araslı05 diyalize ilk girdikten sonra başın biraz dönüyor,bünyene göre farklılık gösterebilir.ama bayılma filan olmadı daha dogrusu bende olmadı.
araslı05 diyalize ilk girdikten sonra başın biraz dönüyor,bünyene göre farklılık gösterebilir.ama bayılma filan olmadı daha dogrusu bende olmadı.
Merhaba bende 2 bucuk yıldır diyaliz hastasıyım ayrıca 1bucuk yıl once ewing sarkom nedeniyle sağ bacağım ampute oldu 2 hastalıkda çok zor ama umudumu asla kaybetmedım.
liman54;
Ben 6 yıl ılac tedavisi ile devam ettım sonunda tumden ıflas ettı![]()
arkadaşlar merhaba
bende 11 yıl oldu hala daha tedavi görüyorum tabiki sonuç yok ama en azından diyalize girmiyorum,kendime dikkat etmeye çalışıyorum.KOCAELİ ÜNİVERSİYESİNDE tedavi görüyorum.
herkese sağlıklı günler dilerim
değerli kader arkadaşlarım ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.bu canı bize veren o cana istediği herşeyi yapar.bize şükretmek düşer.aslında böbrek hastalığı o kadar zor değil.3 yıl diyalize girdim 10 aylık nakilliyim.bakalım hakkımızda hayırlısı.mevla görelim neyler neylerse güzel eyler.kalın sağlıcakla hepiniz...
Mrb arkadşlar türkiyede 60 bin böbrek nakli bekleyn hasta var ve bu sayı gittikçe artıyor bu sorunu kökten halledecek bir yol var Selçuk üniversitesinden Şakir Tavlı İranda uygulann sistemin Türkiyed ede uygulanamsını önermişti gerçekten böbrek bekleyen hastalar için umut oıldu böbrek hastası olan arkadaşlarımdan ricam bu konuyu yetrkililere ilgili vakıf ve derneklere mail yoluyla bildirmeleri vatandaş olarak devletten bunu talep etmek en doğal hakkımız bizim konuyu bilmeyenler için link veriyorum
Organ nakli sorununa ran modeli haberi | Haber Aktel - Son Srat Haber, haber, haberler
arkadaşlar.... çoğu arkadaşlarımız belki bilmiyor olabilir.sahillerde, fethiye,bodrum ,çanakkale,antalya,silifke ,marmaris ve bir çok yerde şehrin ,yorucu ortamından kaçmak ,kış ya da yaz stresinden uzak kalmak için,tatil diyaliz merkezleri var . apart dairelerde ücretsiz ve süresiz kalıyorlar genelllikle de yalnızca elektrik parasını ödüyorlar ,üç öğün yemek de veriliyor. klimalı odaları olan konaklama tessislerini bilmeyen arkadaşlar bilgilensinler ..
Ben de eşimle 5 yıla girdik yüzme havuzlu ,klimalı ,bahçeli ,denize de yakın bir diyalizmerkezi-sitede eşimde diyaliz hastası olduğu için hiç ücret ödemeden kalıyoruz .
allah yardımcınız olsun ben böbrek naklı oldum 18 ay oldu iyim kanrevan_75@hotmail.com facebook üzerinden aklınızda takılan bişey varsa sorabilirsiniz
ben kısa bi süre önce böbrek hastası olduğumu öğrendim ve şimdi diyalize giriyorum((
allah hepimize acil şifalar versin...diyaliz hastası olmak gerçekten çok zor![]()
merhabalar herkese. ben 24 yaşındayım üniversite son sınıftayım. 4 ay önce ellerim ve ayaklarım şişti. doktora gittim beni nefroloji blümüne sevketti. daha sonra böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. yapılan tahlil sonucu börekelerim %30 ( %15+%15) çalıştığını öğrendim. ne yapacağımı bilmiyorum benim gibi olan arkadaşlar ne tavsiye eder acaba bilgi birikiminizden yararlanmak isterim. ne yemeli ne yememeli veya bitksel veya ilaç olarak buna cok ihtiyacım var. rabbime her gün dua ediyorum. inşaallah herkese şifa verir...
slm arkadaşım benmde aynı sorunum vrvkby diyet uygulaman gerek nefroloğ doktoruna söyle seni diyetisyene yönlendirsin bir çok diyetin var en başta tuzu kessen iyi olur... bir çok şeyide yemiyceksin en iyisi doktor
burda bişey söylemek zor böbrek yetmezliği neden kaynaklanıyor ona göre diyet ve ilaç kullnmalısın sakın bitkisel ilaç kullanma ben faydasını değil zararıı gördüm keratinn sviyesi iki katına falan çıktı senin kreatinn kaç? yapabileceğin en iyi şey nakil olmak olur tabi diyalize girmen de mümkün, korkulacak bişeyde değil ama bütün yaşamını etkiliyor
kreatinin 2.11
geçmiş olsun herkese