TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
Toplam 38 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:37
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Siyaset ülkemizde böyle işliyor... Bizde hizmet etmek şart değil; hizmet etmiş gibi yapabilmek yeterli, en azından pirim kaybına sebep olmuyor! E böyle olunca herkes mış-miş gibi yapmayı sürdürüyor.
    Burada diğer bir konuya da dikkat çekmek istiyorum. Eyvallah, herkes her konuyu bilmez, hele konu sakatlığı olan insanların sorunlarıysa, kimse bişey bilmez. Bunu kabul ediyorum büyük ölçüde. İyi ama kardeşim, hem taklit edebileceğin bizden gelişmiş ülkeler var, onları taklite edebilirsin (3 tane tercümana bakar!); hem de içerde bizler gibi sorunu yaşayan ve konu hakkında kafa yoran platformlar var, onların çığlıklarına kulak kabartabilirsin. Ayrıca siyaset de bu değil midir? Tabanın isteklerini karşılamak, ve bundan rant elde etmek!

Yani bilmemek değil, öğrenmemek ayıp... Kimse Mars'taki yaşam hakkında düzenlemeler yapın demiyor ki! Sorunlarımız da belli, çözümleri de!
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

yeditepe
    Misafir Üye
    yeditepe Avatarı

hükümet ülkenin genel fotografına bakar! bugün bu fotografta cumhurbaşkanlığı seçimleri ırak meselsi var.
    ülkede herşey tamamdır ya! eminim sakatların çoğu da bu gündem maddeleriyle ilgileniyordur. her zamanki gibi...
    ülke fotograflarında sokaga çıkamadıgından şikayet eden taban nerde?
    iki üç kişi kültür bakanına bile çıkıyor destek alıyor. vakıflar engelliler için çıkıyor ortaya sandalye dagıtıyor. hukumet de destekliyor.
    ama akıllı bilinçli engelli bireyler ancak eleştirsin. şurda bir site yonetin bakalım. etrafınızda onca mesele varken siz mi gidersiniz gelenlere mi bakarsınız? sizle olanları dinlersiniz ancak!
    açık konuşalım. türkiyenin sorunları diz boyu. herşey sorunlu. dış dunyada ve içimizde her gun olay...
    ama siyaset her zaman ön planda. ülke ve insanlık çıkarlarından önde tutulmuş...
    biz burda vatandaşız. devleti devlet eden unsurlarız. milletiz. gucu biz saglarız. gelinsin demeyiz "biz gideriz"...gelmeleri düşerdi ama bekleyecek vakit da yoktur...
    ne demek bize gelecekler... biz gidecegiz...birşeyler ters ise eger!
    bu zamana kadar gidenler kim?
    yalakalar guruhu dediğimiz hukumetten beslenenler dediklerimiz eleştirdiklerimiz... peki bizi alıkoyan nedir?

tabanız biz. tabana göredir herşey...
    ama taban halinden memnun. sadece sandalye istiyor. yasa istiyor. uygulansın istiyor. tabn ortalıkta yok ama...
    ortadaki vakıflara bilinen guruhlara meydanı bırakanların vebali agırdır bana göre...
    taban tiyatro yapsın. engelliler adına guya cebe para indirsin. derneklerin derdi sadece sandalye toplamak olsun. bagış toplasın... diğer kesim de yazsın çizsin edebiyat yapsın!
    hukumet uzayda yaşamıyor dogru. türkiyede yaşıyor ama...kaderine razı olanların oldugu yerde yaşıyorlar...uzaydan farkı mı var sanki buraların? türkiyede tüm sektörler engellileri görmüyor. toplum görmuyor. yasalar yapılsın hade. tercume edilsin herşey.
    yüzyılların yuku sıraya nasıl girecek? sıraya girenler giriyor ama... guneydogudaki işkenceye ugrayan adam sizden önce sıraya giriyor mecburen hem de !
    türkiyenin onca sorunu varken ki bu sorunlar size bile öncelikli gelirken hukumet mucize mi gosterecek yani? siz bile görmezken!
    kavga meseleleri çıksın bakalım türkiyenin sesine bakın...
    bu günlerde ırak meselsi.. şehitler... konuşması tatlı vatan tatlı... bedavadan hepsi...

ülke fotograflarında engelliler nerde?
    rahatsız olan var mı cidden merak ediyorum ben?
    alış veriş sinema parklar bahar sizsiz...
    uyuyun siz... durduk yerde nerden çıktı derler yaw? yoksunuz ki? sanalsınız siz...
    beyfendiler hanfendiler kılınız kıpırdamıyor be... nerde sizde o yurek.. dışarıya çıkacak keyfinizi bozacaksınız... mekanları talan edeceksiniz yuzune tokat gibi tukureceksiniz... nerdeeeeeeeeeee
    hade hukumetten geçtim. devletten geçtim. istanbulun suçu ne? baharın suçu ne? alış veriş merkezlerinin... niye gitmiyor çıkmıyorsunuz?
    siz ne bekliyorsunuz ya...
    sinemaya gidiyorsunuz filmin ırkçılık kısmına takılıyorsunuz... merdivenlerden hesap soranlar nerde?
    şehri siz bıraktınız siz terkettiniz...
    kaldırımlarda duşe duşe gezen sizsiniz...
    dolmuşlara kucaklarda binen siz..
    kendi sorunlarınızı çözmek için araba alanlar siz...
    toplu araçlardan kaçan siz...
    gerçek suçlu engellilerdir bana göre...
    yeryuzunu size dar edenlerden hesap soramıyorsunuz bile...
    sormak eylem gerektirir... eylem...
    sesiniz duyulacak ha?
    onca sorun arasına nasıl gireceksiniz...
    hrant tartışılırken ermeni türk meselsine takılanlar...
    bir hrant kadar olamadınız sizler...
    o yabancı biri olarak bu ulkede kaldı... bu topragın altını istedi..
    siz burjuva kesimleri... 90 yaşınıza anca rahatlarsınız sizde bu mukkemmellik, burjuvalık oldukça...
    kendinizi görün önce bence...
    hrant ırkından demedi ulkesinden demedi... bu ulkeyi sevdi...onu bile anlayamadınız...
    guvercin tedirginliği ne demektir?
    nerde tedirgin oldunuz be sızlanmaktan başka sizler... acı başka şeydir tedirgin olmak başka şeydir... eylem tedirgin kılar kişiy...ama ancak erkenden odasına çekilen yine sizlersiniz...
    ailelerine bile isyan edemeyen guruhsunuz..
    siz kendinize bakın önce.. ve yuruyun artık yahu
    yuruyun... nereye olursa olsun... hade organlar eksik bir şeyler yarım da ruhunuza noldu. bu ulke sizin değil mi?
    sizi alıkoyan ne?
    hesap soracaksınız herşeyden her yerden...
    istanbul sizin yanınızda toprak sizle birlikte. gökyuzu ve yeryzu sizden yana.. hakkınızı sadece hukumet mi yiyor? düşünün bence...

Üye
    Halil Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bayburt
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ülke çabında yükselen A.B karşıtlığına burada rastlamam beni çokta şaşırtmadı A.b liği kendi ülkesindeki engellileri düşündüğü kadar bizi düşünmüyor A.B şurada rastlanan haksızlıklara ne yaptı ki bize de ne yapsın v.s

Ya arkadaşlar sizcide biraz duygusal davranmıyor muyuz nedemek A.B kendi ülkesindeki engelliler kadar bizi düşünmüyor birliğe girebilmek için bazı kriterler var birlik üyesi ülkelerde engellilere hangi haklar tanınıyorsa A.B de bize sende kendi ülkendeki engellilere aynı hakları tanı öyle yanıma gel diyor bu son derece acık ve anlaşılabilir bir istek.

Dinim gibi bililiyor ve inanıyorum ki A.B olmasaydı ne engelli maaşlarında artış nede bakım hizmetleri v.s gibi uygulamalar gündeme gelirdi bunlar hep A.B nin istekleri sonuçu ortaya cıkmış şeylerdir beni bir engelli olarak şubu enterese etmez ken di içimizde yirmi yılda kat edemeyeceğimiz yolu A.B sürecinde bir yılda kat edeceğimize inanıyorum ben buna bakarım vesselamın kapısı.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

Dün Özürlüler İdaresi Eski Başkanı Sayın Dr. Mehmet AYSOY hocamız konuyla ilgili bir bilgi notu iletti bana. Kendisine buradan da sagı ve teşekkürlerimi ileterek mesajı aşağıya aktarıyorum.
    Tartışmaya açtığımız konuyu etkilemese de, teknik konuların yanlış anlaşılmaması için önemli bir ayrıntı.

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Dr. Mehmet AYSOY
    Bülent bey,

Ayşe Önal'ın 3 nisan tarihli yazısında teknik bir bilgi eksikliği mevcut. Bu konuda sizi bilgilendireyim istedim. ülkemizin sessiz çoğunluğu ile ilgili yazıda müzakere sürecinde AB tarafından talep edilen ve bu talep doğrultusunda hazırlanan belge, AB'nin Türkiye'ye imzalattığı şeklinde değerlendirilmiştir. Burada bir yanlış anlama olmaması için affınıza sığınarak bir düzeltme yapmak istiyorum. Bu metin tarama sürecinde ülkemizde varolan yapının AB komisyonuna aktarılması için hazırlandı. Diğer halde AB muktesebatı ile bir karşılaştırma yapma imkanı yoktu. Esas süreç bu metinden sonra başlayacak ve AB muktesebatı gereği yapılması gerekenler belirlenecek.

Müzakere sürecinde benim hazırladığım bir rapor olması nedeniyle bu konuyu paylaşmak istedim. Diğer yandan Türkiye'nin özürlüler konusunda yapıp yapamadıklarını size katılmak adına Sosyal Devlet Üzerine kitabımda yer alan bir makalemi sizinle paylaşmak istiyorum [Sosyal Devlet Üzerine]

Selam ve saygılarımla

Dr. Mehmet AYSOY
    www.mehmetaysoy.com
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    2.473
    Verilen Beğeniler
    3.476

bulent bey
    bu makaleyide sitede bize sunmanizin olasiligi varmi nerden erisebiliriz makaleye kitap ciktiysa yazan bize kitabini acilasa en azindan

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

shukufe, üstteki mesaja ekledim bilgileri.

Üye
    MEHMET Avatarı

Son Giriş
    14.11-2018
    Saat
    10:03
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

önce herkese selam arkadaşlar özürlü olmanın ayıp ve illegal bir örgüt mensubu gibi bakıldığı bir toplumda elin yabancısının dayatmasıyla lutufta bulunulması sadece komik kişi kendine bakıcak önce bu lutuf sayipleri her biri bizim durumumuza düşmeye adaydırlar bu acıdan enpati yapacak yürekleri de olmadığna göre ilgili makamlarda mevcut olan devlet büyüklerimizin damdan düşen halden anlar durumuna ve kıvamına gelmelerini baklemekten başka çare kalmıyor bize ama bizler onlarda bir baston öndeyiz aday olmaktan çıkalı yıllar oldu . çoktan seçildik bu guruba ve asla aday olmadık ... NE MUTLU TOPALIM DİYENE....

Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    2.473
    Verilen Beğeniler
    3.476

tesekkurler bulent bey

Üye
    ramazan akbulut Avatarı

Son Giriş
    28.10-2009
    Saat
    14:57
    Yaşadığı Yer
    manisa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sorunların akademik düzeyde ve seviyeli bir şekilde ele alınmasından dolayı sevinç duydum. Bizlerin bu yönde bilgi, yorum ve tartışmaya büyük ihtiyacımız var. Sağ olasınız.

Benim aklıma takılan, AB bazı konularda değişiklik yapılması için ısrarlı talepte bulunurken, engellilerin yaşadığı şartlar, çalışanların ücret durumu, çalışma şartları, sendikal haklar gibi, insani haklar konusunda suskun kalmaktadır.

Ve bu nedenle çözümün ve daha iyi şartlara kavuşmanın yolunun bizlerin bilinçli ve birlik içinde hareket etmemizden geçeceği aşikarıdr.

Ayrıca, engellerle ilgili yapılan düzenlemelerin ise sonuca ulaşmayan ve samini olmayan girişimler olarak görmekteyim. (inşallah yanılıyorumdur)

Üye
    ramazan akbulut Avatarı

Son Giriş
    28.10-2009
    Saat
    14:57
    Yaşadığı Yer
    manisa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Birde şunu ilave edeyim, AB ile ilgili gelişmeleri izlediğimde, şöyle bir düşünceye kapılıyorum,

AB, Türkiye'yi istiyor da sanıyorum içinde yaşayan bizleri istemiyor.

Yoksa ilk önce AB'ye üye olmak şartları olarak, kendi ülkerindeki hayat ve çalışma şartlarının uygulanması ve bizlerinden bunlardan yararlanması talebinde bulunması ve bu yönde paylaşımcı olması gerekmezmeydi.?

Yani kendi ülkelerinde yaşayanların refah seviyelerini dahada yükseltmek için bizi pazar olarak kullanmak istiyorlar gibi...

Elbette AB karşıtı değilim, ancak gelişmeler malesef bu yönde, sanıyorum burada en büyük kusur, AB yöneticierinden ziyade bu yaşayan sivil kuruluşlarda, onlar bizlerle birlikte olmak istiyorlarsa kendi yönetimlerini uyarmak zorundalar, yoksa onlarında mı işine geliyor,

Üye
    mare Avatarı

Son Giriş
    01.08-2009
    Saat
    16:15
    Yaşadığı Yer
    Aksaray
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

KİMSE KUSURA BAKMASIN ÖZELLİKLEDE AYŞE HANIM. BU HÜKÜMET ÖZÜRLÜLER İLE İLGİLİ HİÇ ATILMAMIŞ ADIMLARI ATMIŞTIR. AK PARTİ İNSAN MERKEZLİ BİR SİYASET YAPTIĞI İÇİN BU ADIMLARI ATMIŞTIR BENCE. YAPILANLAR YETERLİMİDİR TABİKİ DEĞİLDİR AMA GEÇMİŞ İLE KIYASLADIĞIMIZDA ÇOK YOL KATEDİLMİŞTİR. AVRUPA İLE HANGİ ALANDA YARIŞMAKTAYIZ Kİ ÖZÜRLÜLER ALANINDA YARIŞALIM. İNSAN TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ BAĞLAMINDA AVRUPAYI GEÇTİKTE BENİM Mİ HABERİM YOK.İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ALANINDA DÜNYA YA ÖRNEK Mİ OLDUK. TABİKİ BİR ÖZÜRLÜ OLARAK EN GÜZEL ŞARTLARDA YAŞAMAK İSTERİM. AMA SIRF FARKLI BİR İDEOLİJİYE SAHİP OLDUĞUM İÇİNDE GÖZLERİİ KAPATIP HİÇ BİR ŞEY YAPILMADI YADA YAPILANLAR BAŞKALARININ BASKISI İLE YAPILDI DEMEK BENİM İÇİME SİNMİYOR. KALDI Kİ BAŞBAKAN İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNDA İLK DEFA ÖZÜRLÜLER KOORDİNASYON MERKEZİNİ BELEDİYE BÜNYESİNDE KURMUŞTUR. ACABA BUARADA MI AB NİN BASKISI İLE ÖKM KURULMUŞTUR.

Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    2.473
    Verilen Beğeniler
    3.476

hay cok yasiyasin tayyipci o zat saglam insana bile anani alda git diyen bir zihniyet kaldiki engelliye
    parti saksakcilari getimistir zaten is yapti propagendalarini

Üye
    MEHMET Avatarı

Son Giriş
    14.11-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

MARE arkadaş sanırım yukarıda yazılanları dikkatli okumadın Özelliklede Ayşe Hanım Makalesini burada konu siyasetcilerin bu yaptığını söyledikleri şeyleri AB nin dayatması yüzünden yapıp sonrada bize bakın biz yaptık diye çaka satması o bahsettiğin zaatta aynen bu tarife göre olayı diklare ediyor anlamışındır umarım. lütfen AB+ İMF mahkumlarının burada avukatlığını yapmayalım kendileri AB KANUNLARIN ÜZERİNDE ekxra+ BİR HAK OLARAK BİZE BİR ŞEY VERSİNLER O ZAMAN SENİN DEDİĞİNE KATILIRIM AMA O ANA KADAR İLGİLİ KİŞİLER GÖZÜMDE AB NİN GÖZÜNÜ BOYAYABİLMEK İÇİN BİZLERİ KULLANMAYA ÇALIŞAN OY KAPMA CANAVARLARI SADECE .... MÜSADE ETMEYELİM SAYGILAR... VE LÜTFEN OLAYLARI DAHA DİKKATLİ İRDELEYELİM ................KİM KİME NEYİ NEDEN VERİYOR BU ÖNEMLİ..................... :idea: :idea: :idea:

Üye
    mare Avatarı

Son Giriş
    01.08-2009
    Saat
    16:15
    Yaşadığı Yer
    Aksaray
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

İMF VE AB YENİ Mİ ORTAYA ÇIKTI. ŞİMDİYE KADAR BU ÜLKEYİ YÖNETEN İKTİDARDA OLAN BEYFENDİLER NEDEN BU HÜKÜMETİN YAPTIĞININ 10 DA 1 Nİ YAPMADI. NİYE BU ARKADAŞLAR ŞİMDİ MECLİS DIŞINDA. İDEOLOJİK TAKILMADAN OBJEKTİF OLMALIYIZ.

Üye
    MEHMET Avatarı

Son Giriş
    14.11-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    :arrow: BAK ARKADAŞIM İDOLOJİ VEYA MONOGOJİ YAPTIĞIZ YOK BİZİM SÖYLEMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ AK VEYA BEYAZ DA DEĞİL BU PARTİ O PARTİ DEĞİL HANGİSİ OLURSA OLSUN AMA LÜTFEN ISRARLA SÖYLÜYORUM LÜTFEN BU PARTİNİN KENDİ İSTEDİĞİ İÇİN YAPTIĞINI İDDİA ETMEYELİM..... SORUN BURADA ZATEN ALİ VELİ MESELESİ DEĞİL KİMİN YAPTIĞIDA DEĞİL NİÇİİİİİİNNN..... YAPTIĞI ...AY ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA KIYAK OLSUN DİYE DEĞİL TABİ SADECE AB YE GİRİŞ SÜRECİNDE SIRADAN BİR UYGULAMA AB ŞARTLARINDA SADECE BİRİ BUNU AB YE GİRİŞ SÜRECİNE TABİ OLAN HER HÜKÜMET YAPMAK ZORUNDAYDI YANİ YAPILIŞ NEDENİ AB GİRİŞ ARZUSU VE OY KAYGISI FALAN SEN YADA BEN DEĞİLİZ LÜTFEN BUNU İYİ ANLAYALIM YOK SİZ KENDİ ADINIZA OLSUN AB İÇİNDE OLSA BEN MEMNUNUM DİYORSANIZ SİZ BİLİRSİNİZ AMA BEN KENDİ ADIMA KENDİ VATANDAŞINA İNSAN OLDUĞU İÇİN AB DENİLEN OLGUNUN YAZDIĞI KANUNLARDAN DAHA İYİSİNİ BİZ YAZIP HALKIMIZA DAHA GÜZELİNİ VEREMİYORSAK ONUN BUNUN BİRLİĞİNE GİRECEZ DİYE SADECE OLMUŞ OLSUN DİYE UYĞULAMADIĞIMIZ KANUNLARA İMZA ATIYORSAK VAH BİZE... VE SANA ŞUNU ÖNERİYORUM SEVGİLİ ARKADAŞIM BU HÜKÜMET ŞUNU BUNU YAPTI DİYOSUN YA MEVCUT ENGELLİLER YASASINI TAM Bİ OKU VE SONRA AB NİNKİ Nİ OKU VE EN ÖNEMLİSİ SONRADA ÇEVRENE BİR BAK BAKALIM O YASALARDA YASAN KURALLARIN KAÇTA KAÇI ÇEVREMİZE VE BİZE UYGULANMIŞ BUNU BİRKEZ GÖZLEMLE SONRA TEKRAR SOHBET EDERİZ AMA..... KANUN KİTABİ RAFTA KALDI HABERİN OLSUN ..... :!: :!:

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon