TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 4 / 4 İlkİlk 1234
Toplam 58 mesajın 46-58 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Oya Tekin Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Organ naklinin olabilmesi için zaten beyin ölümü olması gerekiyor. Yani ölüm hali organ bağışlamak için yeterli bir durum değil. Aileye soruluyor bu doğru ama kişinin bu kartı çıkarmasının önemi var. Organ bağışının yaygınlaşması bu bilince ulaşılabilmesi için bu kart uygulaması var. Bazı durumlarda aile bu kart olsa bile kabul etmiyor işte bu yüzden belki ilerde bir yasayla bu düzenlenir. Ama başta dediğim gibi naklin olabilmesi için kesinlikle beyin ölümü olması gerekiyor. Organ bağışının önemini anlayarak bir an önce bu kartı çıkarmayan arkadaşlarımızın bunu yapmasını umuyorum ve bu önemi aileleri ile paylaşmalarını. Tabi dilerim kimse beyin ölümü yaşamasınnn. Ama hayat bu böyle bir ölüm halinde tereddüt yaşanmaması için önce aillerimizi bilinçlendirelim.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Aileme vasiyet ettim, beyin ölümüm gerçekleştiğinde organlarımın başkalarına can vermesini istiyorum.
    Organ bağışlama niyetini biz, bağış kararını ailemiz verir. O yüzden bu konuda ailemizi yeteri kadar tembihlemek çok önemli... Kişinin vasiyetine rağmen aile isterse bağışlamaz!
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    nilüfer_gül Avatarı

Son Giriş
    21.10-2007
    Saat
    20:12
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ORGAN BAĞIŞINI KİMLER YAPABİLİR?

18 veya üstünde yaşta olup akli dengesi yerinde olan herkes, Sağlık Müdürlükleri veya hastanelere başvurarak, beklenmedik ölümleri halinde organlarını bağışladığına dair bir belgeyi iki tanık önünde doldurup, doku ve organ bağış belgesi alabiliyor.

Organ bağışı için sanıldığı gibi uzun bir bürokratik işlem yok... Organ bağış senedi imzalandıktan sonra organ bağış belgesi dolduruluyor ve bağış yapan kişiye veriliyor.

ORGAN BAĞIŞI KARARINI AİLEYLE PAYLAŞMAK NEDEN ÖNEMLİ?

Ancak, organ bağışı kararınızın bir anlamı olmasını gerçekten istiyorsanız, bu kararınızı aileleriniz, ve yakınlarınızla paylaşmanız, onlara da benimsetmeniz gerekiyor.

Zira, pek çok başka ülkede olduğu gibi, Türkiye’de de, beyin ölümü durumunda, doktorlar organ bağışı için ailenin rızasını arıyor.

Yani üstünüzden organ bağış kartı çıksa bile, yakınlarınızın, o acılı anda karşı çıkması, ya da kararsız kalması durumunda, hekimler organlarınızı alamıyor.

Kısacası bağışınız işlerlik kazanmıyor. Bunun için “organ bağışı sizin, hayat bağışlamak ailenizin kararıdır” diyoruz.

ORGAN BAĞIŞININ YASAL ÇERÇEVESİ NEDİR?

Türkiye’de “Organ ve Doku Alınması, Saklanması ve Nakli Hakkında 2238 Sayılı Kanun” yürürlükte. Bu yasa çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı, Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Ankara ilinde, Bölge Koordinasyon Merkezleri de; İstanbul, İzmir, Antalya, Adana ve Kayseri illerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Ülke genelinde ‘kadavra donör’ (verici) tespit edildiğinde, görevli organ nakli koordinatörleri bu bilgiyi ‘Ulusal Koordinasyon Merkezi’ne bildiriyor. Bu merkez, ilgili mevzuata uygun olarak organların nakil merkezlerine dağıtımını sağlıyor.

Şu anki uygulamada organ nakli için beyin ölümü kararını dört uzmanlık dalı; nöroloji, kardiyoloji, anestezi ve beyin cerrahi veriyor. Yasaya göre bu hekimlerin, organı alacak hastanın sürekli hekimi ve organ nakli yapacak ekipten tamamen farklı kişiler olması gerekiyor.

Avrupa'da ve ABD ise, beyin ölümü kararını bir anestezi uzmanı ile bir nörolog alıyor.

Sağlık Bakanlığı organ bağışında yaşanan sorunu çözmek için, bir kanun tasarısı hazırladı. Yeni tasarı aynen yasalaşırsa, Türkiye’de de, iki hekimin onayı, beyin ölümü tanısının konması için yeterli olacak.

Organ bağışı ve organ nakli için Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM)’in
    ALO SAĞLIK HATTI 184 numaralı telefonundan bilgi alabilirsiniz.

Üye
    Laus_Deo Avatarı

Son Giriş
    22.08-2009
    Saat
    22:38
    Yaşadığı Yer
    Erdek
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ORGAN BAĞIŞ BELGESİ

BAĞIŞ BELGESİ ÖN YÜZ

BAĞIŞ BELGESİ ARKA YÜZ

Bu arada,Bu kartın yanında Kan Grubunuzun yazılı olduğu belgeyi de yanınızdan ayırmamanız önemle duyrulur efendim :wink:

Fotografı çekerken biraz parlamış kusura bakmayın. :roll:

Bu belge 2238 Sayılı Yasaya Uygundur.Arkasında kapı gibi imzam var evelallah

Üye
    hasret_özlem_ Avatarı

Son Giriş
    31.05-2007
    Saat
    22:28
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

EŞİM VE BEN ORGAN BAĞIŞINDA BULUNANLARDANIZ
    AİLEMİZDE GEÇMİŞTE ORGAN BULUNAMAMASINDAN DOLAYI BİRİNİ KAYBETTİK EŞİMİN ABİSİNİ
    YAŞADIĞIMIZ İÇİN DAHA DUYARLI OLUYOR İNSAN BAŞA GELMEDEN ANLAYAMAYIZ
    GEREKLİ KAMPANYALARLA ORGAN BAĞIŞININ ARTMASI GEREKİYHOR

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar,

İşbu resim NET üzerinden de bağış yapılabildiğini anlatıır. Biraz geç oldu ama onu da tembelliğme verin. ops: :wink:

Üye
    Laus_Deo Avatarı

Son Giriş
    22.08-2009
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erdek
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Baben>>>> Sitede sorun var sanırım giremedim ben. Daha doğrusu. Site açıldı ancak link vermiyor

Ben ce bu işin en doğrusu; Sağlık Bakanlığı Kuruluşlarından bu belgeyi almak ve Ailemizin bizim vasiyetimize uymalarını düşünmek

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: sunburn
    Baben>>>> Sitede sorun var sanırım giremedim ben. Daha doğrusu. Site açıldı ancak link vermiyor

Ben ce bu işin en doğrusu; Sağlık Bakanlığı Kuruluşlarından bu belgeyi almak ve Ailemizin bizim vasiyetimize uymalarını düşünmek
    ops: ops: Yaa.. Kusura bakma.. O sadece resimdi.. Link vermeyi unutmuşum. Daha doğrusu yukardaki "Hayata Bağış" logosundan ulaşmıştım oraya. "Ben becerebildiysm herkes yapabilir." diye düşündüm. Link vermek aklıma gelmedi! Şimdi vereyim:

Türkiye Organ Nakli Derneği

Üye
    Laus_Deo Avatarı

Son Giriş
    22.08-2009
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erdek
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Baben

ops: ops: Yaa.. Kusura bakma.. O sadece resimdi.. Link vermeyi unutmuşum. Daha doğrusu yukardaki "Hayata Bağış" logosundan ulaşmıştım oraya. "Ben becerebildiysm herkes yapabilir." diye düşündüm. Link vermek aklıma gelmedi! Şimdi vereyim:
    Onun Sadece resim olduğunu anlamak benim için fazlasıyla zor oldu baben :wink: Hele bir düşün senin gibi aklı başın da birinin sarfettiği sözün nereye gittiğini. İyi düşün :?:

Ben senin verdiğin linke netten girerek açmaya çalıştım.

Bu Form da bir güzellik var ki ben onu sık sık kullanmaya çalışıyorum.Zira dilin kemiği yok ağızdan yada kalemden çıkan yazının dönüşü pek muhteşem olmuyor çoğunlukla :wink: Cevap Gönder sayfasının altın da bir Ön İzlme butonu var.Ben ce yazıyı göndermeden bir bakmakta fayda var :wink:

Zira Cümle düşüklüklerini ve dil bilgisi kurallarını Özelden ve genelden hatırlatan bir kişi olarak Sizin Bu ve bunun gibi yazıları daha dikkatli yazacağınızı düşünmek istiyorum.

Lütfen Biraz daha saygı. :?

Hiç Kimse Sizin gibi,Hiç Kimse bizim gibi düşünemez :!: :wink:

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: sunburn
    Ben senin verdiğin linke netten girerek açmaya çalıştım.
    Ben daha önce link vermemiştim! Netten girerek açmaya çalıştığını nasıl bilebilirim? :roll: Resmi tıkladın, Imageshack sitesine girdin diye düşündüm. :roll:

Sevgili sunburn.. ops: Gerçi net kıdemim epey vardır. (1998'de başlamışımdır.) Ama özellikle Windows 2000'den sonra bilgisayarda ve internette ipin ucunu kaçırdım.. :wink: Bir de çavrem çok çok dar olduğundan kendi bilgimi karşılaştıracak kimseyi bulamıyorum. O yüzden burada bulunan çok kişinin neti benden iyi bildiği düşünü kuruyorum.

Uzun yazılarımı Word'de yazdığım halde bile, o dediğin, "önizleme" butonunu benden fazla kullananın olduğunu sanmıyorum.

Kimseye herhangi bir saygısızlıkta bulunduğumu da düşünmüyorum! Nereden çıkardın bunu? :?

Üye
    denizsu Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Çevredeki konuşmaların çoğu asılsız vesveselerdir canım...Bence bu konuda endişelenmemelisin. Çünkü artık gerekli düzenlemeler ve sıkı kontroller var...

Üye
    Gothica Avatarı

Gerçek Adı
    Teacher
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    03:08
    Yaşadığı Yer
    Jüpiter
    Alınan Beğeniler
    63
    Verilen Beğeniler
    40

Üye
    nilüfer_gül Avatarı

Son Giriş
    21.10-2007
    Saat
    20:12
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Ne yazık ki insan ancak organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark edebiliyor. Herkes organ bağışında bulunmalı, yakınlarını bu konuda bilinçlendirmeli ve ancak bu sayede ihtiyacı olduğunda organ bulabileceğini bilmelidir.

Bir çok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır.

'' SİZ, BİR YAŞAM ARMAĞAN ETMEKTESİNİZ''

Sayfa 4 / 4 İlkİlk 1234