TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 3 / 11 İlkİlk 1234567 ... SonSon
Toplam 162 mesajın 31-45 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    basaranesmer Avatarı

Son Giriş
    15.09-2008
    Saat
    16:51
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Neden Sakatlar da Hrant?
    Şimdi biraz bencillik yapıp, O’nu kendime daha yakın hissetmemi sağlayan yukarıda saydıklarımın dışında birkaç ortak noktamızı daha sıralamak istiyorum.
    ‘O’ askerde hak ettiği halde çavuş olamamış mesela, ‘biz’ de ne asker ne polis olabiliyoruz. ‘O’ kaymakam ya da üst düzey bir bürokrat olamıyor mesela, ‘biz’ de olamıyoruz. ‘O’nun nüfus cüzdanına “Ermeni” diye yazılıyor mesela, ‘biz’imkine “sakat”. ‘O’ndan Ermeni diye uzak duruyorlar mesela, ‘biz’den sakatız diye. ‘O’nu ders kitaplarında aşağılıyorlar mesela, ‘biz’i okullara almıyorlar. ‘O’na Ermeni diye kız vermiyorlar mesela, ‘biz’e sakatız diye. ‘O’na rahatça yaşayabilmek için göze batmaması öğretilmiş mesela, ‘biz’e sakatız diye evde oturup verilenle yetinmemiz. ‘O’nu Ermeni diye ötekileştirdiler mesela, ‘biz’i sakatız diye. ‘O’ Ermeni diye ikinci sınıf vatandaşlığa itiliyor mesela, ‘biz’ sakatız diye.
    Ve ‘Ermeni’ sözü de ‘sakat’ sözü de aşağılama ve küçük görme aracı olarak kullanılıyor mesela.
    Ve ‘O’, Ermeni diye öldürüldü mesela!
    neden bizim nufus kağıdımıza sakat yazılıyor ki böyle bir şey yok. Neden bize kız verilmiyor benim pek çok sakat arkadaşım sağlam kızlarla evli bende sağlam bir erkekle. bu birazda kişinin karşı tarafa kendini ispatlayamaması ile ilgili olsa gerek. Üstelik sadece babası eski hükümlü olduğu için harb okullarına da alınmıyor insanlar. neden şimdi çıktı bu askerlik meselesi. Siz de askere alınmıyorsunuz. arkadaşlar olayları farklı yerlere çekmeyin tamamen bedeninizi kullanarak vatan savunması yapılacak bir yere nasıl alınmanızı beklersiniz. Üstüne üstlük madem bu kadar eşitlik bekliyorsunuz bu ülkeden neden ÖTV indirimi, neden hastanelerde öncelik, neden belediye otobüslerinde bedava bilet istiyorsunuz. Ben anlamakta zorluk çekiyorum artık. Biz normal bir insanlar aynı muameleyi görmek mi istiyoruz yoksa sakat olduğumuz için pohpohlanmak mı önce onu söyleyin bana...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Nüfus kağıdımıza "sakat" yazılıyor:
    www.ozida.gov.tr/yenimevzuat/4-18.htm

Neden bize kız/erkek verilmediği ile ilgili onlarca (%95'i kapsar) örnek:
    www.engelliler.biz/forum/viewforum.php?f=25

"Siz de askere alınmıyorsunuz"
    Ben de onu diyorum ya!
    Askerlik ölmek/öldürmek koşmak/beden üzerine mi kuruludur? Bir ayağı topal olan kişi ya da "standartlar(!!!)"ın dışında vücut özellikleri olan biri askeriyeye faydalı olamaz mı? Askerlikte-polislikte saha dışında masa başı, strateji, bilgisayar vb. konularda görev alınamaz mı?

Sakatlığı olan kişilere uygulanan indirimler ve bu uygulamaların bedelleri:
    www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=20989

Neden otomobil alımında pozitif ayrımcılık olmalı:
    www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=20820
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    nurican Avatarı

Son Giriş
    12.03-2007
    Saat
    08:53
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Toplumun en fazla ayrımcılığa uğradığını iddaa eden engelli arkadaşlarım. Siz sanıyormusunuz ki, bu toplumda cinsiyeti için ayrımcılığa, düşüncesi için kurşunlara uğrayan insanlar olduğu sürece size ayrımcılık yapılmayacağına. Üzülüyorum bu ben merkeziyetçiliğe ve direniyorum herkes için eşitliğe. Benim gibi düşünmeyen insanlara sonuna kadar saygı duyarım bunu bir taahammül sınırı değil hoşgörü erdemi içinde gerçekleştirebilirim. Elbette benimde fikirlerime duyulan saygı çerçevesi içersinde. Aşşağılarsan, kızarsan, küfredersen sadece susarım. Bilirim ki en büyük tepki sessizliktir. Şimdide onu yapıyorum.Sadece susuyorum en büyük tepkinin bu olduğunu düşündüğümden. Takii bu mesele Bülent'in yazdığı yazı tam manasıyla okunup anlaşılana kadar.

yeditepe
    Misafir Üye
    yeditepe Avatarı

etnik gruplar,azınlıklar,başörtülüler,engelliler,kadın vs. gibi gruplar da ayrımcılıga tabi tutuluyorlar. ozellikle hem kadın olması hem de inancı yüzünden ayrımcılıga tabi tutulan başörtülüler gibi mesela...

başörtülüler de bu ülkede ötekileştirilmiş ayrımcılga tabi tutulmuştur. bugün özel sektör bile başörtülü olunca bir bayanı işe almıyor. bugün başörtülü olduğu için kızlar universiteye alınmıyor.
    bu toplum ondan bundan dolayı ayrımcılıgı oyle benimsemiş ki... bu kafa yapısı kökten değişmedikçe bir adım bile atılmaz.
    bir yerde ayrımcılığa karşı çıkan zihniyet başka bir yerde ayrımcılıga taraf olabiliyor. gerekçelerini de hep haklı sebeplere dayandırabiliyor.
    hrantla ilgili bu yazının başına geldiği gibi tıpkı.
    burda ayrımcılık ve ötekileştirmek zemininde başlık açılmış ama konu soykırımdan nerelere kadar uzanmış.
    tıpkı başörtüsü konusu gibi.bu konu ayrımcılık ve ötekileştirmek başlıgı altında açılsa aynı sorun burda da karşımıza çıkar.
    boyle ciddi konuları hiç mi konuşamayacak ve tartışamayacgız ya?
    biraz insaf diyorum...
    engellilerin toplum içinde ötekileştirilmesinin ve ayrımcılıga tabi tutulmasının sebeblerini irdelemek ve saglıklı sonuçlara ulaşmak için ayrımcılık konusunun butun ana hatlarıyla ele alınması şarttır.

not: hrant dink ve hrantlar için üzgünüm dilerim bir daha boyle olaylar yaşanmaz. barış ve kardeşlik içinde konuşabilen bir toplum oluruz. hrant için allahtan rahmet diliyorum...o toprağında öldü...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Büyük yürüyüşten arda kalan anlamlı bir enstantaneyi (aklımda kaldığı kelimelerle) aktarmak istiyorum:

Bir Alman televizyonu için çekim yapan gazeteciler yürüyüş yapan kişilr arasında bulunan, boynundaki haç'tan giydiği yas kıyafetine dek her yönüyle Ermeni olduğu belli olan yaşlı bir kadına yaklaşır;
    - Ermeni misiniz?
    - Hayır! Madem bu kadar Türk Ermeni olabilme büyüklüğünü gösterdi, o halde ben de burada Türk'üm.

İşte, "sakatlar da Hrant" derken, bu duygudaşlığı dile getirmek istiyorum.
    İnsan olmak ortak paydasının yanı sıra, sakat olup ayrımcılıkla mücadele eden kişilerin ekstra daha kolay duygudaşlık kurabileceğini düşündüğümden...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    wedo Avatarı

Gerçek Adı
    WEDO
    Son Giriş
    08.04-2021
    Saat
    18:21
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Son yılların etki gücü en yüksek sloganlarındandır. timsah gözyaşı döken rol kesicilerin bile çenesini açmış, içlerindekileri dökmelerini sağlamıştır. mesela, "efendim, şehit cenazelerine gelip biz türküz diye niye bağırmıyorlar?" diye sitem ederken şehit cenazelerini kendi siyasetleri için kullandıklarını itiraf etmişler, görüldüki hala şehit cenazeleri üzerinden oy avcılığı onlara yetmemiş ve .............. devam etmekteler, "ermenilere azınlık muamelesi yaparak ayrımcılık yapmayız" diyerek uluslarası anlaşmalarla türkiye'nin azınlık olarak tanıdığı etnik gruplara bile asimilasyon için ellerinden geleni yaptıklarını itiraf etmişlerdir. hatta ve hatta şehit cenazelerini hrant dink'in cenazesinin zıttı olarak söylemlerine taşımışlar, ermeni azınlığı düşman gördüklerini zaten bağıra bağıra söylemişlerdir. sonuç olarak, ogün samast'ın tek azmettiricisinin yasin hayal olmadığını cümle aleme haykırmışlardır.
    Yukarıda bülent arkadaşın yazısından hala farklı düşünceler çıkarmaya çalışanlar, anlamayan güzel yurdumun güzel insanları burada bulunuyor.
    Gelin bizlerde öle bir güç olalımki 3 aralıklarda engelli olamayan kitleleri dışarı çıkarıp engelli haklarına sahip çıkmalarını sağlayalım hepbirlikte. Engelli olmayanlarda ogün "hepimiz engelliyiz" dediklerinde onlarda gerçek engellimi olacaklar sadece dayanışmadır bu.
    BUradan netten ahkam kesmekle olmuyor beyler,vatanımı seviyorum demeklede vatansever olunmuyor...

Üye
    yakupyusuf Avatarı

Son Giriş
    26.09-2011
    Saat
    14:18
    Yaşadığı Yer
    KIRIKKALE
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Öncelikle ASALA'nın yıllardır döktüğü kanlar için bu işi yapanları ve bu işe destek verenleri şiddetle kınıyorum.Haksız yere birilerinin kanını dökenleride şiddetle kınıyorum. Ben Elhamdülillah Müslimanım ve Türk'üm ve bundanda son derece gurur duyuyorum.Ve üstelik ben SAKATIM. Bu nedenle "sakatlar da Hrant" başlığını protesto ediyor ve bugünden itibaren böyle başlığın atıldığı ve böyle düşünenlerin olduğu bir forumunda yazı yazmaya son verdim.

Saygılar......

Üye
    abalı Avatarı

Gerçek Adı
    osman
    Son Giriş
    05.12-2015
    Saat
    13:21
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

HRANT DINK ÖLÜMÜNÜ ENGELLİLERLERLE İLGİLİ NASIL BAGLANTI KURDUN SENİ TEBRİK EDERİM BÜLENT.PEK İYİ O KADAR ŞEHİT VE GAZİ MEHMETCİKLERİMİZ VAR. MAYINA BASIP SAKAT MEHMETCİKLERİMİZ VAR İNSAN OLARAK ÖLÜMÜNE ÜZÜLDÜM HERKESİN YAŞAMA HAKKI VAR.ÜLKEMİZİN EKMEGİNİ SUYUNU İÇMİÇ VE BURADA İYİ VEYA KÖTÜ YAŞIYOR HEPİMİZ AYNI. BUNUN HRANT CENAZE TÖRÖNİNİ ALTINDA YATAN ACABA TÜRKİYEYİ NASIL PARCALARIZ NASIL BÖLERİZ DÜÇÜNCELERİ UYANDI BENDE. ( HEPİMİZ ERMENİZ )DEMEKNE DEMEK BU ÜLKEDE ŞEHİT VERİLİRKEN ERMENİ ASALA GÖRGÜTÜ TARAFINDAN VATANDAŞLARIMIZ ÖLDÜRÜLÜRKEN NEDEN TÜRKKÜZ DİYE SOKAKLARA DÖKÜLMEDİK BİZİM GAZTECİ YAZRLARIMIZ ÖLDÜRÜLDÜ NEDEN BİZ DEMEDİK ONLARDA GAZETECİYDİ DİYECEKSİNİZ O ERMENİ DEĞİLDİ EVET HEPİMİZ TÜRKKÜZ DİYE BAGRILMADI.

BEN ÜLKEMİ BAĞRAIMI SEVİYORUM BU AYYILDIZLI BAYRAK DALGALANDIKCA HEPİMİZ BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIZ.

ABALI

Üye
    UTOPYA Avatarı

Gerçek Adı
    Zeki
    Son Giriş
    02.11-2022
    Saat
    13:47
    Yaşadığı Yer
    ANTALYA
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    1

Ya Bülent...
    Allahaşkına güleyim mi, ağlayayım mı bilmiyorum!!!!!
    offffffff offfffffffffffffffffffffffffffffff........
    Vallahi konunun ne anlama geldiğini elinden geldiğince açıklamışsın.....
    Yok!!! Anlamıyorlar ki.....
    Allahım yaaaaa... Yok abi ben bu sayfaları okudukça darmadağın oluyorum...
    Sonra uzunca yazarım aklımdakileri.............

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Tartışmayı açtığım alıntılar, içimi döktüğüm yazı ve sonrasında yazdığım(ız) onca mesajı okumayıp, "nasıl bir bağlantıo kuruluyor sakatlıkla" diyen arkadaşlara diyecek birşey bulamıyorum.
    Tabii görüştür...

Üye
    ddm_76 Avatarı

Son Giriş
    06.01-2011
    Saat
    12:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bu konunun neden farklı yerlere cekıldıgını anlayamıyorum.bulent umarım yazdıgıma kızmazsın eger yanlışsa uyar benı lutfen...
    arkadaslar burda tartısılan milliyetcilik bayrak deıl...
    olaya bu acıdan bakmayın.daha genıs dusunelım lutfen...
    sosyal acıdan bakılsa bu yazıya daha farklı seyler cıkacak ortaya..
    kımsenın bu ulkenın bayragına yada baska seysıne laf ettıgı yok neden buraya takılıp kaldınızkı?
    bulentın yazdıgı yazının ıcındede yok boyle bısey...
    sadece ınsanca bı duyguyu anlatmıs bulent...
    her ınsanın ıcınde bulunan bı duygu ....üzüntü....vurulan bı cana duyulan üzüntü...
    lutfen arkadaslar dogru yerden bakalım...
    yazılanları dogru okuyup anlayıp yorumlayalım....

Üye
    wedo Avatarı

Gerçek Adı
    WEDO
    Son Giriş
    08.04-2021
    Saat
    18:21
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Barış Nedir Sevgilim

barış nedir sevgilim biliyor musun
    bir köprü müdür üstüne gölgeler düşünce çöken
    halka açılamadan batan bir şirket
    iki savaş arasında verilen çay molası mıdır barış yoksa
    hurdacıya söylediği son sözler mi
    bisikleti vurulan bir çocuğun söyle sevgilim
    Einstein'ın Roosevelt'e yazdığı mektup mudur barış
    Lozan'dan gelen telefon mu Mustafa Kemal'e
    çöplerini bilimin süpürdüğü bir sokak mıdır barış yoksa söyle sevgilimde ki
    tünediği balkon uçuruma düşen yavru bir kuştur barış
    saatçiyi hapse attıkları için kurulamayan bir meydan saati
    ayağımızdaki paslı çiviyi bacağımızı keserek çıkaran
    bir melekde ki aptalların türküsü
    oyuna getirilenlerin ülküsüdür barış
    dişleri sökülmüş Asya kaplanıdır kapitalizmin sirkinde ki sevgilim
    içine bayat pil konmuş el feneridir barış
    fosforlu izleridir bayrakların üzerinde gezen salyangozların
    barış düşsel beyaz buluttur bir kaleye çarpıp dağılan
    kör bir toplumun tehdit dolu yazılarla kirlettiği bir defterdir barış
    kendinde bulamayıp başkalarında aradığıdır insanın barış

halkının üzerine devrilen bir devlettir zor dönemeçlerde
    açılmadığı için posta kutusunda ölen bir mektuptur barış
    patlayıp seyircileri öldüren bir futbol topudur
    son dakikada bunların hiçbiri
    hiçbiri değilse barış söyle sevgilim savaşın düş kurduğu yerlerde
    hangi yüzsüzün uydurduğu bi' sözcük türşu dillerden düşmeyen barış

Akgün Akova

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: ddm_76
    yazılanları dogru okuyup anlayıp yorumlayalım....
    E.. bilmez misin Sevgili ddm_76,

Güzel yurdumun insanlarının, hiç de güzel olmayan hasletlerinden birisi de; okuMAz-yazar olmak, başka deyişle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır.

Bırak doğru okuyup anlamayı, çoğu arkadaşın başlıktan gayrisini okuduğunu sanmıyorum! :evil:

Ne de olsa; kişi başına günlük ortalama okuma süresi 12 saniye olan bir ulusun bireyleriyiz.

Üye
    naska Avatarı

Son Giriş
    02.11-2015
    Saat
    08:47
    Yaşadığı Yer
    Petrol Kentli..
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Solingen’de Almanlar, ’Hepimiz ’Türk’üz’ demişti

Hrant Dink’in cenazesindeki yürüyüşü organize eden Hrant Dink’i Uğurlama Komitesi, "Hepimiz Hrant’ız" "Hepimiz Ermeni’yiz" sloganına tepki gösterenleri daha duyarlı olmaya çağırdı.

Komite adına "Hrant Dink öldü, Hrant Dink’ler mücadelesini sahiplendi" başlıklı basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, Hrant Dink’in cenazesinin ardından bazı köşe yazarlarının ve siyasi parti liderlerinin "Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz" sloganını eleştirerek, Dink cinayeti gibi yeni cinayetlerin işlenmesine hizmet eden toplumsal kültürün oluşmasında pay sahibi olduklarını iddia etti. Daha önce de savaş karşıtı yürüyüşlerde "Biz Irak’lıyız", "Biz Filistin’liyiz" diye bağırdıklarını hatırlatan Çam, "Solingen’de 5 Türk’ün yakılarak öldürülmesinin ardından binlerce Alman, ’Hepimiz Türk’üz’ diye slogan atarak yürümüşlerdi. Bunu unutmayın. Ülke insanının birarada yaşama iradesi ortadan kaldırılmamalı" dedi.

Kaynak: www.hurriyet.com.t r

Üye
    Selina Avatarı

Gerçek Adı
    Selina
    Son Giriş
    28.06-2012
    Saat
    16:05
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Hepimiz Ermeni miyiz?

Pazar günü Malatya'da oynanan Malatyaspor-Elazığspor maçı...
    Tribündeki Elazığsporlu taraftarlar "Ermeni Malatya" sloganı atıyor. Çünkü Hrant Dink Malatyalı...
    Ardından bir pankart açılıyor:
    "Ne Ermeniyiz, ne Malatyalıyız. Biz Elazığlıyız. Türkiye sevdalısıyız."
    Bunun üzerine Malatyasporlular "PKK dışarı" diye bağırıyor.
    Küfürleşme, arbedeye dönüşüyor.
    Sonuç:
    3'ü polis 10 yaralı...
    Aynı günün gecesi Pop Star Alaturka programı...
    Bülent Ersoy yarışmacılardan birini fırçalıyor. Fırçalarken sivri dilini ırkçılık kavanozuna batırıp çıkarıyor:
    "Öyle bir söyledi ki, Ermeni üstüme geliyor zannettim" diyor.
    Sonra da Dink'in cenazesinde atılan "Hepimiz Ermeniyiz" sloganını eleştiriyor. Eleştiri cümlesi şu:
    "Ben elhamdülillah Müslümanım! Bedenim teneşire de gelse 'Ermeniyim' demem."
    Dink'in cenazesinde "Hepimiz Ermeniyiz" sloganı atanların anlatmak istediği, karşı çıktığı şey tam da buydu işte:
    Bazıları "Ermeni" sözcüğünü küfür niyetine kullanıyor. Bu ırkçı yaklaşıma karşı Ermenilerin yanında saf tutmak; onların hassasiyetini paylaşmak, bir insanlık görevi...
    Eminim aynı topluluk, ASALA Türk diplomatlarını kalleşçe vurduğunda "Hepimiz şehit ailesiyiz" diye yürürdü; çünkü burada asıl mesele "Ermeni olmak" değil, mağdurun yanında durmak...
    Şimdi milliyetçilik bayrağı altında Ermeni düşmanlığı yapanlara şunu sormak isterim:
    "Malazgirt Savaşı'nı Türklerin Ermenilerle birlikte kazandığını biliyor muydunuz?
    "İstanbul'un alınmasında Ermenilerin yaptığı kahramanlıklardan haberiniz var mı?
    "Çanakkale'de Mustafa Kemal'in yanında savaşan Ermeni askerlerin adlarını biliyor musunuz?
    "Atatürk'ün bugün kullandığımız alfabeyi Ermeni dil bilgini Agop Martayan'a hazırlattığını ve sonra ona Dilaçar soyadını verdiğini biliyor muydunuz?"
    Son bir soru:
    Bir Ermeni dostuna bu soruları soranın, Alparslan Türkeş olduğunu biliyor muydunuz?
    O Türkeş'in, 600 yıllık Türk-Ermeni dostluğunu diriltebilmek için Ermenistan Devlet Başkanı Petrosyan'la buluştuğunu, Ermeni askerlerin Azeri topraklarından çekilmesi şartıyla Ermenistan'la diplomatik ilişki kurulmasını savunduğunu ve 1915'te ölenlerin anısına, Türk-Ermeni sınırına bir anıt dikilerek Ermenistan'a bakan yüzüne Türkçe, Türkiye'ye bakan yüzüne Ermenice "Verdiğimiz acılardan dolayı üzgünüz" diye yazılmasını bile düşündüğünü biliyor muydunuz?
    Bu tavırdan bugünün milliyetçilerinin alacağı bir ders yok mu?
    Bir daha yazalım:
    Bizler "Türkler, Ermeniler, Kürtler, Süryaniler, Aleviler" diye ayrılmıyoruz birbirimizden...
    Bizler "vicdan sahipleri" ve "vicdansızlar" olarak ayrılıyoruz.
    Bir yanda ırkçı, duyarsız, vicdansız Türkler, Kürtler, Ermeniler, Rumlar, Müslümanlar, Hıristiyanlar...
    Öte yanda komşusunun acısını kendi acısı bilen, onun yarasına merhem süren, vicdan sahibi Türkler, Kürtler, Ermeniler, Rumlar, Yahudiler ve diğerleri...
    Tasnifi böyle yapmazsak, sonunda hepimiz kaybederiz.

can.dundar@e-kolay.net

Sayfa 3 / 11 İlkİlk 1234567 ... SonSon