TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 24 mesajın 16-24 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    CEREN Avatarı

Son Giriş
    15.02-2018
    Saat
    11:52
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/Denizli
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    17 aylık bir bebeğin tecavüzü söz konusu olunca insanımızın tepkisi çok doğal olarak daha büyük oluyor..
    Böyle bir sapkınlığı yapan kişinin ne psikolojik tedaviyle ne de ıslahla düzeltilemeyeceği kesin..
    İdam cezası zamanında neden uygulamadan kaldırılmış , tabiki yanlış bir kararın bir insan hayatına mal olmaması için.
    Ama tecavüz suçu sabit olan hiç bir psikolojik rahatsızlıkla eşlenemeyecek kadar ruhen ve ahlaken bozuk insanların idam edilmesinde bir sakınca yok. İdam cezası çok istisnai durumlarda yeniden konulmalı yasalarımıza..
    Bülent Bey' in dediği gibi
    Suç da Ceza da yasalarla belirlenir. Yasada tanımlanmayan hiç bir eylem suç sayılamaz ve yasada olmayan hiçbir ceza uygulanamaz.
    Hepimiz farkındayız ki ülkemizdeki yasalar cezaların bir caydırıcılığı yok şu durumda..En ağır suçların bile cezası kolayca çekilecek türden..
    Yasaların yaptırım gücüne inanmayan toplum insanı cezasını kendi yada mafya yoluyla çözmeye çalışacak bu toplumu daha kaosa sürükleyecektir...
    Bu yüzden yasalar da ülke vatandaşlarına ve yapsına uygun acil olarak yeni bir revizyon gerekli .Biraz yavaş yürüse de bu revizyonlar yavaş yavaş yapılmaya başlandı sanırım..

Üye
    yasak_kent Avatarı

Gerçek Adı
    Serdal
    Son Giriş
    16.03-2023
    Saat
    11:22
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    16
    Verilen Beğeniler
    14

Toplum değer yargılarının, genel bilinçaltında oluşturduğu dezenfekte edilmemiş düşüncelerin sohbet ortamında yargısız infaza dönüşmesi kişilerin bireysel eğitim sürecine zaman içinde açıkça değer veremedikleri sonucunu ortaya çıkartıyor.. Hukuki görüşlerini gayet doğal bir dille açıklamaya çalışan arakadaşımızın yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebilecek hiç bir kelime veya cümlesi olabileceğine inanmıyorum.. 'Hayatın içinden'kavramları ile kelime oyunu yapmakta olan bazı şahısların düşün-konuş-dinle stratejisi ortamında pek fazla varlık gösterebileceğine itibar etmemek gerekiyor!

Zamanı asmak için nefes almak gerekmiyor (!)

Üye
    gülnihal Avatarı

Gerçek Adı
    nilgün kalır
    Son Giriş
    03.03-2020
    Saat
    11:39
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Konu hakkında yazılanları okudumda biraz evvel.. Ben birde söyle degerlendiriyorum...

En yakınınızdaki insanın kılına böyle bir zarar gelse kim kanun, hak, hukuk dinler merak ediyorum...Şehir eskiyası veya zorba olun demiyorum...

Gündüz saat 15.00'de cezaevinden afla salıverilmis birisi bıçagı bacagınıza dayayıp cep telefonuzu alırsa... Hangi rehabilite edilmis psikolojiden veya suçtan- suçludan bahsedilirsiniz bilemiyorum..

Hamile bayanlara bile tecavüze yeltenecek kadar suçların, suçluların ayyuka çıktığı bir dönemde artık ben kagıt üzerinde konusulan ve yapılmayan seylerin tarafına geçemiyorum...

Ne suçlular bulunuyor, bulunsada cezalandırılıyor... Bugün baskasının canını yakan ve afla salıverilen ve üstelik rehabilite edildikleri söylenenler yarın senin, benim veya sevdiklerimizin karsına çıkabiliyor, çıkacakta...

Hukuki yollar kapalı, hiçkimse bir sey yapamıyor hiç bir konuda degilde bu konuda karamsarım artık... Umarım bu yasalardaki bosluk dolarda herkes ne ceza alması gerekiyorsa dahada fazlasını alır ki... kimsenin canı yanmasın...

allah hepimizin yardımcısı olsun...

Üye
    elanor Avatarı

Gerçek Adı
    Özkan
    Son Giriş
    05.05-2022
    Saat
    14:45
    Yaşadığı Yer
    Kütahya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Böyle bir olayın karşısında bu denli iğrenç bir suçun sahibi olan kişiyi rehabilite etme taraftarı olan şehribanu arkadaşımızın tavrına katılan arkaşlarımıza inanamıyorum. Ve her katılıyorum diye başlayan cümleleri okurken bile tüylerim diken diken olmakla beraber bu kadar çok kişinin aynı tezi savunduğunu gördükçe içinde yaşadığım ülkede yaşamaktan kaygı taşımamak elde değil. Rica ediyorum arkadaşlar bizim dışımızda yaşanılan bu olayın üzerine genel yorum yapmak kolay ama düşünün lütfen böyle bir olayın başımıza yada en yakınımıza geldiğini o zamanda aynen şimdi olduğu gibi karşılaştığınız bu iğrenç vakaya psikoloji çerçevesinde bakabilecekmisiniz merak ediyorum doğrusu?

Üye
    bertuğ Avatarı

Gerçek Adı
    ÖZGÜL SERT
    Son Giriş
    12.03-2023
    Saat
    22:38
    Yaşadığı Yer
    Denizli
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    12

Affedersiniz ama :17 aylık bebeğe tecavüz eden kişinin suçu o iğrençliğin aynısını (ömrü boyunca)ona uygulamak....bundan daha güzel rehabilite olur mu? bunu yapan insan olamıyacağı için acıya karşı acı....

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    10:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    elanor: "ama düşünün lütfen böyle bir olayın başımıza yada en yakınımıza geldiğini o zamanda aynen şimdi olduğu gibi karşılaştığınız bu iğrenç vakaya psikoloji çerçevesinde bakabilecekmisiniz merak ediyorum doğrusu?"

Bu düşünceyi birkaç arkadaş daha dile getirdi. İyi ama hukuk dediğimiz şey tam da bu söylediğiniz şey olmasın, herkes kendi vicdanını ve adaletini işletmesin, diye var.
    Elbette başımıza gelince bizler de en ağır karşılık vermek için yanarız. Ama o karşılık bizi hem suçlu yapar, hem gideni geri getirmez, hem de hukuksuzluğu kabul sonucunu doğurur.
    İşte bu olmasın diye, o olayda canı yanmayan, taraf olmayan ve o an'ın psikolojik karmaşıklığından uzak, olayları doğru değerlendirebilecek bizlerin (yani toplum ve tabii ki devletin) sağduyulu bir şekilde olaya bakması gerekir. İşte onun için bir linç girişimi olduğunda kolluk kuvvetleri suçluyu korur, işte onun için İnsan Hakları yeri gelir (lince uğramasın, hukukun dışında uygulamalara maruz kalmasın diye) suçluları bile savunur.

Bir koca karısını dövüyor; haklı gerekçesi vardır! Bir baba çocuğunu dövüyor; haklı gerekçesi vardır! Bir adam birini öldürüyor; haklı gerekçesi vardır! Bir aile kızını öldürüyor; Töre gereği!... Hukuğun dışına bir kez çıkılırsa,hiçbir şeyin önü alınamaz.
    Şeriat vardır mesela İslam tarihinde, peki neden vardır?
    Herkes birbirini kesmesin/cezalandırmasın diye.
    Dediğim gibi, hukuki yaptırımları beğenmiyor muyuz? O zaman o hukuk maddelerini değiştirmek gerek. Bu kadar basit.
    Ama daha önce, insanları suça iten sosyolojik ya da tıbbi verilerin tahlil edilmesi ve sorunun daha oluşmadan ortadan kaldırılması gerek. Tecavüz eden, adam öldüren herkesi ama herkesi öldürseniz, ne adam öldürmelerin ne de tecavüzün önüne geçemezsiniz. Bu iki kere ikinin dört ettiği kadar kesindir.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    elanor Avatarı

Gerçek Adı
    Özkan
    Son Giriş
    05.05-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kütahya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sn oturan boğa öncelikle bahsettiğimiz olaya sağduyulu bir şekilde yaklaşan toplumun insaniyetinden şüphe duyarım. Ülkemizde herkese adaleti eşit dağıtabilen olaylara objektif bakıp herkesin memnun kalacağı bir şekilde karar kılan hukuk varda biz mi görmüyoruz. Koca karısını döver cezasız kalmıyosa , bebek bakıcıları çocuklara işkence yapıolar cezalandırılıyorlarsada faydası olduğu için mi halen gün geçtikçe artıyo bakıcı olayları . Seninde bahsettiğin gibi günümüzde halen töre,kan davası ve benzeri olayların önüne geçilemiyosa ben hukukun ne denli doğru uygulandığından şüphe duyar ve bunuda tartışırım . Ülkemizde suç oranı git gide azalacağı yerde artmaktaysa ve suç işleyenlerin yaş oranı da o denli düşüyorsa ben bu ülkede hukukun olduğundandan şüphe duyarım. Diyosun ki hukukun dışına bir kez çıkılırsa,hiçbirşeyin önü alınmaz.Bu sözü hukukun gerçekten uygulandığı bir ülke için söylemen daha doğru olur bence . Hukukun içinde olan varmı ki dışında kalanların önü alınsın . Bunu görmek o kadar da zor değil çevremize bakmak yeterli bence .Sözüm ona insan haklarının da zaman zaman ne denli doğru kararlar verdiği sadece bizim değil tüm dünyanın gözleri önünde . Bunlar benim nacizhane kendi düşüncelerimdir. Herkese sevgi ve saygılarımla...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    10:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    elanor, bu ülkede (ve bazen dünyanın birçok yerinde/olayında) hukukun ayaklar altına alındığını elbette biliyorum ve bu görüşe katılıyorum. Ama, diyorum, bu hukuksuzluğu daha da hukuksuzlaşarak değil, aksine, herkesi hukukun sınırları içine iyice çekerek aşabilriz.
    Adalet çok önemli bir kavramdır. Bir toplumda adalet insanların vicdanlarına karşılık gelmiyorsa, orada gerçekten de sorunlar vardır demektir. Ama adalet, kişilerin vicdanlarına bırakılamayacak kadar da toplumsaldır. Onun için de toplumsal olan hukuk sınırlarını kalın-kalın çizmek gerek.

Not: Bunları, silahlı çatışmanın ortasında kalmış, babasının gözlerinin önünde öldürülüşünü izlemiş, kendisi felç olmuş, buna karşın bu olayı yapan kişiler çoook zengin oldukları için sadece 2 yıl ceza almış çıkmış... bir mağdur olarak yazıyorum!
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    elanor Avatarı

Gerçek Adı
    Özkan
    Son Giriş
    05.05-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kütahya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bülent bey amacım bu konuyu buralara taşımak yada kimseyi kendi görüşlerimle istemeden de olsa incitmek değil. Ayrıca size geçmişinizde yaşadığınız olayı anımsattığım için özürdillerim ve bunun üzüntüsünü duyduğumu belirtmek isterim. Bu tartışma çok su götürür bence neyse ben kendi açımdan da olsa bu konu için yorumlarıma burda nokta koyuyorum ama şunu da belirtmek isterim ki benim görüşüm düşüncelerim bunlardır. Benim istediğim de bu tür olaylarda her ne olursa olsun kimsenin cezasız kalmaması. Size başsağlığı diler (her ne kadar da geç kalmış olsam) . Sevgi ve saygılarımı sunarım...

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12