TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 10 / 11 İlkİlk ... 67891011 SonSon
Toplam 162 mesajın 136-150 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    yeditepe
    Misafir Üye
    yeditepe Avatarı

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    zihinsel engellileri akıllılar aptal konumunda görüp dışlarlar! delileri akıldan yoksun oldukları için! sakatları şekilleri sebebiyle çirkin sahip olmadıkları yuzunden aciz gorurler!
    engelliler bile kendi içinde ayrımcılıkta taraflar... akıllılar akıllılarla cahiller cahillerle birlikte! bunlarda bile sınıf oluşturan sizlersiniz ben degilim.
    iki lafı bir araya getiremeynleri küçümseyen adam yerine almayan zihniyetin sahibi de ben degilim.
    ama akıllı olmak guctur. iktidar sahibi olmaktır. o yuzden aklını kullanamaynların hamisidir. ve bilen bilmeyenler adına savaşır. lütfen engelliler korunur guya...
    elit tabaka yok mu burda! soyleyin guzellik akıl erdem ugruna insanları ayırmıyor musunuz?
    gezilerde birlikte olmak yetmiyor.
    her kese kılıf bulup dost seçen kimler? ben miyim? ama dost seçmek kişisel insiyatiftir oyle mi? ama ne garip insiyatif ki mantıgınıza uygun gelmeyen tatlı bir kula bile dayanamzsınız! görüntünüz bozulur de mi?ya da lutuftur!
    suçlusu bunların tanrı mı yine!
    insanlar farklı oldu diye ayrımcılıgı insan hak ediyor mu?
    eşcinselleri ermenileri turbanı kenara koyalım.
    gelin bunları konuşalım.
    guzellik anlayışınızı sorgulayalım.
    bilgi ve akıl anlayışlarınızı..
    niye mi önemli bunlar ?
    çünkü bu yuzden sakatlar ayrımcılıga ugruyor. bana ayrımcılıga sakatlar ugramıyor hiç demeyin yutmam!
    bu dunyada sakatlar çirkinler zevk unsuru olmayan şeylere sahipse bez parçasına katlanamayan yureklerle ugraşırım.
    çünkü o bez parçası ayrımcılıgın temelini gosteriyor bana..
    bu anlamda turbanı burda konuşurum...
    dini anlamda degil.
    çünkü burası engelliler sitesi..
    oyle polemiklerle işim yok...
    bana şu dunta tatlısı güzel kızların ve şu dunya tatlısı güzel erkeklerin sırf şekilleri akılları sahip oldukları şeylerin hepsi yuzunden ayrımcılıga ugramsı ilgilendirir.
    aşıklar hepsi hepsi aşık olmakl istiyor. ama bir gzuellik anlayışı bir beden anlayışı yuzunden bedel öduyorlar.
    bunların da mı suçlusu tanrı?
    eger boyle bir şüpheniz varsa ben şahitlik ederim ki suçlusu tanrı değil insandır...
    bundan emin olunuz!
    çünkü ben hepinizi seviyorum.
    lütfen dini mini bırakın eger konu ayrımcılıksa ve hranttan açıldıysa bu derin konu adam gibi savaşmayı bırakarak tartışalım.
    yok eger dinse tartışma ayrı bir başlıkta ona da varım!

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:42
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Konu dışı:

fuzulim: "Onbinler ölürken sesi çıkmayanlar; sizlere söylüyorum."

Hangi onbinler, nerede ölürken, kimlerin sesi çıkmadı, kimler ağlamadı? Yürüyen yüz binden fazla insan ve destekleyen milyonlarca insan vatan haini mi?
    Burada tartıştığımız şey Kurtuluş Savaşı mı, Ermeni olayları mı?

Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşı sonrasında Yunanlılar'la olan kişisel ve devlet ilişkilerini bliyor musun? Siz Mustafa Kemal'in savaş sonrasında o savaştığı Batı ile ne kadar yakın ilişkiler kurduğunu, TC'nin yaptığı BÜTÜN (1 tane hariç) anlaşmaların Batı müttefikliği üzerine olduğunu, yani savaştığı herkesle savaş sonrası "dostane" ilişki kurduğunu biliyor musunuz? Siz biliyor musunuz ki TC tüm yasalarını AYNEN (noktasın virgülüne dokunmadan) BATI'dan almıştır. Neden O büyük insanın bu net duruşunu örnek almıyoruz da, içimizi kinle nefretle düşmanlıkla dolduruyoruz? Geleceğimizi nefret üzerine inşa edersek, bir geleceğimiz olabileceğine inanıyor musunuz gerçekten? Türkiye Cumhuriyetini kendi ellerimizle böldüğünüzün farkında değil misiniz? Siz bu topraklarda kaç etnik köken olduğunu biliyor musunuz? Irkçılık yaparak bu etnik kimlikleri ötekileştirdiğinizi bilmiyor musunuz?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    andante Avatarı

Son Giriş
    15.12-2009
    Saat
    18:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili fuzulim,

Dini kuralları tam olarak bilip bilmediğim gerçekten tartışılır, bu konu da tartışmak niyetinde değilim, çünkü ne yeri burası ne de insanlar buna çok fazla hazır değil.

O yazı da anlatmak istediğim çok farklı bir şey var, görülmüyorsa, fazla üstünde durmam.

Sevgili ileyda,

İyi çark ettin bakıyorum. Sorulara cevap vermeme deki Oblomow mantığına da ben hayran oldum. Valla harikasın....

yeditepe
    Misafir Üye
    yeditepe Avatarı

yoneticiler olarak andante ve pegasus açın o başlıgı orda cevab verecegim buyrun!
    not: çünkü verecegim cevaplarla dine direkt girmem gerekecek! ben buna hazırım! varım!

Üye
    ismet tanış Avatarı

Gerçek Adı
    ismet tanış
    Son Giriş
    07.02-2013
    Saat
    20:01
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Anlaşılan konu haksız yere bazı emellere alet olmak için vurulan kişiden çok iş ermeni yada türban konusu üzerinde yoğunlaşmaya başlamışken bu seferde müslümanlığı kullanarak ne yapmak istedikleri belli olmayan kişilere yönelmiş konu.Peki tam olarak tartışılan konu vurulan gazeteciyse ve ne olduğu kim olduğu değilde insan olarak öldürülmesini ama neye niyet olarak öldürüldüğünü tartışmak varken yada sanki yaydan çıkan ok gibi ortamı germelere hazır insanlar ortalara çıkarak ortamı bulandırmalarını tartışsak daha iyi olmazmıydı?

Bazı konular milliyetçilik-müslümancılık üzerine olmuş.Bazı söylemlerde konuları karıştırıp devletçilik politikasından esintiler oluşturmuş.Son olarakta sitede sizinkiler bizimkiler kavgasına dönüşecek mevzular oluşmaya başlamış.

Tartışılan konuların dışına saparsak eğer artık yandaşlıklarda ortaya çıkar ve guruplaşmalar doğar diye düşünüyorum ister kabul edin ister etmeyin.Her ne düşünürseniz düşünün neye inanırsanız inanın burada ortamı germelere izin vermiyelim bazıları bunu istese bile.saygılar size

Üye
    andante Avatarı

Son Giriş
    15.12-2009
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Ya arkadaşlar bir konu da emin olmalısınız, o da bu konuyu yani ileydaya cevap verirken asla dini işin içine sokmak istemememdir.

Konumuz ayrımcılıksa, ayrımcılığın gerçek anlamda ne olup olmadığının sorgulanmasıdır.

Sorulara cevap verilmesi için ayrı bir başlığın açılması gerektiğini de hiç sanmıyorum bu anlamda çünkü ben dini tartışmak için bunları yazmadım ki.

Türbanı yüzünden ayrımcılığa uğrayan okuyamayan yada iş bulamayan kadınlarımız için oh olsun diyen bir mantık mı çiziyoruz başkalarının gözünde sanki.Kuşkusuz insanın ötekileştirilmesi bu anlamıyla kötüdür.

Benim de bir sürü türbanlı arkadaşım var , her şeyden öte benim annem de türbanlı olmasa da başını örtenlerden. Ama bir fark var.Benim annem başını örterken işin ilk başında bir kadın olarak ayrımcılığa uğramasının kabulünü yaşayan biri. Burada yazılanları ona aktarsam, siz delimisiniz, tabikii kadın eksik etektir, haddini bilmeli ve erkeğine hizmette kusur işlememeli mantığında olacaktır.

Ve doğal olarakta tüm yaşamını ayrımcılıkmış , ötekileştirmekmiş vs. gibi kavramlardan uzak kendine göre son derece mutlu bir yaşam sürdü. Şimdi kalkıp ben ne adına olursa olsun annemin elinden bu mutluluğunu alacak biri değilim kuşkusuz.

Burada ayrımcılığa karşı duruşu sapına kadar destekleyip türbanın bu yöndeki mesajını görmemezlikten gelebilenlere ister istemez bu sorular sorulacaktır.Bu sorulara verilecek dürüst cevaplarla yol alınabilir.

İşte o zaman Hrant ın ölümüyle ilgili olarak duyulan üzüntünün gerçekliğini algılayabilirim.Bir insanın ölümüyle ilgili duyulan üzüntünün dışında tabii. Bunun dışında bu gözyaşları bana zalim timsahım gözyaşları gibi geliyor açıkcası.

Açıkcası benim dini tartışmak falan gibi bir niyetim yok , anlatabiliyormuyum?

Hayır ileyda direk dine girmene gerek yok.Senden bunu isteyen de yok, dini tüm kurallardan ayrılarak,sadece gerçekçi bir gözle söyle bakalım;Son derece basit bir evet yada hayırla son bulacak tartışmayı uzatan değiliz bu anlamda.

Sadece kadının örtünmesi sence ayrımcılıkmıdır değil midir?

Üye
    ismet tanış Avatarı

Gerçek Adı
    ismet tanış
    Son Giriş
    07.02-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

(Sadece kadının örtünmesi sence ayrımcılıkmıdır değil midir?)

Ne yani bu lafa göre erkeklerdemi örtünmeli?Eğer hayır ise cevap o zaman bu lafın deyişi yada yazılışı yanlış.
    Yok evet ise yanıt o zamanda neden demek lazım sebebi nedir demeli ve cevap isterim bu konuda.unutmadan bizlersek eğer kasdedilen zaten bizler hep örtülüyüz yani giyiğiniz değilmi?

Üye
    andante Avatarı

Son Giriş
    15.12-2009
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

İlahi ismet!!!

Tartışmanın yön değiştirmesinden şikayetçisin ama istemeden gördüğün gibi sende bu konunun içine girdin

Sen çok yaşa emi, hemde bir hayret ifadesiyle kabulde zorlandın.

Ne yani bu lafa göre erkeklerdemi örtünmeli?
    İşte sana bir ayrımcılık, ötekileştirme örneği...

Bu arada bizde çıplak değiliz , değil mi?

Üye
    ismet tanış Avatarı

Gerçek Adı
    ismet tanış
    Son Giriş
    07.02-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sevgili andante..elbetteki sizlerde çıplak değilsiniz konu başka onu anladımda bunları okuyupta işin içine girmemek yada yorum yapmamak imkansız gibi değilmi? dilerim sizde hep mutlu yaşayın.saygılarımla.

Üye
    ismailustun Avatarı

Son Giriş
    10.12-2009
    Saat
    13:48
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

dostlar evet dink olayının kıstas olarak seçilmesi milliyetci duyguları kaşıyor olabilir.
    siz de birer dink olmayı reddediyor olabilirsiniz. benim bu olay karşısındaki duruşum da konuya hiç birşey katacak değildir.
    şu bilinmelidir ki eğer dink sırf ermeni olduğu yani türk olmadığı için öldürüldüyse (katledildiyse) bu ayrımcılığın daniskasıdır bunun içinde içinizdeki türkün şahlanması oldukça yersizdir. sadece engellilerin de engelsiz olmadıklarından dolayı uğradığı ayrımcılığı betimliyor. hepsi bu... şimdi katılmayanların neden katılmadıklarını yazmalarını istiyorum.
    saygılar sevgiler

yeditepe
    Misafir Üye
    yeditepe Avatarı

gelelim ayrımcılıkla ilgili kısımlara.
    örtünmek kadını ayrıştırmaz. çünkü bu durumda türban örtmeyip kıyafet giyinen kadınların da ayrımcılıgı söz konusu olur.
    cinsel cazibe meselesine gelince. din dazdavlak bir kadına da türbanı emreder. çipçirkin kadına da...
    yani insanların cazibe diye ayırdıgı noktalara bakarsak aynı anlayışa gore o kadının türban takmasına bile gerek yoktur.
    kaldı ki kimse türbanın cazibe odagı olmadıgını soyleyemez.
    türban saçların kapanması için emredilmedi.
    arada fark var. başınızı örtün emri kel kadınlar için de geçerlidir. burda saç cazibe noktası sayıldıgı için degi,l.
    esas cazibe noktası sayılan kısımlar zaten diğer kadınların da kendi uslubunca kapattıgı yerlerdir.
    kaldı ki cinsel obje olarak görülmek bunlarla da korunulmaz.
    ölü kadınlara,bebeklere yaşlılara cazibe odagı bile olamayacak kadınlara taciz de bunun gostergesidir.
    osmanlı doneminde harem agaları olması için erkekler hadım edilirdi.
    cinselllik bu noktada sayıldıgından. erkeklik organı yoksa nasılsa erkek olamayacak! bu anlamda kadınlar örtunmuyordu bile onlara. çünkü guya erkekler onlara göre erkek degildi. halbuki onlara da örtünülür.
    bu anlayış bugun sakatlarla da devam ettiriliyor.
    en utangaç kadın bile erkekliği gittiği düşündüğü erkek yanında oldukça rahat durum sergileyebiliyor mesela.
    türbanlı olup da erkeklerin cazibesi olamayacak kadın mumkun değil. bir kadın bakışıyla bile erkeği etkileybilir.
    gunumuzde tacize ugrayan kadına suç bulunması da yine aynı cinsel obje gorulmesinin sonucudur.
    allah bilir kadın ne yaptı ki erkek ona saldırdı.
    ister örtunsun ister ortunmesin suç hemen kadına atılır.
    cinsel cazibe için sırf kadın olmak bile yeterlidir.
    bırakın kadın olmayı karşı anlayış cinsekl olarak gordukten sonra sakatı bile sakatlıktan dolayı cinsel obje olarak gorebilir. bakınız devoteler..
    kadını bırakın erkek erkeğe kadın kadına cinsel begeniler var. bu cinsel begeni meselsi değişken.oyle yerle bir edilmiştir ki..
    geçip de kadının türban takmasını cinsel cazibesini yok etmeye baglamak oldukça zorlayıcı bir düşüncedir.
    ama endamları cazibeleri gozukmesin diye yurumeyi dikkat çeken anlayış mumkun. var da nitekim.
    bedenin yapamadıgını bir gözun bir bakışın endamlı bir yuruyuşun ya da kıvırmaların sagladıgını hepimiz biliyoruz.
    çevresine boyle cinsel mesaj yaymak istemeyen kadın kıyafetine degil tavırlarına bakar yani..
    bu anlamda namusun gostergesi degildir türban.
    nitekim namusu türbanla örtüyle sınırlandırmak türbanlıdan daha dindar insanlara hakaret olur.
    gunumuzde başını örtmediği halde türban takandan daha dindar insanlar var.
    bu anlamda dini yaşamak türbanlının tekelinde degildir
    bu olay başkadır.
    dinin en önemli vecibesi de türban degildir.
    peki türban niçin var?
    işin açıkçası bunun kesin bilgisi elbette yaratıcının katındadır.
    ama kadının dogasında guzelliğini sergilemek varken, bunun zıddına örtmeyi de cazibeyi yok etmek anlamında almak yanlıştır.
    kadın ne yaparsa yapsın sırf kadın kimliği yuzunden ayrı tutuluyor. türban bunun üstüne sadece tuz biberdir.
    türban örtmeyip de toplumla özdeşleşen çoğunluk da ayrımcılıga ugruyor.
    çünkü ayrımcılıgın sebebi olarak salt kadın olması yatıyor.
    bunu türbandan yola çıkarak degil kadın olması sebebiyle yapıyor dindar kesim de..
    ama şunu soyleyebilirim kadın türbanıyla aslında kendi mensuplarıyla ugraşıyor.
    dine göre kadınlar ve erkekler din karşısında eşittir.
    ve verilen birkaç ornekten yola çıkarak kadını ayrı gorme ihtimali bırakılmamıştır.
    fakat dindar kesim de dinin tumunu gozden geçirmek yerine işine gelen kısmıyla kadını ayrıştırıyor ayrı mesele.
    din söz konusu oldugunda kadının tanrı dışında takacagı bir merci yok ayrıca...
    fakat aynı ekonomik sorunlar bilgi eksikliği gibi tüm kadınlarda görülen zorluklar burda da kadının ikinci plana itilmesine yol açıyor.
    kadınları kendi emirleri altına almak isteyen erkek bakışı dini kesimde çokça daha beter olarak kullanılıyor.
    örnek vermek gerekirse. ben sayayım:
    oyle bir hadis yokken evde kadına başını melek girmez diye açtırmayan dindar erkek açık bir kadınla guzel diye ikinci evliliğe gdiebiliyor.karısını paspal olarak suçlayabiliyor. burda evde başını örten kadının cehaleti erkeğin bunu kullanması sebep oluyor.kadını pazara yollamayan kendi kardeşine gostermeyen profosor olmuş dinci aydın bile açık kadınla rahat sohbet edebiliyor.burda haremlik ona degil kadına yasak çünkü!
    ama bunun kaynagı türban degil.
    bu o erkegin kendi üstünlükj kriterlerinden kaynaklanıyor.
    daha başka örnekler vereyim.
    türban yasaklandıktaqn sonra iş başvurusunda bulunan türbanlılara guzelse eger "sen çalışma ben sana bakarım biz neciyiz" deyip evlenme teklifi edenler dindar erkekler. ikinci eş için bu teklif...
    ama buna ol açan da dörde kadar izin verme değil...bu anlamda başakşehirin birinci etabı bu ikinci evliliklerle doludur.
    türbanlı kızlar en çok bunlarla kavgalı.
    kendi kesimimizle.
    duygusal takıldıysak sebebi budur.
    ama bunların içinde dinci kadınların da suçu yok mudur ? elbette var.
    tıpkı türbansız kadınlar içinde kendini ezdiren kadınlar gibi..
    kadınlara türban için haykıran erkeklerin gözü inanın diğer kadınlardadır.
    evine aldığı arkadaşıyla evlenen kocası karşısında şaşkın kalan yine bu dindar kadındır.
    başındaki tehdit o kadar buyuktur ki fatura kendisine çıkar hep.
    çünkü erkek burda da elinin kiridir.
    kitap bir çok hukumleriyle fetvaya kapatılmıştır.
    asırlar öncesinden imamların verdiği fetvalara -kitabtan fazla- dogma gibi sıgınılır.
    çünkü bundan en çok nasiplenen kesim yine dindar kesimdir.

anlatsam bizim kesimi, diliniz uçuklar.
    o yuzden dedim ya kardeşim duymaz el oglu duyar diye..
    ama bu sitem duygusallık bile timsah gözyaşına benzetildi.
    ama bunu sizin olayların dışında olmanıza baglıyorum sadece. eger gerçekten ayrımcılıgı tartışacaksak varım derken bunlardan yola ç%F@karak dedim.
    türbandan dolayı ayrımcılıga ugradıysa sebebi asla türban değil.
    hep kadın olmasından ve dini bilmesinden kaynaklandı.
    ve bizim kesimde uni mezunu bilgili dindar kadınla evlenmeye sıcak bakılmaz.
    o yuzden türbandan dolayı okutulmayan kadınlar en çok dindar kesime yarar.
    fakat bunlar içinde kullanılmayan yok mu?
    ya da bagnazca duşunen. aklını kullanmayan... var malesef.
    dinin kitabı varken şeyhlere tutunan kadınlar yok mu? var..
    aklı varken okuması araştıramsı gerekirken kocasının dedikleriyle yetinen.
    ya da bir kaç kitapla dini ögrendik diyen.
    her kesimde oldugu gibi burda da var.
    ama ayrımcılık nasıl kılıf arıyorsa dindar kesim bu konuda çok şanslı
    olay sadece bundan ibaret.
    türbanlıya o da vurur. başkası da..
    peki türban şart mı?
    dini mukemmel yaşamak kimin haddine ki..
    din sadece türban demek de degildir zaten.
    dini türbansız da yaşayabilir insan.
    ama türban takanı da küçümsemek ve ayrıştırmak adil değil.
    kusura bakmayın namaz kılıp arkasından kadını en aşağıya getireni görünce bana kafir de guzel geliyorsa bunu da çekmişliklerime verin.
    dinle oynamak ne haddime.
    ama allah şahit ki bizi müslümanlardan kaçırtacak hale getirten kendi kulları.
    ki o kulları bizim bir rabbimiz oldugunu çoktan unutmuş..
    artık musluman kafir oyle yer degiştir miş ki..
    dışarda namaz kılıp dini nutuk atan kişi iki yuzluluk yapıp gizlice her haltı yapıyorsa insan şunu düşünmeden edemiyor.
    acaba kafir biri de müslüman da biz mi bilmiyoruz.
    bunları kılıf bulmama degil de artık tüm dogrularımın yerle bir edildiğine verin.
    inanın benim ögrendiğim din bunları emretmiyor.
    geriye bildiğin bir şey var mı ilayda diye soracaksanız soyleyim.
    bildiğim tek doğru allah.
    inanın gerisi yalan.
    buna şükrediyorum. kendi dinini müslümanlara bırakmamış.. kendine bırakmış.
    ve rüşvet iltimas işlemiyor ona..

beni ayakta tutan tek guvence de bu!
    not: kavgayla ugraşacak halim yok. burda bir hrantı anlamamız bile garip karşılanıyorsa ne deyim sizlere. buyrun hrant sizlerin olsun! burda ayrımcılıklara karşı duruşumuz anlaşılmıyorsa ne deyim ki... türban belki anlamsız belki oyle bole, ötekileştirdiyse bizi, bu sayede insanı tanıdık ve korunduk. farklılıklara saygıyı ve dini daha iyi anlamayı da belki buna borçluyuz. kim bilir?
    ama dürüstlük sorgulanmaya başlanmışsa konuşmak da anlamsızlaşır. benim belimi büken sadece bu oldu.
    o zaman tüm sözcükler boşuna harcanır sadece.
    verilen usluplara aynı tarz uslubla cevab vermem ise anlaşılır olmalıydı.
    ayrıca bu sitede türbandan dolayı ayrımcılıga ugramadım. ayrımcılıga ugrayanlardan bahsettiysek insan onu sorar once...ama ona bile fırsat vermeden "ayrımcılıgın sebebi başta türban" derseniz olayı başta bitirirsiniz.
    türbandan bahsetmem şekle takılan kafaların gelecegi sonuçlardı. siz ne kadar türbanı anlamakta zorlanırsanız saglamların da sizi o kadar anlayacaklarını unutmayın! bu sonuca varmak içindi. çünkü ayrımcılıgı anlayan bakış buna musait. şekilcilikten uzak bir dunyaya başta sizler hazır olmalısınız. bunu demek içindi. yoksa okulda başını açan biri olarak benim oyle bir kaygım yok.
    benim aşagılamanın hiç bir yerinde kaygım yok. ama sizin standart larınızda oyle bir zemin var. kaygan bir zemindesiniz. kaygan zeminizi tartmak adına tıpkı sizlerin yaptıgı gibi yem atmam da avcılık sayılırsa pes yani!
    düşünce tartışılırken yanlış buldugun bir bakışı da sorgularsın tabi ki.
    ama geçip de farklı düşününce dinini bile kenara atan biri olarak görüldüysem ne deyim.
    türban konusunda ne kadar samimisiniz!
    hade ayrımcılık kabul ettim bunu ve türbanı kabul etmedim. bu mu halledecek herşeyi yani...
    yine kitapta türban var desem türbanı kabul etmeyen dinini satan biri mi olarak görülecegim.
    yani ille kafiri asın kesin demem mi gerekli.
    yani ille kadın ikinci sınıftır dinde demem mi gerekli dürüst olduguma inanmanız için.
    hrantla asla evlenmem o kafir demem mi rahatlatack sizi...
    dinin bana verdiği o geniş kapıyı siz mi kapatacaksınız yani..
    o bildik uslubun dışında uslup görünce demokratlıgım mı sorgulanacak yani?
    peki gelelim şu soruya siz cevab verin?
    burda peki işim ne?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

O ŞEHİTLERE AĞLAMAYN KİMSE VAR MI BURADA?????????????????
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    ümit81 Avatarı

Son Giriş
    15.12-2009
    Saat
    18:32
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

........

İslam dininimi eleştiriyosunuz siz. yoksa gözünüze hoş gelmeyen inançlı görüp yaşantısını beğenmediğiniz insanlarımı?
    Bidefa şunu ayırmanız lazım İslamiyet ve İslamın kuralları,
    Buna inanan her müslüman iman ediyorsa şartlarına uyacaktır.
    Uyan insanı yargılamak hiç kimseye düşmez... Fakat sizin anlattığınız örnekler kişiseldirler... O dindar insanlar=İslam değildir... Bize sizin anlattığınız insanlar din adına örnek değildir. Bizim Örneğimiz K.Kerim ve Hz.Peygamber ve sünnetidir.
    Yani anlattığınız örnekler osmanlı daki harem ağları İslamın kurallarından asla değildir. Olaya dar pencereden bakmayın lütfen...HIRAND DİNK olayı ile dinin türbanın ne alakası var.... Siz istediğiniz gibi giyinin açılın ama lütfen inancından dolayı örtünenede Kendi inancından dolayı açılanada dil uzatmayın (herkes için söylüyorum)...
    Ben sizin verdiğiniz örnekleride asla tasvip etmem.... eğer inanıyorsanız lütfen kendi değerlerinizi aşağılacak davranışlardan kaçının.... Lütfen ianancından ötürü düşüncesinden ötürü kimse kimseyi aşağılamasın...buna hakkımızda yoktur... saygılar...

Üye
    wedo Avatarı

Gerçek Adı
    WEDO
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    20:42
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Evet ya konu farklı yönlere çekilmeye çalışılıyor bu birilerinin işine yaryacak ve Hırant Dink konusu unutulacak gibi.

Biz evimizin önünden geçen telefon tellerinin fincanlarını kırarak büyümedik mi?
    Biz evimizin bahçesinde öten bülbülü elimizdeki sapanla vurmadık mı?
    Biz güvercinlerin kanadını uçmasınlar diye yolmadıkmı?
    Biz bizi aydınlatan elektiriğin ampulünü hedef almadık mı?
    Biz böyle büyüdük
    Bizden daha fazla ne beklenir?
    Biz eğlenirken bile kendini jiletleyen bir toplumun ürünü değimliyiz?
    Biz sevinirken silaha el atarak birilerinin canınına kasteden toplum değimliyiz?
    Biz parktaki açmış güle karanfile çiçeklere tahammül edemeyen toplumun ürünü değimliyiz?
    Biz tribünlerde kendi taraftarı olduğumuz takımımıza küfür edenler değilmiyiz?

Nice kayalara, nice demirlere şekil veririz ama… bizde öyleleri var ki kaya
    gibi…
    İşte onları asla düzeltemeyiz…
    Yani bu içinde bulunduğumuz toplumdanda daha fazlasını beklememiz haksızlık olur.

Ortaçağda suçlular ya da politik düşmanlar teşhir direğine bağlanır ve halkın hakaretlerine uğramaya bırakılırlarmış. İşte Hırant Dink’in durumu da böyle oldu. Hırant Dink teşhir direğine bağlandı. Kişisel sorumluluk duymayan, gücünü kalabalıklar ve ardında devlet güçlerinin açık kışkırtmalarını görenler, yasaya ve düşünce özgürlüğü hakkını hiçe sayarak, saldırılarını sürdürdüler. Cenazesine katılan onbinlerin o sıralarda sesi çıktığı söylenemez. Kendi ülkesinde yabancı uyruklu olmanın, demokrat olmanın faturasını hayatıyla ödedi. Açıktan ırkçılık yapanlarla, yüzyıllardır şuur altına yerleştirilen, Ermeni düşmanlığı, yabancı düşmanlığı içselleşmesi ile, amansendeci davranışların, yapılan ırkçı propagandaların sessizlikle geçiştirilmesi ve sessizliğin kabullenme anlamına geldiği, böylece, ırkçılığın daha bir açık şekilde yayılmasına ve sonuçta bu boyuta gelmesine sebep olundu.

Küçük bir dip not:
    Artık bazı söyleyecek sözü kalmayanlar yada demokratik hak ve özgürlüklere tahammül edemeyenler lümpence tavırla, karşıt görüşte olanlara, toplumumuzda en kutsal olan en değer verdiğimiz “annelerimize” küfür edecek kadar cüretkar olabiliyorlar (anlayan anlar) Birde şu vardır kötü söz sahibine aittir.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    gokhan_: "Ne yazık ki ağlamaya o kadar çok alışmışız ki Hepimiz şehitiz diyemiyoruzda hepimiz ermeniyiz diyoruz şehitlerimiz için ağlayıp yaygarayı bir ermeni için koparıyoruz"

Sen askerlik yaptın mı? Ben yaptım, onun için soruyorum!
    Peki sivil olduktan sonra ne yapmamı önerirsin? Mesela gidip sokakta düşüncelerini beğenmediğim kişileri öldüreyim mi? O zaman tesciller misin benim vatan sevip-sevmediğimi?
    Sence-vatansever-olmayanlara ya da düşünceleri senden-benden farklı olanlara vatan-haini deyip, bazılarını Rusyaya, bazılarını İran'a, bazılarını Irak'a, bazılarını Bosna'ya, bazılarını Kafkaslar'a, bazılarını Bulgaristan'a, bazılarını Yunanistan'a, bazılarını Almanya'ya... mı gönderelim?
    Peki bana bölücülüğün tanımını yapar mısın bi zahmet? Şunlar-şuraya, bunlar-buraya diyerek sınıflandırdığın ve ötekileştirip ayrımcılık yaptığın zaman bu ülkeyi bölmüş olmuyorsun di mi?

Sayfa 10 / 11 İlkİlk ... 67891011 SonSon