TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
Toplam 60 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    deryaaslanturk Avatarı

Gerçek Adı
    Derya
    Son Giriş
    02.05-2018
    Saat
    16:48
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bu forum kaybolmasın arkadaşlar.

Üye
    deryaaslanturk Avatarı

Gerçek Adı
    Derya
    Son Giriş
    02.05-2018
    Saat
    16:48
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

Semih belki bir dahaki seneye ders alırlar bu olaydan diye umuyorum. Ders alırlarda bir dahaki seneye aynı hatayı yapmazlar.

Üye
    aydin_3454 Avatarı

Son Giriş
    11.10-2011
    Saat
    11:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yaşadıklarınızdan ötürü üzgün olduğumu bilmenizi isterim.Şahsi fikrim bazıları eğlenmek için masrafları paylaşmak adına veya sömürü adına özürlü insanları kullanmaktadır.Tek sözüm asla kendinizi kullandırmayın.......

cem
    Misafir Üye
    cem Avatarı

Cehennemde her milletin bi kazanı varmış.Kazandan atlayabilen cennete kaçabiliyormuş.Bu yüzen her kazanda nöbetçi zebaniler varmış ve ellerindeki mızraklarla kurtulmaya çalışan günahkarları tekrar aşaya atıyormuş.Bazen arada kaçabilende cennetlik oluyormuş.
    Zaman zaman bu zebaniler nöbet değiştirir,yenileri gelirmiş.
    Baş zebani yeni gelenlere işi öğretir,çok dikkatli olmalarını tembihlermiş.Günlerden birgün,2yeni zebani gelmiş.Şef olan kazanları tanıtıyormuş.Bu arapların kazanı,bu ingilizlerin,bu almanların falan gezdiriyormuş.Yeni olan birden atılmış,efendim biz bu kazanamı geldik,kimse yok başında...
    -hayır o kazanda nöbetçiye gerek yok zaten.
    -bukadarmı iyi bir millet bunlar efendim.. diye hayret etmişler.
    Şef zebani önce nöbetçisi olan bir kazana getirmiş bu acemileri.Bir bakmışlarki, omuzomuza vermişler,kurtulmak için birbirlerine yardımcı oluyorlar.Başlarındaki nöbetçilerde,tekrar aşaya atmak için bir oraya bir buraya koşuyorlar.. Sonra almış bu acemileri bekçisi olmayan kazana götürmüş şef.Eğildiklerinde gördükleri manzaru şuymuş;birileri yardım edip arkadaşını kurtarmaya çalışıyor,ama başka biri gelip onu iktiriyordu,kurtulmaya yakınlaşmak şöyle dursun,2kişi omuz verince bile,diğerleri hepbirden onları aşaya çekiyormuş.Acemiler şaşırmış.Şef gülümseyerek demişki,
    -Bunlar Türkler...
    .................................................. ..

Umarım anlatmak istediğimi uygun bi hikaye ile aktarabildim...
    Bizim millet olarak birbirimizi yediğimiz gibi,engelli camiasıda beceriksiz insanların elinde.Bu kadar basit bi organizasyonu bile becerememek bi yana,bukadar insanı rezil etmek gibi bir üstün vasfa sahipler.
    Yapma yahu beceremessen...
    Okadar insana yazık...
    Bence bunu düzenleyen kişi isimleri ve kuruluş dernek her ne halt varsa sorumlusu bunu ifşa edin tam ayrıntısına kadar...
    Çok yazık....Çokkkkk

Üye
    muhammeduveys Avatarı

Son Giriş
    04.02-2008
    Saat
    15:56
    Yaşadığı Yer
    BATMAN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

şahsen bu şenliğe katılmadım, ama yukarıda anlatılanlar doğru ise biz engellileri eğlendirmek için değil, sırf alın size engellilerin en alasını göstermek için çaba sarf etmiş gibiler. Biz engelliler herdaim engelleri ortadan kaldırma amacıyla engelli örgüt yöneticileri olarak bas bas bağırırken, malesef bazı arkadaşlarımız sanki hiç tatil yüzü görmemişler gibi yorum yapıyorlar. ÇOK yazık

Üye
    cemil_58 Avatarı

Gerçek Adı
    Cemil
    Son Giriş
    13.02-2023
    Saat
    16:02
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

?????????

Üye
    KanatlıTırtıl Avatarı

Gerçek Adı
    Vefa
    Son Giriş
    08.03-2023
    Saat
    14:29
    Yaşadığı Yer
    Erzincan
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    6

Ya ben anlatamıyorum,
    ya başlığı yanlış seçtim,
    ya da biz bunu hak ediyoruz. (bu yüksek ihtimalle doğru)

"Koyunun olmadığı yerde keçi Abdurrahman çelebi".. Konu sadece tatil ve kampta kalabildiğim iki gün boyunca gördüğüm olağanüstü aksaklıklar değil ki bu başlıkta. Hem o iki günden (+14 yıl!) sonra ne olabilir ki? Cennete mi döndü yoksa? Kim getirdi o sihirli değneği?

Gezsek, tozsak, buluşmalar yapsak, eğlensek, hediyeler alsak, laylom laylomla nereye kadar gideriz?

Ki muhatabım sadece dernekler vs değil.. Bu siteyi, sizleri, kendimi bile sorguluyorum.. Mesela Sitede bugüne kadar en çok 59 kişi 12.06.2006, 14:30 tarihinde çevrim içi oldu. Oldu da ne oldu? Yahut nesli yok olan kelaynaklara veya vahşice avlanan foklara destek için bir site yapayım size, üye olun, tıklayın.. Tıklayın.. Ne oldu? Webe girip duydu mu kelaynaklar bu çabayı? Sanal işlerin sanal sonuçları olur genellikle.. (sahi ben niye çırpınıyorum ki? Korea atetoz çeşidinden spastik rahatsızlığı olan bir adamım. Siz varın özürlüler diye bir guruba katılın veya kurun, banane!) Geyik ile meşgul olmak da bir ihtiyaç, tamam, amaa....

Somut sonuçlara ulaşmalıyız. Elle tutulan, gözle görülen, bir ağırlığı, hacmi olan işlere imza atmalıyız.. (Yapılan işin joule değerinden ölçüm sonucu nedir, ya da kaç ytl kazandık? Kaç çam ağacı diktik çorak toprağa? Kaç halı ördük? Kaç ceket diktik? Kaç kilo bal çıktı bu yıl? Sahi neden bizim ormanımız yok? Bunu da mı ben söyleyeceğim hı?) Leyleğin ömrü laklakla geçermiş.

On dört yıl! On dört yıllık bir tecrübe(?) den bahsediliyor. İnsan hiç mi ilerlemez yahu? Bu kadar zaman sonra aynı hamam aynı tas devam etmekte olmasını bırakın, suları akmayan, aksa da buz gibi akan bir hamam olmuş.

Şahsen ben hiç bir aksaklığı kabul edemem on dört yıllık bir organizasyon için. Ya hakkıyla yapılsın, ya da hiç olmasın. Ki bizim bu forum yoluyla yapılan WATTABE 2005, ilk tecrübe olmasına rağmen muhteşemdi. Göze çarpan, dikkat çeken, söz etmeye değecek hiç bir aksaklık olmadı. Düzenleyenler de sen ben gibi üyelerdi (Cincin, Cem Abi, Ömer, Bülent, vs)

Özürlüler, engelliler, sakatlarr.. Her neyse, nasıl isimlendiriliyorsa, bu kümedekilere dahil olanlara, dahil olduğunu bilen veya bilmeyenlere sesleniyorum (ben dahil değilim, ben korea atetoz spastikim sadece, özürlü falan değilim, zira sağlamım diyen çok kişiyi, hayata dair bir çok arenada cebimden çıkardım ben). Sizi temsil eden derneklerin ve benzeri oluşumların (bu gibi siteler de dahil) size ne faydası oldu? Sizi nasıl tanıtıyorlar topluma? Onların çizdiği bu özürlü görüntüsünü kendinize uygun görüyor musunuz?

Ha derseniz "biz her şeye razıyız, MUTLUYUZ", siz bilirsiniz. O halde daha çook döner gider bu şekilde devran. Alan razı, satan razı (ne gıcık ne sinir bir yorumdur bu ya, söyle ve kurtul)

Üye
    cemil_58 Avatarı

Gerçek Adı
    Cemil
    Son Giriş
    13.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

kardeş herhangi bir dernek adına yazmıyorum veya bir kuruluş adına.. söylediklerine katılıyorum eksikler,problemler düzelmeli tabiiki.fakat tatili sadece ayvalıkta görmedik. ben ayvalığa farklı bir yönden yaklaşmak istedim sadece. şu anda burada yazmamız bile problemleri dile getirmektir, evet bahsettiğin gibi karşılığında bir para v.s. almıyoruz belki bize kar getirmiyor fakat.burada site kurmuşlar engelliler.biz adında girmeyelimmi?engellilerle ilgili organizasyonlara katılmayalımmı? kazancımız yoksa konuşmayalımmı. çoğumuz dışarıda engelli dostlarımızın olmadığı ortamlarda sorunlarımızı halledebiliriz burada olmamız bizi güçlü hale getirmezmi. sadece sitede ve engelli olmayan dostlarımız yokmu tabiiki var ama paylaşmak adına buradayız ben kendi adıma tek olma yerine birlik olma yanındayım. siteye üye olmadanda engelli arkadaşlarımın yanında oldum daha çok sesli olma adına,herşey tabiiki muhabbet konuşmak değil bunların haricinde sorunları dile getirici faaliyetlerdede bulunuyorum.yazılarını uzun yazmışsın pekçok örnek vermişsin, ama ne demek istediğini anlatmakiçin son parağraf yeterliydi.yazalım kardeşim yazalım belki okuyan olur da bahsttiğimiz sorunların çözümüne faydası olur.bunlar hepimizin sorunu çünkü biz ler bu zamana kadar geldik belki diğer arkadaşlarımıza yardımcı oluruz.

Üye
    KanatlıTırtıl Avatarı

Gerçek Adı
    Vefa
    Son Giriş
    08.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzincan
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    6

Son paragraf yetmezdi dostum. Yazdıklarına katılıyorum. Bir de yanlış anlama ihtimalini silmek isterim.

Tatil, buluşma ve etkinlikler için ben para, karşılık vs alalım demedim. Yazdıklarımdan bunun çıkması çok garip geldi.

Kastettiğim, laf ve hayal üretimini hayat tarzı edinenler içindi.

Orada kimbilir daha yazılacak ne aksaklıklar vardı da ben yazamadım. Bunları bildirmezsek, daha iyiye, daha güzele nasıl gideriz?

Son paragraf asla yetmezdi. Keyfimden oturup da yazmadım, uydurmadım ben bunları. Artı, hiç de kolay değil benim için oturup saatlerce yazmak. O yüzden, boş şeyler yazıp, geyik yapacak lüksü kendimde pek bulamıyorum.

Ayrıca sana bir tepki değil yazdıklarım Cemil. Dört yıldır bu site var.. Dört yıl sanırım. Forum da üç yıldır açık. Ben isterdim ki, biri çıkıp bu tür etkinliklerle ilgili önerilerini yazmış olsun. Mesela Ayvalık Şenliği ile ilgili yazılmış tesbit ve yorum hiç görmedim.

En baştan beri yazdıklarımdaki gibi, taa 1996 yılında tespit ve tecrübe ettiğim her şey aynı şekilde devam ediyor.

Konu tatil veya otel değil.. Tekrar ediyorum. Asıl konu bu değil. Kim diyebilir ki, sosyalleşmeyin, çıkmayın, evinizde kalın, tanışıp kaynaşmayın diye? Ben asla böyle bir yorum yapmam.

Dilerim her şey umduğunuz gibi olur hayatta. Ne diyeyim artık.

Üye
    andante Avatarı

Son Giriş
    15.12-2009
    Saat
    18:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili tırtılım,

Seni anlıyorum. Ben de bu cümleye gıcık oluyorum !!! Anlıyorum da ne oluyor????

Evrende hemen hemen her şey bir değişime uğrar. Uğramayan yoktur. Ama bazen çevremize baktığımızda değişimi görmek hemen hemen olanaksız. Değişimi görebilmek için gelişmede söz konusu olmalıdır. Gelişmenin olmadığı yerde değişimi gö re mez si niz!!!!!

Bu gelişmeyi ise bir bütün olarak ele alıyorum. Benim toplumumda bir gelişme söz konusu olmuyor ki, değişim yaşanabilsin. Haaa olumsuz yöne doğru bir gelişmeyi görebiliyoruz.Değişimi göremesek bile o yine değişmeye devam ediyor. İstediğimiz yöne değil elbette ama değişim var.

Bu Ayvalık kampı da buna en güzel örnek. Sadece Ayvalık olarak değil, her yöne baktığımızda öreneğin ben kendi açımdan yaşantıma baktığımda şunu söyleyebilirim;

Bundan bir kaç sene önce, buraya yazıp yazmadığımı bilmiyorum, çalıştığım okulda öğretmen arkadaşlarım gençlikten söz ediyordu.Ve hepsinin ortak düşüncesi de " keşke bizde şimdi genç olsaydık " diye özetlenebilirdi. Bana da fikrimi sordular; " Sende genç olmak istermiydin Sanem ? "

Aslaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, cevap bu kadar basit ve netti. Asla genç olmak istemiyorum. ortalama yaşam 60 ise ben bunun 40 ı yaşıdığım için mutluyum. Geriye 20 yıl kalıyor. En azından bu ülkede ve bu dünya da 20 yıl daha idare edebilirim. Düşüncesine 20 yaşında olacağım ve bu koşullardaki ülkede bir 40 yıl daha yaşayacağım. Yokkkkkk yaşımdan memnunum ve ben çok şanslıyım.

Cevabım buydu. Çok genellersek başa çıkabileceğimiz bir konu değil bu. Fen dersinde bileşik kaplarla ilgili bir deney yapmıştık çocukluğumuzda. Bir sıvıyı bileşik kaba döktüğümüzde sıvının kaldığı yer tüm borularda eşittir. Eğer yoğunluğu farklı sıvılar kullanırsak sıvıların kaldıkları yerin uzunluğu farklı olabilir.

Benim ülkemde engelli engelsiz, yaşam tarzı aynı yoğunlukta. Hangi alanda bana doğru düzgün bir şey gösterebilirsiniz ki Ayvalıkta işler doğru gitmiş olsun. Ayvalığın yoğunluğu farklımıydı?

Haaa bizler yüreklerimizi ortaya koyarak bir şeyler yapmaya çalıştığımız Wattabe de her şey güzeldi. Ama inan o sadece orayla sınırlı bir şeydi. Yoğunluğumuz farklıydı kısacası. Ve sınırlardan çıktığımız andan itibaren aynı yoğunluğun yaşandığı alanlara geri dönmedik mi?

Uzunnnnnnnn çok uzun zamandan beri insanlarımıza birey olmadan bireyci olmayı öğreten bir mantıkla yaşamaya devam ettiğimiz sürece her yerde yaşanılanlar bize ters gelmesin. Doğal karşılayalım anlamında bir şey demiyorum. ben de doğal karşılamıyorum. Ama farkında değilmisin don kişotlara benziyoruz. Ve savaştığımızda gerçekten bir yel değirmeni.

Don Kişotlar kaybetmeyi ilk başta göze alıp kaybedeceğini bile bile savaşanlardır . Pes etmek anlamında değil tabikii bu. Don Kişotlar pes de etmez üstelik.

Dileğim Don Kişotların çoğalmasından yanadır.

Seni sevgiyle kucaklıyorum benim canım dostum.

Üye
    cemil_58 Avatarı

Gerçek Adı
    Cemil
    Son Giriş
    13.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sevgili vefa yazını paylaştım ve düşüncelerimi yazdım. bu konu başlığı altında yazacağım bu kadar. diğer konularada zaman ayırmak lazım. burada yazan her insanın düşüncelerine bakarım o insanı tanıyıp tanımamam önemli değil yazıları okuyunca tanıyoruz zaten. buradan kimseyi karşımıza almak içinde yazmıyorum yazmamda ben bütün ülkem insanını seviyorum.

Üye
    KanatlıTırtıl Avatarı

Gerçek Adı
    Vefa
    Son Giriş
    08.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzincan
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    6

Donkişot diyorsun..
    Değirmenler diyorsun....

Valla Donkişotun değirmenleri değirmenliğini hakkkıyla yapıyorlardı.
    Ve Donkişot mutluydu o macerasında..

Burda ne oluyor?
    Adamların rahatı için çırpınıyorum
    Adamların bir üzerime kusmadığı kalıyor..
    Neredeyse bana yalancısın, uyduruyorsun diyecekler!
    Yazdıklarım net birer tespitti, gördüklerimden ibaretti.
    Çoğunluk gibi "yorumlar" yaparak sanal senaryolar üretmedim.

Banane Ayvalıktan di mi?
    Sanki bir daha gitcek miyim? HAYIR!
    Zaten bu ikinci sefer de arkadaş hatrına ve bir bakayım göreyim neler yapıyorlar diye gittim.

Benim en büyük derdim, bu gibi etkinliklerle çizilen özürlü imajına İSTER İSTEMEZ dahil olmak. Biz burada bu lanet göörüntüyü avuç avuç temizlemeye çalışırken, onlar gelip kamyon kamyon pislik döküyorlar meydana... Ve insanlar da insan değil koyun...

İnsanlara eklenen bu "özürlü" sıfatının kime faydası var? Kim bu etiketleri üretip satıyor? İşitme özürlü terimi yerine sağır desek niye yetmiyor? Özürlü kelimesi sayesinde dahil edildiğimiz topluluğun sürüden farkı ne? "Zihinsel özürlü" yerine "mongol koyun" demişiz ne fark eder ki? Topal koyun, kör koyun, spastik koyun, felç koyun.... Oh valla.. Koyun olanı Gütmek kolay..

Site de ayrı bir muamma! Giriyorsun, kapıda şu yazıyor.. "Engelliler VE Dostları Kulübü".. Engelliler Vee Dostları. Veee dostları. Engelliler burada Da nerede bu dostlar?

Dostlar! Dönmeler ve homolar da mı olacaktı hı? Of ki of! Daha neler göreceğiz bakalım.

Neden gerçek hayattaki oranlara yakın dağılmıyor üyelerin fiziksel durumu? Neden yüzde onu engelli değil de yüzde doksanı engelli?

Demek ki baştan yanlış yapılmış:.. Demek ki BU MANTIKLA kulüpler, dernekler kurmak işe yaramıyormuş.

Sokakta bulmadım ben canımı.. Niye koyunların derdiyle çırpınayım ki, koyunlar da, çoban da, karabaş da memnun... Düttürsün şef kavalını, düttürsün muhalif yöne doğru.. Koyunlar uçuruma gidermiş.. BA NA NE! gitsinnn..

Engelli de değilim, özürlü de değilim bu manzarada.

Üye
    cemil_58 Avatarı

Gerçek Adı
    Cemil
    Son Giriş
    13.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

zaten işimize gelmeyince kaçması kolay bu camiada ne demek engelli değilim,kabul etsekte etmesekte engelliyiz,utanılacak bir durum değil bana kalırsa. bu kadar kolay pes etmemen lazım.... ayvalık konusunu unutma ama yeterince konuşttuk. ayvalık başlığı altında diğer konulara geçiyorsun bu sorunları diğer başlıklar altında yazarsan iyi olur..

Üye
    KanatlıTırtıl Avatarı

Gerçek Adı
    Vefa
    Son Giriş
    08.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzincan
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    6

Cemil neden ısrarla karşıma çıkıyorsun????????????
    Kaçmak kolay diyorsun..
    Kaç yıldır bu camiadasın ki?
    Ne işler yaptın.?
    Siz bu yollara giderken ben çoktaan dönmüştüm.
    Kişiselleştirme ve saptırma bu konuyu lütfen.
    Zaten yazdıklarımı bile yanlış yorumluyorsun.

Sana cevap yazmayacağım bunu bil. Zira sen ısrarla önüme çıkıyorsun.

Üye
    cemil_58 Avatarı

Gerçek Adı
    Cemil
    Son Giriş
    13.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    kaçmak kelimesi sizin gibi yazma yeteneği gelişmiş arkadaşların devam etmesini istediğimdendir.ben 1990 yılında ilk üye oldum derneğe. bu güne kadarda hiç bir yardımını almadım senin anlayacağın karşılıksız oradaydım.eğitimimide kendi imkanlarımla tamamladım, işimide kendi imkanlarımla buldum.halen sivasta bütün derneklerle irtibatım vardır, faaliyetlerine katılır ve katkıda bulunurum. eğer senin bulunduğun şehirdeki imkanlar benim elimde olsaydı engelli davasında buralarda olmazdık, senin gibi yazar ve düşünür arkadaşlarımı 5 yıldızlı otellerde ağırlardım...... kişiselleştirmiyorum. sende beni anlamak istemiyorsun senin yazılarının karşısında değilimki paylaştığım yönlerinde var. kendin yazıp kendin okuman dahamı iyi olur. rahatsız ettiysek yazmayız olur biter. sen yaz,sen oku,sen yorumla..SAĞOL

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon