Açıkcası etkilendim gadjodilo,
Gerçekten son derece net bir şekilde düşünceler, son derece espirili ve aynı zamanda gerçekçi bir dille ifade edilmiş.
Acaba diyorum ister istemez kendi kendime, insanları bir çok katogoriye ayırmışken, düşünceleri etkileyen ve doğal olarak düşünceler karşısında tavrını belirleyen olgu; onun biyofili ve nefrofili yaklaşımlarımıdır?
Valla bu tanımları ben uydurmadım, ben sadece öğrendiklerimden yola çıkan birisiyimdir. Bunlar psikoloji bilimiyle uğraşanların yaklaşımları. Onların büyük bir kısmını çok ciddiye almasam da, içlerinde gerçekten son derece saygın bilim adamları da var bu konuda.
Biyofiliyi; yaşama duyulan sevgi şeklinde özetliyorlar. Bu özellikleri taşıyan insanların hayatı seven, ilişki kurduğu herşeyle kendisine ve çevresine hareket kazandıran, canlılık kazandıran bireyler olduklarını anlatmaya çalışıyorlar.
Negrofili özellik taşıyanlarında bunun tam tersi, hemen herşeyi ölü bir madde gibi algıladıkları cansız ve mekanik tipler olduklarını savunuyorlar.
Hemen her şeyden bir kıl olma durumu, acabalarla dolu bir yaşam, pek tatlı olmasa gerek. Ama ne yazık ki toplumsal gerçeklerimiz bizlerin biraz negrofili özellikler taşımamıza daha çok etken olduğunu da akıldan çıkarmamamız gerekir.
Burdaki tartışmanın özüne döndüğümde ise; ben böyle bir durumu ister istemez görüyorum. Belki farkında değiliz, bu tartışmayı yaparken farkındalık yaratmaya çalışıyoruz falan gibi söylemler gerçekten yadsınacak şeyler değil elbette ama,insanın zaten dünyayla barışık olmama durumuna katkısı da kaçınılmayacak gibi değil.
Birileri bir yerlerden sürekli olarak kulaklarımıza bir şeyler fısıldıyor.
O yanlış bu yanlış, bu aslında şu, vs. vs.... tartışırken gerçekten gözümüzden kaçırdığımız bir şey bu. Her şeyden önce kendi toplumsal özelliklerimizi hiç yokmuş gibi ele alıyoruz. Bizim tüm davranışlarımızda hareketlerimizde geçmişten gelen toplumumuza ait özellikleri bir kenara atıyoruz.Daha çok kuşkucu, hoşgörüsüz, yaklaşımların yeşermesine sebep oluyoruz.
Bizim toplumumuzda gerçekten burada yazılı olanların, yani gizli bir aşağılamayı yapmak istemenin, yada yapmanın yattığını asla kabul etmiyorum.Büyük bir sevgiyle, hatta biyofili bir yaklaşımla yaşamımıza bir derinlik katıyor bu başarıları yeri geldiğinde öne çıkartmamız ve bunu alkışlamamız. Ama sizler bizden tüm bunları bir kenara atmamızı ve negrofili bir yaklaşımla olaylara bakmamızı hızla öğütlüyorsunuz.
Ve en azından burada bizim gibi düşündüğü anlamında değil, bir biyofili yaklaşımı görebilmek son derece anlamlı benim için.
Sana bu sebeple teşekkür ediyorum sevgili gadjodilo!!! Umarım bir hakaret olarak ele almamışsındır bu cümlemi![]()