TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 5 12345 SonSon
Toplam 71 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    hikayeci Avatarı

Son Giriş
    11.08-2006
    Saat
    14:01
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    ÖZÜRLÜLER VAKFI'NA TEBRİK VE AYRIMCILIĞA KINAMA

Özürlüler Vakfı "Birlikte Yaşamak" başlığı altında 5-7 Mayıs tarihleri arasında Özürlüler'06 Kongre, Sergi ve Sosyal Etkinlikleri'ni Lütfi Kırdar Sergi Salonu'nda gerçekleştirdi. Özürlüler Vakfı, Lambdaistanbul Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi'ni de "Sosyal Engellenmişlik" üst başlığı ile 5 Mayıs 2006 günü gerçekleştirilen oturumda eşcinsel, biseksüel, travesti ve transseksüel sorunlarını tartışmaya açmaları için davet etmişti. Aynı oturumda tartışılan diğer konular, toplumsal engellenmişlik kavramı, kadınların toplumsal açıdan engellenmişliği ve toplumsal dışlanma idi.

Bu oturum içerisinde kongrede sunum yapmaya davet edilmemiz, kongreye davet edilen ve maddi ve manevi açılardan destek vermeyi taahhüt etmiş olan kimi kişi ve kurumların kongreden desteklerini çekmesine neden oldu. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı (ÖZİDA), İstanbul Özürlüler Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın desteklerini çekmesi, belediyenin sağlayacağı özel araçlarla evlerinden getirilecek pek çok sakat bireyin kongreye katılamamasına, katılanların da yine belediye tarafından sağlanacak kumanyadan yoksun kalmasına neden oldu.

Bu olaydan yaptığımız çıkarım, eşcinsellere ayrımcılık yapmak istemeyen bir sakatsanız, hem eşcinsel hem sakatsanız veya eşcinselseniz resmi kurumlar sizleri vatandaş saymayabilir ve size yönelik sorumluluklarını yerine getirmeyebilirler. Sakatların yaşadıkları sorunların çözülmesi ve toplumsal ihtiyaçlarının karşılanmasından sorumlu olan bu resmi kurumların, ana teması "Birlikte Yaşamak" olan etkinliğe karşı gösterdikleri tavrı dehşet verici buluyoruz. Zaten sorumlulukları olan bir konuda sakat vatandaşları yüzüstü bırakmaları ve bunun gerekçesi olarak da yine toplumsal açıdan pek çok sorunla yüz yüze yaşayan eşcinselleri göstermeleri hiç kabul edilebilecek bir tutum değildir, birlikte yaşama ahlakı ile çelişmektedir. Söz konusu kişi ve kurumlar bu tavırlarıyla, birebir varlık nedenleri olan sakatlar arasında ayrım yapmışlar, eşcinsellere ayrımcılık yapmak istemeyen sakatlara karşı sorumluluklarını yerine getirmemişlerdir. Açıkça ayrımcılık olan bu durum, ülkemizde ayrımcılık karşıtı yasaları ve çalışmaları güçlendirmeye ne kadar da ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Karşılaştıkları bu engele rağmen kongreyi çok güzel bir şekilde gerçekleştiren Özürlüler Vakfı'nı tebrik ediyoruz.

Lambdaistanbul Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi
    Tel: +90 (0) 212 245 70 68
    Adresimiz: İstiklal Caddesi, Büyükparmakkapı sokak, Halas apt. 20/4
    Beyoğlu - İstanbul
    New Page 1
    lambda@lambdaistanbul.org

Üye
    aydin_3454 Avatarı

Son Giriş
    11.10-2011
    Saat
    11:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yapılan toplantıda özürlü insanları kullanmak çok yanlış bir olaydır.Kaldı ki cinsel tercihleri sebebiyle var olma savaşı verenlerin toplumumuza kötü örnek olduğuna inanmaktayım.Ayrımcılık derken sizlerin yaşamlarına özenen veya destekleyen bir toplumda ne yaşamak nede var olmak istiyorum.Eğer bir hastalıksa"tedavisi yönünde çalışmalar yapılması lazım, yok bu benim cinsel tercihimiz diyorsanız yapılan uygulamda çok doğru olmuş."Zaten insan yerine konulmadığımız bir ülkede sizlerle beraber anılmakla var olan yanlızlığımız daha da artacaktır.Yaşama hakkı kutsal olduğu kadar doğru kullanılmalıdır.Sizlerle beraber anılmak istemiyorum.......

Üye
    hikayeci Avatarı

Son Giriş
    11.08-2006
    Saat
    14:01
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sizin gibi düşünen çok insan var ama sakatların da "zavallı insan oldukları" " iğrenilesi yaratıklar" olduklarını düşünen insanlar da var !! İkisi de yanlış , ikisi de önyargılardır, ve var olan ayrımcılığı körükleyen ve insanların önyargılarını yeniden üreten düşünceler ve ifadelerdir.

Birbirimizin ne yaşadığını, nerelerde dışlandığımızı, nasıl dışlandığımızı ve ayrımcılığa uğradığımızı öğrenmek, birbirimize dokunmaya çalışmak eşcinsellerin de, sakatların da ve diğer ezilenlerin de daha da ezildiği, ve de biribirini ezmeye çalıştığı bu toplumda daha iyi bir şeyler olması için bir zorunluluktur.

Siz (ve sizin gibi düşünen birçok kişi) eşcinseller hakkında hiçbir şey bilmediği(niz) için sizinle benzer dışlanma ve ayrımcılık yaşadığının bilgisine de sahip değilsiniz.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:21
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Adı geçen vakfı ilk defa alkışlıyorum! Bu konuda belediyeye karşı çok doğru bir tutum sergilemiş.

Bizimle ilgili yanına gelirsek, öcelikle "başkalarına" karşı alınan tutum yüzünden, nasıl oluyor da sakatlar bu kadar kolay engellenebiliyor/harcanabiliyor!? Belediyenin görevi İstanbullulara hizmet etmek mi, yoksa şuna-buna hizmet etmek, diğerlerine etmemek mi?
    Seçimlerde kendi partisine oy vermedi diye bir ili ilçe yapmaktan farkı var mı bunun? Hizmet, sadece kendi belirlediği normları kabul edenlere mi veriliyor?

Not: Bu konuda tartışmamız gereken şey AYRIMCILIK, BİZDENCİLİK ve ÖTEKİLEŞTİRMECİLİK. Lütfen ama lütfen eşcinsellik şudur-budur tartışmasına dönmesin iş.

Not 2: Bu başlık, devotee olayının tartışıldığı dönemde açıldı. O zaman aynı anda bu başlığa da yazmak istememiştim; iki konuda birden hararetli tartışma olması yararlı olmazdı. Ama şimdi zamanıdır...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Özürlülük istek dışı bir durumdur.
    Eşcinseller ile özürlülerin bir arada bulunmasını doğru bulmuyorum. Seslerini duyurmak için bizleri yanlarına almak istemeleri eşcinsellere olumlu, bizlere olumsuz neticeler doğuracaktır.
    Bakınız burda dikkat etmemiz gereken bir mantık çelikisi bulunmaktadır.
    --Eşcinsellik konuşuldukça özenti ve normal bir şeymiş gibi algılanabileceğinden konuşulması, gündeme getirlmesi eşcinselliği artırıcı yönde rol oynayabilir.
    -- Ama özürlüler ve sorunları bilgilendirme ve eğitim sağlayacağından Özürlülerin konuşulması, gündeme getirilmesi ülkemizdeki özürlü sayısını azaltıcı yönde etki sağlayacaktır.

Bu nedenle taban tabana zıt iki mantığın bir arada bulunması çok saçma ve gereksiz buluyorum.

Üye
    aydin_3454 Avatarı

Son Giriş
    11.10-2011
    Saat
    11:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

hikayeci,
    Bu yazının benim yazıma olabilecek en art niyetli cevap olduğuna inanmaktayım.Ben sağlığımda bile özürlü insanlar için severek ve isteyerek aktivitelerde bulundum.İğrenerek bakmadım bakanıda görmedim.Sitenin amacı engelliler olduğuna göre toplumda istenmeyen ve örf adetlerimizle ters olan ahlaki değerlerimize zıt olan bir oluşumla anılmak beni rahatsız ediyor.Bu konulara daha dikkatli olunması gerekmezmi sayın yöneticimiz..! Ben bir ekek çocuk babasıyım.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:21
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Fuzulim, olay kimin ne olup olmadığı ya da neyi tercih edip etmediği değil ki! Olay, sizin gibi düşünmeyen/olmayan kişilerin de herkes kadar vatandaş olup olmadığı ve herkesle eşit haklara sahip olup olmadığı.
    Sen "sakat olmak tercih değil" diyorsun ama, çoğu zaman bu kimisenin umurunda bile değil ki! İnsanlar sakatları engellerken/ onları ötekileştirip ayrımcı tutumlar sergilerken, karşısındakinin neden sakat olup olmadığına bakmıyor/umursamıyor ki! Onlar için sen "ötekisin/farklısın", gerisi önemli değil...
    Buradan hareketle diyorum ki, bari biz "ötekileştirmeyelim"! Sevmemek, uzak durmak, tercih etmemek... ellbette hakkımız. Ama saygı duymak da vatandaşlık görevimiz. Hele devlet/belediye, mecburdur herkese eşit hizmet etmeye!

"Kullanılma" meselesine gelince. Türkiye'de engelli hareketi diye bişey yok bile! Neyimizi kullanacaklar bizim?
    hikayeci, samimi cevap ver ne olur: Hareketiniz Türkiye'deki engelli "hareketini" ipliyor mu? Sakatları kullanabileceğinizi düşünüyor musunuz?

aydin_3454: "Ben bir ekek çocuk babasıyım." demiş.
    Ne güzel işte! Babasının medeni bir şekilde her şeyi tartışabilecek ve görüşlerini yazıp, başkalarının görüşlerine saygı duyacak kadar iyi biri olduğunu görecek oğlun...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    sankha Avatarı

Gerçek Adı
    oktay
    Son Giriş
    03.06-2018
    Saat
    20:32
    Yaşadığı Yer
    Tibet
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

walla tartışmalara hiç girmeden hikayeci şunu sorabiilirmiyim .kaos gl'nin bi adını duyamadım sitenizde niyeküne..

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili OturanBoğa'nın önerisiyle "eşcinsellik şudur-budur tartışmasına dö"kmeden aklıma takılanları yazayım:

Şimdi bana; her gün boğuştuğumuz, "A.. Yazıııııık tahsili de iyiymiş ama aslan gibi sağlamlar dururken, sakata iş verip 'sakata' gelmeyelim" ön ve bön yargısı ve "doktora götürdün mü doktora" gibi saçma salak sorulara, eşcinsellerle aynı karede bulunduğumuzda, "Ulaaaa.. Sakatlar, aynı zamanda i.ne miymiş?" bön yargısının eklenmeyeceğine garanti verebilirseniz her bir şeye eyvallah.. Verebileceğim her türlü desteği alırsınız.. Yoksa "gölge etmeyin"! :evil:

hikayeci'ye benim de sorularım olacak.

1- Şimdiye kadar, eşcinseller hareketi, sakatlarla ilgili "ne"ye destek verdi? Ya da arlarında para toplayıp kaç yoksul sakata tekerlekli sandalye alıp evinden çıkmasını sağladı?

2-
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: hikayeci
    ... Siz (ve sizin gibi düşünen birçok kişi) eşcinseller hakkında hiçbir şey bilmediği(niz) için sizinle benzer dışlanma ve ayrımcılık yaşadığının bilgisine de sahip değilsiniz.
    Verdiğin site adresini şöyle bir dolandım. Eşcinseller hakkında aydınlatıcı bir bilgiye rastlayamadım! (Gözümden kaçmış olabilir.) Yoksa sizde mi hiçbir şey bilmiyorsunuz, hakkınızda? Aydınlatmanın yolu forum forum dolaşıp efelenmek midir, yaksa bilgiyi paylaşmak mıdır? :roll:

3- Peki, siz neler biliyorsunuz sakatlar hakkında? Kanları ne renktir, kaç tane gözleri vardır, kanatları var mıdır? .. falan.. Karşınızdakinin bilgisini ölçmeye kalkışmadan önce, onu da "normal insan"mış gibi görmeyi deneyebilirsiniz meselâ. :wink:

Cellmaam
    Misafir Üye
    Cellmaam Avatarı

Şu eşcinsel, biseksüel, travesti ve transseksüel vs. ileride bağrımıza bastık mı sırtımız yere gelmez gayri :!:

Üye
    ==ORHAN== Avatarı

Son Giriş
    14.07-2015
    Saat
    14:27
    Yaşadığı Yer
    AKSARAY
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Babür abi ellerine sağlık abi. Tamamen dediklerine katılıyorum. Daha bunun üzerine diyecek yok abi..

Üye
    KanatlıTırtıl Avatarı

Gerçek Adı
    Vefa
    Son Giriş
    08.03-2023
    Saat
    14:29
    Yaşadığı Yer
    Erzincan
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    6

Bu tavrı protesto ediyorum.

Bu konudaki düşüncelerimi zaten yazmıştım.

Domino taşları gibi devriliyor ardarda her şey. Korktuğum bu saçma şey de başıma geldi. Sosyal engellenmişlik adı altında bu mantıkla gidilecek olan yolda sizinle değilim.

Bugün hak uğruna doğruluk uğruna vs homo ve dönmelerle yürüyen, yarın ezilmişlik ve ötekileşmişlik iddiasına dayanarak kimlerle yoldaş olur bilmiyorum.

Bu forumdaki garip hoşgörü ve siyaseti daha fazla kaldırmıyor midem.

Tüm bu olanların fiziksel engellilikle ilgisi olmadığını düşünüyorum.

Varın dediklerimi çürütmeye çabalayın, umrumda değil.

Oysa daha karpuz kesecektik. kesecektik de, yazık ki karpuz dura dura çürüdü be dostlarım. Neyse, siz devam edin bu gibi çok muhim konularınıza.

Ben artık bu sitede köşe yazısı yazmayacağım. Var olanların kalkmasını istiyorum.

Siz devam edin. Herkesin hakkını bir şekilde savunması tarafındayım.

Saygı ve selamlarımla.

Üye
    andante Avatarı

Son Giriş
    15.12-2009
    Saat
    18:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Açıkcası uzun bir şey yazmak niyetinde değilim,

Neye karşı olup olmadığımda gün gibi ortada.

Ben burada engelli insanlar ve engelsiz insanlar diye bir ikilem düşünmeden oldukları kabul edebildiğim için varım. Ancak ülkemde engelli insanların yaşadıkları olumsuzluklardan da habersiz değilim.

Elimden geldiğince bu olumsuzlukların sosyal olmayan bir devlet yapısı içersinde normal olduğunu ve neler yapabilirz i tartışmak dururken demokrasi adına, özgürlük adına başka alanlara kaymayı da doğru bulmuyorum.

Eğer bu yazdıklarımdan beni antidemokratik buluyorsanız, kabul, ben antidemokrat bir yapıya sahibim.

Burada tartışılan konunun eşcinselliği ortaya katmadan ne olduğuna falan karışmadan nasıl bir fayda sağlayacağını anlayabilmiş değilim.

O ya da bu şekilde benim ülkemde herşey toz duman olmuş bir durumda sürüyor. Doğal olarak engellilerle ilgili konularda da hiç bir şey doğru düzgün gitmeyecektir.

Evet bir mücadele verelim, ama bu mücadeleyi adam gibi verelim. Eşcinseller bir şey yapmak istiyorsa buyursun yapsın. Ama onların arasına sakat arkadaşları da katmaya çalışmak çok çirkin bir şey.

Haaa !!! sen eşcinsellere karşımısın sorusunu duyar gibi oluyorum?

Kişisel yaşam biçimi olduğu sürece karşı değilim, ama hep dediğim gibi nereye kadar karşı olmayacaksın? Gördüğümüz gibi kişilerin tercihlerine saygı duymak bizleri bu durumlara getirebiliyor. Bu anlamda doğal olmayan her türlü yapılanmaya karşıyım.

Ayrımcılığa uğruyorlar, falanlar filanlar.....

Doğru uğruyor, kim uğramıyorrrrrrrrrrrrrrrrrr

Sakatları birde eşcinsellerle birlikte görmek çok güzel olacak açıkcası.

Ben yoruldum düşüncelerimi yazmaktan.

Ve gerçekten ne yapılmak isteniyor anlayabilmiş değilim. Engelli arkadaşların yapacakları çok şey var. Ben sağlam kısmını oluşturuyorum, yani dostları kısmını tırtılın deyimiyle.

Dost olarak ta bu gidişattan mutlu olmadığımı tüm engelli arkadaşlarıma duyuruyorum.

Üye
    Mavisim Avatarı

Son Giriş
    14.04-2009
    Saat
    15:57
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sahsi fikrim sosyal engellenmişlik adı altına sığdırılamaz ve sığdırılmaya çalışılmamalı tüm bunlar. Kendi varolan ve gün gibi açıkta ve yıllardır bekleyen dertlerimizi başka topluluklara sığınarak mı yoksa kendi öz gücümüzle mi çözeceğiz en büyük soru ve sorunumuz budur.

Üye
    ==ORHAN== Avatarı

Son Giriş
    14.07-2015
    Saat
    14:27
    Yaşadığı Yer
    AKSARAY
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Hemcinslerle yapılan evlilikler ve eşcinsellik, örneğin, dinen kabul edilebilir değildir. Katıksız bireyselcilik ile Avrupa'da bazı sözde insan hakları uygulamalarının temelinde yatan çarpık özgürlük düşüncesini Türkiye kucaklamamalıdır. Aile ve toplumun bütünlüğünü korumaya devam etmelidir. Kutsala yabancılaşmış, laik Avrupa'dan her ne çeşit baskı gelirse gelsin, dünya görüşü olarak Allah'ın birliğine derinden bağlı kalmaya devam ettiği gibi... Başka bir ifadeyle, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği insanlık için bir fayda teşkil edecekse, Türkiye aynı zamanda kendi ahlaki kimlik ve ruhaniyetine de bağlı kalmalıdır..

Sayfa 1 / 5 12345 SonSon