TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 8 / 11 İlkİlk ... 4567891011 SonSon
Toplam 162 mesajın 106-120 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    yeditepe
    Misafir Üye
    yeditepe Avatarı

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    burdan bir üyemiz (nuray özdemir) başörtülü olması sebebiyle işe alınmadığını ve çok üzüldüğünü ağladığını yazmıştı. yaşadıgımız duygular forumunda. duygularını paylaşmıştı. fakat onla duygudaşlık kurulacagı yerde, onun ugradığı ayrımcılık kınanacagı yerde olay dine siyasete kaydı diye o başlık silinmişti. çünkü tartışmayı adabıyla yapamıyorduk. hemen kavga başlamıştı. hemen bir kaç gün sonra silinmişti.
    ayrımcılıga ugrayan engelliler başka bir yerde engelllenen bir uyemize o olaydan dolayı konu dışı diyebilmişti.
    bu olay baya uzmuştu beni.
    ama hrant -bir yazımda dedim ya- ölümüyle bile ülkesine yardım etmeye devam ediyor.
    bu sayede artık polemik olur,kavga çıkar kışkırtıcı ortamlar olur gibi kaygılar önemini yitirdi.
    sanırım o arkadaş türbandan dolayı işe alınmamasını sanırım şimdi yazsaydı çok şey değişebilirdi.
    biz onun duygularını anlayabilirdik. en azından saygı çerçevesinde bir durumdan dolayı ayrımcılık görmesinin üzgünlüğünü onla paylaşabilirdik.
    ama hrant olayı gosteriyor ki boyle konuları sagduyu içinde konuşmaya daha çok zaman var...
    bizler heyerde kıyamet koparmaya bayılıyoruz çünkü....

cem
    Misafir Üye
    cem Avatarı

Duvara 3trilyonkere sen patatessin desen,duvar yine duvardır.
    İNSANCIKLAR OLARAK,ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM;
    Ermeni olabilirsiniz...
    Yarın travesti canan için travestiliğide benimseyebilirsiniz...
    Canınız ne istiyorsa,onu savunabilirsiniz...
    Ama,bütün sakatlar travestidir derseniz yarın,biz yine sizin komutlarınız ile kabulmü edeceğiz .neliği?
    Buyrun savunun,itiraz eden beter olsun...
    Ama genellemeyin yahu,anlatmaya çalıştığım şey bu...
    Bütün sakatlar hrant değil,olmak isteyenler olsun...Bütün sakatlar adına ermeniliği yada travestilği hangi hakla hepimiz adına kabül ediyorsunuz?
    Başlığı yanlış anlayan insancıklar diyen ulu mertebe...
    Başlıktaki ermenilerin ikinci sınıf olmasına inanmayarakmı bu sıfatı uygun buldun bizlere?
    Ermeni bu memlekette yağlı ballı yaşamıyormu?
    Sen kalk pis Türk kanı de,sonrada masum ol...
    Onu vuran salağında Allah cezasını versinki,milleti ermeni olma sevdasına bürüdü...
    Ben senin ermeni olmak istemnene,onu benimsemene yada korumana yada her ne yapıyorsan ona bişey demiyorum,hepimiz adına karar veremessiniz diyorum.
    HER sakat değil,bu sloganı benimseyen sakat hranttır.
    Zorlamı kardeşim,demekle olmadığımı bildiğim halde,ermeniyimde trtavestiyimde rumumda yahudiyimde demiyorum,demiyeceğim.Benim adıma tüm sakatlar şudur dendimide sessiz kalmayacağım.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:33
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Yahu elbette tüm sakatlar Hrant'dır demiyorum! Olur mu öyle şey! O yazının altında kimin imzası var? Benim! Demek ki o yazı bana ait fikirlerin yer aldığı bir metin. Dileyen beğenir katılır, dileyen beğenmez katılmaz. Ben dedim diye herkes şu-bu mu olacak! Gören de genetik bir çalışma sonucunda sakatlarla Hrant arasında DNA ortaklığı bulduğumu iddia ettim sanır!
    Ben, ülkedeki ayrımcılık mekanizmasından "ikimizin" de benzer şekilde etkilendiğimizi düşünüyor ve iddia ediyorum. Dileyen katılır, dileyen katılmaz... Konunun vatan-millet sakarya'Lık bir yanı yok.

Not: Bugün yazılan mesajların üslubuna bakın lütfen. Göreceksiniz (arada istisnalar olsa da) kendi düşüncelerini ifade eden, ama buna karşın "karşı tarafı" vatan haini ilan etmeyip, hesap sormayan tarzda! Bu bile bir gelişmedir. Gerçek tarışma, ancak sloganlarla toz-duman olmayan ortamlarda olur. Benim ırkım uludur... la başlarsanız, bu ırkçılık olur ve ifade özgürlüğüne girmez.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Bulent_7340 Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent YILDIZ
    Son Giriş
    31.12-2012
    Saat
    12:52
    Yaşadığı Yer
    KIRIKKALE
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: İLAYDA
    burdan bir üyemiz başörtülü olması sebebiyle işe alınmadığını ve çok üzüldüğünü ağladığını yazmıştı. yaşadıgımız duygular forumunda. duygularını paylaşmıştı. fakat onla duygudaşlık kurulacagı yerde, onun ugradığı ayrımcılık kınanacagı yerde olay dine siyasete kaydı diye o başlık silinmişti.
    Sevgili İLAYDA; sözde soykırımın Fransa'da meclisince kabul edilmesini protesto etmeye yönelik açmış olduğum başlık da buna benzer bir gerekçe ile silinmişti. Sırf inancından ve düşüncesinden dolayı bir insanın en doğal hakkı olan çalışma hakkı elinden alınan kardeşimize destek amacıyla; barış güvercini olduğunu iddia eden tüm arkadaşlarımızı "Hepimiz Ayşeyiz, Fatmayız; hepimiz Türbanlıyız" demeye davet ediyorum...

yeditepe
    Misafir Üye
    yeditepe Avatarı

bulent_7340 mesele burda hepimiz ayşeyiz fatmayız demek değil. çünkü katılmayanlar da olacak haklı olarak. tıpkı hepimiz hrantız demeye katılmayanlar gibi. bence sloganlarla gitmek yerine olayları sadece ayrımcılık ve ötekileştirmek zemininde tartışabiliriz.
    önemli olan bir farklılıga katılmak ya da katılmamak degildir. önemli olan saygı duymaktır. eger hepimiz bu ulkede yaşıyorsak bu farklılıklara katılmasak da saygı duymak zorundayız!
    işimize gelen yerde ayrımcılıga taraf olup/işimize gelmeyen yerde ayrımcılık yapmak dinen bile dürüstlük sayılmaz.
    çünkü insana sahip olduğundan dolayı ya da inandığından dolayı ayrım yapmak Allah tarafından bile suç sayılır. bu bedeli agır bir suçtur.
    yeryuzunde seçiminden dolayı tanrı bile o insanı yok etmiyorsa inanın, kulun yok etme ve kovma yetkisi hiç yoktur!
    not: Kitabında yaklaşık olarak şoyle diyor: "biz toplumları inanmadıkları için yok etmedik. sadece birbirlerine karşı dürüst olmadıkları için yok ettik!"
    üstelik kitabında sık sık zulmle mucadeleden ve mazlumdan yana olmadan bahseder.
    örnek olarak hılful fudul platformu. peygamber bu platforma katılmıştır. bu platformun amacı ise şuydu: mekkede ve mekkeye dışardan gelen aciz güçsüz ve kimsesiz kimselere yapılan zulme karşı çıkmak ve onlara destek olmak. bu platformu kuranlar fadıllar müşrikti. destek verilenlerin ise ırkı dini hepsi farklıydı. çünkü mazlumdular...
    ve bir gün peygambere peygamberken bu platform için "peygamber iken o platform olsaydı yine katılır mısınız?" sorusuna peygamber "vallahi koşa koşa giderdim" diye cevab vermiştir.
    hılful fudul ayrıca erdem andı fazılların andı diye de geçer...

Üye
    wedo Avatarı

Gerçek Adı
    WEDO
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    20:42
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent_7340 güvercin kelimesini ben yazdım ve üzrime alınarak cvp vermem gerekti.O dediğiniz Fıransanın anti demokratik girişiminde bizler burda (İZMİR) meydanlardaydık ve özürlük adına nezaman nerde bir ihlal varsa herzaman ben ve bizim gibiler orada oluruz.Hırant katledildiğinde nasılki cenazesi kaldırıldığı gün meydanlarda olduysam demokrasi özgürlük ve insan hakları adına karşıtlık varsa önce meydanlarda sonra burada düşüncelerimi söylüyorum.Sadece sanal yaşamıyorum.

Üye
    halaz Avatarı

Son Giriş
    24.06-2011
    Saat
    20:34
    Yaşadığı Yer
    Eskisehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

La hey'de ülkesini pırıl pırıllığını ifade eden kardeşim,türkden daha türk gibi rakı içen dostum,kör zihniyetlerin hukuki zırvalıklarıyla çarpıtılımış sözleri yüzünden hor görülmüş yurttaşım.Ermeni diasporasını karşısına almış mert insan!

Zihinlerine tutuştumuşlar silahı ellerine değil,futbol müsabakalarından,tribünlerden vatan severler onlar.İspanyolun yiyeceği domatese özen gösterip kendi halkını hor gören vatan severler ülkesi burası.Doktorunu,öğretmenini,memurunu doğuya zorunlu görevlerle gönderip sonra canı yanan,eli kolu bağlı örgütlere boyun eğmiş azınlığına karşı aslan kesilirler.Komşusuna nefretiyle kaşır vatan severliğini,onu kiniyle sular,büyütür.Ya sevdirirler,ya terkettirirler,Daha sevilecek bir yer haline getirmeyi düşünmezler.Düşünmezler,infaz ederler.Cahiliyenin toy kahramanlarının eline bayrak tutuşturular.Üzerindeki kırmızı şanlı şehitlerinin değil de zalimce katledilen aydınlarındır sanki!Ulu Önder'in ilkelerinden birine sığınırlar sonra.Diğer ilkelerinin üzeri çizilmiştir adeta!

Genetik bilirler bunlar.Dna larında rna'larında şan,şeref,soyluluk vardır.İsviçre medeni hukukuyla aile kuran,fransa idare hukukuyla idare edilip,alman ceza yargılaması hukukuyla yargılanana,italyan ceza yasasıyla cezalandırılan ve islam hukukuyla gömülen vatandaş tanımını getiren aydınımızı da toprağa böyle vermemiş miydik?Sokakta eline silah verdiğimizde cinayet işleyebilecek potansiyelimizle mi savunacağız soy kırım yapmadığımızı?Aydın cinayetleri kolleksiyonumuzu mu sunacağız ülkemizi gezmeye gelen yabancı gezmenlere?Çocuklarımıza hala Büyük Hun'u anlatıp mı böbürleneceğiz?

Ben türkiye de bir ermeni,ermenistanda bir türküm!

Nazi almanyasında bir yahudi,filistinde yahudi zalimliğini tadan bir müslümanım!

ve dostumun devam ettiği gibi:

mardin de bir süryani
    dogu türkistanlı bir türk
    kerkükte bir türkmen ya da
    istanbul da bir kürt dikimevinde belki de
    başı kapalı üniversite kapısından dönen gaziliyim
    sivasta yanmış genç bir ensestin külleriyim
    ölümü bekleyen bir avukatım şişli de
    sheenan ın ölmüş ogluyum
    ölmek öldürmek istemedigi için ölümlerden ölüm begenen mehmet arhanım
    güney afrika da bir siyah
    san ysidro da bir chicano
    israilde bir filistinli
    san cristobal sokaklarında bir maya yerlisi
    ispanya da bir anarşist(katalanlı)
    irlanda da bobby sands
    yunanistan da özel üniversitelere karşı çıkan bir üniversiteli
    italya da carlo colucchi
    davos ta evsiz bir dilenci
    gecekondu bölgesinde bir çete üyesi
    folk müzigin kalesi ulusal üniversite de bir rocker
    san francisco da bir eşcinsel
    seattle da ceketlilere tüküren bir punk
    soguk savaş sonrası bir komünist
    polonya da bir çingene
    bosna da bir barışçı
    ne kitabı,ne okuyucusu olan bir yazar
    dünyanın herhangi bir kentinde ev hanımı
    avrupada bir asyalı
    materazziye kafa atan zidane
    zidane nin kafasını yiyen suudi futbolcu
    grev yapmaya asla yeltenmeyen bir sendikada grevci
    gece saat onda metroda yalnız başına bir kadın
    topraksız bir köylü
    işsiz bir işçi
    mutsuz bir ögrenci
    veya
    meksika daglarında bir zapatista
    ırkların dillerin ve dinlerin olmadıgı güneşin ülkesinde bir insan
    ya da SOKAKTA ANCAK NEFES ALABİLEN BİR SOKAK TİYATROCUSU(güner)
    Ben Hrant'ım..

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Hırant Dink'in öldürülmesine yol açan yazısından ilk paragraf. 20/01/2007
    "Ermenistan' la tanışmak
    'Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur.
    Yeter ki bu mevcudiyetin farkında olunsun.
    .... Daha neler neler var.

Hırant Dink bu yazısında Türklerin kanının zehirli olduğunu söylerken Sakat türkleride içine almıştır. Yani Oturanboğayı da, Babeni de ve Sakatlarda Hrant sloganını atan kişileride.

Bakınız hırantın öldürülmesi akabinde dünyanın üzerimize gelmemesi için ülke menfaatleri doğrultusunda sağ duyulu halkımızın bizlerde ermeniyiz, bizlerde hrantız şeklinde sloganları anlayabilirim ama bu sloganların amacını aşmaması gerekir.
    Amacını aşarsa affınıza sığınarak benimde aklıma şu takılıyor.
    Ya Sakat değilsiniz ya da Türk değilsiniz.
    Sn Hrant çok değerli iyi bir insan olabilir. Ama mevcudiyeti boyunca insanlık suçu işlememiş tek millet olan asil Türklere bu şekilde hakaret etmeye hakkı yoktu. Aynı sözü Ermenizstanda yaşayan bir türk Ermenilere söyleseydi ve akabinde de öldürülseydi acaba Ermeniler bizim gibi 10 000 lerce caddelere yayılıp Bizler de Türküz derlermiydi.?
    Tabiki demezlerdi. Hatta bu asil türk milleti öldürülen o türkü kınardı ve "Ekmek yediği vatanına ihanet edip, insanına hakaret ettiği için öldürüldü." derdi.
    Saygılarımla.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:33
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Bulent_7340, ABMM sitesinden alıntıladığın TCK 122 güncel değil demek ki. Malum Özürlüler Kanunu olarak bilinen kanıunda TCK 122'ye "özürlülük" ibaresi eklenmiştir. Bunu uydurabileceğimi nasıl düşünürsün yahu

“Savaşta bile siviller öldürülmez be a vicdansızlar!” ifadesi doğal olarak O'nu öldüren, öldürülmesini haklı gören, öldürüldüğü günün gecesi bir kilisenin duvarına "Hrantı geberttik, sıra geri kalanlarda" mealinde ırkçı söz kusan bölücüleri hedef alıyor. Yoksa, "ben Hrant değilim" diyenleri değil.

"bildiğim kadarıyla teröristbaşı da koyu bir MARXİST" terörist başı nefes de alıyor, tüm nefes alanlar dikkat! Terörist başı namaz da kılmıştır illa, aman dikkat! pkk'nın bayrağı kırmızı-sarı-yeşil, bu renkleri kullanmayalım aman dikkat!

Hrant'ın Türklüğü aşağıladığı iddia edilen (ve maalesef bilirkişi raporlarına, başsavcının aksi mütalasına karşın O'na cezayı aldıran) yazıyı okudunuz mu? Ben, okuduğunu anlayan yeryüzündeki herkesin bu yazıda Türklüğü aşağılamak diye birşeyin olmadığını anlayacağına kellemi koyarım! Kaldı ki Hrant Dink de Türklüğü aşağılamak suçlamasını aşşağılıkça bulduğunu, beraber yaşadığı ve kardeşim dediği insanları aşağılamanın en aşağılık şey olduğunu, bununla suçlanmayı dahai onursuzluk saydığını, onun için AHIM'e gideceğini söylüyordu!

Allah'a salarak soruyorum, yalan söyleyenin iki dünyada da yüzü gülmesin!: Türklüğü aşağıladı, diyen arkadaşlar, Hrant Dink'in Türklüğü aşağıladığı iddia edilen yazının tamamını okudunuz mu?????

Not: Yine konu dışı saydığım için;
    * Hrant Dink'İn Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine müracaat gerekçesi
    * Hrant Dink'in son röportajı (Orada bu suçlamayla ilgili görüşlerini çokk güzel ifade ediyor)
    * Söylediklerini daha anlamlı kılan röportaj görüntüleri
    * www.agos.com.tr/bilirkisiraporu.htm+Dava+konusu+yay%C4%B1n+Ermeni+ Kimli%C4%9Fi+ba%C5%9Fl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+alt%C4%B1 nda+yaz%C4%B1lan+bir+dizi+yaz%C4%B1n%C4%B1n&hl=en& ct=clnk&cd=1&client=opera]Konu olan yargılamayla ilgili olarak "Türklüğü aşağılama yoktur" diyen Bilir Kişi Raporu[/url]

yeditepe
    Misafir Üye
    yeditepe Avatarı

o zaman Türk olmayan peygamberi de gelin aşağılayın! hz. muhammet Türk değildi! ama insanlığın efendisiydi...
    ama onun gibi arap olan Yezid ya! o da müslümandı ve araptı. peygamberin ırkından. ama bir kaç gün önce kerbelada öldürdüler hüseyini. hüseyin aziz şehit! peygamber torunu fatimanın oglu...
    hz. nuh oğlunu kurtaramadı... nuhun oglu azaba ugradı. tıpkı hud peygamberin karısı gibi...
    usama bin zeyd zenciydi. ama ordunun başkomutanı görevi verildi ona. onca asil varken!
    o bir kördü! ama peygamber ona sert çıkıştığı için peygamber onun yüzünden rabbi tarafından uyarıldı!
    veda hutbesinde ırkçılık ayaklar altına alındı...
    paye "insan"ın oldu...
    "muhakkak ki biz emaneti daglara verdik. ama dağlar bu emaneti yüklenmekten kaçındı. ama insan bu emaneti kabullendi. muhakkak ki insan çok cahil ve çok nankördür..."
    "insan"ın sorumluluğunu taşımaktan daglar korktu! daglar!
    NOT: veda hutbesinde kan davaları artık bitmiştir. kan davası gütmek cahiliyedendir dedi peygamber.
    ve kaldırdıgı ilk kan davasını da açıkladı.
    kanın hesabı sorulmaya başlanırsa bu iş bitmez. ermeniler türkleri öldürdü türkler ermenileri gibi soylem ancak bir kan davasıdır. bu iş sadece tarihçilerin işidir. bunların içinden geçip de kan davası çıkarmak ve surdurmek bir kere dinle bagdaşmıyor. olayı tarihi çerçevede bırakmak en iyisidir. önemli olan karşılıklı olarak her iki tarafın da bu kan davasına son vermesidir.
    aynı olay şii sunni olay için de geçerlidir.
    kanın hesabını sormak yüzyıllar geçmişken kimsenin haddine düşmez!
    sevgili amcasını öldüren adamı bagışladı peygamber!
    oraya gittiğinde kendisine taş atanları ve kovanları "tebük"ü "mekke" yi bagışladı peygamber!
    soylediği tek söz hep şu oldu!
    "onlar bilselerdi yapmazlardı!"

Üye
    CEREN Avatarı

Son Giriş
    15.02-2018
    Saat
    11:52
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/Denizli
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

HASSAS BİR KONU O YÜZDEN YORUM YAPMAK İSTEMİYORDUM AMA BİR KAÇ CÜMLEYLE DÜŞÜNCEMİ AÇIKLAMAK İSTİYORUM....
    YAZI, KİŞİ ONEMLI DEGIL, HERKES BENZER SEYLER SOYLEYEBILIR.HALEN DE SÖYLENMEKTE....SÖYLENECEKTİR DE..
    HER ŞEY GİBİ BUNA DA ABARTI TEPKİLER GÖSTERİYORUZ..
    KİMİMİZ BİZ ERMENİYİZ DİYE HAYKIRIYORUZ..KİMİMİZ BİR KATİLİ KAHRAMAN YAPIYORUZ..
    LÜTFEN HİÇ BİR ZAMAN ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAYALIM..SABUN KÖPÜĞÜ ÖFKELERİMİZİ , MARŞLARLA ANİDEN KABARAN KAHRAMANLIK DUYGULARIMIZI BİR KENARA KOYARAK İYİYİ KÖTÜYÜ AYIRT EDELİM..
    BIZIM KENDI TÜRKLÜGÜMÜZLE ÖVÜNECEK O KADAR SEYIMIZ VAR IKEN..
    BİLİMLE , YAZIYLA, TARİHİ GERÇEKLERİMİZLE ,AYDINLARIMIZLA EN GÜZEL SAVAŞI VERECEKKEN İÇİNE DÜŞTÜĞÜMÜZ DURUM MİLET OLARAK BİZE YAKIŞMAZ..

Not: Hrant Dink'in mahkemede ceza almasina sebep olan yazisi

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Erzurum da bir çok ermeni vatandaşımız vardır. Ve şahsen tanıyıp çok sevdiğim kişilerde var içlerinde. Ama bunların hiç birisi türklere hakaret etmiyorlar. Tam aksine vatanlarını seviyor, kalkınması için en az bizim kadar çaba sarfediyorlar. Hatta içlerinden islam dinini seçenler dahi var.
    Erzurumda ki bu ermeni kardeşlerimiz hiç bir zaman ayrıma maruz kalmazlar hatta tam aksine şehrin en değerli yerlerinde esnaflık yapıp türk milleti tarafından saygı ve sevgi görmektedirler.
    Türkler ermenilere düşman değillerdir. Tarih boyu birilikteliğimiz olmuştur. Ermeniler türk tarihi boyunca üst makamlarda çalışmışlardır ve halen çalışmaktadırlar.
    Hal böyleyken mevcut olaylar ayrımcılık çıkarmak için yapılan suni çalışmalardır.
    Ülke üzerinde oynanan oyunlardan biri olduğuna inandığım bu Hrant Dink meslesinin temeli Ermenilere uygulanan herhangi bir ayrımcılıktan kaynaklanmayıp, tam aksine ayrımcılık çıkarmak için düzenlenen bir tezgahtır.
    Sitede Sakatlar gibi Hrantında ayrımcılığa maruz kalmış kişi olarak gösterilmesini tasvip etmiyorum. Çünkü Hrant Dink hiç bir ayrımcılığa maruz kalmış biri değildi.

Üye
    andante Avatarı

Son Giriş
    15.12-2009
    Saat
    18:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Bir şey daha söylemek istiyorum özellikle ötekileştirmek adına.

Ötekileştirmenin son derece kötü bir şey olduğunu anlatmaya ve bunun insan hak ve özgürlükleriyle hiç bir ilgisi olmadığını savunuyoruz ya....

İyi de arkadaşlar nerde ve nasıl olursa olsun bir şekilde atılacak bir slogan kesinlikle bir başkasını içine almıyorsa farkında olmadan ötekileştirme zaten yapılmış olmuyor mu?

Açıkcası iyi niyeti anlamıyor değilim, burada yani Hrant ın cenazesini düzenleyen kişiler bu sloganı belirlerken son derece iyi niyetli davranmış olsun. Kabul....

Buraya kadar kabul....Ama kendini bu sloganın içinde görmek istemeyen neden olmasın?

Anlaşılmıştır yada anlaşılmamıştır bunun irdelenmesinde değilim. Birileri de hayır ben bu slogan içersinde değilim diyorsa bunun kabulu de bu denli zor mu?????

Her durum bir başka durumu kendiliğinden ortaya çıkarır. Asla ama asla tek bir duruş yoktur olamazda.

Eğer ötekileştirmeye bu kadar karşıysak farkında olmadan söylemlerimizle ortaya attığımız sloganlarımızla bunun oluşmasına imkan vermeyelim bari.

Hepimiz.... diye başlayan bir sürü slogan üretebiliriz.Ürettiğimiz her slogan sadece bir durumu özetleyen bir gerçeği içinde barındıracaktır. Ama gözlerden kaçan tek gerçek hep nedense unutuluyor, ne olursak nasıl olursak sadece ve sadece insan olduğumuz gerçeği...

Benden de bir slogan..

Hepimiz birer insanız

Üye
    Oya Tekin Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu konu hakkında hiç yazmayı düşünmüyordum açıkçası.. Çünkü sevgili Babür abinin belirttiği gibi;

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Baben

Güzel yurdumun insanlarının, hiç de güzel olmayan hasletlerinden birisi de; okuMAz-yazar olmak, başka deyişle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır.

Bırak doğru okuyup anlamayı, çoğu arkadaşın başlıktan gayrisini okuduğunu sanmıyorum! :evil:

Ne de olsa; kişi başına günlük ortalama okuma süresi 12 saniye olan bir ulusun bireyleriyiz.
    Ve yine Utopya’nın söylediği gibi düşünüyorum.

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: UTOPYA
    Bir gün sohbet odasında Oya Abla ile konuşuyordum... Konu forumlara geldi... Ben dedim; Oya Abla forumda ciddi yerlere yazmayı bende istiyorum... Ama inan o sayfaları okuduktan sonra yazasım gelmiyor.... Çünkü çoğu üye kalıplaşmış düşünceleriyle birlikte yazı yazıyor demiştim.....

E Oya Abla baksana... Neden yazayım ki şimdi ben buraya..... Boşuna paralıycam kendimi... Siz yazın ben okurum ... :wink:
    Basma kalıp vatan millet Sakarya sözleriyle konuya bakılacağını okumadan yorumlar yapılacağını biliyordum. Bunu buraya taşırken Bülent’te biliyordu tabii. Sırf bu yüzden, bu cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Şu andan itibaren konunun rengi değiştiği için yani o sloganlardan bir nebzede uzaklaştığı için artık yazmam gerektiğini düşündüm ve bu yüzden yazıyorum.

Konu hakkında fikirlerimi yazmadan önce banlalan kişiler hakkında site yönetiminin kararıyla ilgili birkaç söz söylemeden de geçemeyeceğim. Burada her ne konuda olursa olsun açılan başlıklar insanlar arasında kin ve nefret duygularının tohumlarını ekip haydi savaşa meydanlara diyorsa bende bir site yöneticisi olarak bu karara imza atarım. Açılan başlıklarda bu koku olduğu için bu söylemler olduğu için bu kişiler banlandı ve başlıklar bu söylemlerde bulunanların yazıları silindi. Bu karar hep vardı bundan sonrada olacaktır.

Gelelim konuya birincisi Hrant Ermeni olduğu için öldürüldü fikrini kabul etmiyorum. Ama öyle bir hale getirildi ki oyun, burada tartışılanda bu oldu. Hrant Ermeni olduğu için öldürüldü ve biz bu yüzden Ermeniyiz sloganları attık. Hayır efendim böyle bir şey yok. Hrant bir kurbandı şuan ki kaosu tetiklemek için bilinçli seçilen bir kurbandı. Ülke bir karanlığın içinde bu karanlığı tetikleyenler var bir oyunun içerisinde kullanılıyorsunuz, kullanılıyoruz. Neden, Niçin öldürüldüğü de biliniyor ve hala tetikleyiciler olaydan kendi sonuçlarını yaratıyorlar. Önce bunu görmekte fayda var diyorum. Beni bu olayda etkileyen ve üzüntüye sokan kısmı bir gazeteci bir fikir adamı olarak öldürülmesidir. Zaten bu hep böyle olmamış mıdır? Geçmişe baktığımızda da kurbanlar gazeteciler ve fikir adamlarından seçilmiştir. Kendi çıkarları için kahpece öldürülmüştür. Bu hep böyle de olacaktır devam edecektir. Ha onu öldüren bulundu yani sizlere gösterildi sizlerde inandınız yani inanıldı. Ben inanmıyorum arkadaşlar dedim ya Hrant Ermeni olduğu için öldürülmedi o sloganlarda hesaplı bir şekilde atıldı. Milliyetçilere mal edilmek için ( Ülkücülere anlamında söylüyorum bunu zira şu an anlaşılan anlamı da bu). Ne komiktir ki her zaman ki gibi bu kaosu yaratmak isteyenlerin hesapları tuttu Ülkücülerde hemen atladı buna. Burada olduğu gibi. Önce bundan arınarak aklı selim bakmalıyız diyorum konuya ve bu ölümle alakalı düşüncelerimi kesmek istiyor burada açılan başlığın asıl amacıyla tartışılması gerektiğini düşünüyorum. ( Birşeyi de eklemeden geçemeyeceğim Milliyetçilik, vatan severlik kimsenin tekelinde değildir ama bazı konular hep birilerinin tekeline geçmiştir.)

Bu konuda ki söyleyeceklerime de devam edeceğim yani ayrımcılıkla alakalı ilişkisini ama şimdi değil. Şimdi şu kadarını söylemek istiyorum. Hani sakatlarda Hrant’tır diyor ya Bülent sanırım bu slogan başkaları tarafından da benimsendi. Dün akşam 32.Gün konuklarından bir bayanın ağzında da tüm program boyunca bu slogan vardı. Ve verdiği bir örnekte sitemizden alıntıydı. Diyordu ki ;”THY yolları iki bacağı olmayanları sakat sayıyor. İki bacağı olan sakat değildir midir?.” Bunu neden belirtme gereği duydum benzetmede ki uyum Hrant değil etnik kimliğine yapılan ayrımcılığın tartışıldığını bir kere daha anlamamızı sağlamak içindir. Burada Hrant’ı tartışacaksak ki Bülent’in amacı bu değildi ben öyle algılıyorum en azından ben yokum yok eğer Bülent’in açtığı başlıkta benim anladığım anlamda ayrımcılığı tartışacaksak devam edeceğim tartışmaya. (Sakatlarda Hrant'tır söylemini kabul etmeyen yan olarak :wink: )

Üye
    Pegasus Avatarı

Son Giriş
    10.12-2018
    Saat
    01:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    54
    Verilen Beğeniler
    20

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    32. Gün de yaşanan bir enstantene ve "Milliyetçi" arkadaşın dumur hali...

http://www.milliyet.com.tr/2007/02/02/son/sontur30.asp

Alakalı mı alakasız mı noktasında da arada kaldığım için şimdilik sadece bununla katılayım

Sayfa 8 / 11 İlkİlk ... 4567891011 SonSon