TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 30 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Mavisim Avatarı

Son Giriş
    14.04-2009
    Saat
    15:57
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bu konuda genel bir yargı var ulkemizde.
    Bir işi yapabilmeye muktedir olabilirsiniz ancak layık görülüp görülmeyeceğinizi bazı önyargılar belirliyor ne yazık ki..
    Okulu bitirdikten sonra iş basvurusu için gittiğim bölgesel televizyonda spikerlik konusunda görüşmeye gittiğim zaman mülakata girdiğimdeki bakışları asla unutmuyorum.

Üye
    Lilyum Avatarı

Son Giriş
    29.11-2014
    Saat
    22:29
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Mesleki başarıyı engelli olup olmamak etkilememeli, ama malesef ülklemizde durum böyle değil. Abdullahtr'nin başbakanımız sakat kalsaydı işi referanduma kadar götürürlerdi sözüne katılıyorum.

İşyerinde birilerinin çıkarlarına ters düşüyorsan, seni yollarından çekmek için engelini çok güzel kullanıyorlar.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    10:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Bugün Yavuz Kocaömer'in yazısı sayesinde yeni bir şey öğrendim: "Şu anda Almanya İçişleri Bakanı olan Schaeuble, 9 yıldır tekerlekli sandalyededir. Ve İçişleri Bakanlığı’nı da seçimlerden beri mükemmel bir şekilde yönetmektedir. İngiltere’de yakın zamana kadar görme engelli bir bakan vardı."

Ya Almanlar işi bilmiyor, ya da bizde bir sorun var!
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa
    ...
    O yazıda şöyle bir bölüm de var:
    Ancak bir bölümü var ki, burada her hafta bir siyasi, tekerlekli sandalyeye oturtuluyor. ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu herhalde karizması bozulmasın diye tekerlekli sandalyeye oturmak yerine, yanında ayakta durarak poz verdi. Ve yine Tempo‘dan öğreniyoruz ki bir kısım siyasetçimiz, siyasi geleceklerinde aleyhlerine kullanılır diye tekerlekli sandalyeye oturmaktan kaçınıyor.
    E.. İşin içine "karizmayı çizdirmek" girince sorunun nerede olduğu açık. Biz yıllardır sadece "demokrasicilik" oynuyoruz.. :evil:

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Menekse
    Ben görüşlerinize kesinlikle katılmıyorum.
    ...
    Sevgili Menekşe,

Alınntı yapmadığın için, kimin, hangi görüşüne katılmadığını tam anlayamadım.. ops: ops: Çünkü burada aynı kişinin bile, birden çok görüşü oluştu. (Bu da gayet normal!)

Yukarıda bir kere daha yazmıştım: http://www.engelliler.biz/forum/view...=110722#110722
    hkuzgun ile Athena çok güzel örnekler vermişler. İşlerinde aynı nitelikteki engelsiz arkadaşlarından daha başarılı olmuşlar ki, yükselebilmişler!

Engelli, ancak ve ancak "FARKLILIKLARINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜR"düğünde işinde yükselebilir!
    Beyinin sağlıklı çalışması da; bir FARKLILIKtır. Ve avantaja dönüştürdüğün zaman yükselebirsin! Hepsi bu! :wink:

Üye
    Sema Avatarı

Gerçek Adı
    Sema
    Son Giriş
    21.03-2023
    Saat
    15:32
    Yaşadığı Yer
    A.
    Alınan Beğeniler
    290
    Verilen Beğeniler
    166
    Blog Mesajları
    28

'Bu boyla ülke yönetemezsin'

Yemen'de Devlet Başkanlığı için aday olan 80 santimetre boyundaki kişiye, 'Bu boyla ülke yönetemezsin' dediler....

'İtibarımız yerle bir olur'

Yemen'de Eylül ayında yapılacak Devlet Başkanlığı seçimi, cüceleri kızdıran bir olaya sahne oldu. 80 santimetre boyundaki Yahya El Ghader, adaylığını açıkladı. Ancak Seçim Komisyonu, Ghader'e, "Bu boyla ülkeyi yönetemezsin. İtibarımızı yerle bir etmene izin veremeyiz" dedi. Bu gelişme üzerine, Yemen halkı komisyona büyük tepki gösterdi.

'ANAYASA'YA AYKIRI DEĞİL'
    GHADER, "Sabıkam yok, tüm şartlara uyuyorum. Yemen Anayasası'nda boyla ilgili bir madde yok. Adaylığımı tescil etmemeleri büyük ayıp. Komisyon üyelerinin yaptığı hakaret beni çok üzdü" dedi. Tüm itirazlarına rağmen adaylığı için "Evet" yanıtı alamayan Ghader, Meclis dışında yerel kıyafetiyle poz verdi. Seçime, 44 adayın katılması bekleniyor.

Kaynak
    Daha vahim olanı ne biliyor musunuz , bizim gazeteciler şöyle başlık atmışlar : " Hor görme garibi "

Üye
    Pegasus Avatarı

Son Giriş
    10.12-2018
    Saat
    01:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    53
    Verilen Beğeniler
    20

Bu tartışmaya biraz geç katılıyorum. Fakat şu kadarını söyleyeyim ki ben Türkiye de engelli birinin başbakan olabileceğine yürekten inanıyorum.

Bu sonuca varmamın nedenleri çeşitli. Bunlardan en önemlisi Türk halkının kollektif bilincinin eğer zihinsel olarak zekası bu işi başaracağı izlenimi vermişse bir engelliyi rahatlıkla başbakan olarak seçebileceğine dair inancımdır.

Bunun kanıtı bence Tansu Çiller dir. Bir bayan bu önyargıları aşarak bu ülkede başbakan olabildiyse, toplumun bu denli sert ataerkil yapısını aşabildiyse bence burada yapılması gereken yorum bellidir; topluma egemen olan kollektif bilinç artık belli noktalara ulaşmıştır ve zeka cinsiyeti kolaylıkla yenebildiği gibi dışgörünüşü de yenecektir.

Bu durum sadece bizde değil Pakistanda bile gerçekleşebilmiştir.

Bunun çok daha radikal bir örneğini verecek olursak, siyasetle kısaylama kabul etmesi mümkün olamayacak kadar tehlikeli bir lider çıktı tekerlekli sandalyesiyle. Kendisi bir kaç yıl önce israil bombalarıyla öldürülen Hamas lideriydi. Adı aklıma gelmiyor. Şeyh diyorlardı.n Şimdi bu adam bu kadar korkunç bir örgütte bile bir lider olarak kabul edilebilmiş.

Aynı şekilde yine geçenlerde Ruslar tarafından öldürülen Basayev de çeçen direnişçilerin lideriydi.

Bu örnekler sanırım en marjinal kitlelerde bile engelli olmanın lider olmaya engel olmayacagının somut kanıtları olarak yeterlidir.

Bir diğer kanıt da bizzat kendi hayatımdır. Geçen yıl okuduğum okulda tanıdığım bütün öğrenci arkadaşlarım öğrenci konsey başkanı olmam için ısrar ettiler. Ben oralı olmadım ; ama desteklediğim arkadaşı başkan seçtik. Şu an hala benzer talepler geliyor. Eğer sekizbin kişilik bir okulda bu denli eğitimli kitleler başkanları olmamda bir sakınca görmeyip desteklerini esirgemiyorsa geniş kitlelerdede aynı şeyin olmaması için bir sebep yok diye düşünüyorum.

Bu tamamen sözkonusu kişinin karizmasıyla ve kapasitesiyle ilintili bir durumdur.

Nasılki sağlam olmak tek başına "kabul" için yeterli değilse "sakatlık" da tek başına red için yeterli değildir. Bu tamamen bu özelliklerinizin yanında olan ya da olmayan diğer vasıflarınızla ilintilidir.

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili Pega, sen bu forumu biraz geç keşfettiğin için yazıların tümünü okumadın sanırım..

"Bu tamamen sözkonusu kişinin karizmasıyla ve kapasitesiyle ilintili bir durumdur." diyosun..

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Baben
    Senin verdiğin örnekler, çok güzel ve çarpıcı Sevgili Bülent.. Ama yine ekstrem! O ülkelerdeki yönetim anlayışıyla Türkiye'deki yönetim anlayışının uzaktan yakından ilgisi yok! Dahası Türkiye, sadece kâğıt üzerinde bağımsız. Ekonomik ve siyasi anlamda 1950'lerden beri "El-pençe Divan" durduğumuz batı ülkeleri, Türkiye'nin yöneticilerini belirlemeyi kendilerine bir hak görüyorlar. Yani Türkiye'de "yeterli bilgi-beceri ve sağlığa sahip" ama engelli de olsa olur yöneticiler değil; onların bir dediğini iki etmeyecek kişiler lazım. Bunları da engelsiz kişilerin arasından bulabilmek; hem çok daha kolay, olur hem de toplumun önyargılarını kırmak gibi problemlerle uğraşmaz.
    Ben "Türkiye'de engelli başbakan" olayına takıldım. Çünkü; yukarıda biraz değinmeye çalıştım, Türkiye'yi "yönetmek" eylemi öyle "engelli-engelsiz" penceresinden bakılarak çözümlenemeyecek kertede karmaşık bir iştir.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa
    ...
    O yazıda şöyle bir bölüm de var:
    Ancak bir bölümü var ki, burada her hafta bir siyasi, tekerlekli sandalyeye oturtuluyor. ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu herhalde karizması bozulmasın diye tekerlekli sandalyeye oturmak yerine, yanında ayakta durarak poz verdi. Ve yine Tempo‘dan öğreniyoruz ki bir kısım siyasetçimiz, siyasi geleceklerinde aleyhlerine kullanılır diye tekerlekli sandalyeye oturmaktan kaçınıyor.
    E.. İşin içine "karizmayı çizdirmek" girince sorunun nerede olduğu açık. Biz yıllardır sadece "demokrasicilik" oynuyoruz.. :evil:
    Aslında okulunla ilgili verdiğin örnek güzel ama yorumun hatalı, bence.

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Pegasus
    Eğer sekizbin kişilik bir okulda bu denli eğitimli kitleler başkanları olmamda bir sakınca görmeyip desteklerini esirgemiyorsa geniş kitlelerdede aynı şeyin olmaması için bir sebep yok diye düşünüyorum.
    Ön yargıların parçalanmasının ancak ve ancak eğitimle (o da kaliteli ve yaygın bir eğitimle) mümkün olabileceği varsayımıyla yola çıkarsak, üniversiteli sekiz bin kişilik, eğitimli (eğitimin kalitesi tartışılır, o ayrı mesele) gençlerle, oy kullanmayı dahi beceremeyen, kara cahil geniş kitleleri karşılaştırmak dahi abes olmuş..

Üye
    Pegasus Avatarı

Son Giriş
    10.12-2018
    Saat
    01:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    53
    Verilen Beğeniler
    20

Eğer Türkiye de siyasette başarılı olma ölçütü küresel güçlerin çıkarlarıyla eşgüdümlü yürüyeceğinin sözünü vermek ise, burada kişinin engelli yada sağlam olması değişmnez diye düşünebiliriz.

Kaldıki vediğim savaşan örgütler cahil kitlelerin sakat liderlerinin bu savaşı devam ettirebileceklerine dair en küçük bir kuşkuları olmadıgını gösteriyor.

"Milli şefimizin"de sağır olduğunu hatırlayalım.

Gerçi Türkiyede Özal ve Demirel gibi kişiklikler çok karizmatik ve zeki olmaktan çok küresel güçlerle olan paralellikleri nedeniyle yıllarca iktidarda kalmış olmalarına rağmen bu kişilerin yinede dış görünüşlerinin aksine kendi kitlelerini zekalarıyla ikna edebildiklerini görüyoruz.

Universitedekilerin eğitimli oldukları bir gerçektir. Ama belli alanlarda eğitimli olmak kişilerin önyargılarını ortadan kaldırmazki. Bu çok dha başka bir şey.

Genel olarak ya da Türkiye özelinde lider olmanın eğer yeterli diğer özelliklere sahip ise engelli bireyler için de mümkün olduğunu düşünüyorum hala. Eğer Türkiye de bir engelli çıkıp başarılı bir bakanlık gerçekleştirir, çözümleriyle kitlelerin gönlünde taht kurarsa küresel güçler hemen bu kişiyle temasa geçip genel dünya görüşünü öğreneceklerdir. Eğer bu genel dünya görüşü bu egemenlerin sistemine muhalif değilse, ister engelli, ister sağlam, ister sağcı, ister solcu, ister dinci , ister dindiz, ister milliyetçi, ister küreselci hiç farketmez onun iktidara gelmesi için gerekli destek kapılarını aralayacaktır.

Bahsettiğin grupların desteği sadece kendi küresel sisteminin içinde kalacak kişilerden biri olup olmamanla alakalıdır.

Bu tıpkı insan hayatı gibi. Düşün bir, çevrende eminim kendini sağcı, solcu, dinci , dinsiz vb olarak tanımlayan bir çok insan vardır. Ama bu kişiler ait olduklarını iddia ettikleri dşüncelrin gereklerini yerine getirmekte her zaman duyarsızdırlar. İşte bu nedenle aralarında aslında çok da fark yoktur. Bu kişilerin hepsi nihayetinde kendi çıkarları ve mutlulukları için eylemektedirler. İşte bu evrensel kural gibi bahsettiğin sistemdede o güçler kişinin ne olduğuyla değil nasıl davrandıgıyla ilgilenir.

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ytenek ve bilgi olsa da bazı meslekleri sakatların yapamayacağını düşünüyorum.
    Örneğin; Türkiye Başbakanının bir engelli olmasını kesinlikle istemem. Eski başbakan Sn. Bülent Eceviti hatırlayınız. Yürümekte güçlük çeken hasta birisinin o yoğun tempoya dayanamayacağı ve bu sebeple ülkenin tüm sorunlarıyla ilgilenemeyeceği aşikardır.
    Bu gibi üst makamların haricinde ise engellilerin bir çok işi başarıyla yaptıklarını biliyoruz. Bu güne dek çevremde engelli bir kişinin kariyer yapmasına engel bir durumla hiç karşılaşmadım.
    Üst makamlarda görev alamayan engelliler olsa da bunun sebebinin onların engellendiğinden değilde, kendi engellerinden olduğunu düşünüyorum.

Üye
    abdullah_1982_1905 Avatarı

Son Giriş
    25.01-2018
    Saat
    22:16
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

TURK İNSANLARI ÖN YARGISIZ YASAYAMAZ.ASLINDA ÖN YARGIDA DİYEMEYIZ BUNA DUSUNCE OZGURLUGU TARTISIRIYOR AMA İNSANLAR DUSUNMEKTEN ACIZ.BEDENSEL ENGELLI BİR INSANIN BEYNINDEN DE ENGELLI OLDUGUNU DUSUNUYORLAR SANIRIM KI ÖYLE BI TEPKI VERIYORLAR.

Üye
    marina Avatarı

Gerçek Adı
    metin SAYIT
    Son Giriş
    26.07-2011
    Saat
    19:49
    Yaşadığı Yer
    balıkesir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

İNGİLTEREDE GÖRME ENGELLİ BAKAN İNGİLTERE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DAVİD BLUNKETT..BİZLER NEZAMAN BİR ENGELLİ BAKAN GÖRECEĞİZ BAKALIM.BU ÖNYARGININ YIKILMASI HEPİMİZİ ÇOK MUTLU EDİCEK.

Üye
    mevlude Avatarı

Gerçek Adı
    Mevlüde
    Son Giriş
    01.05-2021
    Saat
    14:15
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Ümraniye
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

ENGELLİLER BİR İŞE BAŞLAYINCA BÜTÜN SORUNLAR BİTİYOR ZANNEDİLİYOR AMA DEĞİL İŞTE ÇÜNKÜ ESAS SORUN ONDAN SONRA.NEDEN DİYECEKSİNİZ YA ENGELİNE VEYA BECERİSİNE BAKMADAN ÇAY VE TEMİZLİK İŞLERİNDE ÇALIŞTIRILIYORLAR YADA İŞE GELME AYDAN AYA MAAŞINI AL BANKADAN YADA SADECE ASGARİ ÜCRETE TABİİ TUTUP RESMEN KULLANILIYORLAR.ÜST DÜZEYE GELİNCE BENİM ÇEVREMDE ŞİKAYETİMDEN ANLAŞILDIĞI GİBİ ÜST DÜZEYDE BİR ENGELLİ HİÇ GÖRMEDİM ŞUANKİ MİİLLETVEKİLLERİMİZ HARİCİNDE.

Üye
    lady1260 Avatarı

Son Giriş
    07.03-2016
    Saat
    08:41
    Yaşadığı Yer
    G.antep
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Engelli insan değil engellenen insanlar demek daha doğru geliyor bana.Çalışan,emekli veya çalışmayan ama aileleri mutlaka devlete vergi ödüyoruz.Ama devletin sunduğu hizmetlerden eşit olarak faydalanamıyoruz.Oysaki bu hizmetlerden faydalanmak sağlamlar kadar sakat vatandaşların da hakkı.Ve eminim ki fırsat verilse sakat vatandaşlar mutlaka çalışmak,üretmek isterler.Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Üye
    wedo Avatarı

Gerçek Adı
    WEDO
    Son Giriş
    08.04-2021
    Saat
    18:21
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Lady sen kimsin nesin nasıl birisin anlayamadım. Şu yukardaki saydıklarına armızdan bir kişi hayır diyebilirmi. Dersede ben aklından şüphe ederim. Bak dernekleri ve sivilyoplum kuruluşlarını geçtim, bu sitenin kuruluşu ve burada örgütlenme çabamız bile bunlar için. BU sorunun cevabını burada değil mecliste, yerel yönetimlerede ve fırsat eşitliği yaratmayan kurum ve kuruluşlarda aramak en doğrusu.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12