TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 29 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    M.Zahid Avatarı

Son Giriş
    15.09-2015
    Saat
    11:02
    Yaşadığı Yer
    K.MARAŞ
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Medyanın toplum üzerindeki etkileri tartışılmaz diye düşünüyorum.
    Haber alma aracı olarak başlayan medya,günümüzde araç olarak kullanılmakta.

Siyasi,güncel,sosyal..her alanda etkilibir araç.
    Çağımızda böyle önemli yer tutan medyayı bizler kendi haklarımızın savunulmasında,engelli sorunlarının gündem oluşturulmasında,hayatın her alanındaki önerilerimizin dikkate alınmasında,kısaca ''Bende varım'' mücadelesinde medyayı ne kadar kullanabiliyoruz?

Ciddi manada kullanabilseydik engelli insanların sıkıntılarını ,kabus gibi anılarını,film gibi yaşamlarını buradan okumazdık..

Medyayı kimler niçin kullanmıyorki
    Buradadamı bir engel var bilmiyorum alışagelinmiş bir alışkanlık oldu bu engellilerde ''Yinemi bir engel''
    Engelsiz bir yaşam dileğiyle

Üye
    Eshat Avatarı

Son Giriş
    24.05-2017
    Saat
    00:15
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    6
    Blog Mesajları
    80

Her şeyden evvel güzel bir konuya değindiğin için teşekkür ederim.

Medya günümüzde o kadar etkili bir araç ki, birçok konulara hâkim ve yön verebilmektedir. Adeta medyada olduğun kadar varsın. Medyada gündeme geldiğin kadar etkilisin. Durum böyle olduğu zamanda medyadan ayrı ve ondan bağımsız olarak hareket etmek birçok konuda geride kalmak gibidir. Yani etkili olacaksan, sesini duyuracaksan medyanın bunda katkısı tartışılmaz…

Biz engelliler olarak, medyayı ne kadar etkili ve bizim sorunlarımız için kullanıyoruz? Sorusu da hemen aklımıza gelmektedir. Biz engellilerin medyada çok fazla etkin olamaması zaten bugün bulunduğumuz noktadan da anlaşılmaktadır. Oysa biz sesimizi medyada daha fazla duyurabilsek, bizleri medya biraz daha anlayabilse sanırım birçok konuda çok önemli mesafeler kat edebiliriz.

Medyanın duyarsızlığından dolayı engelli insanların sorunlarını gündeme taşımak yerine, daha çok reyting yapacak konulara eğilmesi de ayrı bir tartışma konusudur. Burada şu da bir gerçektir. Engellilerle ilgili yapılan bir programları kaç engelli insan izliyor veya kaç engelli ailesi izliyor? Bunları da düşündüğümüz zaman bu konuda çok geri planda olduğumuz bir gerçektir. Engelliler olarak medyada ve daha bir çok yerde daha çok söz sahibi olmadıkça bu sorunlar bitmez…

Üye
    M.Zahid Avatarı

Son Giriş
    15.09-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    K.MARAŞ
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Rica ederim hocam
    Asıl ben teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

Engelliler'in bu konuya ilgisiz kaldığına tamamıyla katılıyorum..
    Başlığın görüntülenme sayısından anlaşılıyor zaten

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:21
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.059
    Verilen Beğeniler
    4.330

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Sakat örgütleri, aktivistler, akademisyenler o derece az ki-yok ki Türkiye'de, medyada sakatların haklarını savunacak kişilerin olmaması kaçınılmaz.
    Önce "sakat" deyince benzer şeyi anlayan birileri ortaya çıkmalı, politik tavır açısından ortak paydaya sahip kişiler biraraya gelmeli, yazıp-çizmeli, bağırmalı, varolan sivil toplum örgütlerini "silkelemeli", sonra medya için hamle yapılmalı. Diye düşünüyorum. Aşağıdan yukarıya yani... Bu olmadan medya demek Türkiye'deki sakatlar açısından ezberlerin tekrarını yapan ve bu yanıyla sakatları en dibe kadar batıran bir aygıt demek.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    münocan Avatarı

Son Giriş
    30.08-2012
    Saat
    01:06
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Biz engellilerin en çok sevmediği davranışlardan birisi bizlere acınmasıdır eger medyadan yaralanmak istiyorsak izlediğimiz şimdiki porğramlarda olduğu gbi salya sümük ağlamak dugu sömürüsü yapmakdır bunuda yapamayacagımıza göre medyanın top on listesinde yer almamız beklenemez

Üye
    M.Zahid Avatarı

Son Giriş
    15.09-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    K.MARAŞ
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

OturanBoğa;
    Yapıcı yorumlarınız için Teşekkürederim
    günümüz şartlarında medyanın önemi çok büyük..
    bu gücü kullanmak gerekiyorsa
    biryerden başlanılmalı..

----------

münocan;
    Engelli insanların da bir çok üstün tarafı var..
    Azmiyle ,hırsızyla.çalışkanlığıyla bir çok normal insanlardan çok daha başarılı engelli arkadaşlarımız var aramızda..
    Bence bu üstün taraf ön plana çıkarılmalı..

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Yeterince bilinçli/donanımlı + örgütlü değilsen sen medyayı değil medya seni kullanır. Nitekim çok örneklerini de gördük.. Bak bakalım çevrene.. Yukarıda saydığım unsurların hangisi var?

Üye
    münocan Avatarı

Son Giriş
    30.08-2012
    Saat
    01:06
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

M.Zahid;

evt ön plana çıkarmalı ama nasıl yada böyle de sorulabilir bu güne kadar neden çıkarılmamış biraz geç kalmadıkmı gerçii burda çok güzel bir ata sözünü kullanmamızda mümkün ,zararın nersinden dönersen kadır dedikten sonra ,zarar yaptığımızı farkettik ,bizi zarara uğratan noktayı neşterle çıkarıp alalım hastalıklı noktalarımıza tedavi uygulayalım, geç kalmamıza ragmen belki tedaviye cevap verebilirz

Üye
    M.Zahid Avatarı

Son Giriş
    15.09-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    K.MARAŞ
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Baben;

Ben bu haliyle herşey tamam demiyorum ki
    Konu başlığım; ''Engelli sorunlarının çözümünde medyanın önemi''
    Her normal insan gibi engelli insanlarda; ''Yeterince bilinçli/donanımlı+örgütlü'' olamazmı bu manada bir eksiğimiz varsa elbette onuda tartışmalıyız..

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Peki normal insanların ne kadarı ''Yeterince bilinçli/donanımlı+örgütlü''?

Bu sözlerin anlamını bilen kişi sayısı bile çok çok az güzel yurdumda..

Artı %39'u okuma-yazma bilmeyen, büyük çoğunluğu engellerden dolayı evinden dahi çıkamayan devasa bir kitleden söz ediyoruz.. Normal insanlarla karşılaştırmadan önce bunları da göz önünde bulundur lütfen..

Üye
    M.Zahid Avatarı

Son Giriş
    15.09-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    K.MARAŞ
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili Baben;
    Aslında ne söylemek istediğimi anladın
    ama burada amaç;
    Birbirimizin kelime hatalarından faydalanarak üstünlük sağlamak deyil,oysa söylemek istediğimi çok iyi anladığını düşünüyorum.

Günlerden bir gün, pireler zıplamaya devam ederken genç öncü bir pire zıplamaktan sıkılır ve “yahu hep zıplayıp duruyoruz. Ancak bir türlü şu kabın sınırlarını aşamadık. Hep beraber daha yukarı zıplarsak buradan kurtulabiliriz. Neden daha yükseğe zıplamıyoruz” Sorusunu sorar.

Bir grup pire hemen karşı çıkar. “Daha önce bir çok kişi denedi ve kimse başaramadı. Sen mi kurtaracaksın bizi. Boşver daha yükseğe zıplamayı haline şükret. Hem eski köye yeni adet mi getireceksin”

Başka bir pire topluluğu ise şöyle der; “Buradan çıkıp ne yapacaksın. Hem dışarısı çok tehlikeli. Bu bizim kaderimiz. Böyle gelmiş böyle gider.”

Bütün çabalarına rağmen, çevresinde sadece bir grup atalet sahibi bilge pire olduğunu fark eder. Ve hep bir ağızdan bir türkü tuttururlar.

“Böyle gelmiş böyle gidecek. Bıktım illallah..

Üye
    Eshat Avatarı

Son Giriş
    24.05-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    6
    Blog Mesajları
    80

Sevgili baben;
    ''Yeterince bilinçli/donanımlı+örgütlü''?
    Bu özellikler sizde mevcut mu? Mevcut ise yaptığınız neler oldu?
    Böyle bir özelliğe sahipseniz bunu nasıl bir şekilde kullanıyor sunuz?

Engellilerin değil bütün insanlığın sorunu değil mi bu sorun?
    Bu konuda böyle insanlar olması için sizce ne gibi çalışmalar yapılmalı?
    Sizin bu yönde bir çalışmanız var mı? Varsa neler?

Üye
    Levent54 Avatarı

Gerçek Adı
    Levent Karagöz
    Son Giriş
    07.11-2023
    Saat
    13:21
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    103
    Verilen Beğeniler
    5

[SIZE=3][SIZE=2]Konu iel ilgili olarak bir gelişme olarak değerlendirebilirmi bilmem ama Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve TRT kurumu işbirliği ile TRT -1 Televizyon kanalında yayınlanması planlanan yapımcılığını Sinan Yaka, Ali Horzumlu ve Selen Kıratlının yaptığı ve çalışan ve belli görevleri ifa eden engelli insanların tanıtılacağı “Hayat Engel Tanımaz” adlı bir televizyon programının yapımına başlanmıştır[/SIZE]. [/SIZE]
    Bunu belirttikten sonra bu konu ile ilgili olarak bir kaç cümle etmek istiyorum. Bir kaç yıl önce seyrettiğim şikago adlı bir filmi anımsadım. Ana tema hayatın bir gösteri olduğunu ancak böyle bir ilgi yaratırsan medyanın ilgisini çekebileceğini vurguluyordu. Evet arkadaşlar medya ancak toplumun dikkatini çeken olayları taşıyor gündemlerine. Bülent ne kadar sitem etsede malesef ölüm hakkını kullanan engelli bir insan medyatik oluyor. Yoksa engellilerin şu sorunu varmış bu sorunu varmış hikaye. Medya konusu çok geniş bir konu. Ama ne kadar kızılırsa kızılsın ancak bu şekilde yani ölüm hakkını isterse, sandalye tesliminde bir kaç ünlü gelirse medya ilgileniyor . Ne zaman para toplama kampanyası olursa medya ekranlarını açıyor. O nedenle gerçekleri iyi bilmeli ona göre tavır koymalıyız. Ben bilmiyorum ama bir günlük gazede de haftalık ve aylık sistemli şekilde engelli konulara yer ayıran varmı.Sanırım yok en azından benin takip ettiklerimde yok. 9 milyon engelli var ama buna bir sütün yer ayıran gazete yok.Ev hayvanları için nerdeyse günlük bir gazete sayfasının yarısını ayıran gazetelerin olduğu günümüzde

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: M.Zahid
    Sevgili Baben;
    Aslında ne söylemek istediğimi anladın
    ama burada amaç;
    Birbirimizin kelime hatalarından faydalanarak üstünlük sağlamak deyil,oysa söylemek istediğimi çok iyi anladığını düşünüyorum.
    Bu da nereden çıktı? Öyle bir şey yapmış da değilim, kimsenin yaptığını da düşünmüyorum.! Olsa bile önemi yok!

Şu sözünden yola çıktım..
    Medyayı kimler niçin kullanmıyorki
    Daha somut olmak gerekir diye düşünüyorum.. Kimlerin, niçin kullandığını güncel medyayla arası pek hoş olmayan bencileyin birine, somut örneklerden giderek anlatırsan daha kolay varırız menzile..

Anlattığın "kıssa"yı beğenmedim.. Hem buradaki konuşmalarımızla ilgisi yok, hem şık olmamış, bence.. İlla birileriyle karşılaştıracaksan "normal insanlar" olsun, razıyım.

Sevgili eshat,

Anketvari sorulara cevap vermeyi sevmem.. Kimseye de sormam.. Ayrıca olayı kişiselleştirmenin hiçbir anlamı ve yararı yok.. Yasal örgütlenmenin gerekliliğinden söz ediyoruz burada.. Tek kişilik örgüt olmaz ki!

Üye
    Eshat Avatarı

Son Giriş
    24.05-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    6
    Blog Mesajları
    80

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Sevgili baben;

Olayı kişiselleştirmekten çok siz böyle bir yargılama yapmışsınızda ondan sordum.. Cevap verip vermemeniz çok önemli değil zaten... Siz bilirsiniz...

Tek kişilik örgüt var diyede bir ibarem olmadı... Soru sormak örgüt kurmak değildir. Veya birilerinin örgüt olduğunu iddia etmek değilidr...

Sayfa 1 / 2 12 SonSon