@xsde,
Öncelikle geçmiş olsun.
Elektrotun kırılması zaman zaman görülen bir durumdur. Bunun çocuk kaldırmanızla falan ilgisi yok. Bu tür sorunlar genellikle üretimde kaynaklanan hatalardan olur.
Eski elektrodu neden çıkartamadılar bilemiyorum. Bu işe özel Cook firmasının bir elektrod çıkartma seti mevcuttu. Biraz pahalıca bir set olduğu için firmalar getirmekten kaçınıyor ancak istisnai bazı durumlar dışında "kement" gibi damar içi bazı aparatlar kullanarak eski eletrodlar çıkartılabilir. En azından benim bu işi yaptığım dönemde böyle bir imkan vardı.
Piliniz yeni takıldığı için bir süre kolunuzu kullanmamanızı söylemeleri normal. Elektrod kopmaz ancak zorlayıp çekiştirince kalpteki yerinden çıkabilir. O yüzden kalbe iyice yerleştiğine emin olmadan zorlamamak lazım. Bir buçuk ay henüz kısa bir süre. Ben 4-6 ay kadar pilin takıldığı taraınızı sakınarak kullanmanızı öneririm. Elektrod artık yerleşmiştir ancak iyice yapışması için ne kadar beklerseniz o kadar iyi. Ancak öyle kendinizi çok sakınarak, çok koruyarak yaşamanız da gerekmez.
Kabloları ve pili elinizle hissetmeniz normal. Ayrıca 3. kez pil takıldığı için eski pilin oluşturduğu kapsül şeklindeki sert bir doku da olacaktır. Elinizle hissettiğiniz kablolar vs. eğer cildinizde incelme, dışarı doğru çıkıntı, baskı yapmıyorsa zamanla alışırsınız. Eğer böyle bir durum varsa revizyon yapılması gerekebilir.
Bahsettiğiniz tüm sorunların çözümü için büyük şehirlerden birinde pil konusunda uzman bir doktora başvurmanızı öneririm.Pili takan bahsettiğiniz hocanız çok iyi bir doktor olabilir. Ancak bu iş deneyimle oldukça ilgilidir. Ankara istanbul gibi şehirlerde günde 8-10 pil takılırken Erzurum da sanmıyorum ki doktorunuz bu kadar sık pil takıyor olsun.
Bu arada çocuğunuzu oturduğunuz yerde, çok zorlamadan kucağınıza alabilirsiniz. Kucakta taşımak veya yerden alıp kaldırmak gibi şeyler şimdilik uygun olmaz ama sizi zorlamayacak şekilde kucağınıza oturtmanızın bir zararı da olmaz. Bir kaç daha dişinizi sıkarsanız zaten bu durum da geçecektir.