TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
Toplam 45 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    C5 Avatarı

Son Giriş
    08.07-2006
    Saat
    17:55
    Yaşadığı Yer
    belcika/istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    sayin arkadaslar merhaba ben kollari ve ayaklari felcli bir gurbetciyim belcikada hicbir engelliler dernegi pardon cebine atan dernegi yok iyiki yok
    yani buyuk firmalarin banka,holding gibi yardim icin ayrilan butcelerini aracisizyardim isteyen engelliye ne ihtiyaci varsa yapiyorlar
    bunu severek yapiyorlar cunki vergiden dusuyorlar bunlardan yardim isteyenler cok az cunki burada devlet var
    evet devleti yonetenlerin korumalari makam arabalari yok bisikletlen otobuslen geliyorlar ama biz engellileri kral gibi yasatiyorlar
    ne lazimsa devlet veriyor devlet memuru endeksli aylik ve akulu ve normal tekerlekli az kiraya adapte ev yani benim buna ihtiyacim var dedigim zaman geliyorlar .
    sozun kisasi ben 16 yildir felcliyim iki cocugumu universite mezunu yaptim ve turkiyedeki aileme hala para yardimi yapiyorum ama benimde derdim var TURKIYE
    turkiye sakatlar dernegi diyari engelliler icin ayrilan butcelere baktigimiz zaman o parayla neler alinir neyse
    ben nasilsa 11/07/2006 tarihinde thy ile istanbul hava alanina incem ve beni ucaktan almalari icin gorevli beklicem
    biri gelcek ve diger gorevliyi bulamiyorum yine kaytariyor diyecek hosteslerin yardimiyla biri kollardan biri bacaklardan tasimaciya oturtcaklar ve aa bunu nasil bagliyacagiz adam dusuyor baglamak kayislari kopmus diyecek
    hava alani cikista siradaki taksiyi almak mecburdur yani beni gene cop cuvali gibi biri koldan biri bacaktan taksiye atacaklar. arkada gaz tupu var sandaliyeyi nereye koycaz diyecek neyse yasasin engelliler icin dernek kuranlar
    dernek icin para toplayanlar yesinler yesinler patlasinlar
    ben ne diyim allah gozlerini doyursun

Üye
    ertandagli Avatarı

Gerçek Adı
    ertan
    Son Giriş
    20.01-2023
    Saat
    15:29
    Yaşadığı Yer
    k. maraş
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

c5 arkadasım cok dogru sölüyosun orda insan hayatı degerli

Üye
    Grafiker Avatarı

Gerçek Adı
    Fatih
    Son Giriş
    03.06-2010
    Saat
    01:44
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yurt dışında yaşayan arkadaşlar var ve anlattıklarını duyunca ağzım açık kaldı..neyse bizimde mücadelemiz burda. .Mücadele vere vere bir yerlere geleceğiz inşallah.

cem
    Misafir Üye
    cem Avatarı

Avrupaya "tu-kaka" diyenlere kapak olsun bu yazı...
    AB ye girersek engellilerin tüm dünyası değişecek,herşey güzel olacak dedikçe,canı cehenneme avrupanın diye bilinçsiz fikir yürüten arkadaşlar...
    İnsana insan gibi değer vermek için "ne yazıkki" illa avrupayla bütünleşmek gerekiyor.
    Bizimkilere kalsa haaala solda ittifak sağda ittifak yada türban konusunu didikleye didikleye ömrümüzü bitirecekler...

Üye
    KanatlıTırtıl Avatarı

Gerçek Adı
    Vefa
    Son Giriş
    08.03-2023
    Saat
    14:29
    Yaşadığı Yer
    Erzincan
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    6

Az evvel her yıl düzenlenen şenliklerle ilgili yazdığım başlığa da ekledim şunu;

Biz mutluyuz! Çünkü haberimiz yok! Biz mutluyuz... Çünkü bilmiyoruz..

Matrix I'den çok çook güzel bir alıntı tam buraya göre..

"cehalet erdemdir" deyip huzurla yarı pişmiş etini çatala kakmış yiyordu... Bunun karşılığında kablolara bağlanıp, matrixe dahil olup yaşamak isteyen adam.

Vakt-i zamanında, dünyadan haberimiz olsun, bilgi ve tecrübe alışverişi yapalım, gelişmeleri takip edelim vs vs diyerek bu forumdan dünyaya açılan bir penceremiz olsun istemiştik.. Cem abi ve ben forumda ingilizce bölüm açılsın demiştik. Forumda yabancı dil bilen bir çok kişi ben de varım demişti. Çeviriler yapmıştılar.. (ilgili başlık şu an yok) Ama o bölüm açılmadı.. AçılmaDı................. :wink:

Üye
    dilemma Avatarı

Gerçek Adı
    Dilek
    Son Giriş
    13.12-2022
    Saat
    12:46
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    12

Ne kadar haklısın C5 arkadaşım. Patlayacaklar birgün inşallah patlayacaklar ama bari patladıklarında pislikleri bizim üzerimize sıçramasa... :evil:

Cemcim. Canım tamam AB karşıtçıları vs diyorsun.Girdik diyelim AB ye de, sen bu memlekin insanlarının düşüncelerini nasıl AB ye sokacakın peki. Hiçbirşey bilmeden, duyarsız,umarsız, artık sadece kendi için yaşayan insanımızı nasıl adapte edeceğiz AB girince? Hiçbirşey empoze etmezsen şimdiden, hiç değilse insan olmayı öğretmeden LÖNK diye sokarsan bu birliğe insanımızı geri teper yapmak istenilen herşey...

Bu millet adam olmaz bence. Hiç umut yok. Bizi yönetenleri yine onlar seçmedimi. Başımıza getirdikleri adamlardan belli kafa yapıları. Engelliymiş...peh! kendilerini kotaramıyor bunların birçoğu...!!!

Üye
    Pegasus Avatarı

Son Giriş
    10.12-2018
    Saat
    01:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    53
    Verilen Beğeniler
    20

Burada AB konusunda bir tartışma başlatmak istemiyorum. Ancak bazı ayrımları yapmak zorunda olduğumuzda bir gerçektir. AB ülkelerindeki engellilerin yada daha doğrusu genel sosyal hakların çok ileride olduğu bir gerçektir. Ayrıca Ab ülkelerinin gerek hukuk gerekse demokrasi alanında kendilerinden öğrenilecek oldukça geniş zenginlikleri olduğuda doğrudur. Ancak burada doğru olmayan bir şey varsa o da şudur; bizde istediğimiz zaman hemen Ab ülkelerinin seviyesine ulaşırız. Bu tarihe , sosyolojiye yapılabilecek en büyük hakaretlerden biridir. Yok böyle bir şey. O Ab ülkeleri bugün bulundukları seviyeye nasıl gelmiş sorusunu sormadan bizlerin onlar gibi olmasına imkan yoktur. AB nin ve genel olarak Batının mevcut ilerleyişini nasıl elde ettiği sorusunun cevabı hemen başucumuzda Irakta olanlarla veriliyor ama herşeyin kökünü geçmişte sanıp bugün demokratik bir cennette- bu cennet de tabiki Batıda oluyor- sananlara Belçika gibi ülkelerin nasıl zengin olduklarını hatırlatmakta fayda var. 2. Leopod arkadaşlar Belçika kralıydı ve sömürgesi Kongoda yaptıkları maalesef uyduruk demokratik efsaneler diyarında pek görülememekte, ayrıca Fransa gibi yine kendisine benzeyen çok demokratik! ülkelerin meclislerinden soykırım kararları çıkmamasına rağmen kendisi tamı tamına 11 milyon kongolunun katilidir!!!

Bunları bilmeden neden bizde böyle değil sorusunu sormak ise bence kusura bakmayın ama çok çocukça oluyor. Bu işin yüzlerce yıllık bir kökü var. O bahsettiğiniz caanım! Belçika o ekonomik zenginlikleri elde edip kendi vatandaşlarına sus payı olarak o imkanları verebilmek için sadece Kongo da şeker kamışı plantasyonlarında tam 11 milyon afrikalıyı katletti. (Bu bilgi atlas dergisinin şubat 2006 sayısında ayrıntılarıyla ve bizzat Belçikalı profesorlerin eserlerinden alıntı yapılarak net şekilde işlenmiştir. ) Kongoda öldürülenbu insanların dışında belçikalıların az çalışan yada çalışmayan kölelere uyguladıkları bir ceza yöntemi nedeniylde milyonlarca insan sakat olarak acılar içinde ölmüştür. Bu ceza kişinin el yada ayağını keserek gerçekleşiyordu. El yada ayak bileklerden kesilip ibret olsun diye kişi o şekilde ortalıkta bırakılıyordu. (Bizim şeriatçıların kulakları çınlasın) Bugün bunları duymak çok rahatsız edici oldugundan insanlık olarak bütün bu olayların yaşanmadıgına kanaat getirerek rahatlamayı seçebiliyoruz ama bizzat belçikalı tarihçiler bunların yaşandıgını açıkça söylüyor. Bugün dünyaya demokrasi nutukları çeken Belçika, Hollanda, Portekiz, İngiltere gibi ülkelerin zenginlikleri hangi gözyaşları ve ölümler üzerine inşa edilmiş bilmeden neden bizde onlar gibi olamıyoruz sorusunu sormak bana çok safça geliyor. Bu bağlamda AB ye girince hemen Belçika olacağımızı sanan arkadaşların yazılarını okuyuncada hüzünlenmeden edemiyorum.

Batının tarihini birazcık okumak hatta tarihle ilgilenmden bugün dünyada olanlra şöyle objektif bir göz atmak dahi demokrasi çiçeği! batı dünyasının sistemini neyin üzerine inşa ettiğini anlamamıza yetecekti,r. Sadece ingilterenin Hindistanda ellerinden zorla tahıllarını aldıgı için açlıktan ölen hintli sayısı tam yirmi beş milyon. Ama İngiltere için hiçbir yerde soykırım kararları çıkmaz! Ama bunları anlatmaya gerek yok. Zira bu dünyada hiçbir zaman güçlünün pisliğini kimseye gösteremezsiniz. Zır cahil kitleler güce taparlar ve güçlünün haklılığına biat etmek cehaletin en yaygın davranısıdır. Aslında batının elindeki kanları görünce ermeni mevzusu yüzünden neden heyecanla "bak senin ellerinde" kanlı dediğini anlamak gerek. Kimbilir belkide suç ortağı olunca rahatlayacaklardır. Ama bu konu çok uzun neyse...

Avrupa nın zenginliği kan, gözyaşı, hırsızlık, ölüm, soykırım üzerine inşa edilmiştir ve bu geleneğin bugün artık bir kenara koyulduğunu söyleyebilmemiz imkansızdır. Gerçi bizim atalarımızda kendi çaplarında emperyalist olmaya çalışmıştır ama hiçbir zaman onlar kadar acımasız olamamıştır ve bu nedenle geldiğimiz nokta ortadadır. Acıdır ama maalesef uluslararası ,ilişkilerde "realist sistem" denilen bir gerçeklik varıdr. Buda güçlünün güçsüzün canına ot tıkadığı bir sistemdir ve hala geçerliliğini o demokrasi metinlerinin uyduruk gerçeklik sarmalının altında aynen devam ettirmektedir.

Batılılara öykünüp duran arkadaşlar batılıların mevcut durumlarını elde etme yöntemlerinede aynı sempatiyle bakmayacaksa sempati cümlelerini tekrarlayıp durmasınlar lütfen çok can sıkıcı oluyor...Niyetim salakça batı düşmanlığı yapıp "kahrolsun batı yaşasın doğu" sığlıgına sıgınmak değil. Kötülük batıdan geldiği gibi doğudanda gelmiştir. İlk önceleri İskender doğuya açılmış yüzbinlerce insanı katletmiştir. Ardından bizde gerek atillayla karşılığını vermişiz. Onlar nasıl doğuyu dümdüz etmişse bizde Atilla ile batıyı dümdüz etmişiz. Kan ve gözyaşı tarihin her döneminde her toplumdan yayılmıştır ama hiçbir zaman batınınki kadar sistematik ve kurumsal olmamıştır. Batının döktürdüğü gözyaşının iğrençliği dogudan gelen gözyasının hiçbir zaman yaptıramadıgı bir özellik içermektedir. O da tyapılanların bizzat yapılan kişiler tarafından aklandıgı bir sistemin geliştirilmesidir. Bir bakıyorsunuz bu gözyaşlarını dökenler gözyaşlarını döktürenlere demokrat şiirleri dizebiliyor. İşte benim canımı sıkan bu iğrenç ikiyüzlü düzendir. Yoksa ne AB düşmanıyım nede batı...

cem
    Misafir Üye
    cem Avatarı

Bizi yönetenleri biz seçmiyoruzki...
    Kaçımız kendi bölgemizin milletvekilini biliyoruz ismen ?
    Sistem baştan yırtık...
    yöneten milletvekilidir,millet vekiline oy atacağız ama ne onu tanıyan var,neden tanıyıpta oy atsakta onun gelme olasılığını netleştiren sistem...
    Kendilerinin bile matematiğine akıllarının ermediği,muhalefetteyken sistem değişsin diye yırtınıp,iktidara gelince çöreklenen insanlar değilmidir siyasetçiler...
    Oy vermek sanki şöyle birşey,illa öleceksin,yöntemini seç...
    Tabanca,bıçak,elektrik,zehir,ip...seç birini....
    ne seçersen seç,bi nane olacak değil yani...
    umarım birkaç nesil sonra bizimde ülkemizin başına daha 1numara insanlar gelir.
    hakkında söylenti bile olunca intihar eden japonlar,oy oranı azalınca koltuğu bırakan almanlar kadar onurlu beyinlere emanet olur bir gün kaderimiz....

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Evet sayın seyirciler maçın 83. dakkasındayız.
    Belçika:8 - Türkiye:0
    Amma inşallaaaaaaaaaaah maçı alacağız.

Daha ne diyeyimki.
    Sadece gülmek geliyor elimden.
    Kolum burdan değil taaa burdan kırık.

Üye
    dilemma Avatarı

Gerçek Adı
    Dilek
    Son Giriş
    13.12-2022
    Saat
    12:46
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    12

bu örneklere ulaşmak için yurt dışına gitmeye gerek yoktu cemcim. çok yakın tarihimizde de üstün kişiliğe sahip insanlar vardı bir zamanlar. Atatürk ve onun kurduğu Türküye Cumhuriyetini ilk yöneten insanlar.

mesai saati bittiğinde, çalışma masasının üzerindeki mürekkebi kapatıp kendi mürekkebini açarak onu kullanan yöneticiler bahsettiklerim en basit örnek. o kadar isterdimki onların yönetimi altında olmak, kendimi güvende hissetmek.

oofff. yaramı deştiniz yine yahuu. hava ne kadar kasvetli böyle...

Üye
    neptune Avatarı

Son Giriş
    04.07-2010
    Saat
    11:05
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Eyvah AB'ne girelim mi ve demokrasi tartışması başlayacak, sonra da şu cevaplar:

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: bazı arkadaşlar
    Girelim iyidir

Girmeyelim iyi değildir

Şuradan girelim, burasına girmeyelim

O kısım kötü bu kısmına girelim
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: neptune içinden
    Hah işte ilginç bir konu, hemen burnumu sokayım, eksik kalmayayım.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: andante
    Nereye kadarrrrrrrrrrrr, rrrrrrrrrrrrrrrr, ğğğğğğğğğ, ğ tuşu neden bozuldu alala.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Baben
    AB ve demokrasi olsun ama onurlu olacak mı? :evil:
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Baben sonra içinden
    Hihih, tuzak sorumu sordum, cevap verenin burnu labirente girecek. :twisted:
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Pegasus
    Şimdi Platon'dan girer Freud'dan çıkarım, tepenize Aristo düşer.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa
    Sakin olun arkadaşlar (hay all yine çattık ya), bu konu esas olarak şu tartışması olmamalı(şimdi nasıl çevirsem ki), bu nokta üzerinden devam edelim.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: neptune şu anda içinden
    Dayak yemeden tatile çıksam, dönene kadar sakinleşirler mi acaba?

Not: Arada muziplik yapmak hoşuma gider, samimi olduklarını ve şaka kaldıracağını düşündüğüm arkadaşlara takıldım; umarım alınmamışlardır, sevgiler.

cem
    Misafir Üye
    cem Avatarı

Şimdi mürekkebi kolisi ile piyasada paraya çevirenlerin zamanı dilemma :mrgreen:

Üye
    sanalcos Avatarı

Gerçek Adı
    hakan
    Son Giriş
    09.10-2012
    Saat
    17:58
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

icinizde kac kisi...avrupada yasadi...oralari gordu,yasami hissetti,caddeleri engellilere gore gordu,hazir araclara bindi..devleti orada hissetti?..bunlari bilmeden otmeyin..cunku orada engelliler degerli..her sey
    karsilanyor.........burdaki durumu hic deginmiyorum..ya havle illa bil azim...amin...secim yakin(bunu silmeyin..lutfen ucan at..)

Üye
    sanalcos Avatarı

Gerçek Adı
    hakan
    Son Giriş
    09.10-2012
    Saat
    17:58
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

C5 DOSTUMM.. SEN ORDAKI HAKLARINI BURAKMA..BURDA KALP KRIZI GECIREN HASTA ICIN TAA..BELCIKAN HELIKOPTER LE ALDILAR..IS TE BU...DA HA NE DIYEMMM..

cem
    Misafir Üye
    cem Avatarı

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    avrupada yaşamak vardı...

Sayfa 1 / 3 123 SonSon