TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 12 mesajın 1-12 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Pegasus_e
    Misafir Üye
    Pegasus_e Avatarı

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    >Alo
    >Buyrun...
    >Beyefendi iyi günler...İzin verirseniz bir sey ogrenmek istiyorum.
    >buyrun...
    >Beyefendi sanırım biliyorsunuz ortopedik engelli insanlarımızın kullandıgı cateterler ssk tarafından artık temin edilmiyor.Acaba federasyonun bu konuda bir girisimi oldu mu?Oduysa sonuc nedir acaba?
    >Bunu bana mı soruyorsunuz?
    >Pardon anlamadım..
    >Kardesim ben nerden bilebilirim...
    >Beyefendi orası Federasyon degil mi?
    >Eveeettt...!!!!
    >Peki siz kimsiniz???
    >Ben çaycıyım....
    >Peki yetkili birisi var mı?
    >yok kardesim...Hem sen bunu omurilik felçlileri dernegine neden sor muyorsun?
    >Beyefendi orayada sorarız ancak bu Adına federasyon diyen bir kurumun ne yaptıgını merak etmemi engellemez sanırım...Neyse iyi günler.....

Evet arkadaslar, bu konusma birkac gün once bu cateterlerin iptali konusunda bizlerin haklarını korudugunu iddia eden bazı kurumlarla yaptıgım gorusmelerden sadece birisi...Bu olayın tüm engellilerin haklarını savundugunu iddia eden kurumların sorunlarımıza yonelik hassasiyetlerinin göz onune serilmesi baglamında çok ögretici olacagını düsünüyorum.Zaten su ana kadarki tutumlarıyla oldularda...
    Yaptıgım gorusmelerde birtek omurilik felçlileri derneginin ciddi bir tavır icinde olması, engellilerin boyle hayati sorunlar karsısında tek yumruk olamaması çok üzücüdür.Gonül isterdiki yüreklerinin engelliler icin çarptigini soyleyip kurumlar olusturanlar boyle bir rezalet karsısında gercekten duyarlılık gösterebilseydi..
    Uygar bir toplum olmanın olçüsü örgütlülüktür...Ancak bunun icinde örgütlerin asli görevini yerine getirmesi esasdır...Bu vesileyle tüm engelli kurumlarını daha etkin bir sekilde ortak acıları paylastıkları engelliler için harekete gecmeye davet ediyorum...Varsayalımki beşyüz kişilik bir muhtelif engelli grubu taksimde bir gösteri yaptık..Herşeyin iyi gittigi ,ülkenin güllük gülüstanlık bir hale geldigini iddia eden hükümet sizce böyle bir gösterinin ardından bu sorunu çözmez mi???Kesinlikle çözecektir.Üstelik birdahaki sefere daha dikkatli olacakdır..Ama böyle bir girisimi yapacak bilinç maalesef bizde hala yok..Çünkü sakat bir toplumsal haleti ruhiye icinde haklarını kendini acındırarak almaya alıstırılmıs bir engelli toplumuyuz...Ancak arkadaslar sunu unutmayalımki HAK VERİLMEZ...ALINIR...
    Saygılarımla

Bülent Yılmaz

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    19:23
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.872
    Verilen Beğeniler
    4.126

Bülent arkadaşım ne güzel de yazmışsın. Aynen katılıyorum.

İnan haklarımızı SÖKE SÖKE ALACAĞIMIZ GÜNLER UZAK DEĞİL...

Saygılarımla

Üye
    Libertarian Avatarı

Son Giriş
    13.03-2021
    Saat
    11:36
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    137
    Verilen Beğeniler
    1

okurken gulesim geliyor ama dusunesimde geliyor

meraba bulent ben 10 numara ,sende başkandın
    bundan sonra bolca yaz buraya ,ayrıca uyede ol

Üye
    aslanbey Avatarı

Gerçek Adı
    fatih
    Son Giriş
    14.01-2022
    Saat
    03:59
    Yaşadığı Yer
    evim
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

gülermisin aglarmısın bu duruma federasyonu arıyosunuz bir soru soracaksınız karşıda yetkili deyil çaycı var
    hani bir söz vardır o ünlü söz -BURASI TÜRKİYE
    artık bu sözden kurtumamız lazım zihniyeti deyiştirmemiz lazım yoksa hiç bir şey deyişmez...........

Üye
    KUZEY Avatarı

Son Giriş
    27.08-2017
    Saat
    11:32
    Yaşadığı Yer
    walton/ingiltere
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

SORUN ORGUTSUZLUK BIZE DAYATILANDA BU ZATEN YUKARDA YAZILAN KONU ICIN DEGIL HAYATIMIZIN HER ALANI ICIN GECERLI BU
    BIREYSELLIGIN KUTSANMASI OLAYI OYLE BIR ATMOSFERE SOKULDUKI
    INSANLAR ORGUTLU OLMAYI TERORIST OLMAKLA ESDEGERMIS GIBI GORMEYE BASLADI DUSUNUN BIR
    HAKSIZLIGA KARSI GELINDIGI VAKIT TAMAM BU TERORIST NIYE
    KARSI CIKTI DUZENI BOZDU SOSYAL DEVLETSEN YASLINA ENGELLINE
    BAKACAKSIN INSANLAR ACSA YARDIM EDECEKSIN IMKAN OLANAK
    SAGLIYACAKSIN VAR OLAN HAKLARIMIZI KIRPMAYACAKSIN AMA OYLE
    OLDUKI INSANLAR HERSEYDEN KORKAR OLDULAR DUZENINI KURMUS
    OLANLAR RAHAT TEKERLEGINE COMAK SOKAN YOKTA ONDAN BIRYERLERDE OKUMUSTUM BIR FAREYI LABIRENTE KOYUYORLAR CIKIS
    YOLUNU BULACAKMI DIYE ZEKASINI SINIYORLAR FARE NE YAPIP EDIP
    CIKIS YOLUNU BULUYOR ANCAK CIKAMIYOR NIYE DUSUK VOLTAJLI
    ELEKTRIK KOYMUSLAR CIKISA CIKAMIYOR BASKA YON ARAMAYA BASLIYOR BULUYORDA CIKMAYI DENIYOR YOK OLMUYOR SAATLER
    SONRA FARE GELDIGI NOKTAYA GELIYOR BIRDAHA CIKIS YOLU ARAMAMAYA BASLIYOR HALKI OYLE BIR NOKTAYA GETIRIRSIN KI
    HALK BEN BOYLE YASAMYI HAK ETMIYORUM DER TEPENE DE BINER
    AGLAMAYANA MEME YOK MILYONLARCA ENGELLIYIZ DIYORUZ AILEMIZLE
    10 MILYONI ASARIZ ISTERSEK DAGLARIDA ASARIZ YETERKI GUCUMUZUN FARKINDA OLALIM GOKYUZUNDE YILDIZLARI ISTEMIYORUZ
    ENGELLI ICIN GEREKLI OLAN NEYSE ONU.

Üye
    alis Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Bugünkü engellilerle ilgili kurum ve kuruluşlar lolalcilik anlayışından öteye geçemiyorlar,daha doğrusu bana göre geçmekte istemiyorlar.
    Var olan derneklerin büyük bir bölümü sorunları halletme yerine,sorun çıkaran yerler haline gelmiştir.Her türlü entrikaların ve ayak oyunlarının döndüğü,yönetim kurumlarının işlevini yitirdiği çay ocaklarından öteye geçmeyen yapıya dönüşmüşlerdir.
    Bürokratik hantal yapılanmaları sorunlarımızı çözme yerine aslında işin içinden çıkılamaz hale getirmiştir.
    İyi bir örgütlülüğe gerçekten ihtiyaç var.Bunun objektif kosulları yeterince mevcut.Ama önemli olan subjektif koşullarını hazırlamak.

Üye
    abalı Avatarı

Gerçek Adı
    osman
    Son Giriş
    05.12-2015
    Saat
    13:21
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

BÜLENT SANA YÜZDE YÜZ KATILIYORUM BU DURUMLARI AŞMAK İÇİN ÇOK ÖRGÜTLENMEMİZ LAZIM DERNEKLERDE BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜDÜR .BENDE BİR ORTAPEDİK ENGELLİ OLARAK YILLARDIR HAKLARIMIZI ARAYAN GÖZÜKEN DERNEKLERİ GÖRDÜM BUNLAR BENİ ÇOK RAHATSIZ ETTİ KENDİ MÜCADELEMİ VEREBİLMEM İÇİN SEVGİ SELİ SAKATLAR DERNEGİNİ KURDUK VE KENDİ CABALARIMIZLADA BİR ÇOK ENGELLİYE SORUNLARINDA YARDIMCI OLDUK.BUNDAN SONRADA ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR ARKADAŞLARLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ www.sakatlardernegi.com

ABALI

halaz
    Misafir Üye
    halaz Avatarı

İlgili anektod aslında çok yaygın bir toplumsal basiretsizliğimize işaret ediyor.Yine

de umudumuzu yitirmeden sistemin çarklarının tökezlemeden işleyip tüm hak

sahiplerinin haklarına ulaşacağı günleri hayal etmekten geri durmuyorum.Gerekli

tepkiyi de vermek adına....

Üye
    COMANDANTE Avatarı

Son Giriş
    27.03-2012
    Saat
    18:35
    Yaşadığı Yer
    KONYA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

yıllarca hep ciddi konular üzerinde sadece teori üretildi tartışıldı konuşuldu sonuç...?
    konuşmak teori üretmekde çözüm degil asıl önemli olan teoriyi eyleme dökmektir.
    bu konuda örgütlenme önemli rol oynamakta sadece burada konuşuluyor tartışılyor ama eyleme geldigi zaman kimse yok.bireysel ve toplumsal eylemler şart......

saygılarımla....!

IŞIK
    Misafir Üye
    IŞIK Avatarı

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa
    Bülent arkadaşım ne güzel de yazmışsın. Aynen katılıyorum.

İnan haklarımızı SÖKE SÖKE ALACAĞIMIZ GÜNLER UZAK DEĞİL...

Saygılarımla
    Pekiii...
    bu haklarımızı bireysel çabalarla mı alacağız?
    Tüzel kimlikleri olan ve sözde bizleri temsil eden STK'ların bizler için çalışması için yapacağımız bir şey yok mu?

çünkü bireysel olarak (gerçek kişiler) bir mücadeleye giriştiği zaman ne kadar başarılı olabilir ve o gerçek kişilere denir ki sen git tüzel kişiler gelsin.

yıllardır konuşma yapmak için gittiğim iş ve meslek kuruluşlarının tolantılarında engelliler ile ilgili bilgisi olmayan liderler bana hep bu soruyu soruyorlar:

sizin haklarınızı arayan kurum ve kuruluş federasyon var mı? Örgütlenmiş biçimde misiniz?

bu soruya evet demek ne kadar doğru
    hayır demek ne kadar doğru.

acı gerçek
    var ama yok olması

IŞIK
    Misafir Üye
    IŞIK Avatarı

Çok zamandır dikkat ettim
    Ben hangi tartışmaya yazsam birdaha oraya yazan olmuyor
    yoksa noktayı ben mi koyuyorum

:wink:

Üye
    COMANDANTE Avatarı

Son Giriş
    27.03-2012
    Saat
    18:35
    Yaşadığı Yer
    KONYA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    bireysel olarak bize düşen görev sadece bize verilen hakları çevreye anlatıp yandaşlar toplamak ve insanların engellilere bakış açısını degiştirmek.
    örğütlenmiş olarak ise yapılan haksızlıga karşı gelmek çıkarılan yasalardaki gereksiz maddeleri örgütlenmiş bir biçimde eleştirmek ve eyleme dökmektir