TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
Toplam 36 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    kuyucak Avatarı

Gerçek Adı
    Hasan
    Son Giriş
    17.11-2010
    Saat
    23:39
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    7

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    SEVGİLİ O.BOĞA

Yazın gerçekten çok etkileyici.Bir konu ancak bukadar ayrıntılı ve akademik bilgileri kara mizahla anlatmak... Kendi adıma sana teşekkür ederim.Birkaç kelime yazmam gerekirse; önce iyi niyetle bir yasa çıkarılıyor. HAK VERİLİYOR.
    Bu hak verildiği anda bu haktan yararlanması gerekenler değil kötü niyetliler başlıyor işe . Aynı aç kurtlar gibi saldırdılar SAKATA VERİLEN bu haklara....
    Binlerce lüks araba sakat kişiler adına getirtildi yurt dışından,sakatlara bahşiş verilerek hakları kullanıldı. Yurt içinden alınan sıfır arabalara uygulanan bazı avantajları o kadar acımasızca en yakınımızdakiler kullandıki,pes doğrusu. Sonuçta iyi niyetle çıkarılan bir yasa UCUBEYE döndü. Sonuçta şu an;olayın bir ucunda maliye bir ucunda gümrük bir ucunda emniyet bir ucunda sigorta şirketleri vs. Sakatlarsa çekiştirilen çarşafın ortasında . SAKATLAR KENDİLERİ İÇİN ÇIKARILAN YASADAN VE DENETİMİNDEN UZAK TUTULURSA olacağıda budur.Eminim şu anda bu olayı bütün olarak gören yada sorumluluk duyan bir kuruluş yoktur.
    Enseyi karartmamak lazım derler ya....Bu işler olacak,sadece biz biraz daha üzülecek, biraz daha çabalayacağız. UNUTMAYALIM Kİ her dere denize ulaşır,ancak akmaya devam ederse ulaşır. YİNE UNUTMAYALIM Kİ kendimizi TOPLUMA kabul ettirmeye çalışırken ELİMİZE GEÇENLERİDE KORUMAYI bilelim.

saygılar....

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Devlet engelli bir vatandaşı için ÖTV muafiyeti uygulasa maddi olarak kaybı ne olur?
    Gelin birazda bunun analizini yapalım.
    Otomobil alacak maddi gücü sahip çok sınırlı sayıdaki engelli kişiler düşünelimki ortalama olarak 10 yılda bir ÖTV muafiyetli otomobil alsınlar/otomobillerini yenilesinler.
    10 yılda bir yenilecek bu otomobillerden dolayı devlete ödenmeyen ÖTV miktarı ortalama 5000 ytl varsayalım.
    Diyelimki devlet her 10 yılda bir satın alınacak ÖTV muafiyetli bir araçtan 5000 YTL zarar ediyor. Bir yıllık zararı ise 5000 YTL/10 yıl=500 YTL dir.
    Yani Engelli bir kişinin (ki zaten çok sınırlı sayıda engelli vatandaşımız otomobil alabilecek maddi güce sahip) devlete bir yıllık zararı toplam 500 YTL civarındadır.
    Peki bu 500 YTL çok büyük bir rakammı? Hükümet sürekli olarak engelli vatandaşının arkasında olduğunu, ona yardım etmek istediğini söyleyip durmaktadır. Ama gelin görünki 500 YTL lik bir indirimi Engelli vatandaşına hak görmemektedir.
    Şimdi konuya birde başka açıdan bakalım.
    Engelli olmayan bir şahıs 500 metre-1 km arasındaki bir mesafeyi otomobiline ihtiyacı olmadan yürüyerek gidebilmekteyken Engelli bir vatandaş bu mesafeyide arabasıyla gitmek durumundadır. Bu durumda engelli insanlar normal insanların harcama yapmadan yürüyeceği bu mesafeyi otomobilleriyle gittiklerinden ekstra yakıt parası harcamaktadırlar diyebiliriz.
    Ülkede yakıta verilen paranın %70-80 nin vergi olarak devletin kasasına gittiğini düşünecek olursak demekki engelli bir kişi devletten aldığı yıllık 500 YTL lik vergi indirimini, ödediği ekstra yakıt parasındaki yüksek vergiden dolayı zaten devlete geri ödemektedir.

Hükümetin iş başına gelir gelmez yaptığı ilk icraatlerden biri Engellilerin ÖTV muafiyetini iptal etmesi oldu. Hadi bunu devletin maddi durumunun iyi olmadığına, vergi kaybına tahammülü olmadığına sayalım şimdilik. Ama iyide devletin o kadar masrafı ve israfı dururken iş kala kala devletin çokta kaybı olmadığı engellilerin ÖTV muafiyetini iptal etmeyemi kaldı? Oysa devlet ve millet olarak önüne geçmemiz gereken o kadar çok vergi kayıpları, israflar ve gereksiz masraflarımız varki.
    Örnek: Bilindiği üzere Türkiye enerji ihtiyacının hemen hemen bütününü dışardan satın almaktadır. Türkiyede kişi başına tüketilen enerji miktarının yıllık en az 600 YTL ve bunun yaklaşık olarak %60'ı konutlarda ısınmaya yönelik kulanıldığı söylenmektedir. Yani kişi başına sadece ısınmak için yıllık harcamamız 350 YTL dir. Oysa hükümet çıkaracağı basit bir kanunla binalara ısı yalıtımını (en azından konutlarda mantolama) mecbur hale getirse bu maliyet en az 200 YTL ye düşecektir. Varın yurt genelindeki devletin, milletin ve çevresel açıdan tabiatın karını siz hesaplayın.
    Demem o ki hükümetler engelli insanların mecburi gereksinmilerini kısıtlayıp devleti kara geçirmeye çalışacaklarına yukarıda basit bir örnek olsun diye bahsettiğim israfın önüne geçerek maddi olarak devletin geleceğini kurtasınlar. Sadece ısı yalıtımı yaparak sayısız maddi ve çevresel yönden olumlu yüzlerce sonuç elde edebilecekleri bir sorun dururken, bu ülkede bir kaç yüzbini geçmeyecek otomobil alabilir seviyedeki engelli vatandaşın ÖTV muafiyetinden mahrum bırakılması ne derece akıllılıktır? ne derece vatanı kurtarmaktır?
    Isı yalıtımı yapılarak türkiyenin yıllık en az 7 milyar dolar kar edeceği yetkililer tarafından söylenmektedir. Düşünsenize sadece konutlardaki ısı yalıtımının ülkeye ne kadar çok menfaati var. Böyle akıllı icraaetler dururken bizimkler ne yapıyor? Yasaklarla, engellemelerle, vatandaşının olanaklarını kısıtlamakla devleti kalkındırmaya çalışıyorlar.
    Ama burası Türkiye. Akıl değil siyaset konuşur. Bu ülkeyi yönetmişlerin ve yönetinlerin, yeterince ülke ve millet sorunlara vakıf olduklarını zannetmiyorum.
    Çevrenize şöyle bir bakın. bir tane olumlu şey varda, peşine 9 tane olumsuz şeyler görüyorsanız Bu durum yaşadığınız yerde alınan kararların %90 nının yanlış olduğu manasına gelirki buda bu yaşadığınız yeri yönetenlerin %90 nının ya vatan haini oldukları(ki sanmıyorum) yada yeterince zeki olmadıkları veya sizin sorunlarınıza vakıf olmadıkları manasına gelir.
    Ben, benden daha az zeki kişiler tarafından yönetilmeyi haketmiyorum. 4-5 tane laf ezberleyip, meydanlarda insanları uyutmaya çalışırken, ülkenin geleceğini ipotek altına alan, geleceği değil günü kurtarmya çalışan tüm idarecileri kınıyorum. Makamlarının hakkını veremeyen herkesi Allah'a havale ediyor, hakkımıda helal etmiyorum.
    Mevcut Engelliler yasası, Engelli insanlara uygulanan bir zulümdür. Bu zulume bir an önce son verilmelidir.

Üye
    MAHİR20 Avatarı

Gerçek Adı
    Gregor
    Son Giriş
    03.07-2013
    Saat
    00:52
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu muhteşem yazı için teşekkürler Bülent Küçükaslan; ellerine sağlık... Engellilerin yaşamının kolaylaşması için harcadığın emek azımsanacak gibi değil doğrusu; yeniden teşekkürler.

Not: Bülent Küçükaslan'ın, "Arabam Benim Bacaklarım" kampanyası ile ilgili yazısı 1 Nisan 2007 tarihinde Radikal2'de yayımlanmıştır.

Üye
    ekdemir Avatarı

Son Giriş
    19.05-2008
    Saat
    17:43
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar bende sol kolundan sakatlığı olan %80 özürlü biriyim. Bundan 10 yıl önce sol kolumda sakatlık olmadığı için B sınıfı ehliyetim vardı ve halada var. Çevremden herkes neden indirimli araba almıyorsun diye bana söylemlerde bulununca, bende şu işi bir araştırayım dedim ve yaklaşık 2 aydır da araştırıyorum. Tamda ehliyetimi H sınıfına çevirtecekken( görüştüğüm doktor muayeneden sonra olur verdi) Allahtanki engelliler.biz sitesine rastladım.. Bu sitede yazılanaları okuyunca bildiğim çok şeyin yanlış olduğunu gördüm. En belirgini ÖTV ötelemesini muafiyet olarak biliyordum. Ve bunu birçok kişinin hala böyle yanlış bildiğine inanıyorum. Ayrıca sitede H sınıfı ehiliyeti olan arkadaşların karşılaştıkları sırunlarıda görünce ben B sınıfı ehliyetimi değiştirmeme kararı aldım. ops: Hernekadar sadece sağ elimle sürmek zorunda kalsamda yinede H sınıfı ehliyet için başvurmayacağım. Beni üzen bir diğer noktada; insanların özürlü insanlara çok haklar tanındığı izlenimlerinde olması. Halbuki bu yasayla özürlülere sağlanan hiçbir cazip taraf yoktur. Sadece devlet öteleme ile özürlü insana uzun vadeli kredi vermiş oluyor. Ayrıca ben her an kanama geçirebeilek bir insanım. Böyle durumlarada yakınımdaki insanın beni en yakın bir üniversite hastanesine yetiştirmesi gerek. Özürlü arabasınıda eşimin kullanması yasak olduğu için bu işin bana göre olmadığına iyice kanaat getirdim.Aksi takdirde oracıkta kan kaybından ölürüm heralde. 21. yüzyılda bu yasa tam bir trajikomik bir vaka. Acaba yaşanan bu sorunlardan üstekilerin haberleri varmı? Kannımca yoktur derim. Çünkü olsa birşeyler yaparlar. Bize düşen bence bunu hepbirlikte yetkililere ulşatırmak. Ne kadar çok olursak tamda seçimler öncesi o kdar etkili oluruz.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Burada anlatılanlardan daha fenası ne biliyor musunuz; yüzlerce kişi "sorunumuz var, önerilerimiz doğrultusunda çözüm bekliyoruz" diye e-posta ve faksla tüm ilgililere çağrıda bulunuyor 1 aydır... Ama ortada hala bu çağrıya karşılık veren bir kurum yok! Hükümet hala sakatlara yardım ettiği için hayırseverlik payeleri dağıtıyor birilerine, ve bunu hizmet sayıyor tabii! Oysa hizmet, İnsan Hakları temelinde ve ayrımcılık karşıtı yasal düzenlemeler gerçekleştirmek ve sistemi hayırseverlerden kurtarmaktır; sorun yaşayan insanlara kulak vermek ve sorunlarını çözmektir...
    Hasılı ortada bir vicdan sorunu değil, bir HAK sorunu vardır.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

ndipi, Sayın Lokman Ayva'ya yazdım, (alınmasın ama) yine "dertleştik" diyeyim, siz anlayın!
    O da bu konuda sorunların farkında artık ve sanırım birşeyler yapılması için uğraşıyor. Ama somut bir adım var mı bilmiyorum.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Askıda Üyelik
    LaiLa Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kalbimin attığı yerdeyim..
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    6

SOMUT BİR ATILIM VARMI BİLEMİYORUM DEMİŞSİNİZ UMARIM VARDIR OTURAN BOĞA

Üye
    dorubey Avatarı

Son Giriş
    01.05-2012
    Saat
    13:43
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Tüm yazılanlar gerçekten haklı nedenlerle ortaya konmuş gerçeklerdir.Bu konuda emek harcayan sevgili bülent beye teşekkürü bir borç bilirim.Dileğim, en kısa zamanda bu sesin ilgili yerlerde gereken yankıyı yapmasıdır.Yukarıda bir arkadaşımızın da bahsettiği üzere daha önce yolladığımız dilekçe için hiçbir kurumdan cevap gelmemiştir.Bu durum uygulanmakta olan anlamsız kanunlar kadar üzüntü vericidir.
    Naçizane bir fikrimi de belirtmek isterim...Malumdur ki önümüz seçim; Hazırlanan bu ve benzeri yazıları, muhalefet kanadında yer alan birkaç partiye de gönderelim.Onlar için bir noktada hükümeti eleştirecek bir yol olmakla birlikte bizim de sesimizi duyurabileceğimiz bir araç olabilir.Konuyu siyasi çekişmelerin ortasına atmak gibi düşünenler olabilir ancak, bir şekilde sesimizin duyulması gerekiyor.Mevcut hükümet ve yasa koyucular gönderdiğimiz dilekçelere lütfedip cevap dahi yazmadılar.Biz de hakkımızı her alanda ve her anlamda aramalıyız.Neden olmasın? diyorum....saygılarımla...

Üye
    sinox Avatarı

Son Giriş
    07.12-2007
    Saat
    17:14
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Herkese merhaba,
    Engelliler.biz' in destek sayfasının (engellilerin araç alım-satımında yaşadığı sorunların yer aldığı sayfa) linkini tüm arkadaşlarıma gönderdim. Onlardan, mailin dağıtımını yaparak konudan habersiz olan insanların bilgi sahibi yapılarak, kampanyaya destek sağlamalarını; kamuoyu oluşturmalarını istedim. Umarım sorunların çözümünde bir katkısı olur...

Üye
    barış çekiç Avatarı

Son Giriş
    05.04-2014
    Saat
    13:48
    Yaşadığı Yer
    afyon
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhaba 6 yıl önce aldığım aracımı bu yılın başında sattım alırken ödemediğim ötv yi satarkende isteyen olmadı

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Barış, çünkü bu saçmalık 05/08/2004 tarihinden sonra yürürlüğe girdi. Yani o tarihten sonra alınan otomobilller için satışta ÖTV geri ödemesi sözkonusu.

Üye
    barış çekiç Avatarı

Son Giriş
    05.04-2014
    Saat
    13:48
    Yaşadığı Yer
    afyon
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

yani paranız kısıtlıysa ölünceye kadar o aracı kullanınmı demek oluyor bu

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Düşünsenize, 50 bin YTL'lik aracı bugün ötv ötelemesiyle 30 YTL'ye alsan; 10 yıl sonra satmak istesen, yıllık %10 değer kaybettiğini varsayarsak, çok kaba hesapla aracın satış değeri yıllara göre 45, 40, 36, 33, 30, 26, 23, 20, 18, (ve 10 yılın sonunda) 15 bin YTL olur. Aracı 15 bin YTL'ye satacaksın, cebinden de üstüne 5 bin YTL koyacaksın, götürüp 20 bin YTL'yi başta ödemediğin ÖTV olarak maliyeye ödeyeceksin! Muhteşem bir avantaj!!!
    Tabi abiler-ablalar bununla da yetinmedi. Fantazi yapıyorlar... Aracınızla kaza yaptınız ve aracınız hurdaya döndü, pert oldu, ya da hırsızlar geldi aracınızı çaldı diyelim kapıdan.. yemezler! Başta ödemediğiniz ÖTV ödenecek kardeşim! Arabana mukayet olacaksın!
    Bu ve benzeri onlarca saçmalıı içinde barındıran bir düzenlememiz var yani..

Üye
    sgurbeytasdelen Avatarı

Gerçek Adı
    Selma Gürbey
    Son Giriş
    12.05-2016
    Saat
    10:30
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Şişli
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    3

Bilgiler için çok teşekkürlerler Oturan Boğa ve bizlerle yaşadıklarını paylaşan sevgili engelliler biz üyeleri. :P

Yaşananları anlattıkça sizler gelecekte olası durumlara karşı şimdiden neler yapabileceğimizi öğrenmiş oluyoruz. Paylaşalım ve birlik olalım birlikte güç doğar. Bizler için arabanın önemini engeli yaşayanlar bilir yaşamayanlar malesef bilmiyorlar. Süistimali önleyelim derken bu konuda mağdur olanlar görmezden mi geliniyor ne :?: Geçmiş yıllardan daha kötü durumda haklar gibi görünüyor. Oysa ki tam tersi bir görünüş hakim :?

Üye
    Azad Avatarı

Son Giriş
    16.10-2008
    Saat
    01:19
    Yaşadığı Yer
    Hamburg
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Öncelikle ben herkese burdan selam ve saygilarimi iletmek istiyorum, merhaba arkadaslar,

ben bu yaziyi okurken inanin, sanki avrupa da degilde, orda yasiyorum ve burda ki benim yasadigim güzellikler elimden alinip orasi gibi olacak diye psikolojik bir durum sardi beni, o derece cok korktum.

Türkiye ye sadece Tatil icin gelirim oda böyle olaylari duyunca, okuyunca gelmekten korkuyorum..Ben iki sefer kendim özel Arabam ile Türkiye ye geldim gezmek icin, ama tüm samimiyetimle söylüyorum her iki seferinde de pisman, hemde beni bir daha bu devlete gidersem........ dedirtecek kadar pisman oldum/ettiler.
    Benim bu yaziyi yazmamin nedeni, sadece olan sorunlari görüp,baska ülkeleri örnek alip, onlar gibi yapip benim gibi Türkiyede angelli olan insanlarin hallerine sitem etmeden , baska ülkelerin engellilerin de güzel yasama layik oldugu sistemi örnek alip, Türkiyede de uygulamalari . Hatta öyle olsun ki, saglam olanlar ah keske bende engelli olsaydimda bende su engelli insanin sahip oldugu imkana sahip olsam..
    Ben olayin iyi anlasilmasi icin kendimden örnek verecem: Ben suan Almanya da yasiyorum, Otomatik sürme ehliyetini, her ehliyet yapan, engelli olmayanlar gibi hic bir sorun yasamadan cikardim. Ve bana Alman devleti calisabilmem ve cevremden kopmamam icin bir araba almam icin yarimda bulundu.
    Arabayi aldiktan sonra, vergisini vermedim, üzerinde bu araba sadece bu sahsa aittir bu arabayi , bundan baskasi süremez diye bir yazi falanda yok, zorunlu degil, herkes benim arabami bende herkesin arabasini (otomatik olmak süreti ile) kullanabilir. Carsinin, yada büyük veya kücük her magazinin önünde en az 3 tane engelli Parki var.Yakiti ve yan masraflar icinde ayda kücük miktarda maas da alirim.. vs ile....... Bu sistem hemen hemen her avrupa ülkesinde var, ve cok güzel isliyor niye Türkiyede olmasin, niye Türkiyede de islemesin! Niye beni burda benim Kullandigim Cihaz ve Bastonlara ragmen kizkananlar; Türkiyedeki bir benim durumumda ki engelliyi de kizkanmasin! Orda yasayanlar da burda yasayanlar kadar güzel yasama hakkina sahipler.
    Umarim kisa bir sürede engelli olmayan biri, engelli olan birisini kiskanacak kadar güzel sartlar Türkiyede de olusur.
    .iyi Geceler. Almanya,dan AZAD-NURI

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon