Merhaba selam Havva hnm.
Selo arkadaş ile biz 1 seneye yakın zamandır arkadaşlık yapıyoruz burdan tanıştık.
Dedikleri doğru bende senin gibi ilk başlarda inanmadım ama sonradan S.Ü dediği Profosör ile telefonda temasa geçtim. Telefonda konuştuk ve selonun dedıgı gıbı düzelmiş.
Ben üşengeçlikten üstüne düşemedim bir ara başladım tedavilerime kendı doktorlarımla temasa gecıp onlara anlattım durumu.
Bana dedıklerı sana anca TAK ıle cozum buluruz oldu.
Bende TAK yapmak istemediğimden öylecene bıraktım.
Varsa bildikleriniz sizlerde paylaşın lütfen bu bzim için gerçekten çok çok hayati bir durum belkide hayatımızı tamamen değiştirecek bir konu organize olursak birbirimize faydamız olur
şimdilik bu kadar.
-------------
Bladex senle durumum aynı dostum![]()
İyi yönden bak. yeni bir tedavi çıkarsa biz TAK yapanlardan daha avantajlıyım mesane boynu kapalı degıl
--------------
Volkan bey msn e ekledım bır ara konusuruz
Profösörler ne konuştuğumu yazmayı unuttum.
Kısaca özetlicem.
Kendimi tanıttım. Mesane extrofılı oldugumu yaşımı nerde kaç kere amelıyat oldugumu falan belırttım
Sonra Seloyu soyledım. Selonun bana dedıklerını anlattım.
Selo ne anlattı Sırayla bir çok büyüklü ufaklı bir çok ameliyat olmuş. En 3-5 ameliyatında İsviçreden İthal edilen ÜRODEX adındaki bir ilacı Mesane boynuna enjekte edildiğiydi
Profun söylediği senin mesane boynun kapatıldımı...
Benım mesane boynum kapatıldı fakat yapamadılar allahtan Mesane boynu kapatılan hastalara bu ilaç enjekte edilemiyormuş çünkü idrar yolu kapalı.
Sonrasında Bana telefonda bu kadar bilgiyle olmucagını ve bazı filmlerin tahlıllerın yapılması gerektıgını soyledı ve yaşımın büyük oldugundan ürolojinin benımle ılgılenebılcegını ve istanbulda bu konuda olduka ıyı doktorların oldugunu belırttı.
Bunun uzerıne ben çapadakı doktorlarıma anlattım durumu fakat onlar bambaşka şeyler söyledi ve bütün hevesım kactı.
Çapada TAK ın daha konforlu oldugunu söyluyorlar ben ıstemıyorum dıyorum varsa dıyorum normal yoldan idrarı yapma tedavı olacam dedım.
Bir iki film verdiler gün falan aldım uzun tarihli öylecene kaldı
Kısaca bu kadar bıldıklerım
Ama Selonun dedıklerını bende yadırgamıştım yoktur öyle bişey diyordum fakat varmış
Selonun dedıgıde zaten ben Dunyada tek düzelen kişiyim diyor artık nasıl bir durum bende anlamadım.