TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
Toplam 49 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: halil-yılmaz
    Yani Baben abi söylemediğim sözleri söylemiş gibi gösteriyorsun ya hayretler içerisinde kalıyorum hatta kendimden bile şüphe eder hale geldim sanırım aramız`da frekans uyuşmazlığı var araçlarda`ki düzenlemeleri sen diyorsun demedim zaten bir durum tespitinde bulundum sadece ama o tespite bile elli takla attırıp kendini haklı gösterme yeteneğine`de hayranım doğrusu yazılarımı bu kadar çarpıtman beni depresyona sokacak sonunda bazen Baben abinin cevaplarını okumadan önce bir adet diazem `mi alsam diyorum kendi kendime…

Haklısın.. Frekans uyuşmazlığı var.. O zaman bu tartışmayı keselim ve bir daha tartışmaya girmeyelim.. Sen de diazem alma ve espiri yapma zahmetinden kurtulmuş olursun. Daha önce denilenler silinmiş ya da gizlenmiş değil.. Çapraz alıntı yapmış olsaydın daha şık olurdu. Yani ben şunu dedim, sen şöyle cevap vermişsin diye.

Üye
    izmirvanizmir Avatarı

Son Giriş
    19.08-2016
    Saat
    10:51
    Yaşadığı Yer
    büyükşehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yapılan bir araştırmada profesör köpek kulübesinin yakınına bir ayna koymuş ve köpeğin davranışlarını incelemeye başlamış.

sabah uyandığında sinirli olan ağzından salyalar akan, hırlayan çatacak yer arayan köpek aynadaki köpeği görünce onunla kavga etmeye başlamış.

Bir başka sabah uykusunu almış rahat uyanmış canının sıkılmasıı istemeyen köpek kuyruğunu sallayarak etrafta dolaşırken ayadaki o şirin köpeği görmüş, bakmış ki kuyruk sallıyor neşeli pozitif, hemen yanına gidip onunla oynaşmaya başlamış.

Yani kendinizi ayırıyorsanız ayrımcılıkla karşılaşırsınız
    Nasıl bakarsanız öyle görürsunuz.
    Daima 2 seçeneğiniz var. ayrımcılıkla karşılaşan sakat yada ayrıcalıklarla mutlu olan sakat, seçim sizin

Biz sakatlar derseniz sizin gibi olmayanlardan kendinizi ayırmış olursunuz. biz derseniz sizin dışınızdakiler otomatikman onlar olur.

geçtiğimiz seçimlerdeki bir slogan aklım geldi
    kucaklaşmak mı
    kutuplaşmak mı

bunu kendimiz seçiyoruz

Üye
    Halil Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bayburt
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Baben demişki

Haklısın.. Frekans uyuşmazlığı var.. O zaman bu tartışmayı keselim ve bir daha tartışmaya girmeyelim.. Sen de diazem alma ve espiri yapma zahmetinden kurtulmuş olursun. Daha önce denilenler silinmiş ya da gizlenmiş değil.. Çapraz alıntı yapmış olsaydın daha şık olurdu. Yani ben şunu dedim, sen şöyle cevap vermişsin diye.

Şimdi benim yazdıklarım`da bu kadar kızacak ne vardı ki Baben abi?

Bir yada birden çok konuda farklı düşünebiliriz hatta frekans larımız`da ayrı olabilir bu bizim için en azından benim için bir sorun teşkil etmiyor etmemesi`de lazım hatta ve hatta normal olanın`da bu olduğu gerektiğini düşünüyorum senin yazdıklarına ben bravo çok doğru yazmışsın desem benim yazdıklarıma sen bravo çeksen bu forum çekilmez olur.

Benim yaptığım araya bir iki espiri sıkıştırarak tatlı sert bir tartışma ortamı yaratmaktan başka bir şey değil sadece ve sadece espiri yaptım içerisinde hakaret aşağılama v.s olmayan bir espiri kaldı`ki bu sitede onları yapacak en son insan`da bendirim hele hele sana karşı hiç yapmam bütün bunlara rağmen yaptığım espiride seni kıran üzen bir şey varsa ki öyle görünüyor tekrar tekrar özür dilerim.

Artık sana espiri yapmayacağıma söz verebilirim ama seninle tartışmaya girmeyeceğime söz veremem çünkü senle tartışmak bana büyük bir zevk veriyor beni bu zevkten “küstüm oynamıyorum” diyerek alıkoyamazsın.

Umarım kızgınlığın geçmiştir Baben ağabeycim eğer hala kızgınım dersen bu sefer hakketen diazem alacam haberin olsun...

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Yok yok.. Diazem bünyeye zarardır.. Fazlası daha fazla zarar olur.

Üye
    andante Avatarı

Son Giriş
    15.12-2009
    Saat
    18:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili dostlarım,

Açıkcası feci şekilde bunalmış bir durumdayım. Çok samimiyim bu cümlemde. Pazartesinden beri zorunlu bir felsefe seminerine katılıyorum.Felsefeyi sevmediğimden değil, tam tersine acayip severim de, öylesine garip bir şekilde yapılan bir seminer ki sizlere anlatamam.

Semineri veren kişi Hollanda dan gelme biri. Çocuk felsefecisi efendim.

Böyle bir şeyi ilk defa duydum. Merakla semineri izleyeceğim ama ortada bir dil problemi var. Adam, konuşmalarını Almanca yapıyor ama ya ceviren Almancayı iyi bilmiyor, yada adam konusunda bir şey bilmiyor. sapla saman birbirine karışmış durumda.

Geçen gün ilginç bir örnek verdi.Bu örneği buraya almak istiyorum.

Efendim, sınıfa girerken bu arada çocuklar 4-5 yaş gurubu....eline bir makas almış birgün ve sormuş bunun hakkında ne düşünüyorsunuz diye?

Ya da böyle demedi ama çeviren böyle aktardı.

Binbir cevap gelmiş tabii, bize de sordu siz ne düşünüyorsunuz diye bizden de binbir cevap geldi.Ben hala ilgiyi kurmaya çalıştığımdan merakla gelişmeleri bekliyorum.

Sonunda adam kendi cevabını verdi. Bu makas dedi "sağ" laklar için yapılmış bir makas hiç dikkatinizi çekti mi?

Vallahi kimsenin dikkatini çekmemişti. Oysa diye devam etti. "Sol"aklar da var. Sorusuna devam etti. İçiniz de "sol" ak olan var mı? O koskoca toplulukta sadece bir kişi çıktı. Ve gülümseyerek devam etti konuşmasına... Senin için yapılmış bir makas yokken neler çektiğini bu topluluk anlayabilir mi?

Eeee bu aşamadan sonra artık konuşabilirdim. Sanırım konuşmanın seyrini değiştirdim.

Ne demek istediğinizi anlamamış gibi gözüksem de, yada asıl vurgulamak istediğiniz konunun ne olduğunu anlamamış olsamda bir şeyi anlayabiliyorum. Makas örneğiniz benim için güzel bir örnek. Bizler genel anlamda bizim gibi olmayanları hep yokmuş gibi davranmada her yerde aynıyız sanırım.Çoğunluğu doğru gibi algılayıp bu çoğunluğun dışındakileri red eden mantık insanoğlunun içinde var gibi gözüküyor.

Bizim ülkemizde örneğin yaklaşık on milyon sakat insan var. Ve ülkemizin geri kalan nüfusu sağlamlardan oluşurken, genel anlamda hemen hemen herşey on milyon için değil diğer milyonlar için yapılırken yaptığımız ayrımcılığın farkında olmadan yaşamaya devam ediyoruz. Sanırım bu on milyon da kendi içinde geride kalan milyonları daha farklı görebiliyor, bu özellik içimizde var değil mi?

Valla bizim Hollandalı felsefecinin kafası iyice karıştı bir tek onu söyleyeyim....

Üye
    Rekursion Avatarı

Son Giriş
    15.07-2023
    Saat
    21:45
    Yaşadığı Yer
    Alamanya
    Alınan Beğeniler
    15
    Verilen Beğeniler
    1

benden önce söyleyen forumdashdashlar olmush zaten ama bikes de ben söyliym;

sakatlarin melek oldugunu kim iddia edio ki?!...
    (gerci böle düshünen kafalar yok degil; bi defasinda "sizler hepiniz birer meleksiniz, cok seviorum sizleri ve yaninizda olmaktan mutluluk duyuyorum" gibi sözler iceren, cok enteresan bi mesaj bile almishtim ... burda "sizler" = "siz sakatlar" oldugunu belirtmeme gerek yok sanirim )

walla ben (malesef) melek olmadiimi, gayet cadi olabildigimi cok ii bilior, hic bi shekilde de inkar etmiom :mrgreen:... "bütün insanlar melek olsun" gibi garip bi beklentim de yok (olsalardi fena olmasdi hane ama biras gercekci bi yönüm de var )... bi toplumda yashayan insanlarin (ortak) haklarinda ayrimcilik yapmamanin, birbirine saygi duymanin, herkese sana benzemelirini, senin gibi olmalarini dayatMamanin yeni ismi "meleklik" degilse tabe? ...

bu baglamda ve bashka baglamlarda da siyahpelerinlinin shu sözlerine ben de katiliorum;
    “Biz” sanki gerektiğinden fazla “biz” oluyoruz.
    kendisini yanlish anlamadiysam tabe... ben sakatim, tamam ama, "sakat oldugum icin shu shu haktan yararlanmaliyim" diye degil de... "sakatligimdan dolayi shunu shunu yapamadigim icin" ya da "sakatligim bahane edilerek shurdan shurdan dishlandigim icin shu shu hakki/destegi talep ediorum" diye yaklashmaliyim olaylara... her birimiz böyle yapar ve birbirimizin hakli taleplerine kulak verip, desteklersek ne kendimizi ne de birbirimizi inkar etmish oluruz... aksine; olmasi gerektigi anlamda "biz" oluruz... hem de, siyahpelerin gibi ben de, sakincali buldugum "biz sakatlar", "biz kadinlar", "biz homoseksüeller", "biz shunlar", "biz bunlar" gibi tariflere gerek duymadan...

gereginden fazla "biz" veya "siz" olmanin diger bir tezahürü de (bu kelimeyi "manifestation"in karshisinda sözlükten buldum ve cok sevdim nedense ) bir veya birkac sakat herhangi bishi yaparsa bunu hemen genelleyerek bütün sakatlara mal edilmesi... genelde de olumsuz sheylerde yapilior bu nedense? ... diger bi deyishle, bütün sakatlara mal edilmemesi icin sakatligi olan bireylerin sürekli kendilerine ceki düzen vermeye davet edilmeleri... kabul edilmeleri icin gereginden fazla (yani "dishlanan" grubun dishindakilerden fazla) hareketlerine dikkat etmek zorunda birakilmalari... hatta adeta melek olmak zorunda kalmalari ...

eger ben herhangi bi hata yapiorsam, ilk önce rekursion olarak yapiom o hatayi, bashka sakatlar hic bi shekilde sorumlu degil benim yaptiklarimdan... ama siyahpelerin.in dedigi gibi, her insanda bulunmayan ama bizde bulunan ortak bi yönümüz (sakat olmamiz) olduguna göre bu yönümüzle ilgili olarak düshmeye yatkin oldugumuz "ortak" hatalar da olabilir tabe... eger öyle bi hata farkedilip, ona dikkat cekiliosa ne ala!... ama forumlarda, sohbet odalarinda öküzlük yapan, kashini gözünü begenmedigi insanlara kötülük yapan sakatlar olduysa, bunda benim sucum ne?!... (walla da elimden geldigi kadar öküzlük yapmamaya gayret ediom )... saygili olmanin ya da olmamanin -ve hatta- ayrimcilik yapmanin ya da yapmamamin sakat olmakla direkt bi alakasi var mi?...

sevgili aferits.in "biz sakatlar" diye bashlamasini pek uygun bulmasam da asil ne demek istedigini anliorum tabii ki;

"sana ayrimcilik yapilmasini istemiosan sen de bashkalarina ayrimcilik yapma"... "sen bashkalarina ayrimcilik yapiosan, sana ayrimcilik yapilmamasini beklemeye hakkin olmaz"... bence bütün insanlara, herkese söylenebilicek güzel sözler bunlar... ama ne yazik ki bütün insanlar, hepimiz de dikkat etmessek bu hataya düshmeye yatkiniz... kendimizin yap(a)madigini bashkalarindan bekleriz... bu konuda sakatlar sakat olmayan insanlardan cok farkli degil... ama farkli olmalari beklenior... bi ön koshulmush gibi, en az ayrimcilik yapmasi beklenenler en cok ayrimciliga ugrayanlar oluyor... hem de ayrimcilik yapip yapmadiklarina bakmaksizin (yoksa sakatlar ayrimcilik yaptiklari icin mi dishlanio? )... sevgili aferitsin önerisi kishilere yapilir bence, gruplara degil... ama eger gruplara yapiliosa, tek tek bireylerin kusurlarina bakilmaz, grubun geneline bakilir... özeleshtiri yapmak güzel tabe ama bu da bireysel bishidir bana göre... ben bütün sakatlar adina özeleshtiri yapamam ki... özüm sirf sakatliktan ibaretse, belki... kaldi ki bu sitenin bir cok üyesi sakatlara ayrimcilik yapilmadigini, bütün sorun sakatlarin kendilerinde (dünyaya bakishlarinda) oldugunu savunuyo... neyse, kisacasi; sitede, sitenin kurallarinda veya ortakca savundugumuz, destek bekledigimiz konularda bi hata görülmüshse eleshtirilsin... ama tek tek üyelerin kusurlari herkese mal edilmesin! ... kabul etmiom ishte. nokta! :P...

Sakat olmak (yani sakat olduğum için dışlanma mekanizmalarına maruz kalmak,) her kime ve her ne şekilde olursa olsun yapılan (yapılması olanak dahilinde olan) ayrımcılık/dışlama mekanizmalarının tam karşısında, ve dahası hiç bir koşul öne sürmeden onlarla (yani mağdur olan kişilerle/gruplarla) yanyana olma sorumluluğunu omuzlarıma yüklüyor.
    oturanboga böyle demish ama ben buna inanmiom... kendisinin bu duyarliligi kishiliginin bi parcasi bence... INSAN olmasiyla, karekterinin saglam, vicdaninin yerinde olmasiyla, beynini güzel kullanmasiyla alakali (bana bak, shimarayim deme!), sakat olmasiyla degil... sakat olmadan önce de dishla(n)ma mekanizmalarindan rahatsizlik duydugundan eminim... yalniz shimdi direkt olarak maruz kalmasi, zaten sahip oldugu duyarliligini daha da yogunlashtirmish olabilir... belki sakat kalmasaydi bu siteyi kurmicakti, tamam, ama eminim "dishlanioruz, bize destek ver" diyenleri farkettiginde onlardan destegini esirgemicekti...

ayrica dishlanma mekanizmalarina maruz kalmak yanyana olma sorumlulugunu her zaman hatirlatmayabilio insana... ters de tepebilio... örnein almanya.da dogup bu dishlanma mekanizmalarina maruz kalarak büyüyen gencecik insanlarin bi couna baktiginda bu ters tepishi görebiliosun malesef... kendilerinden beklenenin (entegrasion adi altinda almanlashmalari) tam tersini yapiolar genelde; o kadar "biz" (türk) olabiliolar ki dogduklari, büyüdükleri, yashadiklari ülkede konushulan dili ögrenmemekte bile direnebiliolar... hatta bu "biz olmayi" o kadar ileri götürenler olabilio ki, almanlardan nefret ettiklerini her firsatta gösterebiliolar (ama neyse ki counlukta deil böyle yapanlar)... yani dicem o ki; bu tür mekanizmalara maruz kalanlar bu mekanizmalara karshi savashmak yerine kendilerine bakan namluyu tutup 180° cevirebiliolar (ve nedense bi türlü kizmak gelmio icimden onlara)... bi sonraki cümlesinde oturanboganin dedigi gibi, ahlakla, vicdanla, zihinle, insan olmakla alakali bi meseledir bu ... sakat olmakla, kadin olmakla, türk olmakla, homoseksüel olmakla, ateist olmakla, müslüman olmakla, hiristiyan olmakla vs. degil... dishlanior olmakla bile alakali degil...

saygilarimla...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:16
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.024
    Verilen Beğeniler
    4.297

Çok haklısın Rekursion, tabii ki felç olunca bi anda iyi ve duruşu olan birine dönüşmedim. Yani sakatlık bi şeyi alırken, diğer yandan böyle güzel huylar vermiyor insana (Vurgu için teşekkürler)
    Ama sakat olup bişeylerden muzdarip (hadi bu kelimenin Almanca'sını bul )olunca, fazladan bir hassasiyet göstermek de bir ahlak gereği değil mi? Senin de söylediğin gibi, bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına nasıl reva görürüm; ya da benim yapabileceğim bir şeyi başkasının yapmasını nasıl engellerim, engelleyenlere karşı nasıl tavır almam?.. Sakatlığın bana kattığı şey işte bunlar.

Tüm bunların yanı sıra, mağdurların (ve sessiz kalamayanların) olşturduğu tarafta olmak sahiden de "zordur" çoğu zaman. Yani günlük pratiklerde 'bu taraf'ta olmak bazı bedelleri ödemek anlamına, ve dahası zaten (mesela sakatlıktan dolayı) zor olan yaşamın çok daha zor hale gelmesine neden oluyor. Böyle olunca, doğal olarak bu tarafta olması gereken/beklenen kişiler bir bakıyorsunuz işin kolayına kaçmış ve öbür tarafla bir olup başkalarını ezer olmuşlar.
    Bu birliktelik şansını kaçırmak istemeyen buralılar yani! Kraldan çok kralcı... Köyünde jandarmadan dayak yiyen köylünün, askere gidip jandarma olduğunda (herkeste daha acımasız şekilde) köylüleri dövmesi gibi.
    Oysa hepimiz aynı sarkaçın üstündeyiz. Hep beraber sarkaçın bi tarafına toplanırsak, hem hepimiz suya batarız hem de karşı taraftakilerin başını tavana çarptırırız (bi taraf boğulur diğer taraf darbeden gider ). Sarkaç dengede olmalı ki rahat yaşayabilelim. İşte sakat olmak, sarkaçın bu dengesi konusunda hassas olmama katkı yaptı.

Üye
    SiyahPelerinliAdam Avatarı

Son Giriş
    20.09-2023
    Saat
    19:55
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    119
    Verilen Beğeniler
    42

...bi sonraki cümlesinde oturanboganin dedigi gibi, ahlakla, vicdanla, zihinle, insan olmakla alakali bi meseledir bu ... sakat olmakla, kadin olmakla, türk olmakla, homoseksüel olmakla, ateist olmakla, müslüman olmakla, hiristiyan olmakla vs. degil... dishlanior olmakla bile alakali degil...
    benim hayat gorusume gore burada bi tezat var...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:16
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.024
    Verilen Beğeniler
    4.297

Ve beklenen soru: Tezat?

Klavyene kuvvet
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye

Son Giriş
    20.09-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    119
    Verilen Beğeniler
    42

yine "benim hayat görüşüme göre" ; insanlık ve müslümanlık birbirinden ayrılamaz, bunun aksini düşünmekte herkes hürdür, özgür* değil... bunu bu ortamda açıp detaylarını irdelemenin çok faydası olmayacağını düşünüyorum...

*dipnot: özgürlük başkalarını hesaba katmayı gerektirmeyecek kadar bağımsız olabilmeyi ifade eder, hür'lük ise özgürlüğün başkalarının hakkına tecavüz etmemeyle sınırlandırılmış halidir.

Üye
    Rekursion Avatarı

Son Giriş
    15.07-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Alamanya
    Alınan Beğeniler
    15
    Verilen Beğeniler
    1

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa
    Ama sakat olup bişeylerden muzdarip (hadi bu kelimenin Almanca'sını bul )olunca, fazladan bir hassasiyet göstermek de bir ahlak gereği değil mi? Senin de söylediğin gibi, bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına nasıl reva görürüm; ya da benim yapabileceğim bir şeyi başkasının yapmasını nasıl engellerim, engelleyenlere karşı nasıl tavır almam?.. Sakatlığın bana kattığı şey işte bunlar.
    iyi ya ishte, ayni sheyi söylüoz; ahlak geregi gösteriosun -fazladan da olsa- o hassasieti ... eger saydiklarin "sakatligin (bisheylerden muzdarip olmanin ) marifeti" olsaydi bütün sakatlar senin gösterdigin hassasieti gösterirdi, ve hatta sakatlik derecesine göre bu hassasiet iner veya cikardi ... oysa az bi sakatligi olan ve az cok topluma katilabilen biri, (dishardaki engellerden dolayi ) evinden bile cikamayan birinden daha da fazla hassasiet gösterdigini de görebilioz (tersi de oluo tabe)... bazen sapasaglam (veya pek bisheylerden muzdarip olmayan ) kishilerin bircok sakattan (veya bisheylerden muzdarip olanlardan ) daha hassas olabildigini de inkar edemeyiz... (söylediklerimden "oturanboga kadar hassasiet göstermeyenler ahlaksizdir" anlamini cikartip alinanlar olmasin )...

sadece ahlakla da ilgili degil, öyle ki nelerden muzdarip oldugunun (), ne derece ayrimciliga ugradinin, dishlandiginin farkinda olmayanlar da var... hersheyi güllük gülistanlik görenler de var... veya -senin de dedigin gibi- zaten oldukca zor olan yashaminin yanisira, bi de bu dishlanma mekanizmalarina karshi savashmayi artik kaldiramayanlar, savashma ruhunu kaybedebilenler de var... herkes ayni olmayabilior... kimi insanlar daha güclüdür, cok shey kaldirir... bashkalari daha zayiftir, o kadar kaldiramaz... zayif olmak bir suc degil ki... ishin kolayina kacmak anlamina da gelmes... elinde olan/olmayabilen imkanlara da baglidir... cok sheye baglidir "beklenen tarafta" olabilmek... bu yüzden ashagidaki cümleni biras fazla "suclayici" buluom...

Tüm bunların yanı sıra, mağdurların (ve sessiz kalamayanların) olşturduğu tarafta olmak sahiden de "zordur" çoğu zaman. Yani günlük pratiklerde 'bu taraf'ta olmak bazı bedelleri ödemek anlamına, ve dahası zaten (mesela sakatlıktan dolayı) zor olan yaşamın çok daha zor hale gelmesine neden oluyor. Böyle olunca, doğal olarak bu tarafta olması gereken/beklenen kişiler bir bakıyorsunuz işin kolayına kaçmış ve öbür tarafla bir olup başkalarını ezer olmuşlar.
    ve "en cok ayrimciliga ugrayanlarin, en az ayrimcilik yapmalarini" bi önkoshulmush gibi kabul etmek de ayrimciligin farkli bi (sefdiim kelimeyi tekrar kullanma firsati buldum ) tezahürü gibi gelio bana... "beklenen taraflar"in olmasi bile garibime gidio biras... ama olaylara yanlish bakio, yanilio da olabilirim tabe...

not; elimdeki langenscheidt söslüü "muzdarip"i bilmio ... birak langenscheidt'i, tdk bile bilmio, sen mi uydurdun yoksa ... dur bi de osmanlica-türkce söslüüne bakiym ..

Üye
    Rekursion Avatarı

Son Giriş
    15.07-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Alamanya
    Alınan Beğeniler
    15
    Verilen Beğeniler
    1

tekrar ugramishken, babenjimin yazdiklarina da deginmeden gecemicem, gidemicem burdan;

Yani, bir anlamda; AYRIMCILIĞI ret etmek, POZİTİF AYRIMCILIKLA elde edilen haklardan vazgeçmektir.
    diosun ... elde edicem hak halil-yilmaz.in bahsettigi shu alttaki ayrimciliga cevaben gösterdigin alttaki "pozitif ayrimciliga" benziosa ben almim, saolsunlar... bu durumda ayrimciligi da cok rahat bi shekilde reddedebilirim di mi?! ...

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: halil-yılmaz
    İş başvurusunda bulundum gerekli tüm yeterliliğe sahibim sırf fiziksel görünümüm (sakatlığım) yüzünden işe alınmıyorum eeee bu durumu nasıl adlandırmalıyız?
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: babenjim
    "2022 Maaşı" desem ne düşünürsün? Engeli kişiye çalışamadığı için, sözünü ettiğin AYRIMCILIKın sonucunu bir ölçüde gidermek üzere verilmiş bir POZİTİF AYRIMCILIK hakkı değil midir? Ya da nedir? :roll:
    calishabilen, özellikle de calishmak isteyen birine bu "pozitif hak"tan ziade dalga gecmektir... "haddini bil, otur köshende, ortaligi karishtirma, biz sana hakettigin 'sadakayi' verioruz nasi olsa" anlamina gelir daha cok... yapilan ayrimciligi bi nevii desteklemek olur... oysa o maash cok daha farkli durumda olan insanlarin hakki oldugunu biliodum ben hep, kücümsediim, gereksiz gördüüm düshünülmesin!?... ama ishin sonu evde oturup diplomali "2022 maashcisi" olmaksa ne uurashicaz okulla, üniversiteyle, bilimle, ilimle, sosyalleshmeyle, falanla, filanla? ... devlet de böyle düshünüo olmali ki ne egitim kurulushlarini herkes icin ulashilabilir hale getirio ne de "bu cocuk sakat, ugrashtirmayin, okiypta nolucak!" diyen garip kafali "egitimcilerin" hadlerini bildirio... niye bildirsin ki, nasi olsa "2022" var! ...

sadece engellilerin binebildigi bir otobüs sözkonusu olamaz zaten, sakatlarin bile ulashabildigi bi yere saglamlar haydi haydi ulashabilir... otobüsleri engellilerin de kullanabilecegi hale getirmek ise pozitif ayrimcilik degil, ayrimcilik yapmamaktir... ama 100 tane otobüsün sadece bitanesini engellilere göre yapip "siz buraya biniceksiniz, saglamlar da shunlara binicek" demek düpedüz ayrimciliktir benim gözümde (%1 hafifletilmish gibi görünse de )... bahsedilen beyaz paso ise pozitif bi haktir, evet... "otobüsleri (ve hatta kaldirimlari) sana göre yap(a)madik ama bunu biraz olsun telafi etmek icin ishkenceyle bindigin bu araclara para ödemeni shart koshmuyoz/koshamioz ('para almaktan utanioz' da denilebilir )" anlamina gelio cünkü bu paso...

Ayrımcılık kalktığı zaman, adam kalkıp "kardeşim ayrımcılık mayrımcılık yok artık.. Pozitif ayrımcılıkla kazanmış olduğun haklara da ihtiyacın yok.. Onları elinden alıyorum" diye bi şey söylese ne diyeceğiz ona..
    eger o haklara gercekten ihtiacim kalmiosa; "Yuppie ah yeah!!!" derim ...

ayrimcilik pozitif haklar gelishsin diye yapilmaz... ama tersi pekiala söskonusu olabilir; ayrimcilik yapildigi icin malesef pozitif hakka gerek duyulur... yani pozitif hakka gerek duymak (ismi her ne kadar "pozitif" olsa da) negatif bi durumdur... dolayisiyla bu durumlar eger reddedilebilen türdense (yani ayrimcilik sonucu olshuosa), cok gönül rahatligiyla reddediom!... shu an bütün derdim bahsettigin shekilde pozitif ayrimciliga ugrayarak ekstra haklara sahip olmak olsaydi, "ayrimcilikla mücadele" forumuna yazi yazmaktansa herkesi bana ayrimcilik yapmalarina davet ederdim =)))))... ama mesele, ihtiyac meselesi...ütopya gibi görünse de ayrimciligin (en azindan farkinda olarak yapilaninin) ve ayrimciligin gerektirdigi "pozitif ayrimciligin" olmadigi bi dünyadir hayalim! (burda da duygusal yönüm harekete gecio olabilir )...

Pozitif ayrımcılığı olmayan, yapılamayan bir ayrımcılığa "AYRIMCILIK diyebilir miyiz?
    bu soruyu neden sorma geregi duydugunu anliamadim ama hersheye tersinden (de) bakmayi severim ya hani bu yüzden soruyu tersyüz edip sana iade etmek istiom, kabul edersen tabe; her "pozitif ayrimciligi" gerektiren olgu ille de ayrimcilik sonucu olushan bishi midir? ...

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: SiyahPelerinliAdam
    yine "benim hayat görüşüme göre" ; insanlık ve müslümanlık birbirinden ayrılamaz, bunun aksini düşünmekte herkes hürdür, özgür* değil... bunu bu ortamda açıp detaylarını irdelemenin çok faydası olmayacağını düşünüyorum...
    biliodum böle bisheyin geliceni ... evet, müslümanlik ile insanlik birbirinden ayrilmamasi gerekir, tipki hiristianligin ve insanligin birbirinden ayrilmamasi gerektigi gibi... ama bunun her zaman böyle olmadigini ve ahlaksiz/düshüncesiz/ve hatta vicdansiz, kisacasi insan olmayi pek beceremeyen müslümanlarin/hiristiyanlarin hicte o kadar az olmadigini gözönünde bulundurarak yazdim ben onlari... ezilenlerinin ise neler yapabilicegi ile ilgili örneklere deginmeye bile gerek görmüom shimdi...

diger yandan da müslüman hiristiyan olmayan ama gayet insan olan insanlarin varligini da inkar edemeyiz, di mi ...

öbüldünüss

not; shu "pozitif ayrimcilik" deyimine isinamadim gitti, "pozitif hak" ile ayni sheyleri cagirishtirmio nedense bana... hatta "pozitif hak" yerine de "telafi hakki" denilmesi daha iyi olur gibime gelio...

Üye
    andante Avatarı

Son Giriş
    15.12-2009
    Saat
    18:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Gerçekten anlamakta zorlanmaya başlıyorum. Suçu hemen bizim Hollandalı çocuk felsefecisine bağlayabilirim ama kelimelerin anlamlarının bu kadar fazla tartışıldığı bir durum konudan epeyce uzaklaştırıyor bizleri.

Bu uzaklaşma olayına hayranım aslına bakarsanız,acayip keyifli olabiliyor biz müzik bölümünde sıklıkla yapıyoruz bu işleri.

Bir şeyi anlayamadım.

Hani bankalardan kredi aldığımızda okumamamız için özellikle yazılan küçük yazılar vardır ya, ve işin can alıcı noktaları orada yazılı olmasına rağmen okumadan es geçeriz....

Ben onları bile sabırla okumaya çalışanlardanım.

Ya dostum siyah pelerinli adam,

*dipnot: özgürlük başkalarını hesaba katmayı gerektirmeyecek kadar bağımsız olabilmeyi ifade eder, hür'lük ise özgürlüğün başkalarının hakkına tecavüz etmemeyle sınırlandırılmış halidir.
    Bu ne gerçekten!!!!

Özgürlüğün tanımı zaten kendi kafamıza göre yaptığımızdan ne olduğunu bir türlü anlayamadık açıkcası.Bana göre diye bir girişi herşeye rağmen kabul edebilirim. Kendi fikrindir diye saygı duyduğumdan. Ama sanki özgürlük tanımı gerçekten bumuymuş gibi kesin bir yargıyla tanımını yaptığın andan itibaren anlaşmazlığa düşeriz seninle.

Diğer cümlen ise açmayalım diye es geçilebilecek bir tanım değildir açıkcası.Ama en azından bana göre dediğin için üzerinde durmuyorum.

Açıkcası Alman ekolünü bir çok anlamda tercih ederim ne yapayım çocukluğum orada geçtiği için belki yada eğitimim Alman ekolü üzerine kurulu olduğundan da olabilir. Doğal olarak Goethe sevdiğim bir kişidir,

Hür olmadıkları halde, kendilerini hür sananlar kadar hiç kimse esir olamaz.
    Goethe

Bir çok anlamda birbirinin hemen hemen aynısı gibi kelimeleri farklı düşünerek farklı tanımlar yapmak bir yere vardırmaz bizleri Biz şimdilik özgürlük ve hür olmak kelimelerini aynı anlamda kullanıyoruz.

Ben ise özgürleştiğimiz oranda köleleştiğimizi savunanlardanım, buyrun burdan yakalım....

İnsanlara ait bireysel hatalar tabikii bir geneli bağlamaz. Sakatlarda sağlamlarda tüm insanoğlu hata yapma üzerine kurgulanmıştır. Hiç ayrım yapmadan yapılan hatayı yada hataları konuşmak çok daha akıllıcadır ama yapmıyoruz, biz bir olayı genele yayma konusunda uzmanız ne yazık ki..

Sağlamları bir çok anlamda suçlamıyormuyuz zaten, bir çok konularda eleştirdiğimiz sağlamları anlatmaya çalışırken, " ben böyle düşünmüyorum, bir kişi bile olsam ben böyle düşünmüyorum dediğim zaman bunu genele yayamazsınız" haykırışlarımı sanırım şimdi anlamış olabilir sevgili Rekursion

Ama bir şeyin farkına varıyoruz ve bu da beni mutlu etmeye başlıyor. Gerçekten aydınlanıyoruz. Eski tartışmalarımızdaki genele yayılmış suçlamalarımız hemen hemen yok olmasa da azalmaya başladı.Artık kişilere ait olguları genele yaymadan konuşabilmeyi öğrendik.Alınacak daha çok mesafeler olmasına rağmen çok iyi bir yolda olduğumuzu söyleyebilirim.

Üye

Son Giriş
    20.09-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    119
    Verilen Beğeniler
    42

biliodum böle bisheyin geliceni
    aferin... :!:

ama bunun her zaman böyle olmadigini ve ahlaksiz/düshüncesiz/ve hatta vicdansiz, kisacasi insan olmayi pek beceremeyen müslümanlarin/hiristiyanlarin hicte o kadar az olmadigini gözönünde bulundurarak yazdim ben onlari
    yazabilirsin, az da olmayabilirler... ama durumun insan olmakla alakalı olup musluman olmakla alakalı olmaması bence mumkun degil... hristiyan olmakla ise yine benim inandığım goruste hukmunu yitirmesi ve aslını kaybetmesi sebebiyle alakalı olmayabilir...

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Rekursion
    ...

not; elimdeki langenscheidt söslüü "muzdarip"i bilmio ... birak langenscheidt'i, tdk bile bilmio, sen mi uydurdun yoksa ... dur bi de osmanlica-türkce söslüüne bakiym ..
    he he.. "osmanlica-türkce söslüün" de bulamaz onu.. Yanlış yazılmış çünkü.. Doğrusu mustarip= ısdırap çeken, acı çeken anlamında. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=muzdarip

Not: son mesajının cevabı daha sonra olacak, sevgili Rekursion OK

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon