Yıllarca içindeki ezikliği bir gurur maskesi altında gizlemiş genç bir insan, kendisini ezik hissetmesinin sebebi olan durum ortadan kalkınca ne yapar ? Kendini yüceltme psikolojisi içine girip , diğer insanlara tepeden bakarak yılların acısını çıkarmaya çalışır. Tabi tekrar düşebileceğini unutarak...
Bu olayın ters benzeri bir hikayem var benim de.
Lise yıllarında bir sınıf arkadaşım vardı. Okulun en yakışıklı ve en popüler çocuğu. Derler ya gömlek değiştirir gibi kız arkadaş değiştirirdi. Sınıfta ben ve en yakın arkadaşım ( o zamanlar çok kiloluydu) hariç tüm kızlarla çıktı. Sınıf nüfusu yetmeyince diğer sınıflara sonra alt sınıflara doğru geçiş yaptı. Herneyse aradan epey bir yıl geçtikten sonra bir akşamüzeri yolda karşılaştık. İçimden hiç konuşmak gelmedi açıkçası, gözümle şöyle bir selam verdim yürüyüp gittim. Sadece birkaç saniye gözgöze geldik ama gözbebeklerinde sanki garip bir ifade vardı kendimi huzursuz hissettim. Hala en yakın olan arkadaşıma bahsettim. ‘ Gözündeki ifadeyi unutamıyorum , acaba ailesinden biri filan mı hasta’ dedim. Arkadaşım da ‘ Üff öküz altında buzağı ararsın hep, ne olacak kız meselesidir onunki ‘ dedi. Birkaç hafta geçmeden tekrar karşılaştık zaten aynı sokakta oturuyoruz, beni görünce sevindi , uzun uzun neler yaptığımı sordu , ayaküstü epeyce sohbet ettik. Sonra ‘ Sema hiç farketmedin , ben bir kaza geçirdim, elim koptu ’ deyip gömleğinin kolunu sıvazladı ‘ Bak tekrar yerine diktiler , aylarca hastanede yattım, her yerim kırıktı yeni ayağa kalktım. Elimi ise kullanamıyorum ama zamanla düzelir dedi doktorlar ‘dedi. Mosmor ve şiş olan eline baktım ‘Düzelir merak etme’ dedim. O sırada ezan okumaya başladı . ‘ Biliyor musun ben artık çok değiştim , namaz kılmaya başladım, böyle huzur buluyorum, elimin kıymetini parmaklarımı kullanamayınca anladım , meğer başparmak ne kadar önemliymiş, hiçbir şeyi kavrayamıyorum, ayakkabımın ipini bile annem bağlıyor’ dedi. Üzüldüm , herhalde hayat dersi denilen şey bu olsa gerek diye düşündüm. Eksik düşünmüşüm... Yaklaşık bir yıl sonra yolda yürürken tekrar gördüm onu. Yanında üç tane sarı saçlı , süslü püslü kız , gülüşüp eğleniyorlardı . Eli eski haline dönmüş demek ki beni farketmedi bile.