TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 24 mesajın 16-24 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Ali Emre Avatarı

Son Giriş
    18.08-2006
    Saat
    20:37
    Yaşadığı Yer
    Çanakkale
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Forum sayfasında Köy Enstitüleri başlığını görünce, bir öğretmen çocuğu olarak ilgilenmeden duramadım.
    Öncelikle "yaren66"arkadaşın yazdığı ilk yazıda verdiği internet adresine gittim ve yazılanları okudum.http://masonluk.net/tapinak_s_05.html birde bu sitenin yazarını veya sahibini merak ettim bir de ona tıkladım. Karşıma "Harun Yahya" namı diğer Adnan Hoca, Yani Adnan Oktar çıktı. Bak sen şu işe dedim kendi kendime.
    Sevgili "yaren66" arkadaşımızın 15. mesajınızda ki "bakanlık müfettişlerinin raporları" denilen ve sözde belge numaraları verilmiş olan iddaalar yukarda bahsi geçen yazıdan alınmış gene. Ve hiç bir belgenin ne fotokopisi, ne aslı veya sayı tarih ve belge numarası, o malum yazıda verilmemiş. Bu tür bir yazıya nasıl olur da gerçekmiş gibi bakabiliriz ki.
    Ve o Yazı serisini dikkatlice okuyan arkadaşlarımız da görmüşlerdir ki, 71 numaradan başlayıp 76 numaraya kadar takip eden dip notlarında belge diye sunulan kaynakların ilk 4 tanesi Köy enstitülerini metheden kaynaklar ve Halk evleri ile Köy Enstitülerini birbirine karıştırarak aslında ikisini birden öven belgelerdir. 75 ve 76. dip notlar ise iki gazete yazısıdır. Birisi (dikkatinizi çekerim) Tercüman Gazetesi ve Peyami Safâ'nın bir yazısıdır. Peyami Safâ ve küfrettiği Nazım Hikmet'in eskiden arkadaş olduklarını herhalde Harun Yahya'da biliyordur ama...
    Herkesin sabırla okuyacağını tahmin ettiğim http://www.nazimhikmetran.com/tartismalar2.html bu adreste bu iki arkadaşın dostuklarının nasıl oluştuğu, geliştiği ve nasıl, hangi nedenlerle bittiği hakkında ve hayat felsefelerinin yansımalarını açıklayan geniş ve belgeli bir yazı bulacaksınız. İlgilenen sevgili dostların bu konunun açıklığa kavuşması için, yani Harun Yahya'nın sitesinde Masonlarla ilişkilendirilen Köy Enstitüleri hakkında Belge diye sunulan 75. dip not hakkında bir farklı görüş elde edecekler ve de Peyami Safâ'nın Tercüman Gazetesinde (tesadüfe bakın) 23 NİSAN 1960 tarihinde yazmış olduğu yazının içeriğini anlamak açısından faydalı olacağını sanıyorum.
    Ve 76 numaralı dip not yine bir Gazete'den alınmış 23 Temmuz 1960 tarihli Havadis gazetesinden. Bu gazete hakkında da ilgilenen dostlara
    http://www.dusunenadam.com.tr/gokhanevliyaoglu.htm sitesine göz atmalarını rica ediyorum. 1950 li yıllar boyunca ismini HAVADİS olarak sürdüren 27 Mayıs 1960 ihtilalinden sonra 1961 'de SON HAVADİS olarak adını değiştiren bu gazetenin hangi kesimleri temsil ettiğini ve ne tür yazılar ve haberler çıkabileceğini, kendilerini tanıttıkları bu siteden öğrenebilirsiniz.
    Belge diye gösterilen 75 ve 76. dip notlardaki gazetelerin tarihleri " 23 NİSAN 1960 ve 23 TEMMUZ 1960'tır. 1950'li yılların keyfini sürenlerin 27 MAYIS 1960 ihtilâlinden niçin bu kadar etkilendiklerini ve nereye saldıracaklarını iyi bildiklerinden bu yazıların yazılış amaçlarını anlamamak olanaksız.
    Milli Eğitim Bakanlığı Baş Müfettişinin Fethi İsfendiyaroğlu'nun belge diye sunulan raporlarını internette araştırırken, rahmetli İsfendiyaroğlu'nun GS spor kulübü başkanlığı, GS Lisesi müdürlüğü de yaptığını öğreniyoruz. Fakat hiç bir yerde ilgili olan yıllarda tahminen 1935 -1939 yılları arasında yapmış olduğu bu müfettişlik görevi ile ilgili hiç bir bilgiye ulaşamıyoruz.
    Sayın "yaren66" dostumuzun tartışmaya açtığı konu gibi bir çok tartışma portallerinde hep http://masonluk.net/tapinak_s_05.html bu adresten alınmış metinleri birebir aynı olmak kaydı ile görüyoruz. Farklı bir bilgiye ulaşmak maalesef mümkün değil. Ya da ben bulamadım. Araştıran arkadaşlarımızdan bulan olursa lütfen bu foruma bu bilgileri taşıyalım.
    Benim arama ölçülerim "google.com" da - Fethi İsfendiyaroğlu- ; Milli Eğitim Bakanlığı Baş Müfettişliği- ; Milli Eğitim Bakanlığı Baş Müfettişi Fethi İsfendiyaroğlu-;
    Harun Yahya'yı tanımayanlar için birkaç site adresi de verip tanımalarını sağlayalım:
    http://www.harunyahya.org/index.php
    http://www.harunyahya.net/V2/Lang/tr
    http://www.islamahizmet.com/

Üye
    alperstein Avatarı

Gerçek Adı
    Alper
    Son Giriş
    08.04-2021
    Saat
    13:17
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    4

Aynı kaynaktan alınma yazılar ya da yaren arkadaşın alıntısı:
    http://www.turksanal.com/ adresindeydi (Bu site şimdilik askıya alınmış nedense?)
    Internetin en kötü yanlarından biri de bilgi çöplüğü olmasıdır. Neyin doğru ve neyin yanlış olduğuna, ne yazık ki 2-3 internet linkini okuyarak karar veriyoruz. Bilinçli olarak kirletilen sanal ortamda; bize, doğru yolu yine bilimsel referanslara dayalı gerçek belgeler ve "sağduyumuz" gösterecektir.
    Yoksa alıntıladığımız sanal ortam bilgilerindeki tutarsızlıkları, Ali Emre arkadaşımız gibi sağduyu sahipleri bir bir ortaya çıkarırlar :-)
    Saygılarımla

yarenn66
    Misafir Üye
    yarenn66 Avatarı

konuya cevap yazarken şunu düşünmüştüm.konuya bir tartışma ortamına açmak.neyalan söyleyeyim aradığımıda buldum.öncelikle bundan dolayı başlık açan arkadaşa tşekür ediyorum.fikirlerim ne olursa olsun konuyu tartışma ortamına taşıdığımdan son derece memnunum.çünki artık sitemizde gelene hoşgeldin gidene güle güle demektende sıkılmıştım açıkcası.şimdi konuya gelelim.sizlerinde taktir edeceği gibi ağaç yaşken egilir.kuruduktan veya koca çınar olduktan sonra ona şekil veremessiniz.bundan dolayı benim konuyla ilgili görüş ve duyumlarım sizlerin konuya ilgili görüş ve duyumlarınıza uymayabilir.ama bu demek değildirki ben farklı şekilde düşünebilirim.
    bu kurumlarda eğitim görmüş birçok eski öğretmene rastladım ömrüm boyunca şunu farkeetim.hepside tek tip elbise giymiş insan gibiydi.elbiseden kastım tabiki fikir ve görüşler açısından.hepside yarı ateist vaziyette sol görüşlü kominizim taraftarı insanlardı.bu gördüklerimi sonradan sizlerin eleştirdiği sitelerede uyum sağladığını gördüm.bu nedenle bazı kendimce yargılara vardım.
    bu tanıdıklarımdan birçoğuda benim yakınen bildiğim kimselerdi.resmen rejim düşmanı cumhuriyte inancı olmayan kimselerdi.
    12 eylül 1980 den sonrada bu bahsettiğim kişileri yakalarında birer ATATÜRK rozetleriyle gördüm.
    verdiğim internet sitesiyle ilgili eleştirinizi anlayabiliyorum ancak onlar sadece konuya atıftır.görüşlerimin birçoğu yaşanmış görülmüş tecrübelerdir.
    rahmetli aşık veyselin dediği gibi
    koyun kurt ile gezerdi
    fikir başka başk olmasa
    zaten savunduğum veya karşı olduğum köy enstütüleri değil bu kurumların sonradan düştükleri durumdur.saygılarımla

Üye
    Ali Emre Avatarı

Son Giriş
    18.08-2006
    Saat
    20:37
    Yaşadığı Yer
    Çanakkale
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili "yaren66" arkadaşım,
    Ben de zaten sana doğrudan bir eleştiri getirmedim. Konu ile ilgili sunduğun belgelerdeki tutarsızlıkları hatırlatmak istedim.
    Kişisel izlenim ve tecrübeleri genellemek ne kadar doğrudur bunu sizin takdirinize bırakıyorum. Çünkü ben de sizin verdiğiniz örneklerin tam tersi kişilerle birarada bulundum, çalıştım. Hepsinin de kalbinin bu vatan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve kollanması konularında çok ama çok tutarlı, inançlı insanlardı.
    Bu insanlardan bahsederek konuyu açıklığa kavuşturmak doğru değildir.
    Belgeler.!!
    Müfettiş olarak bahsedilen insanların raporları ile ilgili ortada hiç bir belge yokken "-efendim o bunu demiş; -yok öteki de şunları şunları da ilave ederek daha farklı yorum da bulunmuş;vs. vs.
    Kısacası dedikodu ve karalama kampanyalarının bunca yıl boyunca tazeliğini korumuş olması bile, Türkiye Cumhuriyet'inin bugün içinde bulunduğu ve artık dayanılmaz noktalara ulaşan, ciddi tehditler karşısında olduğunun ve aslında o okulların bu ülkeye yaptığı kazanımların ne denli büyük olduğunun bir delilidir bence.
    Oradan yetişen öğretmenlerin nesli tükendi tükenecek, hele onlar eğitimden çekileli yıllar, yıllar oldu. Ama şimdi ne oldu? Ülkemizin bugün içine düştüğü kaos'un nedenlerine dönüp baktığımızda da, temel de, herkesin dilinde "Eğitim'e önem vermeliyiz" teranesini duyabilirsiniz.
    Eğitim de Sağlık sektörü gibi "Özelleştirilip" devletin kendisini koruyacak, geliştirecek Eğitimcilerin yetiştirilmesini başka güçlere devretme faaliyetleri büyük bir hızla devam ediyor. Geleceğimiz olan gençlerimizi kimler yetiştirecek bundan sonra? Sormamız gereken en yaşamsal soru bu bence.
    Nerden nereye......
    Sizin gibi ben de köy enstitülerine karşı değilim elbette. Ama o kurumların kuruluş amaçları ve yapılan öğretimin faydalarını, hiç olmazssa çok taraflı veya tarafsızca, okuyarak, daha çok bilgi sahibi olarak ve sonuçlarının yarattığı etkileri göz önünde bulundurarak, eleştirmek gerekir, yoksa milletin yaptığı gibi internet siteleri açıp, orada aklına ne eserse onu yazmak, yaymak çok kolay.
    Saygılarımla.

Üye
    Pegasus Avatarı

Son Giriş
    10.12-2018
    Saat
    01:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    53
    Verilen Beğeniler
    20

Yaren demişki;

hepside yarı ateist vaziyette sol görüşlü kominizim taraftarı insanlardı
    resmen rejim düşmanı cumhuriyte inancı olmayan kimselerdi.

Yaren, sevgili üstat lütfen şu yazdıklarını tekrar bir oku ve o araştırmacı gazetecilik dürtülerinle internette tekrar gezerek yazdıgın kavramların bir karşılıgı var mı bir bak.

"Yarı ateistlik" diye nurtopu gibi bir kavram ortaya attın ki bu nasıl bir düşünceye karşılık gelmekte gerçekten çok merak ettim. Yani ateist değil; yarı ateist bu adamlar. Üstelik "cumhuriyet düşmanı solcu koministler". Bir kere "solculuk" ile "koministlik" bir birinden çok farklı konular. İnsan hem müslüman olup hemde solcu da olabilir. Sanırım "solcu" ile "sosyalisti" karıstırdın. Siyasi kavramları bu kadar bilinçsizce kullanınca böyle oluyor. Sırf saldıracagım diye yola cıkınca dediklerimiz böylesine anlamsızlaşabiliyor.

Köy ensitüsü mezunlarının cumhuriyet düşmanı oldugunu söyleyebilmek en hafif tabirle trajiktir. Oysa gercek bunun tam tersidir. Köy ensitüsü mezunları ve onların yetiştirdiği i,nsanlar bu ülkenin en atatürkçü ve cumhuriyetçi insanlarıdır. Ama bu ülkede at izi it izine karıstıgından ve kendisi de öyle beyan ettiğinden Erbakan bile Atatürkçü olarak kabul edilebilmiştir. Eh Onun Atatürkçü oldugu yerde bu insanlara da sanırım kominist olmak düşüyor. Bu ülkenin kaderidir zaten. Hala günümüzde bu lafları duymak ne acı. Farklı düşünceleri olanları hep bu koministlik ateşiyle kavurmuşuzdur. Cemaatçi, tarikatçi kafaların aksi düşünce beyan edildiginde verilen cevaplar hep aynıdır. "kominist bunlar!"

Yirmibirinci yüzyıla girdik. Bu ülkede köy ensitülerini takdir eden bunca insan var. Yoksa bizde mi koministiz? O halde vurunuz...

Üye
    aydin_3454 Avatarı

Son Giriş
    11.10-2011
    Saat
    11:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

İlk olarak kuruluş amacının dışına çıkan bu yozlaşmış kurumun kapatılması yapılan en hayırlı iş olmuştur.İnsanların sırf inancından dolayı asimile edilmesine hizmet eden bir ensitünün günümüze kadar geldiğini düşünmek bile istemezdim.Ne hikmetse merhum ATATÜRK'ün TÜRK ulusuna olan inanç ve güvenine ihanet edilmiştir.İdeolojik yaklaşımın ve eğitimin tek amaç olduğu köy ensitülerini hala savunan insanların olması ülkemizin hala tehdit altında olduğuna en büyük isbattır.Ülkemizin bağımsızlığı uğruna şehit ve gazi olan ecdadımız" marksist ve sosyalist gençlik yetişsin"diye Kurtuş mücadelesi vermemiştir.Bu düşünceyi paylaşan insanların fikirleri doğu blokunun parçalanmasıyla bahsedildiği anlamların dışın da olduğu görülmüştür.Bir çok doğu bloku ülkesinde bulındum ve arkadaşlarımda oldu."Bir kot pantol için tanımadığı kişi ile birlikte olan kariyer sahibi insanları tanıdım."TÜRK ulusu dışarıdan alınan fikirler ile değil özünden çıkaracağı fikirler ile eğitimi pek ala yaptırabilirdi.Ama ne hikmetse batı ve doğu hayranı olanların savaşına sahne oldu eğitim sistemimiz.Öğretmen liselerinden mezun olan öğretmenlerin eserleri de ortada üniversiteyi hasbel kadar bitiren ve hiç bir vasfı olmayan nesiller türedi.Köy ensitülerini yad eden ve o hayal içinde olan arkadaşlarımıza bir tavsiyem olacak" tarihi okurken aynı görüşte olan insanların değil tarafsız olan konu ile ilgili kaynakları okusunlar."Gerçekleri kabullenmek zor olsa da geleceğin daha iyi olması için yeni nesillerin doğru ve gerçek kaynaklar ile eğitilmesine inanmaktayım.

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili Ali Emre, ayrıntılı ve titiz araştırman için çok çok teşekkürler ops: Ama ne yazık ki, linkini verdiğin sitelere bakmadım bile.. Harun Yahya'nın adını duyunca mideme kramplar giriyor biraz da, o nedenle.. :evil:
    Ayrıca konuyla ilgili çok sert bir cevap yazmaya hazırlanıyordum, ama saçma bir polemiğe girmesi düşüncesi ile hep erteliyordum ki, senin doyurucu yazıların geldi arka arkaya. Yine teşekkürler..

Harun Yahya'nın her zaman yaptığı gibi, dayanaksız saldırıları ve iyi, güzel olan her şeye çamur atma politikası; Köy Enstitüleri'ni bir kez daha yüceleştirdi gözümde! Neredeyse, "eğer bu adam saldırıyorsa mutlaka doğrudur!" önyargısı oluşmaya başladı, bende.. :twisted:

Hele "Atatürk ilkeleri" ile bu adamın adının aynı sayfada yer alması bile, insanın tepesinin atmasına yeterli. :evil:

O nedenle, Sevgili yaren66,
    Benim sana önerim; özellikle Köy Enstitüleri konusunda bilgilerini ve gözlemlerine dayanan düşüncelerini tekrar gözden geçirmen, olayları karşılaştırma ve sonuç çıkarma konusunda ön yargılardan uzaklaşman olacaktır. Çünkü bazen, gözle görülenler bile yanıltıcı olabilmektedir. Bu konuda; Doğru Düşünce Yöntemini kullanmanın yararı oldukça büyüktür.

Üye
    Pegasus Avatarı

Son Giriş
    10.12-2018
    Saat
    01:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    53
    Verilen Beğeniler
    20

Bu tartışma saçma sapan bir boyut kazandı. Burada keselim isterseniz. Zira sırf cevap vermiş olmak için yazılanlara karşı argüman öne sürmenin bir kazanım getireceğine inanmıyorum.

yarenn66
    Misafir Üye
    yarenn66 Avatarı

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    sevgili Pegasus yarımlıktan kastimi sanıyorum tam olarak açamadım ve sizde yanlış anladınız.bildiğiniz üzere burası türkiye öyle bir ortamda yaşıyoruzki herşey yarım.demokrasi yarım siyaset yarım görüşler zaten tam anlamıyla yarım.çünki türkiyedeki şartlar bunu gerektiriyor.burada sorularınıza tam anlamıyla cevap yazmak isterdim ancak biliyorumki site kuralları gerekçesiyle arkadaşımızın açmış olduğu başlığın kilitlenmesinden çekinirim.
    8)
    solculuk,koministlik,sosyalistlik falan;şimdi burada kelime oyunlarına girmeye gerek yok bunların hepsinin aynı kapıya çıktığını herkes biiliyor günümüzde.konumuzda zaten bu değil.
    şunu anlatmaya çalıştım ben; zamanında imamhatip okullarınıda bülent ecevit açmıştı maksatı türkiyenin imam kadrolarına yobazlıktan uzak modern din adamları yetiştirmekti.ama sonra neoldu bakarmısınız bu okullar yıllar sonra refah partisinin arka bahçesi haline geldi ve şimdi bu okullar ilk kurulum amacında değiller artık.ve yine çok enterasandır bu okulların bazı kısıtlamalarınada yine erbakan imza attı.
    :cry:
    sözüm türkiyedeki solculuk veya buna benzer fikirlere çamur atmak değildi.sadece köy enstütülerininde zamanla aynı duruma düşüp masonlara hizmet etme olayına getirmeye çalıştım.
    türkiyenin değil dünyanın gerçeğidir mason eylemleri.ve türkiyedede kendilerine yakın buldukları sol kesimi kullandıklarını savunuyorum.ve bununda arkasındayım.
    :roll:
    (yarı ateistlik sözünlede anlatmak istediğim şudur ateist olduğunu özgürce kaç kişi ifade edebilir türkiyede adam içinde yaşar ama dışa vuramaz diğer terimler içinde aynı durum hakimdir)
    :idea:
    tek savunduğum şudur türkiyede hele hele eğitim üzerindeki yobaz zihniyetin hakimiyeti her nekadar tehlikeliyse aynı şekilde mason zihniyetinde hakimiyeti o derece teklikelidir.çok güzel amaçlarla kurulmuş olan köy enstütülerinin ve imam hatip okullarının bertaraf edilmelerinin yegane sebebleride bu iki ucun oyuncağı haline dönüşmelerinden kaynaklanmaktadır.
    yoksa eğitime yönelik tüm oluşumlar herşeyden daha önemlidir.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12