TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 23 mesajın 16-23 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Hasan DURMUŞ Avatarı

Gerçek Adı
    Hasan
    Son Giriş
    05.05-2019
    Saat
    08:07
    Yaşadığı Yer
    Trabzon
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Sağlıksız olduğunu düşünmüyorum, aksi olmuş olsa bütün bekar insanlarımız sağlıksız bir yapıya sahip olurlardı olmadığına göre fark etmez.

Bunu bir sorun olarak kabul etmiyorum.Aklı selim olmadıklarından veya işin bilincınde olmadığından diye düşünüyorum.

Fiziki görüntü olsa gerek.Modanında büyük rolu olduğunu düşünüyorum.
    Her iki etgenide göz ardı etmememiz gerekir.

İnsanlar doğumundan ölümüne kadar yaşamış olduğu dönemlerde haz aldıkları bir sürü olaylar vardır.Bunlardanda biri cinsellik olsa gerek bu hazıda her canlı varlık gendine göre pratık anlamda yaşadığını düşünüyorum.Bu arzu ve güdü başkalarının elinde olduğunu düşünmüyorum insanlar yaşamları boyunca gecırecekleri bir dönem vardır şayet buda uygun olursa evliliktir.Eğer ortam oluşmuşsa bunu bu yolla engellemek yersızdır.diğer yoluda gayrı meşru olmayan yollar diyeceğim günümüzdede bu olduğuna göre,bu gibi şeylerde gider ayak karşılanacak bir şey olduğunu düşünmüyorum bu sadece insan psıkolojısı olsa gerek sadece bu ortamı yaşamak istemesınden kaynaklanır diye düşünüyorum.

Aklı selim veya işin idrakınde olan bir insanin cinsellik güdülerinin yok edileceğinive bastırılacağını sanmıyorum.Normal bir insanda farklı bir etgen birakacağını düşünüyorum.

Bu bizim dinimizde yasak olduğu gibi başka dinlerdede gayri meşru yollardan olduğu için doğru birşey olduğunu düşünmüyorum.
    Eğer istediğin şeyin arkasında dürabiliyorsan bizimde ülkemizde farklı olacağını düşünmüyorum.çünkü o devirleri aşmış olduğumuzu düşünüyorum.
    Ama şunuda merak ediyorum maddiyati olan bay acısından bugibi şeyler askıda kaldığını düşünmüyorum.Bu işlerin birde karşı cinsini düşünmek gerekir.

Yorumlarımda bilmeyerek yapmış olduğum hatalarım varsa özür dilerim
    Saygılar;

Üye
    Halil Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bayburt
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

[b]cuneydozen demişki

açım... yarın hırsızlık yapıcam... ölücemi öğrendim; annemi çok seviyorum... yarın annemi de birlikte öldürücem... bir kızı seviyorum ama o beni sevmiyor... yarın ırzına geçicem... dünyanın yaşanıcak hali kalmadı... öyleyse kundakdaki çocuğumu öldürücem... başbakan yolsuzluk yapmış... örgüt kurup ülkemi bölücem... vs. vs. vs...

meşruiye... meşruiyet... meşruiyet... lütfen meşruiyet
    cuneydozen cinsellik doğal bir duygudur bu bu saydıklarınsa hırsızlık,öldürmek,ırza,gecmek.bölücülük yapmak bunlar ne insanlığa ne hukuka sığar ve de hiçbirine doğal ve normal bir duygu diyemeyiz.

Bu saydıklarının meşruiyetiyle cinsellik arasında nasıl bir bağlantı kurdun dediğim ğibi biri (çinsellik) yaradılışta var olan ve son derece doğal olan bir duygu saydıklarınınsa hiç birine doğal duygulardır diyemeyiz.

ha sen eğer çinselliğide meşru yollardan yaşamak yada tatmak istiyorum diyorsan o ayrı ve senin fikrinede saygı duymak lazım.

Fakat burada tartışılan konu bu doğal duyguyu (cinsel ilşkiyi) yaşamak isteyen ama ceşitli sebeblerden dolayı yaşayamayan kişilerde (sakatlığı nedeniyle vs vs ) ne ğibi sorunlara neden olacağı (yada olmayacağı)kunusu.

yine senin baktığın pencereden bakarsak olaya yani meşruiyet acısından ki meşruiyetle kastetmek istediğin yanlış anlamadıysam dini meşruiyet ve evlilik dışı cinsel ilşkiye girilmesin diyorsun.

Peki bir insan şu yada bu sebebden dolayı evlenemiyorsa ne yapacak?

Mesala ilk yazımda bunu yazmıştım kalp kırizi geciren kalp hastalarına d.r. lar çinsel ilşkiye girmelerini öneriyor peki soruyorum bu adam evli değilse ne olacak?

yine olaya dini acıdan bakalım burda kastetdiğim din islam dini islamiyette normalde haram olan şeyler zarüret durumlarında haram olmaktan cıkıyor örneğin islam dininde at eti yemek haram sayılırken bir müslülan aclıktan ölecek duruma gelirse ve yiyecek bir şey bulamıyorsa at etinin yenmesi haramlıktan cıkıyor.

Peki bu kalp kirizi geciren adamın durumundada bir zaruret yokmu?

SADECE MERAK ETTİĞİM İÇİN SORUYORUM.

Üye
    Hasantalay Avatarı

Son Giriş
    03.05-2011
    Saat
    23:50
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

HABER OLACAK Bİ KONU DEĞİL BENCE

BELKİ İNGİLTEREDE YAŞAMIŞ OLSAYDIK O KÜLTÜRDE BÜYÜSEYDİK BİZE ÇOK DOĞAL GELİRDİ

ÇOK FAZLA YADIRGAMAK ÖNYARGIYA GİRER

Üye
    suskun_yuregim Avatarı

Son Giriş
    21.04-2008
    Saat
    06:54
    Yaşadığı Yer
    Belcika
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

dini bence bole seylere karistirmamak lazim
    herseyin adresi belli zaten
    ben sunu soylemek isterim gordugum ve bildigim birsey ki islam haric cinsellik su ekmek gibi :P
    ve islamdada belirtiliyor en az surec icerisinde bekarlarin evlendirme diye okuyan bili zaten :wink:
    her insanin en dogal hakki cinsellik
    gunahi sevabi ile
    ama zina ayri mesele
    ben fazla derinlere dalmiyim
    bence her konu acik konusulmali

Üye
    CEREN Avatarı

Son Giriş
    15.02-2018
    Saat
    11:52
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/Denizli
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

Esracığım fikirlerine ayrı ayrı katılıyorum.
    Ben bizim olan Türk gelenek, görenek ve ahlaki yapımızı seven ve sahiplenen biri olarak İngiltere gibi , gerek dini gerek kültürel yapısı bizden tamamen farklı bir kültürle Türkiyeyi karşılaştırmayı gereksiz bir zaman kaybı olarak görüyorum.

Üye
    dilemma Avatarı

Gerçek Adı
    Dilek
    Son Giriş
    13.12-2022
    Saat
    12:46
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    12

Eğer illaha tartışılması gereken birey erkek engelli değilse konuyu başka bir şekilde ele almak istiyorum.

Haberi okuyunca aklıma gelen ilk soru: “ya bunu isteyen bir kadın olsaydı" sorusu oldu.
    ya son isteği cinsellik deneyimi olan kişi bir bayan olsaydı? acaba hatunun bu isteğine hristiyanlık dini böylesine sahip çıkar mıydı?! erkeklerin genelevini bulmak biraz daha zor olsa gerek…ama ben eminim kadını aforoz ederlerdi. islam dinindeki karşılığını ise hiç söylemeyeceğim bile.gazete manşetlerinde "ahlaksızlık" diye geçilirdi eminim. Hem hangi erkek Kabul eder engelli bir bayanla sevişmeyi değilmi deli divane sevmiyorsa…
    işte size engellilikten önce, cinsiyet ayrımı...

hiçbir cinsel deneyim yaşamamış olmanın bence sakat bedenlerin dışlanmasıyla ilgisi yok. bu doğru kişiyi bulmakla, duygularla ilgili birazsda.nitekim bu adamcağızda yaşadığı deneyimin çok hayacan vermediğini söylemiş. Duyguların içinde olmadığı hiç bir işin keyif vermemesi gibi normal bir durum bu.

Şimdi bizim Diyanete gidip “hocam izin var mı,bizim çocuk böyle bişiy ister” dediğin zaman hoca seni ya Allah’ın yoldan çıkmış bir kulu olarak addader yada imam nikahı kıydırması gerektiğini söyleyerek adamın başını yakardı giderayak.

Ama buradaki en büyük sorun cinsiyet ayrımıdır…

Üye
    halacs Avatarı

Son Giriş
    05.01-2010
    Saat
    13:55
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar,

Bırakın günahı sevabıda, ilk önce bir partner bulmanın zorlugunu biliyorsunuz.. Daha önce başa konu başlıgına yazdıgım yazıyı kopyalıyorum..

Şekilci bir dünyada, bizler bile şekilci olarak yaşıyoruz.
    Aslında geçen gün izlediğim bir belgesel bunu çok güzel açıklıyor. İnsanlar ve hayvanlar da var olan beğenme duygusu, aslında içgüdüsel ve yardışsal. Sebep, en güzel, en saglıklısını eş olarak seçerek genlerini sağlıklı olarak yayma güdüsü. Eee bizde sağlıklı olarak görülmediğimiz için..

40 yaşında cogu saglıklıya göre aktif, geçimini saglayan, uzun çabalarsonu B sınıfı ehliyeti olan,

Bu içgüdüsel elemesi neticesinde, hala yanlızım.
    saygılar.

Üye
    spastik Avatarı

Son Giriş
    23.06-2022
    Saat
    08:12
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    112
    Verilen Beğeniler
    24

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    KONU DİNİ KONU OLUNCA MAŞALLAH HERKES BÜLBÜL OLUYOR.HATTA PROFOSÖR EDAYSIYLA YAKLAŞANLAR BİLE VAR. HHATTA BÖLE Bİ İSTEĞİN SAĞLIKLI OLMADIĞINI SÖLEYECEK KADAR OLAYI BÜYÜTENLER VAR. NEREDEYSE " ya kardeşim ölüme yakın azdın mı ne yaptın" diyecek AMA DİYEMEYENLER VAR,ORTALIK YİNE SAVAŞ ALANINA DÖNMÜŞ

İLK BAŞTA BU OLAYA DİNİ ACIDAN YAKLAŞMANIN YANİ TEMEL OLARAK BU ACIDAN YAKLAŞMANIN ÇOK DOĞRU OLDUĞU KANAATİNDE DEİLİM. ÇÜNKÜ CİNSELLİK DİREK DİNLE ÖRTÜŞEN Bİ KONU DEİL DİREK DÜNYEVİ Bİ KONU. PSİKOLOJİK AÇIDAN İNSANIN TEMEL İHTİYAÇLARININ BAŞINDA GELEN Bİ OLGU. İSTEYENLER MASLOWUN TEMEL İHTİYAÇLAR HİYELARŞİNİ İNCELERSE BU KONUNUN İNSAN İÇİN NE KADAR ÖNEMLİ Bİ KONU OLDUĞUNU GÖRÜRLER. DOLAYSIYLA BU KADAR ÖNEMLİ Bİ KONUDAN VAZGEÇMEK YADA DÜNYAVİ KONULAR DIŞINDA FARKLI Bİ YERDE CEVAP ARAMAK YANLIŞ.
    DİĞER TEMEL İHTİYAÇLARA BAKILDIĞINDA AÇLIK,SUSUZLUK GİBİ. BU İHTİYAÇLAR KARŞILANMADIĞINDA NELERİN OLABİLECEĞİ HERKESCE MALUM İNSAN DENEN MEKANİZMA SUSUZLUĞA ÜÇ GÜN AÇLIĞA 20-30 GÜN ARASI DAYANABİLİYOR. BURADA SIKINTI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM ÇÜNKÜ TOPLUM AÇ KALANA YADA SUSUZ KALANA ELİNDEN GELEN YARDIMI YAPIYOR. SORUN AYNI TMEL İHTİYAÇLARDAN BİRİ OLAN "cinsellik" olgusunda çıkıyor. işte ÇOĞU SİTEYE GÖRE ÇAĞDAŞ SAYILAR BU SİTEDE BİLE SON İSTEĞİ CİNSELLİK OLAN ADAMI SAĞLIKSIZ BULANLAR VAR. BENCE BU KARNI ACIKTIĞI İÇİN EKMEK İSTEYEN Bİ ÇOCUĞU EKMEK İSTEDİ DİYE SUÇLAMAYA BENZER, BU KONUNUN DİĞERİNDEN HİÇBİR FARKI YOKTUR. NEDEN BU KONUDA BU KADAR ACIMASIZVE ÖNYARGILIYIZ? BU SORUNUN ONLARCA YANITI VAR ELBETTE BİKAÇINI SAYAYIM

1- KENDİMİZİ VE VUCUDUMUZU TANIMAKTAN ACİZİZ
    2- O KADAR FAZLA BAŞKALARINI DİNLİYORUZ Kİ KENDİ İSTEKLERİMİZİ DİNLEMEYE VAKTİMİZ KALMIYOR
    3- BASTIRILMIŞ DUYGULARIMIZ ÇOK FAZLA OLDUĞUNDA DOĞAL OLARAK KIŞKIRTILMIŞ DUYGULARIMIZDA ONA PARAREL OLARAK ÇOK FAZLA VSS VS

NE OLUYOR PEKİ BÖLE OLUNCA YANİ ADAM GİBİ CİNSELLİK YASANMAYINCA?

1- KIRSALA ÇIKIN BUGÜN HERKESİN EVİNDE UYDU VARDIR NEDEN?
    2- ENSES İLİŞKİLER ÇOK DUYULMAMAKLA BİRLİKTE ÇOK FAZLA ARTIŞ GÖRTERMEKTEDİR NEDEN?
    3- İKTİDARSIZLIK VE BİÇOK CİNSEL PROPLEMLERLE KARŞILAŞILMAKTADIR VE BUNLARIN BİÇOĞUNUN ALTINDA PSİKOLOJİK TRANVALAR VARDIR NEDEN?
    4- ERKEN BOŞALMA ÇOK ÖNEMLİ Bİ SORUN TEŞKİL ETMEKTEDİR NEDEN?

HER OLGUDA OLDUĞU GİBİ BU OLGUDA DA TOPLUMDA BİR NORMALLEŞME YOKTUR. HERŞEYİ OLDUĞU GİBİ BU KONUYUDA ABARTILI,OLAĞANÜSTÜ OLARAK ELE ALIRIZ. MAÇ OLUR SAVAŞA GİDER GİBİ MAÇA GİDİLİR,AÇIK OTURUM OLUR SAVAŞIR GİBİ TARTIŞIRIZ,SEÇİM OLUR SAVAŞIR GİBİ OY KULLANIRIZ VE NİHAYETİNDE DE DÜĞÜN OLUR SAVAŞIR GİBİ EĞLENİRİZ. BENCE ARTIK NOMALLEŞMENİN SIRADANLLAŞMANIN ZAMANI GELDİ. ASLINDA HERKES SIRADANLIKTAN DEM VURUR BU ÜLKEDEN HİÇBİŞİ SIRADAN OLMUYOR Kİ HERŞEY SIRADIŞI VE OLAĞANÜSTÜ.
    İNGİLİZ VATANDAŞININ OLAYDAN KEYİF ALMAMASINI GAYET İYİ ANLIYORUM.SEVGİSİZ YAPIAN HİÇBİRŞEY İNSAN DENEN UNSURA KEYİF VERMEZ DOLASIYLA SEVGİNİN EN ÜST NOOKTADA OLMASI GEREKEN BİR ETKİNLİKTE BÖYLE BİR HAYAL KIRIKLIĞININ YAŞANMASI KADAR DOĞAL BİRŞEY OLAMAZ

SAYGILARIMLA

SEVGİSİZ SEKS TOPSUZ MAÇ YAPMAK GİBİ BİRŞEY ............

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12