TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 11 İlkİlk 123456 ... SonSon
Toplam 162 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    nurican Avatarı

Son Giriş
    12.03-2007
    Saat
    08:53
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    BENDE ENGELLİYİM (Bunada tepki gösterin)

Şimdi yazılanları okuyorum da biraz içim acıdı. Hiçbir engelimin olmamasına rağmen ne işim var burda diye düşündüm bir an. Sonra tekrar düşündüm yazılanları ve içinde olduğum durumu. Herhangi bir engelim olmamasına rağmen sizinle aynı mücadeleyi verebiliyorum çünkü ben sadece bana değil tüm ayrımcılığa uğrayanlarla birlikte mücadele ediyorum. Burda olmamda oyüzdendir. Ben burdan sesleniyorum Bende engelliyim banada tepki gösterin. Sen bizim gibi değilsin bizim yaşadığımız sorunları yaşamıyorsun deyin. Ama sonra bir düşünün ortak yanımız insan olduğunu ve sonra tekrar yorum yazın olur mu.

Elbette Hrank gibi düşünmeyecek herkes, zaten demokrasininde gereği bu değil mi. Elbette farklılığımız olacak ama ortak bir buluşma yerimiz olacak vicdanımız da. Konuk olacağız birbirimizin vicdanlarına ve İNSAN olmanın erdemini bu şekilde yaşayacağız.

Tüm Farklılıklara Saygılarımla...

Üye
    Sessiz38 Avatarı

Gerçek Adı
    K.Kayataş
    Son Giriş
    16.04-2018
    Saat
    16:15
    Yaşadığı Yer
    KAYSERİ[38]
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Çok güzel anlatan ve benzetme yapan oturanboğa'ya tepki mesajlarıda gelmiş ve diyorum işte Biz okuduğumuzu tam anlayamadan anlatılmak isteneni tam öğrenmeden hemen kendi anladığımıza göre hareket ederek tepki gösteriyoruz :!: :!:

Üye
    serdar-06 Avatarı

Son Giriş
    21.11-2007
    Saat
    13:02
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Şunu en başta söylemek istiyorum bu şekilde insanların öldürülmesine karşıyım ama işin özüne gelincede ben ermeni deyilm,
    Ben şükürler olsun MÜSLÜMAN ım,
    Ben Şükürler olsun OSMANLI yım,
    Ben Şükürler bu vatan uğruna Çanakkale şehit olan bir şehit torunuyum,
    ben Şükürler olsun TÜRK OLARAK DOĞDUM, TÜRK OLARAK YAŞAYACAĞIM VE TÜRK OLARAKTA ÖLECEĞİM.
    Ben engelliyim diye kimse beni zamanında bu vatanda masum TÜRK kanı akıtan ermenilerle aynı kefeye koyamaz kimsenin böyle bir hakkı yok.
    Neden o kadar askerimiz kendini bilmez iki çapulcu tarafından ŞEHİT edilirken kimse çıkıpta hemipimiz MEHMETÇİĞİZ demiyor.
    Neden başka ülkelerde TÜRK görevlileri ŞEHİT edilirken kimse sesini çıkarmıyor
    Neden Filistinde Irakta Müslüman insanlar ölürken hiç kimse çıkıpta ben FİLİSTİN liyim ben IRAK lıyım diye sesini yükseltmiyor.

Hiç kimse aklından çıkarmasın TÜRK'ün TÜRK'den başka dostu yoktur.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Evet, korktuğum şey hem de en acı verecek derecede başıma geliyor...
    Oysa “Gözümüz başkasını görmeyecek kadar kararmış, ruhumuz başkasını hissetmeyecek kadar yıpranmış, vicdanımız hiçbir şeyden incinmeyecek kadar körelmiş değil” sözüne o kadar inanıyorum ki...

Bu başlığı açarken özellikle ve kocaman bir uyarı mesajı yazdım, "bu tartışma ayrımcılık ve ötekileştirme zemininde açılmıştır" diye. Sonra uzun uzun ötekileştirme ve ayrımcılık tanımlarını alıntılyıp, altına da neden Hrant olmakla sakat olmanın birçok aynı yönü olduğunu ifade etmeye çalıştım.
    Ama sanki ben bunları hiç yapmamışım, işin siyasi boyutunu bir kenara bırakmak istememişim, soykırımmış, olay sonrası tutumlarmış vs. bu sitenin konusu değildir ve olmamalıdır dememişim gibi, birçok arkadaşımız işi tam da istemediğim yerden ele alıp slogan atıyorlar.
    Biliyorum tabii böyle olacağını. çünkü biz gerçekten okumadan fikir sahibi olan üstün bir milletiz! Ama bir canın ardından ağıt yakmamayı onuruma yediremedim...

Bir arkadaşımız ırkçılığın tanımını istemiş. Irkçılık kafatasçılıktır, ırkçılık Hitlerdir, ırkçılık "İnsanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu öne süren öğreti"dir (K). Yukarıda mesaj yazan bazı arkadaşlar bu tanıma ne kadar uyuyor değl mi?! Kimse o aşşşağılık Ermeni kimliğini üstüne almak istemiyor! O iğrenç Ermeni kimliğine sadece kurşun sıkılır! Bırakın ölüsünün ardından ağıt yakmak, üstüne işemek girek! Hoş çişimizin boşa gitmesi de sözkonısı ama, olsun, giderayak bu da bizden olsun!

Hran Dink'in öldürülmesi ile askerlerimizin öldürülmesi arasında nasıl bir bağ kurulabilir, inanın aklım almıyor. Askeri bir çatışmada ölen ASKER ile, kimliği yüzünden öldürülen bir sivil aynı şey midir? Savaşta bile siviller öldürülmez be a vicdansızlar! Öldürülen askerlerin ardından "ana kuzuları" diye ağıt yakan insanlar, kalleşçe öldürülen bir SİVİL için de ağıt yakamaz mı yani? Bir canı almak kimin haddine! Asala diplomatlarımızı öldürdüğünde ağlamadık mı? Uğur Mumcu öldürüldüğünde ağlamadık mı? O zaman ağladık da, Ermeni asıllı bir Türkiye yurttaşı/aydını öldürüldüğünde neden ve nasıl ağlamayalım!? Sakın bu "metanet" O'nun aşşağılık bir Ermeni oluşundan olmasın! Sakın O'na Ermeni diye ayrımcılık yaptığımız için vicdanımız körelmiş olmasın?!

ndipi: "Salyangoz satılmaz hiç bir zaman unutmayın bir başkasının yanında da yada ortamında oldugunuzda sizin örgürlüğünüz biter bu yazdığımıda dikkate aldın"
    suayip57: "Ben Türk olarak hiç bir millet ile aynı seviyeye indirgenemem"
    Gülyagmuru: "Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin" (Hrant Dink'e ağlayınca bayrak kirleniyor mu?)
    cem: "Ermeni bir kişi ile özdeşleşmek isteme"m

alın size ırkçılık!

Grafiker sormuşsun, "Hırant Dink'e gelen tepkiler sanki ermeni olduğu için geldi" diye ve "Milliyetçiliğin Kötü örneklerini bu coğrafyada bulamaz kimse" demişsin. Yukarıdaki mesajlar sence sorunu ve iddianı (en azından güncelde) anlamsız kılmıyor mu?

Türklüğü aşağılamak konusuna gelince, Allah'a salarak soruyorum, şu ana dek Hrant Dink'in o alıntı yaptığın yazısını ya da başka bir yazısını tamamen okudun mu?
    Bak o yazıyla ilgili Bilir Kişi Raporu ne diyordu:
    • ... Sanığın bütün yazıları birlikte incelendiğinde yazıya konu olan Türk ifadesi ile anlatılmak istenenin 1915 olayları sebebiyle Ermeni kimliğinde yer alan anlayış ve bakış açısı olduğudur. 159. maddede düzenlenen suçun oluşabilmesi için fail Türk kimliğine, Türklüğe yönelik eylemlerde bulunmalıdır. Oysa dava konusu yayında bu yönde bir eylem bulunmamaktadır. Yayında geçen "Türk"ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur" ifadeleri incelendiğinde ise ortaya çıkan sonuç sanığın Ermeni kimliğinde bir ruhsal sorun olarak ifade ettiği Türk olgusunu, yani 1915'te yaşananları Ermeni kimliğinin hayati bir unsuru olarak benimseyip, tüm çabaların ve birlikteliğin bu olgu üzerine kurulmasını, 1915 olaylarını soykırım olarak dünyaya kabul ettirme çabası ve inadından kurtulmak gerektiğini söylemektedir. Sanık daha önceki yazılarında da bu anlayış ve çabayı Ermeni kimliğini kemiren bir husus, ruhsal bozukluk ve zaman kaybı olarak nitelendirmektedir. Zehirli kan olarak ifade edilen husus, Türklük ya da Türkler değil Ermeni kimliğinde yer alan sanığın ifadesi ile hatalı anlayıştır. Tüm bu açıklamalar bir arada değerlendirildiğinde, sanığın ifadelerinin 159. maddede düzenlenen anlamda Türklüğü tahkir ve tezyif olarak nitelendirilmesi mümkün değildir. Bir kere ifadeler Türklere ya da Türk kimliğine yönelik değildir. Aksine ifadeler Ermeni toplumunun oluşturduğu Türk anlayışına ve olgusuna yöneliktir. İkinci olarak sarf edilen sözlerde tahkir, aşağılama, küçük düşürme, zayıflatmak anlamına gelebilecek bir husus bulunmamaktadır.
    cem, sen ne demişsin yukarıda, ".Kötü günler,düşmanlıklar geride bırakılmaktansa,bütün dünyada yankılandırmayı seçen onlar.." Ne kadar da benziyor Hrant Dink'in dediği şeye değil mi!?

301 olayına gelince, Sevgili Pegasus kardeşim, unutuyorsun, Hrant Dink o yazısında Türklüğü aşağıladı diye 301'den (sadece O!!!!!!) ceza aldı, hakkında malum basında nelr yazıldı neler..! O yazıyı okuyup da Türkliğe aşağılama sonucunu çıkaranlar varsa bu ülkede, o halde ya onları bertaraf etmek gerek ya da onların öyle anlamalarına olanak vermeyecek değişiklikler yapmak gerek. Hrant Dink Türklüğü aşağıladıysa var ya, bu ülkenin %90'ı idamlık!
    301 onun için hedef. Farklı düşünce üretenlere "vatan haini" yaftası yapıştırmak için kullanıldığı için hedef. Düşünce düşünce ile çürütülür, vatan haini yaftalaması ve cadı avı ile değil!

Önce Anayasayı çiğneyerek Türklüğü ırka indirger ve sonra da "TÜRK'ün TÜRK'den başka dostu yoktur" derseniz, bölücülük yapmış olursunuz!

ÖTEKİLEŞTİRMEK VE AYRIMCILIK konusuna odaklanmak bu kadar zor olmasa gerek!

Üye
    aferits Avatarı

Gerçek Adı
    Ferit
    Son Giriş
    08.07-2020
    Saat
    15:05
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

İnsan yaşamında ayrımcılıkta ötekileştirmekte her zaman vardı ve herzamanda olacaktır.

Böyle bir konunun özünden saptırılması kadar doğal bir şey olamazdı zaten.
    Ben şahsen bu yazıyı yadırgamadım desem yalan olır.
    Hatta sabahtan beri okuyup düşündüm öyle fikir beyan ediyorum.
    Önyargı yok.
    Benki saddamın ölümüne bile üzülmüşümdür. Konu can oldumu en doğalı üzülmek zaten.

Sakatlıkta enaz milliyetçilik kadar hassas bir konu hemde çook hassas.

Saygılar

Üye
    bLaCkRaCe Avatarı

Son Giriş
    18.12-2021
    Saat
    12:13
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    44
    Verilen Beğeniler
    9

ßaşLıqa katıLmıyorum...
    ßenzetmeLer kanımca çok yersiz...
    Hrant Dink demişki;
    (Ermenilerin ruhsal hayatında, ulusal kimliklerinde Türk unsuru, bu anlamda -1915 olayları anlamında- ciddi etkiler doğurmaktadır ve Ermenilerin sağlıklı bir kimlik oluşturabilmeleri için bu etkiden kurtulmaları gerekmektedir. Bu kurtulma, Türklerin devlet ve toplum olarak Ermenilerin acılarını paylaştığını ifade etmesi ile mümkün olacaktır ki bu olasılığın gerçekleşmesi zor görünmektedir. İkinci yol olarak ise Ermeniler kendi kimliklerinden bu etkiyi çıkarmalıdır. Bu yol hem daha kolaydır ve yapılması gereken de budur. Ermeniler 1915’te yaşanan olayların gerçekliğinin farkındadır. Türkiye’nin ya da dünyanın bu olayları tanıması ya da tanımaması bir şeyi değiştirmeyecektir. Dolayısıyla Ermenilerin tek hedefi bu olayları Türkiye’ye ve dünyaya kabul ettirmek olamaz. Ermeni kimliğinin sağlığı başka ülkelerin soykırımı kabul edip etmemesine bağlı olamaz. Bu yaklaşım hatalıdır. Bu hatalı yaklaşım artık terk edilmelidir. Ermeni kimliğinin oluşumu bu bağlamda Türk’e bağlı kalmamalıdır. Ayrıca Ermenilerin tüm çabalarını dünya üzerinde ‘Türk’e baskı uygulamaya ve soykırımı kabul ettirmeye ayırması, kimliğin oluşumunu engelleyen bir zaman kaybıdır. Bu anlamda Ermeni dünyası kendini ‘Türk’ten kurtarmalıdır. Bu yapıldığında Ermeni kimliğinde ‘Türk’ten geriye kalacak boşluk sorun oluşturmayacaktır. Zira bu boşluk Ermenistan devletine gösterilecek ilgi ve devlet için harcanacak çaba ile doldurulmalıdır. Ermeni kimliğinin ‘Türk’ten kurtuluşunun yolu, ‘Türk’le uğraşmamaktır. ‘Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni’nin Ermenistan’la kuracağı asil damarında mevcuttur. Yeter ki mevcudiyetin farkında olsun.)

Üye
    MAHİR20 Avatarı

Gerçek Adı
    Gregor
    Son Giriş
    03.07-2013
    Saat
    00:52
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

OturanBoğa'ya katılıyorum: Hepimiz Hrant'ız; bu toplumdaki ayrımcılıkları en iyi biz sakatlar anlarız; değer veriliyormuş görünüp degersizleştirilmeye çalışılmayı, önem veriliyormuş görünüp önemsizleştirilmeye çalışılmayı...

Üye
    ddm_76 Avatarı

Son Giriş
    06.01-2011
    Saat
    12:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bırakın ırkcılıgı yada o ınsanın ne oldugunu...bı düşünün giden bı can...
    ermenısı yahudısı lazı kürdü çerkezi hepsi bu topraklarda yasamıyormu?
    bu ulkenın en güzel tarafı bu deılmı?
    her dinden her kökten olan her ınsanın bu topraklarda yasaması...
    bızı bıze düşman edenlere bakın arkadaslar...
    en önemlı sorun bu işte...
    barış ve kardeslık ıcınde yasamak varken bızı bize düşman eden güçlere bakın...
    öldürülen kım olursa olsun ne olursa olsun sonucta bı insan...tasıdıgı senın benım gıbı bı can..kımın hakkı var o canı almaya..kım vermiş o hakkı ona...
    daha geniş bakalım olaylara.anlamaya calışalım...
    kımseyı kırmadan yargılamadan..
    konusarak ve soylenmek ıstenenın gercekte ne oldugunu anlamaya calısarak anlayalım..
    barış ve kardeslık ıcınde yasandıgında bu topraklarda ve bazı güçlerın gereksız etkısınde kalınmadıgında bu topraklar her zaman huzur ve refah toprakları olacak...
    bunca sene beraber yasamıs aynı havayı solumus bunca ınsan bundan sonrada yasamaya devam etmelı.anlayıs saygı ve sevgı ıcınde...

mozenalp
    Misafir Üye
    mozenalp Avatarı

Ben de azınlıklarla, sakatları (yani bizleri) aynı kategoride değerlendirmeye karşıyım. Yaklaşımda doğruluk payı olsa da -dışlanmışlık anlamında- milli değerler söz konusu olduğunda sakatların, toplumun diğer kesimlerinin kendilerine karşı takındıkları tavırları bahane ederek, kendi ülkesine, milletine, devletine karşı olumsuz bir tutum sergileyeceklerini zannetmiyorum. Biz de bu milletin evladıyız ve gerekirse en azından bu vatan için ölmesini biliriz.
    Ama aynı davranışı bir kısım azınlıklardan özellikle ermenilerden asla göremezsiniz.

Üye
    basaranesmer Avatarı

Son Giriş
    15.09-2008
    Saat
    16:51
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Biz nasıl bir milletiz anlamadım. Komşunun tavuğu bahçemizi talan etti diye gider sahibini vururuz ama milletlerin milletimize yaptığı kötülükleri çok kolay unuturuz. Tabii ki bir milletin ataları bize kötülük yaptı diye gidip çocuklarını vuralım demiyorum bu soysuzca bir hareket olur. Ama bazı şeylerin de unutulmaması gerektiğini söylüyorum. Çocukları olmayan insanların yurtlardan evlat edinmeye çalıştıklarında ebeveyni suç işlemiş çocukları istemediklerini biliyor musunuz? Sebebi suçun genetik boyutunun da olabileceği düşüncesi (aslında bir parça da olsa haklılık payları var.) ki Hrant Dink in ölümünden sonra kızının da “şimdi kanları DAHA MI TEMİZ OLDU” diye bağırması belki bu yüzdendir.
    Dicle Üniversitesi mezunuyum oraya giderken pek çok insan tahmin edeceğiniz gibi benim adıma son derece tedirgin oldular. Ama benim çok güzel bir arkadaş çevrem oldu. Arkadaşlarımın çoğu Hatay, Diyarbakır ve Tunceli liydi. Ve 4. sınıftayken çok samimi bir arkadaşımdan ne duydum biliyor musunuz? BEN BURADA OTURURKEN DAĞDAKİ ARKADAŞLARIMI DÜŞÜNDÜKÇE UTANIYORUM. Şok oldum. Birileri bu lafları ediyor biz TÜRK milleti unutuyoruz. Bütün bunları unutabilecek galiba bir tek millet de bizizdir.
    Amerikalılar (ki Amerikan ırkı yoktur) biriyle tanıştıklarında Amerikalıyım der ancak ki biraz daha sorarsan aslen Polonyalıyım gibi milliyetini belli eder. Neden bizim içimizdeki insanlar böyle yapamıyorlar neden öncelikle ırklarını söylüyorlar hiç farkında değil misiniz. Dikkat edin Atatürk “ne mutlu Türküm diyene” demiştir “ne mutlu Türk olana” dememiştir. Ben milliyetçilik yapmıyorum ama bu ülkede yaşayan hiç kimse bence Türk değilim diyemez. Eğer bu ülkenin nimetlerinden faydalanıyorsan çıkıp açıkçada korkmadan “ben Türk vatandaşıyım” diyebilmelisin.
    AKŞAM GAZETESİNİN BİR RÖPORTAJIDIR:

Siz soykırım yerine daha yumuşak ifadeler kullanıyorsunuz. Reuters’e ise “soykırım” kelimesini telaffuz ettiniz.
    Ben her zaman konuya yumuşak yaklaşmak gerektiğini söylerim ama karşımdaki “sizce bu soykırım mıydı?” diye net bir şekilde sorarsa kendi bildiğimi inkar etmem.

Yani Reuters’a “evet bu bir soykırımdır” dediniz.
    Evet, aynen böyle dedim. Benim algılamam böyle. Ben bunu her zaman söylerim zaten! Ama elimden geldiği kadar Türkiye içerisinde, özellikle Türklerle konuşurken o kelimeyi kullanmamaya azami gayret gösteriyorum. Biliyorum ki bu kelimenin muhatabı oldukları için üzülüyorlar.

Muhatabı oldukları için üzülüyorlar derken ne kastediyorsunuz?
    Türklerin soykırımı inkar etmelerini anlıyorum, çünkü soykırımlara karşı bir halk ve atalarının bunu yaptığını kabul etmek istemiyor. Ben bunda düşmanca bir duruş görmüyorum. Aksine insanca bir duruş görüyorum.

Soykırımı başka türlü tanımlamaya mı çalışıyorsunuz?
    Ben aslında olanın adının o kadar önemli olmadığını, olanın kendisinin çok önemli olduğunu söylüyorum. “Siz buna soykırım deyin” gibi bir derdim asla yok! Aslında bu tip dayatmaların Türk toplumunda çok yanlış olduğuna inanıyorum. Bu toplum idrak etmeli, tartışmalı ve öğrenmeli.
    Yani kendisine göre bir soykırım vardır. Ne kadar da Türkiye Cumhuriyeti yanlısı bir insan değil mi?
    Ama çok üzüldüm bunu da bilmelisiniz çünkü silahsız bir insanın karşısına silahla çıkmak hele hele de arkasından vurmak ne bir Milliyete ne de bir insana yakışmayacak şeyler. Çünkü bir suç varsa Türk Adaleti zaten bunun gereğini yapacaktır. Söz konusu hareket hem Türkiye yi hem de Türk Adaletini bence yıpratmıştır.

Şimdi asıl meseleye gelirsek Bülent Beyin bizleri Hrant Dink le bağdaştırdığı noktalar bence birbirinden uzak şeyler. Ben toplumun herhangi bir kesiminin diğer bir kesimi aşağıladığını düşünmüyorum. Yaşananlar eğitimsizlikten başka bir şey değildir. İlkokuldayken kümeleri görmüştük.
    Şöyle anlatayım

Sakat Sağlam
    Eğitimli Eğitimsiz
    Evli Bekar
    Sigara içen Sigara içmeyen
    Gelir düzeyi iyi Gelir düzeyi kötü
    A milliyetinden B milliyetinden
    Erkek Kadın

Ve bir sürü küme bir insan kendisi için bir küme oluşturursa pek çok kesişen küme çıkar. Bunlar farklılıktır. Ayrımcılık değil.
    Sizin kümeniz ne bir başkasının kümesinden yüksektir ne de alçak.
    Arkadaşlar sürekli şunu söylüyorum ama kimse anlamıyor. Bizler farklılığımızın aşağılık bir şey olduğunun düşünürsek insanlar da bize öyle davranırlar. Ve bazen karşıdakinin yerine de koymamız gerekli diyorum. Hiçbir özel şirketin beni şantiyeye kabul etmediğini biliyor musunuz? O zamanlar çok sinirleniyordum oysa şimdi düşünüyorum kendilerine göre haklılar. Koca bir şantiyeye şantiye şefi tayin edeceksin ama adam sakat. Kazılan temel çukuruna inip çıkarken düşme ihtimali var. Bu bile bir problem. Peki siz potansiyel problem olarak görülen birini bu göreve seçer misiniz? Tıpkı hiçbir deneyimi olmayan bir sağlamı da o şantiyeye almayacağınız gibi beni de almazsınız. Bazı şeyleri direk sakatlıkla özdeşleştirmemek gerekli. Bu anlamda ben Hrant Dink değilim. Ben bu ülkenin sakat, mimar, sigara içen, evli, çocuklu ve Türk kümelerinin kesiştiği bir vatandaşıyım
    Ayrımcılık diyor herkes peki biz kendi içimizde ayırımcılık yapmıyor muyuz? Siz ortopedik özürlüler düşünün körlere acıyarak bakmadığınıza emin misiniz?Ya da spastik özürlüye…Bir çocuğunuz olsa ona tutacağınız özel öğretmenin görme özürlü olmasını ister misiniz? Ya da bir büronuz olsa ayak işine koşturacak eleman arıyor olsanız faturaları yatıracak para tahsilatı yapacak malzeme alacak birini Down sendromlu bir arkadaştan seçer misiniz? Ya da babanızın ameliyatına yeni mezun bir doktorun girmesini ister misiniz? Ya da 1 metre kumaş alıp ilk defa terziliğe soyunmuş birine gider misiniz? Cevaplarınız hayırsa siz de ayrımcıların en büyüğüsünüz o zaman. Seçicilikle ayrımcılığı karıştırmayalım lütfen. Biz bu ülkede aşağılanan istenmeyen bir topluluk değiliz biz bu ülkede yaşayan sakatlarız ve bazı zamanlarda bunu anlayamayan bir takım salaklarla karşılaşıyoruz diye dışlandığımızı iddia edemeyiz.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

UYARI: Bundan böyle içinde soykırım kelimesi geçen mesajları anında sileceğim
    Bu başlık soykırmı var-yok tartışılsın diye açılmadı. Bu hem forum kurallarının dışında hem de kimse karşı görüşü kabullenemez! Yani tartışma olmaz, cadı kazanı olur...

Bases, farklı olmaya tahammül, farklı yanların ve farklı düşüncelerin özgürce ortaya koyulmasına müsade edilmediği için/yerde/zaman ayrımcılık olur zaten! Ayrımcılık yapılan kişiye, "sen farklısın; ya bu farklılığını törpüle, sin ya da git şurda takıl... her koşulda bizimle olamazsın" deniyor. Ayrımcılık tam da bu zaten. Bizimle olmak istiyorsan şu vücut standartlarında, şu düşünce yapısında, şu değer yargılarını benimsemiş, şu-şu-şu özelliklerde olmalısın. Ya böyle ol, ya "elimde olamayan sebeplerle olamıyorum ama, dediklerinizin doğru olduğu konusunda hemfikirim" de, ya da terk et!

Hrant Dink, "bu topraklarda yaşam benim hakkım, kuşaklar boyu bu topraklar vatanım olmuş benim. Ben bu toprakları, bu ülkeyi ve üzerinde yaşayan halkı seviyorum. Evet, bazı konularda farklı düşünüyoruz ama, onları da birarada olarak, konuşarak, dertleşerek aşabiliriz" diyen biriydi. O'nu öldürenler ve bir şekilde öldürülmesini haklı görenler, işte tam da yukarıda yazdığım ayrımcılığı yapıyorlar, "ssssssssssss!" diyorlar.
    Hrant Ermeniydi, onun ataları zaten şerefsiz, kansız adi insanlardı. O ırktan gelen kişiler de ne olursa olsun ikinci sınıftı ve onlara karşı dikkatli olunmalıydı. Birisi çıkıp "konuşalım" derse ve azcık insan olursa, hemen üstüne çullanalım, öldürebilirsek öldürelim, ama illa da susturalım! Ya adam gibi şöyle-şöyle olsun, ya da "sus, susmazsan sıra sana gelecek"!"
    Bu mudur bases? "Biz nasıl bir milletiz anlamadım ... Komşunun tavuğu bahçemizi talan etti diye gider sahibini vururuz ama milletlerin milletimize yaptığı kötülükleri çok kolay unuturuz" derken; unutmayın, hep kindar olun, hep tetikte, hep hazır kıta olun, mu demek istiyorsun? Onun için mi yürüyen yüzbin kişiye ve Hrant'ın katline üzülen mülyonlarcasına "sizi anlamıyorum" diyorsun? Farklı düşünenlerin (düşüncelerine katılmasanız bile) herkes kadar bu ülkenin sahibi olduğunu kabullenememek mi sorun?
    "Siz olsanız hangisini seçerdiniz?" sorusuna kendince verdiğin onca cevapla, "herkes yerini bilmeli" mi demek istiyorsun?

Geçen hafta sohbet odasında 12 yaşında bir çocuğu, Buğra'yı konuk etmiştik. Sormuştum O'na Hrant Dink'İn ölümü hakkında ne düşünüyorsun, diye. Bütün çocukluğuyla, "Ben bu olaya çok üzüldüm, çok haksız bir ölüm, evremdekiler de çok üzüldü" cevaını vermişti.
    Hrant Dink'İn karısı Rakel Dink'in o sevgi dolu Sevgiliye Mektup'unda dediği gibi,
    "Yaşı kaç olursa olsun, 17 veya 27 olsun, katil kim olursa olsun bir zamanlar bebek olduğunu da biliyorum. Bir bebekten bir katil yaratmayı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz kardeşlerim."

Sosyal Grupların ve Ayrımcılığın Kökeni başlıklı yazımı okursanız, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız sanırım.

Üye
    UTOPYA Avatarı

Gerçek Adı
    Zeki
    Son Giriş
    02.11-2022
    Saat
    13:47
    Yaşadığı Yer
    ANTALYA
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    1

Bir gün sohbet odasında Oya Abla ile konuşuyordum... Konu forumlara geldi... Ben dedim; Oya Abla forumda ciddi yerlere yazmayı bende istiyorum... Ama inan o sayfaları okuduktan sonra yazasım gelmiyor.... Çünkü çoğu üye kalıplaşmış düşünceleriyle birlikte yazı yazıyor demiştim.....

E Oya Abla baksana... Neden yazayım ki şimdi ben buraya..... Boşuna paralıycam kendimi... Siz yazın ben okurum ... :wink:

Üye
    basaranesmer Avatarı

Son Giriş
    15.09-2008
    Saat
    16:51
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Eğer siz seçicilikle ayrımcılık arasındaki farkı anlamıyorsanız diyecek bir şeyim yoktur. Neden bu cinayete üzüldüğüm noktasını almıyorsunuz da soykırım kelimesinin üzerinde duruyorsunuz anlayamadım. Hiç kimsenin bir başkasını öldürmekte haklı tarafı yoktur. Ama birileri kalkıp ta benim özelliklerimle ilgili şeyleri böyle bir konuyla bağdaştıramaz. Ben de Hrant Dink e Allah tan rahmet diledim. Ama bu olaya üzülmem beni bir Hrant Dink yapmaz benim adıma da böyle bir söyleme gidilemez. Siz "Bende bir Hrant'ım" diyebilirsiniz ama hangi bağlamda olursa olsun beni de içine alacak şekilde "sakatlar da birer Hrant" diyemezsiniz.
    İnsanların suçlarını çocukları çekmemeli. Ben Milletlerin yaptıklarını ne çabuk unutuyoruz derken O bilmem kimin torunu haydi saldırın demedim. Söylemek istediğim bir insanın öldürülmesine tepki vermek farklı bir şey hepimiz Ermeniyiz demek farklı bir şey. Bana göre bu lafı söyleyenler açıkca bir ayırımcılık yapmaya çalışanlardan başkası da değil. Ben ayırımcı değilim çevremdekiler de değil. bir kaç kendini bilmez bırakın bir sakatla sağlam arasında ayırım olmayacağını anlacak kapasiteyi, alfabedeki sesli- sessiz ayırmını yapamayan insanlar yüzünden ülkemi sakat - sağlam ayırımı yapıyor diye kimse suçlayamaz. Bence sakat sağlam ayırımını yapanlarda sakatlığını sindirememiş insanlardan başkası değildir...

Üye
    rasimsila Avatarı

Son Giriş
    31.07-2012
    Saat
    02:55
    Yaşadığı Yer
    Kırıkkale
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bence konunu başlığı ters bir kere ne demek sakatlarda Hrat ben Hrant filan değilim ki,verdiğiniz örneklere göre bir çok toplumsal sınıfıda bu konuya başlık yapabilirdiniz.örneğin ermeniler için verdiğiniz örnekler bu ülkede işsiz gençler içinde geçerli,ne bileyim daha böyle bir sürü bu toplumdan örnek gösterebiliriz.
    HEPİMİZ MUSTAFA KEMALİZ

Sakatlık Çalışmaları
    surveyor Avatarı

Gerçek Adı
    Çağrı Doğan
    Son Giriş
    02.05-2014
    Saat
    17:41
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Grafiker, Yaklaşımında vücut buluyor ırkçı-milliyetçi bakış. Başkasının tanımına ne hacet. 6-7 eylül olayları, maraş, sivas olayları vb birçok örnek bulabilirsin bu coğrafyada etnik ya da dinsel açıdan farklı insanların ne kadar rahat olduklarını anlamak için. tabii anlamak gibi bir kaygın varsa.

Sayfa 2 / 11 İlkİlk 123456 ... SonSon