hükümet ülkenin genel fotografına bakar! bugün bu fotografta cumhurbaşkanlığı seçimleri ırak meselsi var.
ülkede herşey tamamdır ya! eminim sakatların çoğu da bu gündem maddeleriyle ilgileniyordur. her zamanki gibi...
ülke fotograflarında sokaga çıkamadıgından şikayet eden taban nerde?
iki üç kişi kültür bakanına bile çıkıyor destek alıyor. vakıflar engelliler için çıkıyor ortaya sandalye dagıtıyor. hukumet de destekliyor.
ama akıllı bilinçli engelli bireyler ancak eleştirsin. şurda bir site yonetin bakalım. etrafınızda onca mesele varken siz mi gidersiniz gelenlere mi bakarsınız? sizle olanları dinlersiniz ancak!
açık konuşalım. türkiyenin sorunları diz boyu. herşey sorunlu. dış dunyada ve içimizde her gun olay...
ama siyaset her zaman ön planda. ülke ve insanlık çıkarlarından önde tutulmuş...
biz burda vatandaşız. devleti devlet eden unsurlarız. milletiz. gucu biz saglarız. gelinsin demeyiz "biz gideriz"...gelmeleri düşerdi ama bekleyecek vakit da yoktur...
ne demek bize gelecekler... biz gidecegiz...birşeyler ters ise eger!
bu zamana kadar gidenler kim?
yalakalar guruhu dediğimiz hukumetten beslenenler dediklerimiz eleştirdiklerimiz... peki bizi alıkoyan nedir?
tabanız biz. tabana göredir herşey...
ama taban halinden memnun. sadece sandalye istiyor. yasa istiyor. uygulansın istiyor. tabn ortalıkta yok ama...
ortadaki vakıflara bilinen guruhlara meydanı bırakanların vebali agırdır bana göre...
taban tiyatro yapsın. engelliler adına guya cebe para indirsin. derneklerin derdi sadece sandalye toplamak olsun. bagış toplasın... diğer kesim de yazsın çizsin edebiyat yapsın!
hukumet uzayda yaşamıyor dogru. türkiyede yaşıyor ama...kaderine razı olanların oldugu yerde yaşıyorlar...uzaydan farkı mı var sanki buraların? türkiyede tüm sektörler engellileri görmüyor. toplum görmuyor. yasalar yapılsın hade. tercume edilsin herşey.
yüzyılların yuku sıraya nasıl girecek? sıraya girenler giriyor ama... guneydogudaki işkenceye ugrayan adam sizden önce sıraya giriyor mecburen hem de !
türkiyenin onca sorunu varken ki bu sorunlar size bile öncelikli gelirken hukumet mucize mi gosterecek yani? siz bile görmezken!
kavga meseleleri çıksın bakalım türkiyenin sesine bakın...
bu günlerde ırak meselsi.. şehitler... konuşması tatlı vatan tatlı... bedavadan hepsi...
ülke fotograflarında engelliler nerde?
rahatsız olan var mı cidden merak ediyorum ben?
alış veriş sinema parklar bahar sizsiz...
uyuyun siz... durduk yerde nerden çıktı derler yaw? yoksunuz ki? sanalsınız siz...
beyfendiler hanfendiler kılınız kıpırdamıyor be... nerde sizde o yurek.. dışarıya çıkacak keyfinizi bozacaksınız... mekanları talan edeceksiniz yuzune tokat gibi tukureceksiniz... nerdeeeeeeeeeee
hade hukumetten geçtim. devletten geçtim. istanbulun suçu ne? baharın suçu ne? alış veriş merkezlerinin... niye gitmiyor çıkmıyorsunuz?
siz ne bekliyorsunuz ya...
sinemaya gidiyorsunuz filmin ırkçılık kısmına takılıyorsunuz... merdivenlerden hesap soranlar nerde?
şehri siz bıraktınız siz terkettiniz...
kaldırımlarda duşe duşe gezen sizsiniz...
dolmuşlara kucaklarda binen siz..
kendi sorunlarınızı çözmek için araba alanlar siz...
toplu araçlardan kaçan siz...
gerçek suçlu engellilerdir bana göre...
yeryuzunu size dar edenlerden hesap soramıyorsunuz bile...
sormak eylem gerektirir... eylem...
sesiniz duyulacak ha?
onca sorun arasına nasıl gireceksiniz...
hrant tartışılırken ermeni türk meselsine takılanlar...
bir hrant kadar olamadınız sizler...
o yabancı biri olarak bu ulkede kaldı... bu topragın altını istedi..
siz burjuva kesimleri... 90 yaşınıza anca rahatlarsınız sizde bu mukkemmellik, burjuvalık oldukça...
kendinizi görün önce bence...
hrant ırkından demedi ulkesinden demedi... bu ulkeyi sevdi...onu bile anlayamadınız...
guvercin tedirginliği ne demektir?
nerde tedirgin oldunuz be sızlanmaktan başka sizler... acı başka şeydir tedirgin olmak başka şeydir... eylem tedirgin kılar kişiy...ama ancak erkenden odasına çekilen yine sizlersiniz...
ailelerine bile isyan edemeyen guruhsunuz..
siz kendinize bakın önce.. ve yuruyun artık yahu
yuruyun... nereye olursa olsun... hade organlar eksik bir şeyler yarım da ruhunuza noldu. bu ulke sizin değil mi?
sizi alıkoyan ne?
hesap soracaksınız herşeyden her yerden...
istanbul sizin yanınızda toprak sizle birlikte. gökyuzu ve yeryzu sizden yana.. hakkınızı sadece hukumet mi yiyor? düşünün bence...