Evet benim de ilgimi çekti, çoğunluk sağ bacakta. Benim sol bacağımda.
Evet benim de ilgimi çekti, çoğunluk sağ bacakta. Benim sol bacağımda.
İki yaşında cocuk felcinden dolayı iki ayağıda belden aşağı kullanamıyorum.Ayakları bağdaş yapıp dizlerimin üstünde yerde sürünerek gidiyorum.Tekerlekli sandelye mahkumlarındanım...
Merhaba Bende 2 yasında tatım)
sol ayagımda polio sag ayaktada gücsüzlük bide incelik va ama sağğ saglam)
Sol ayagı uzatım ama hayla 5 sntim kısa yürüme cihazı kulanıyorum karidiyenler yardımıyla yürüyorum ama bu aralar Tek karidyenle yürümeye calısacam.. işallah beceririm ...
Bide ben skolyoz iletinide kaptımm) ama onu fazla takmıyorum aslında hiç bişeyi takmıyorum
)
bende varım yaşasın ..sol ayak ama desteksiz yürüyorum...kasları canlı tutmak için spor şart fizik tedavi uzamanlarına baş vurulmalı...su ile uygulanan suda uygulanan fizik tedavi yöntemlerinin kas gelişimi için faydalı olduğu söyleniyor...ilerleyen yaşlarda zorluk çekmemk için kasların güçlenmesi gerekiyor
lütfen bu bir hastalık birçoğu illet desede hastalıkda allahın bir lütfu.bende polio geçirdim ancak şimdi ilizarov yöntemiyle uzatama yapılmakda canım çok yanıyor ama biliyorumki hayat bir imtihan.hastalıkların da devasını veren allah unutmayın .
bende varım
çocuk felcinden dolayı sağ ayakta polıo sekeli
ama ayakta incelik ve kısalık var koltuk değnegine gerek yok
bende 5 yasında ıken cocuk felcı gecırmısım koltuk degneklerı kullanıyorum...
evet polio sekeli 2,5-3 yaşlarında
3 aylıkken gecırmisim bu hastalıgı . 12 ameliyat oldum şağ ayak 5 cm lık kısalık vardı sol ayakgımın buyume noktaları köreltildi (doktorum söylemi) ve kısa olan ayagımın durumuna getırıldı normal ayakkabı gıyebılmek ıcın de 3/4 amelıyat oldum sağ ayagım ınce ve zayıf destek almadan yuruyebılıyorum.
Arkadaşlar aranızda post polio tedavisi gören var mı? Varsa: http://www.engelliler.biz/forum/sagl...n-ilaclar.html
aslında maalesef herkesin farklı bir hikayesi var bende küçük iken çocuk felci geçirmişim biraz sol bacağım 3 cm kadar kısa aslında çok değil ama hayat devanm ediyor herşeye rağmen....yaşamak güzeldir.
Dünyada insana yardım eden şey, tesadüf değil, azim ve sebattır. ( Samuel Smiles)
polio sekeli arkadaşlar aranıyor
Aradığınızı buldunuz....