Monooküler arkadaşlarımız var mı?
Monooküler arkadaşlarımız var mı?
evet Burak Bey biz Görme Engelliler Tedavi olanaklarımız , azgörenlerin Kullandığı Bilgisayar Pıroğramları gibi ortak konullarda Konuşmak Çözüm önerilerinde bulunmak için birbirimizi daha yakından tanımalıyız
ancak Bulunduğumuz Bölgelerin birbirine uzak olması nedeniyle Tanışma ve kaynaşma imkanlarından yoksunuz
"Küçük Prensim" merhaba
Anladığım kadarıyla sizin oğlunuz ile benim rahatsızlığım aynı türden. Akromatopsi 40 bin kişide bir görünen bir kalıtsal bozukluk. Işıktan rahatsız olmak bence en büyük sorun. Oğlunuzun durumu hakkında daha fazla bilgi verebilirseniz günlük sorunlarla daha kolay naısl baş edebileceğiniz konusunda size yardımcı olabilirim.
arkadaslar merhaba ben sağ göz 13 sol göz 14 derece hipermetrop görme kaybım var ben bunu için özür gibi görmedim özürlü oldugumu askere gitmek için basvurduğumda ögrendim genede hayat cok güzel
arkadas olmak isteyen herkese kapım acık unutmayın haya cok güzel
ben de sol gözüme 6 yaşında makas battı ve şu an 25 yaşındayım.anlayacağınız 19 yıldır üzerinde yaşadığımız gezegene ve yaşama sadece bir gözle bakıyorum. bazen iyiki bir gözüm var diyorum çünkü benim bir gözle gördüklerim hiç te umut verici bir dünya olmadığını gösterdi her ikisi görseydi herhalde çekilmez olurdu hayat. yüreğinizden insan sevgisini eksik etmeyin arkadaşlar.
benimde gözlerim sağ 5.50 hipermetrop 2 astigmat sol 6.50 hipermetrop 1.50 astigmat yüzde 20 görüyorum ama hayatımı normal gören bir insan gibi kimseye ihtiyaç duymadan sürdürebiliyorum
ops:
ops:
ops:
ops:
ops: 34 yaşındayım retinizt pigmentoza hastasıyım evliyim 2 yaşında bir oğlum var eşim gayet sağlıklı.
Geçmiş olsun hepinize, sağlık gibisi yok...!
allah hepimizin şifasını versin. benim de git gide ilerliyor. ama yapılacak bişey yok.hayatta en güzel şey sağlık ve huzurdur. kendinize iyi bakın arkadaşlar.
benimde tek gözüm görmüyor ve hiç bir ahkkımı bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olabilecek varmı lütfen bana yardım edin irtibat için korkmaz385@hotmail.com
MERHABA ARKADAŞLARBENDE %70 GÖRME ENGELLİYİM YAŞADIĞIMIZ BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN BEN VE BENİM GİBİ ARKADAŞLARLA KONUŞMAK SANIRIM HEPİMİZE İYİ GELECEK
slm arkadaşlar bende görme engelliyim sağ gözüm doğuştan görmüyor ve ara sıra kayma oluyor her zaman olmasa dalgın olduğumda özellikle öok kayıyor zor bir durum ama genede allaha şükür bir gözüm görüyor ve dünyayı karanlık görmüyorum sohbet etmek isteyen ardaşları her zaman beklerim
gözlerimizde problem olabilir ama yüreğimiz hala mükemmel hepinize mutlu ve sağlıklı günler dilerim
Ben de gözle ilgili problem yaşayanlardanım...
0/12 renk görme yetisi. (Tam renk körü değilim ancak tek konik hücre çalışıyormuş. Yeşil Kırmızı + Sarı Mavi renk körlüğü ve dolayısıyla renk ayrımı konusunda tam renk körlüğü kadar olmasa da sıradan renk körlerinden daha fazla sorun yaşatmakta)
Multipl SKleroz'a bağlı zaman zaman ortaya çıkan nistagmus. Şu anda sağa ve sağa çapraz bakışta ortaya çıkıyor.
Ayrıca ileride ortaya çıkması beklenen lens sublokasyonu riski var. Bu da marfan sendromuna bağlı. Lens'i tutan liflerin kopması ile lensin yer değiştirmesi. Şimdilik kopmadılar ama sendromun yapacakları listesinde bu da mevcut.
Sağlıklı günler dilerim