saros1 bu konuyu açtığınız için teşekkürler.
bende yıllar önce bir film izlemiştim ,çocuk otistik ailesi onun eğitim alması için yatılı okula gönderiyor.ama çocuk okulda cinsel istismara uğruyor ve bu yüzden dahada hırçınlaşıyor ....filmin sonunda gerçekler ortaya çıkıyordu.
bazen çevremizdeki kişiler bertuğ'u da böyle kurumları vermeyi öneriyorlar....ama ASLA biz onu kıyamayız.
bakan kişlerin nekadar eğitimli olması önemli değil.extradan vicdanlı olmaları gerekiyor.hele hele böyle bir zamanda insanlar insanlıktan çıkmış bir haldeyken böyle kurumlarda durumun ne olduğu gerçekten merak uyandırıyor!!!
huzur evlerine, kimsesiz çocuklar kurumuna bazen hayır sever kişiler ziyarette bulunuyor ama bir zihinsel engelli kuruma birinin ziyarette gitmesi imkansız.giden ziyaretçilerde bir çeşit denetimci .AKIL HASTANELERİNE gidemiyorlar çünki korkuyorlar orada yatan hastalar saldırgan davranışlarda bulundukları içinde bu durumu normal karşılıyorum.(benimde başımda olmasa gitmek aklıma bile gelmezdi)
Allah yavrumu bizim arkamıza bırakmasın .orada kalan hastalara ve yakınlarınada sabır ve sıhhat versin ve kimseye mecbur bırakmasın!