanan ahlak tanımına göre gerçekten ahlaklıysa, çocukların gözyaşlarından gözleri buğulanabiliyor, kadınların yok oluşundan utanabiliyor, ve dünyanın her anlamda rezilleşmesine içi burkuluyorsa seçimini farklı alanlara kaydırmasıyla söz konusu olabilir ancak...

Benim için önce kendim vardır ve kendimin mutluluğu, diğer özellikler sadece bu dünyanın renkleridir ve benim ilgi alanıma girmez diyerek seçimini yaptıysa, tutarlılığı yüzünden saygı görmemle beraber, gölge etme diyeceğim bir durum oluşur kendiliğinden.

Para çok şeydir, ve çok önemlidir, her düşünürün, her edebiyatçının söyledikleri birebir doğru değildir, seçimini yaparken yine düşlediğin bir dünya yaratmak için kullanma sebebin ne kadar ahlaklı biri olduğunun kesin garantisidir.

Ahlaksızlar çoğunlukla dünyanın en büyük dansözleridir ve fark edilirler, ya bugün ya yarın.....ama bir gün mutlaka..

Üye
    arda68 Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet
    Son Giriş
    11.03-2020
    Saat
    15:33
    Yaşadığı Yer
    balıkesir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Engellilerin engellilik konusunda gösterdiği hassasiyet neden cinsel tercihler (ya da diğer dışlanmışlıklar/ezilmişlikler) konusunda gösterilmiyor?
    Her insana yaşam hakkı ve özgürlük olması daha doğru olmaz mı?

Üye
    ayyüzlü Avatarı

Gerçek Adı
    ayyüzlü
    Son Giriş
    15.12-2022
    Saat
    13:26
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    bence kişiden kişiye farklı şekilde çıkarı yönünde bakış acısını etkiliyor.

çünkü insanoğlu olarak benciliz.bizler kendi çıkarlarımız doğrultusunda düşünüyoruz. bir konuda ,dezavantajlı grupların birbirine bakış açısı tartışmaya açılmıştı. bu konu başlığında eşcinselin de engelliler gibi dezavantaj grubu içinde olduğunu, engellilerin eşcinseller hakkında düşünceleri sorgulandı. bir çok engelli arkadaş sadece sorun olarak kendi sorunlarını görebildiği için eşcinsellerin kendi seçimi olduğunu başlarına ne geliyorsa hakettikleri şeklinde yorumlar yapmışlardı.bence bütün bunlar ben merkezli düşündüğümüzden kaynaklı.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Başlığın Etiketleri