İyi niyetle söylenmiş bir sözün ne mahsuru olabilirki.
Ya ne desinler? Daha Beter Ol! mu desin?![]()
İyi niyetle söylenmiş bir sözün ne mahsuru olabilirki.
Ya ne desinler? Daha Beter Ol! mu desin?![]()
valla benim sakatlıgım sonradan ama genede gecmiş olsun diyenlere.. geçmiyo malesef diye takılıyorum bazen..
ama bi komik anımıda anlatmadan gecemeyecegim, bi kaç sene önce 9 eylül hastanesinin asansöründe oldu.. asansore bindik, asansordeki yaslı amcaya kibarlık babından gecmiş olsun dedim, saolsun o da bana dedin, sonrada neyin var evladım dedi.. felç amca dedim.. amca dehset içinde aman aman allah korusun dedi, asansorun duvarına tıkladı... bende dayamadım xtir git amca, gecmiş olsun mu diyosun? küfür mü ediyorsun dedim???? napim benden de oyle bi refleks cıktı, etkiye tepki!! :roll: :roll: :roll:
Arkadaşlar ben dooğuştan engelliyim ben geçmiş olsuna hiç karşı değilim karşımdaki geçmiş olsun derse bende o kişiyi saol derim yani bunda kötü bişey yokki ben böyle düşünüyorum.....
bi şekilde karşadaki kişi üzüldügünü ifade edecek bence diyebilir
GEÇMİŞ OLSUN AĞIZ ALIŞKANLIĞINDAN SÖYLENİYO ÇOĞUNLUKLA.BENDE GÖRMEYEN ABLAMIN YANINDA İNATLA SORU SORANLARA ÇOK KIZIYORUM. ÜSTÜNE BASA BASA DUYUYOR DEMEMİZE RAĞMEN ONU KIRACAK SORULAR SORANLAR OLUYO. SONRA GENELDE ABLAM AĞLIYO BU SEFER NİYE AĞLIYO DİYE SORUYORLAR SAYENDE DEMEMEK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTTUĞUM ÇOK OLDU.
Yaaa öyle mi.... diyenlerdense , geçmiş olsun diyenleri tercih ederim.
Kelimelerin birinci anlamları önemli değildir. Önemli olan o kelimeyi kullanan kişinin o kelimeye yüklediği anlamdır. Bu cümleyi kullanan kişi de iyi niyetini yada üzüntüsünü, iyi dileklerini belirtmek için kullanıyor heralde.
Mesela "hayat bilgisi" dizisinde HOCA Yok hoca camide derken öğretmen hoca lafına İMAM anlamını katıyor ama öğrenciler HOCA lafına ÖĞRETMEN manasını katıyorlar. yani cümleleri kullanan kişinin niyeti ve yüklediği mana belli.
düşününki beşiktaşlısınız, liverpool maçı soorası arkadaşlarınız ne der size? asla düzelmeyecek bi durum ama oradada söölenecek en güzel şei "geçmiş olsun" dur sanırım. geçmiş zaten geçen dert etme sen !!!
(bu arada bende beşiktaşlıyım![]()
Aynı fikirdeyim... :wink:Alıntı Yapılan Kişi: aşk-ı memnu
klasik ve çok kullandığımız bir kelimedir"geçmiş olsun" bir nevi diğer arkadaşlarımın da dediği gibi ağız alışkanlığı olmakta.Hâla kullanmak zorunda hissedilmesi de bu kelimenin yerine bizleride düşünerek başka bir alternatif söz bulunamadığından olsa gerek.Bu nedenle "geçmiş olsun"lafından çokda gocunmaya, rahatsız olmaya gerek yok.Aşk-ı memnu nun dediği gibi sanmıyorum ki karşımızdaki kötü niyetle söylesin :shock:![]()
SAYIN ESRA DEMİŞKİ:
Valla bence ağız alışkanlığı ve de iyi niyetle söylendiği kanaatindeyim
EWET BENDE AYNI DÜŞÜNCEYE SAHİBİM
Doğuştan engelli ya da sonradan engelli olan birisine, geçmiş olsun temennisini olsa olsa yeni tanıştığı biri söyler... Sizi önceden tanıyan biri, geçmeyecek olan bi durumda neden size geçmiş olsun desin ki?... Denmez... diyosa pek de akıllı biri değildir![]()
Ben doğuştan engelli değilim. Yeni katıldığım ortamdaki insanlar veya yeni tanıştığım biri, bana geçmiş olsun dediğinde, ben doğrudan;
-- Sağolun ama geçici bişey değil... kalıcı! diyorum.
Onlarda aaa :shock: falan yapıyolar ama sonrasında dedikleri şey şu;
--Allah kolaylık versin...
Durum bundan ibaret :wink:
İlk sayfaların okunmadığını düşünerekten;
Alıntı Yapılan Kişi: A_GEYiK
Bende doğuştan engelliyim,bu sözü kaç defa duyduğuma dair bir çetele tutsaydım,sayfalara sığmazdı.Halkımızın illaki birşey söyleme huyu var ya,ondan olduğunu düşünüyorum.Böyle söyleyince güzel davranışta bulunduklarını sanıyorlar.Bu sözüde lafü güzaftan sayıyorum.
Şöyle oturup düşünseler ama düşünmek out,konuşmak çok çok konuşmak hep in oldu.Bu yüzdende hep seviyeden iniyoruz.
Sonuç:Bu söz doğru değil ki,ne kadar olduğunu söyleyelim.