Süper yahu! Burayı çoooook seviyorum. Ne güzel tartışmalar oluyor. Her mesajı sabırsızlıkla bekliyorum vallahi.
Evet, saros'un dikkat çektiği şeyin altını çizmek istiyorum: Sakatlar, sakatlıklarını gizleyecek/örtecek başka özellikleri olduğu sürece (ya da bu tür özelliklerii geliştirdikleri sürece) mi toplumda yer etmeliler/varolmalılar, yoksa sırf insan oldukları için mi?
İyimser cevap, "insan oldukları için" tabii. Ama yok, o tür bir insanlığı sakatların (sakatlığını örtecek özelliği olmayan) %95'i görmedi şükür! Burada insanlıktan yüzü gülmemiş onlarca anı var: www.engelliler.biz/forum/viewforum.php?f=25
Kötümser ve bence gerçek olan cevaba gelince, maalesef sakatlar, sakatlıklarını örtecek derecede bir özellik geliştirebildikleri ölçüde varolabiliyorlar. Aksi halde yoklar. Çevrenizde "başarısız" kaç sakat gördüğünüzü bir düşünün? Neredeyse hiç! Neden peki?! Çünkü onlara değil -tartışmamıza konu olan- "saçmalama", yaşama özgürlüğü bile verilmiyor!
Ve bence bu, sorgulanması ve ortaya çıkarılması gereken hayati bir durum; insanlara, insanlıklarını ve yaşamı sorgulatabilecek önemde ve potansiyelde bir utanç/ayıp!
Ve bence biz sakatların, bu kapitalist dayatmanın altını oyabilecek bir misyonumuz olabiilir: "Sakat olmayanlara" ayna tutabiliriz ve başka bir seçeneği düşünmelerini sağlayabiliriz.
En azından boş durmaktan iyidir!
Bir de üçüncü bir yol var tabii. O da M. Ali Erbil gibi adamların soytarısı olmak!: http://www.engelliler.biz/forum/view...4514&viewall=1