bencede sosyal bir konu içimizde cok zengin engelli arkadaşlarımızda var
sosyal bir sorun olduğunu sağır sultan bile duydu artık hepimiz biliyoruz. ama bence çıkarılan yasaya benzer komik şeyin 7 yıl içinde yapılandırılacak gibi saçma sapan bir şeye dayanması bence işin ekonomik yönünün gerçekten ne kadar büyük bir paya sahip olduğunu gösteriyor.adama diyorsunki buraya rampa neden koymuyorsunuz, diyorki para lazım ona. önümüze çıkan engellerin başını maddiyat çekiyor. bu iş 7 yılı da geçer bana kalırsa, 70 yılıda. sizin aklınız alıyor mu bütün kamu kurumları girişlerine (okullar dahil) tekerlekli sandalyelilerin tek başlarına girebileceği rampalar yapılmış.
benim almıyor... :roll:
bencede sosyal bir konu içimizde cok zengin engelli arkadaşlarımızda var
Bencede sosyal yönü daha ağır basıyor. Ama her ikisi de ayrılmaz şeyler zaten. Sosyal sorunlar çözülse ekonomik sorunların da ona bağlı olarak çözüleceğine inanıyorum
Çoğunluğa katılarak hem sosyal hemde ekonomik bir konudur diyorum bende... İkiside zaten bir puzzle ın ayrılmaz parçaları...
toplumda ekonomi sizin veya diğerlerinin statüsünü belirleyen tek etken dir. özellikle kapital toplumda. ve elde ettiğiniz yada ettirildiğiniz (ki ben engellilerin toplumda statülerinin zorla ettirildiğine inanıyorum) statünüzü sahip oldunuz ve ya olacağınız kapitalla parayla yani değiştire bilir veya devam ettirebilirsiniz. engellilerin toplumdaki sahip oldukları statülerinin değişmesi için sadece sosyal hizmet programları ile yetilinemez. ekonomik proğramlarda olmak zorunda. bunu için bakanlıkların koordinasyonu sağlanmalı ki bunun da tek yolu engelliler için yeni bir birim yanı bakanlığının kurulmasıdır.
kendinize iyi bakın
saygılarımla
che