TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
Toplam 58 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    neptune Avatarı

Son Giriş
    04.07-2010
    Saat
    11:05
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Organ bağışı için herhangi bir resmi sağlık kurumuna başvurup form doldurmanız ve size verilen kartı üzerinizde taşımanız yeterlidir. Ancak daha sonra herhangi bir zamanda vazgeçebilirsiniz. Üstelik siz ne kadar bağış yaptım deseniz de, kart üzerinizde bulunsa da öldükten sonra yine de ailenize sorulur ve yazılı muvafakat alınması gereklidir. İstemezlerse sizin iradi bağış isteğiniz geçerli olmaz.
    Pratikte sizin bağış isteğinizin geçerliliği yok yani. Ancak bunun deneyimlerle gösterilmiş yararı şu ki, aileniz bu konuda istekli olduğunuzu bilir ve ölümden sonra isteğinizin yerine gelmesi için rıza gösterir.

Organ bağışı çok kolay bir iş değil. Kişinin yoğun bakımda ve yaşam destek ünitesinde ölmesi (organ bağışı için beyin ölümünün gerçekleşmesi) gerekir ki kişi ölmesine rağmen nakledilebilecek organlar çalışır durumda kalabilsin. Diğer ölümlerde organlar dakikalar içinde nakil vasfını yitirir. ( Tabii bir derin dondurucuda kapalı kalıp ölmediyseniz. )

Bu tür ölümler ülkemizde yaklaşık yılda milyon kişide 60'dır. bunların ancak yılda milyon kişide 1'i nakledilebilmektedir. Nakil edilememe nedeni büyük çoğunlukla aile reddidir. Daha az oranda organların hastalıklı olması veya tahrip olması, uygun alıcı bulunamaması gibi nedenler vardır.

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Oya Tekin
    Anne son anda böbreğini vermekten vaz geçti. Hani hayat verendi hani can katmıştı evladına onun canı ondan kıymetliydi. Ama işte öyle değilmiş öyle olmuyormuş
    Ben yaşaması için bırak organını vermeyi, kanının değişmesi gereken bebeklerine kan vermeyen anneler gördüm. Ama insanlarının soğuk, birbirlerine karşı umursamaz ve ilgisiz olduğu söylenen Avrupa ülkelerinde organ bağışı oranı bizim yaklaşık 10 katımız. İspanya gibi bazı ülkelerde ise 20-25 katımız. Yine ispanya gibi bazı ülkelerde bizim organ bağışı için kişi ve aile rızası aramamızın tam tersi bir uygulama yapılıyor, kişinin aksine beyanı yoksa bağışa rızası olduğu varsayılıyor ve organları ölümünden sonra alınıp gereksinimi olan kişilere naklediliyor.

Bizde uygun koşullarda ölen kişilerin çok az olduğunu söylemiştim. Bu yüzden bu tür ölümlerin hemen hepsinde aileden bağış yapması istenir. Bu aslında bir sağlık uygulamasının yanında bir insanlık görevidir.

Not: Aslında organ bağışının sakıncalı olduğu iddiası ile ileride organ nakli gereksinimini ortadan kaldırabilecek kök hücre ve genetik çalışmalara karşı çıkılması fikirleri temelde belirgin bazı benzerlikler gösteriyor.

Üye
    Cigdemy Avatarı

Gerçek Adı
    Çiğdem
    Son Giriş
    27.01-2023
    Saat
    18:36
    Yaşadığı Yer
    Kocaeli
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    1
    Blog Mesajları
    1

* 'Organ Bağışı' dendiğinde aklınıza gelen ilk üç kelime nedir?

Yaşam, umut, bekleyiş...

* Kendinizi organ bağışı konusunda yeteri kadar bilgili ve duyarlı görüyor musunuz?

Evet

* Sizce, hastanede bir ölüm gerçekleştiğinde ilgili doktorun ölenin yakınlarına gidip, "organ bağışında bulunmak ister misiniz?" diye sorması bir kural haline getirilmeli midir?

Evet

* Sizce ölüden organ nakli bazı (hangi?) koşullarda devlet tarafından zorunlu tutulmalı mı, neden?

Zorunlu tutulmasından yana değilim.

* Siz ya da en yakın akrabalarınızdan biri vefat ettiğinde, organların alınıp başka bir insana ömür vermesini ister misiniz, neden?

Kendi adıma cevap verebilirim, isterim. Aslında cevap sorunun içinde "ömür",
    başka bir insanın yaşam şartlarını daha kolay hale getirmek (ve belki daha uzun yaşam için)

* Kısa süre içinde organ bağışı konusunda bir girişimde bulunacak mısınız?

Çok önce bu kararı aldım (yakınlarıma vasiyet ettim)

Üye
    Oya Tekin Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Organ bağışları, bu kampanyayla patladı

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, ikinci yaşam şansı bekleyenlerin ışığı oldu. Başlattığı seferberlik büyük ses getirdi. Toplu bağışlar ve kadavradan nakiller iki kat artış gösterdi

İZMİR DHA

Organ bağışlarının, dünya standartlarının çok altında olmasını dikkate alan Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi, geçtiğimiz 16 Mart'ta bir kampanya başlattı. Öyle büyük ilgi gördü ki toplumun bu konudaki duyarlılığı, deyim yerindeyse tavan yaptı. Bu konuda zaten öncü kimliğiyle bilinen İzmir ve Ege Bölgesi, bir kez daha farkını ortaya koydu.
    Kampanya Koordinatörü ve Ege Ajans Haber Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, gelinen noktada önemli aşama kaydettiklerinin görüldüğünü vurguladı. Kavaklı, "Başlattığımız seferberlik, diğer nakil merkezlerinin de desteğiyle kısa sürede genişledi. Zaten bilinçli olan İzmir ve Egelilerin, bu duyarlılığı daha da arttı, toplu organ bağışlarıyla kendini gösterdi. Bağış miktarında İzmir, Türkiye birinciliğine yükseldi. Kadavradan nakiller ise yüzde 25'ten, 60.85 seviyesine çıktı.

Çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz, kadavradan organ naklinde dünya standardı olan yüzde 70'lere ulaşmak ve hatta bunu da geçmek" dedi.
    EÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Ata Bozoklar da İletişim Fakültesi'ne teşekkür etti. Kampanya sayesinde, bağışlarda önemli ölçüde artış gözlendiğini dile getirdi.

Halkın bilinç düzeyinin yükseltildiği gibi, devlet kurumlarının da dikkatinin çekildiğini belirtti. Bozoklar, 2006 Ocak-Ağustos döneminde 189 organ nakli gerçekleştirildiğini, bunların 115'inin kadavradan, 74'ünün de bağış yoluyla (canlıdan) sağlandığı söyledi. Geçtiğimiz 14 Ekim'de, Avrupa Organ Bağış Günü'nü kutladıklarını hatırlatan Bozoklar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konunun toplum hayatı için ne derece önemli olduğunu vurguladık. Kampanyayla birlikte kuvvetlenen duyarlılığın, her geçen gün daha da artacağından eminim."

Kaynak
    Bu haberden de anlaşılacağı gibi yeterli ve doğru çalışma yapılınca gereken duyarlılıkta gösteriliyor. Bu yüzden bence bu konuda üzerlerine görev düşen tüm kurumların gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. İnsanların tereddütleri ortadan kalktıkça konuya da o oranda ilgisi artacaktır.

Üye
    Hasan DURMUŞ Avatarı

Gerçek Adı
    Hasan
    Son Giriş
    05.05-2019
    Saat
    08:07
    Yaşadığı Yer
    Trabzon
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

* 'Organ Bağışı' dendiğinde aklınıza gelen ilk üç kelime nedir?
    Yeni bir hayat,Yaşam,mutluluk,

* Kendinizi organ bağışı konusunda yeteri kadar bilgili ve duyarlı görüyor musunuz?
    yeterli bilgim yok-genelde insanlar bu konuda bilgilendirilmediği için çekimser kalıyoruz. *Sizce, hastanede bir ölüm gerçekleştiğinde ilgili doktorun ölenin yakınlarına gidip, "organ bağışında bulunmak ister misiniz?" diye sorması bir kural haline getirilmeli midir?
    Hayir, bu konuda insanlar bilinçlendirilmeli veya bir şekilde bu konu işlenerek insanlar duyarlı hale getirilmelidır.

* Sizce ölüden organ nakli bazı (hangi?) koşullarda devlet tarafından zorunlu tutulmalı mı, neden?
    Kesinlikle zorunlu tutulmamalıdır.Bu tamamen insanların kendi hür iradesiyle karar vereceği bir durum.Ama bunu eğer iyi bir şekilde işleyebilirsek bu gibi olaylar ortadan kalkar herkes kendisi müracat eder gibime geliyor

*Siz ya da en yakın akrabalarınızdan biri vefat ettiğinde, organların alınıp başka bir insana ömür vermesini ister misiniz, neden?
    Yaşatmaktan yanayım. Yaşamak güzel olduğu için

* Kısa süre içinde organ bağışı konusunda bir girişimde bulunacak mısınız?
    Şu anda böyle bir düşüncem yok bu belirli bir işleyişten sonra olabilir

* Şimdi arkanıza yaslanın ve gözlerinizi kapatıp şunu hayal edin: Doktora gidiyorsunuz ve doktor bir organınızın iflas ettiğini söylüyor. Tek çare organ nakli... Ve düşünün, sizi yaşatacak olan organ, her gün ölen binlerce insanla birlikte çürüyüp gidiyor... Bu konuda vicdanınızı öne alıp, duygularınızı bizlerle paylaşır mısınız lütfen
    Eğer biz oldükten sonra vereceğimiz bir organla birileri yaşayacak ve mutlu olacaksa bu bizlerede mutluluk verir.Dediğim gibi bu konuda insanlar bilinçlendirilmelidir.
    Çünkü kurumuş bir ağacı yeniden yaşatmak güzel bir şey.

Üye
    Hasantalay Avatarı

Son Giriş
    03.05-2011
    Saat
    23:50
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

mutlaka ama mutlaka organlarımı bağışlayacağım

bir tek sigara kullanmam kötü bırakabilsem
    bırakmaktan öte azaltabilirsem yapacağım organ bağışını daha faydalı kılacaktır

Üye
    Sema Avatarı

Gerçek Adı
    Sema
    Son Giriş
    21.03-2023
    Saat
    15:32
    Yaşadığı Yer
    A.
    Alınan Beğeniler
    290
    Verilen Beğeniler
    166
    Blog Mesajları
    28

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: neptune
    Siz ne kadar bağış yaptım deseniz de, kart üzerinizde bulunsa da öldükten sonra yine de ailenize sorulur ve yazılı muvafakat alınması gereklidir. İstemezlerse sizin iradi bağış isteğiniz geçerli olmaz.
    Pratikte sizin bağış isteğinizin geçerliliği yok yani. Ancak bunun deneyimlerle gösterilmiş yararı şu ki, aileniz bu konuda istekli olduğunuzu bilir ve ölümden sonra isteğinizin yerine gelmesi için rıza gösterir
    .
    Yazılı bir başvurum olmadı ama aileme söylemiştim , işe yarar tüm organ ve dokularımı öldükten sonra bağışlayabilirler.
    Hayattayken gerektiğinde kan v.s. bağışı yapabilirim.
    Ancak yumurta bağışı yapmam Asla!

Üye
    AsTeRuNyA Avatarı

Gerçek Adı
    EMRAH
    Son Giriş
    22.10-2022
    Saat
    15:18
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL/sultangazi
    Alınan Beğeniler
    11
    Verilen Beğeniler
    0

normal ölümlerde organlarınızı bagışlasanız bile bir işe yaramaz arkadaşlar yani çok gelişmiş bir yogun bakım ünitesinde ölmeniz gerekir

Üye
    Pegasus Avatarı

Son Giriş
    10.12-2018
    Saat
    01:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    53
    Verilen Beğeniler
    20

İnsan bedeni gömüğlünce topraktaki saprofit denen çürükçül canlılarca ayrıştırılır ve hücrelerdeki azot açığa çıkar. bu azot bazı bitkiler için faydalıdır. İnsan bedeninin gömülmesiyle ortaya çıkacak tüm fayda budur. Oysa bağışlanan organ bir insanı, o insanın hayallerini, umutlarını hayata bağlayabilir. Çürümeye terkedilecek bir organ için bundan güzel bir değerlendirme şekli düşünemiyorum.

İşin dini boyutunda çekinceler var tabi. ancak ben bu çekinceleri anlamakta zorlanıyorum. Bu konuda olumsuz fetva veren sözde din alimleri kendileriyle çelişiyor. Onlar değil mi her fırsatta ölümden sonra bedenin çürüyeceğini ve öteki dünyaya insanın ruh olarak gideceğini. Bu durumda çürüyecek bir bedene sahip çıkmaları ve sanki o bedenle öteki dünyaya gidecekmiş gibi tavır takınmaları kafalarının ne kadar karışık oldugunu gösteriyor.

Ben olaya dini terminolojiyle bakma taraftarı değilim. Ancak buna rağmen bildigim kadarıyla, islam dininin doğru bir yorumu bu konuda bu sahte alimlerin dediklerinden çok farkı şeyler söyleyecek ve bu olayın ne denli sevap olduguna vurgu yapacaktır.

Düşünün bir kere küçük, dünya tatlısı bir kızını9z var ve bu kızın kalp nakline ihtiyacı var. Biri çıkıyor ve organlarını bağışladığı için kızınızın hayatı kurtuluyor. Bundan büyük sevap olabilir mi? Ayrıca eğer organ nakli günahsa kan nakli de günah olmalı. Böyle aptalca bir şey olamayacağına göre hepimizin bu konuda "aklın yolu birdir" dememiz gerekiyor.

Üye
    CEREN Avatarı

Son Giriş
    15.02-2018
    Saat
    11:52
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/Denizli
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

Baktığımızda organ bağışı olumlu bir davranış ,üstelik dinen de bir sakıncası yok ..Bana her türlü garanti verilse bağışlardım organlarımı.Pegasusun dediği gibi zaten topraktaki saprofit denen çürükçül canlılarca ayrıştırılırılıp azot açığa çıkarmayacak mı
    Ama .....
    En başta burası Türkiye..Hergün hastanelerde sağlık ihmallerinin , skandallarının yaşandığı bir ülke.Şu anda bu sitede bulunan bir çok kişi bu ihmallerin bir ürünü ..
    Organ naklinin olabilmesi için bildiğim kadarıyla beyin ölümünün gerçekleşmesi lazım..Ya bizim sürekli hata yapan doktorlarımız (Hata yapmayan vardır belki ama ben rastlamadım ) işi aceleye getirip bizi canlı canlı keserlerse..
    Biliyorum biraz komplo teorisi gibi oldu ama.. :cry: bir çok insanın kesilme korkusu bu olaydan geri durmalarına sebep oluyor..
    Hiç birimiz ölümü bilmiyoruz ,ölüm halini bilmiyoruz bu bilinmezlik çekimserliklere sebep oluyor..tabii bir şey
    Ama cana can katmak bize de can katar ....Bunu unutmayalım...

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: CEREN
    ...
    Organ naklinin olabilmesi için bildiğim kadarıyla beyin ölümünün gerçekleşmesi lazım..Ya bizim sürekli hata yapan doktorlarımız (Hata yapmayan vardır belki ama ben rastlamadım ) işi aceleye getirip bizi canlı canlı keserlerse..
    Biliyorum biraz komplo teorisi gibi oldu ama.. :cry: bir çok insanın kesilme korkusu bu olaydan geri durmalarına sebep oluyor..
    ...
    Haklısın... Biraz (hatta fazla) komplo teorisi olmuş! :wink:

Beyin Ölümü nedir? Kimler beyin ölümüne karar verir?

Bir kişi herhangi bir nedenle yaşamsal işlevlerini yitirdiğinde buna "beyin ölümü" denir. Bu durumda kişi kendiliğinden soluk alıp veremez. Beyin işlevini geri dönülmez biçimde yitirmiştir. Tıp, bu durumu "ölüm durumu" olarak kabul eder. Kalbi ise, yalnızca solunumu sürdürmeyi sağlayan solunum cihazlarına ve başka makinalara bağlı olduğu sürece çalışabilir.

Beyin ölümü kararını ancak dört kişiden oluşan bir uzman doktor ekibi karar verir. Bu uzman ekip, kardiyolog, anestezi ve reanimasyon uzmanı, nörolog ve nöroşirurjiyen'den oluşur. Bu ekip, fizik muayene ile ve o ülkede o merkezde tıbbın en ileri olanakları içerisinde laboratuvar tetkikleri yaparak beyin ölümü olduğuna karar verir ve bunu bir belge ile resmileştirir. Bu resmi belge hazırlanmadıkça beyin ölümü kesinlik kazanmamış sayılır ve kişinin organları asla alınamaz. Dört kişilik ekipten hiçbiri, hastayı yatıran, durumunu takip eden doktorlardan değildir. Organ nakli yapan ekibin içinden bir doktor da bu dört kişilik ekipte yer alamaz. "Beyin Ölümü" kararını tıbbın olanakları ölçüsünde, yukarıda sayılan uzmanlar bağımsız olarak verir.

TOND

Üye
    mevlanauysal Avatarı

Gerçek Adı
    MEVLANA UYSAL
    Son Giriş
    04.06-2018
    Saat
    11:54
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

organ verirmiyim acaba :?:

Üye
    denizsu Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

ORGAN BAĞIŞI ASLINDA HERKEZ TARAFINDAN DESTEKLENMELİDİR.

YAYIN ORGANLARI VE MEDYA BU KONUYA DAHA DUYARLI OLMALI...

ÖNCÜLÜK ETMELİ...

SANATÇILAR GÜNDEME GETİRMELİ...

REKLAMLARDA SLOGANLAR YAYINLANMALI...

YAYINLAMALI Kİ; İNSANLAR AYDINLANMALI !!!

Üye
    denizsu Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

HERKEZ AMA HERKEZZZZZZZZZZZZZZZ

BİRGÜN KENDİ BAŞINA GELMEDEN, BİR AN ÖNCE ORGAN BAĞIŞI İÇİN

ELELE VERİP GEREKEN ÖZVERİYİ GÖSTERMELİ....

HAYDİ ORGAN BAĞIŞINA !!!!!

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: CEREN
    Hiç birimiz ölümü bilmiyoruz ,ölüm halini bilmiyoruz bu bilinmezlik çekimserliklere sebep oluyor..tabii bir şey
    Ama cana can katmak bize de can katar ....Bunu unutmayalım...
    Ceren meselenin kaynağını bulmuş. Gerçekten insanlar organ naklinden bu sebeplerle kaçınıyor. Korkuyorlar.
    Olaya birazda dini yönden de bakmak gerek. Madem müslümanız, islamın ölümü nasıl tarif ettiğine de göz atalım.
    Hadisi şeriflerden anlaşıldığına göre ölüm çok acı veren bir haldir. Her nefis bu acıyı tadacaktır.
    Peygamber efendimiz vücuttan çıkan canı, yüne saplanmış dikenli bir teli çıkarmaya benzetmiştir. Canda vücuttan çıkarken vücudu parçalar çıkar diyor.
    İslam a göre can ayaklardan başlayarak çıkar ve gırtlakta son bulur. Yani en son noktası gırtlaktır. Bilim adamları da bu durumu termal kameralarla tespit etmişlerdir. Seyrettiğim bir filmde can veren bir kişinin vucudundaki mavimsi bir ışığın ayaklardan başlayarak gırtlağa kadar geldiğini ve burada bir kaç defa yanıp sönerek yok olduğunu görmüştüm.
    Şimdi bu anlattıklarımdan ne sonuç çıkar?
    Demekki can vücuttan tam çıkmasa bile ayaklardan başlamak üzere vücut zaten ölmüştür. İç organlar ölmüştür. çünkü can buraları terketmiştir. Gereken acı bu bölgelerde zaten çekilmiştir. Bu bölgelerin kesilmesinin ekstra bir acı vereceğini sanmıyorum.
    Ölüm anında hücrelerden çekilen canın verdiği acının ötesinde daha büyük bir acı olabileceğini zannetmiyorum.
    Kaldı ki organlar beyin ölümünden sonra alınmaktadır. Bu nedenle organ naklinde acı çekerim diye düşünceleri yersiz ve komik buluyorum.
    Bu durum temelin bir fıkrasına benziyor.
    Temeli iğdam ediyolarmış. Boynunu ipe geçirmişler ve altındaki sandalyeye tekme vurmuşlar. Temel değişik bir şekilde çırpınmaya başlamış. Görevliler herhalde birşey diyecekti ipi kesin hemen bakalım ne diyecekmiş? diyip iğdamı durduruyolar. Ve temele soruyolar. Bir isteğinmi var?
    Temel : - Az daha boğuluyordum. Demiş.
    Organ bağışıyla sadece organı kullanana değil insanlığıda hizmet etmiş olunur. Şöyleki;
    Organ bağışı yapmak organ mafyasının da önüne geçecektir. Dünya genelinde ve ülkemizde her sene 100 lerce insan faili mechul bir şekilde ortadan kaybolmakta ve organları çalınmaktadır. Geride gözü yaşlı aileler, ömür boyunca akıllara takılan sorular kalmaktadır. Organ bağışının artması bu gibi durumları ortadan kaldıracak ve organını bağışlayan kişi Allah katında toplum huzuruna emeği geçtiği için çok olumlu bir iş yapmış olacaktır. Toplum huzurunu sağlamakta gayret sarfeden ve imanı olan he insan Cennete girmeye bir adaydır.
    Bütün söylemelerime rağmen organ bağışından bende korkuyorum. Ama hiç düşünmüyorda değilim.

Üye
    CEREN Avatarı

Son Giriş
    15.02-2018
    Saat
    11:52
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/Denizli
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Sevgili Baben teşekkürler bilgi için...
    Artık komplo teorilerini bırakma zamanı geldi sanırım :wink:

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon