Arkadaslar aranizda benim gibi ms hapi gilenya kullananlar var mi?
Arkadaslar aranizda benim gibi ms hapi gilenya kullananlar var mi?
2011 Eylül ayından beri MS Hastasıyım.27 yaşındayım.Bende yaklaşık 2 yıldan beri rebif kullanıyorum ama hapa geçmek istiyorum.Doktor sana uygun değil diyip geçiştiriyor.Aşırı moral bozucu
Bende yaklasik 7 aydir hap (Gilenya) kullaniyorum doktor kontrolü altinda. Zaten ilk ilaci verdikleri gün cihazlara bagladilar yaklasik 8 saat yatirdilar ama su anda cok rahatim rebif kullanmanin zorlugunu biliyorum ve sizi anliyorum. Doktor degistirme sansiniz yok mu ? Belki baska bir doktor ilacini degistirebilir.
Rebifteki yan etkiler hapta ne şekilde ? Bana 6 ayda vücut alışı demişlerdi 2 yıl oldu tık yok.
Rebif kullanirken sürekli grip mis gibiydim baska yan etkisi yoktu. Gilenyanin simdilik bir yan etkisini görmedim.Sizde ne gibi yan etkiler var.
Halsizlik şiddetleniyor, ateş baş ağrısı grip tarzı ama iyice şiddetleniyor ms etkileriyle beraber
Evet halsizlik ve bas agrisi bendede vardi ama yorgunluk ve halsizlik hastaliktan da kaynaklaniyor. Isin gercegi eski halsizligim ve bas agrim yok bence daha dinc hissediyorum kendimi.
bende 11 yıldır msim
Allah acil sifalar versin siz bir ilac kullaniyormusunuz?
Mustafa Bey Çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.İzzet bey size de çok çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.Yazdıklarınız içinde ayrıca teşekkür ederim.Bu grip ile gelen atak beni bitirdi.10 gün kortizon kullandım bu 4. atağımda fakat sağ koldaki kasılma ve uyuşukluk geçmedi.Kolum alçılı gibi kaldıramıyorum.Beceri oranı iyice gitti.3 Adeti laç verdiler 1 ay kullan denildi hafifleyecektir.Şikayetlerin bakalım üzeirnden 8 gün geçti.İlaç bititkten sonra koruyucu tedavi için tekrar konuşalım dedi profesör.Şuan koruyucu tedaviye ara veirldi.Bombardımana tutulmuşsun dedi.Ucuz sıyırmışım.Omurilik ve beyinde lezyonlar var.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
slm arkadaşlar öncelikle herkese acil şifalar.. 1 ay önce optik nörit atagı geçirdim sol gözümde tam görme kaybı oldu, tetkiklerde daha önce de sağ gözümden geçirdigim anlaşıldı.. servikalde de lezyon cıkınca birkaç gün önce ms tanı kondu.. hala şoktayım![]()
copaxone önerdi doktorum
ama daha bu tanıyı sindirememişken hergün iğneden çok korkuyorum.. tedaviyi reddetmekden de korkuyorum..( kullananlar bana bilgi verebilirler mi?
Avonex kullandım 1 sene boyunca ve 2 aydır kullanmıyorum bıraktım
Arkadaşlar bir site var MS hastalığı ile ilgili yolarkadasimsin.com adında. Umarım herkese faydası olur.
merhaba arkadaslar öncelıkle hepınıze gecmıs olsun. bende 2013 hazıran ayında sağ elımde uyusmayla doktora gittim. cekılen mr lar sonucunda doktor ms oldugumu soyledi ama herhangi bir tedavı uygulanmadı uyusma 2 hafta sonra gecti. 2. atagımı ise gectiğimiz ay yasadım bu kez ayaklarımdan baslayan uyusma yukarı dogru cıktı ellerimde ve karnımda kaldı neyseki 7 gun kortızon tedavısı gordum ancak ellerimdeki uyusma gecmedi acaba bu uyusmalar gecmicek mi her atak bu kadar uzun surebilirmi. birde sunu paylaşmak istiorum arkadaslar mr da omurılıkte herhangı bişi cıkmadı yalnız bikaç gundur egilip dogrulurken ayaklarıma dogru bi titresim bi titreme gibi bişi hissediorum sizce bu nedir beni bılgilendirırseniz cok sevinirim arkadaslarım..