Merhaba Selin
Biz antalya da yaşıyoruz.Şu anda 3 yaşında bir oğlum var 15 aylıkken Dermatomiyozit teşhisi koyuldu.Akdeniz üzniversitesinde kortizon (Deltacortril)tedavisne başlandı.Sonra uzunca araştırdıktan sonra İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesinde Prof.Dr.Özgür Kasapçopur'un bu konuda çok iyi olduğunu öğrendik.Tedaviye orada devam ettik kortizona ilaveten metoject adında bir iğne takviyesinde bulundu.Oğlumun kırmızı döküntüleri Kas güçsüzlükleri yok oldu.Kullandığımız ilaçları kesti sonra metotreksatın hapını kullanmaya devam ediyorduk ki hastalık yşen alevlendi yeniden kortizon ve iğne başlandı Ağustos başı kontrolümüzde bu ilaçları bıraktık tekrar hapa başladık şu anda iyiyiz çok şükür.Ama bu hastalık sebebi belirsiz olduğu için sonucuda belirsiz ve kişiden kişiye farklılık gösteriyo tedavi.En iyi ihtimal hastalık ilaçlarla baskı altına alındıktan sonra tekrar karşılaşmamak (dilerim öyle olur senin için)Bunun yanında dönem dönem tekrar alevlenmesi ihtimali de var sıklığı da belli değil.Önemli olan doğru tedavinin doğru zamanda uygulanması.Özgür beyi tavsiye ediyorum gerçekten mükemmel bir dr ve şehir dışından olduğumuz içinde elinden gelen yardımı yapıyor.Biz Uçakla sabah gidip akşama dönüyoruz İstanbul'dan Atatürk Havaalanına çok yakın bir yere muayenehane açtı ulaşmak çok kolay.Ama moralini yüksek tut en önemlisi bu iyi olacağına inanmalısın.Ben anne olarak çok zor günler yaşadım oğlum küçük olduğu için ilaç içirmek kan aldırmak onu enfeksiyonlardan uzak tutmaya çalışmak.....Haplarını suda eritip içiriyordum mide koruyucuları vitaminler....Başka bir hastalığımız olmadığı zamanlarda sabit her sabah 3 çeşit ilaç alıyorduk.
Sana Allahtan acil şifalar diliyorum sağlık durumunu paylaşırsan sevinirim