Merhaba yaklaşık 2 yıldır kemer bölgesinde sancım vardı.Bu süreçte 2-3 kez doktora gittim ama Gaz sıkışması teşhisi koydular ve ilaçlar kullandım fayda etmedi.Sonra Gastroentereloji bölümüne yönlendirdiler ve kolonoskopi istedi ve Crohn teşhisi konuldu. Budenolfalk 3 mg ilk 4 ay kullandım pek etki etmedi şimdi Pentasa 500 mg günde 6 adet yemeklerle beraber ikişer adet alıyorum.Yaklaşık 4 aydır aynı doktordan Randevu alırım tam 3 kez gittim ama her seferinde farklı doktora denk geldim.Randevu aldığım doktor doçent.doktor ama ben 3 kez gittiğimde doçent olmayan genç 3 farlı doktora denk geldim.yaklaşık 5 yıl bu ilacı kullanıp tekrar kolonoskopi olmam söylendi.Sonuca görede ilacın azaltılacağı bilgisi verildi.Acaba farklı doktorlarada görünmem gerekirmi.HAstalık süreci konusunda bilgisi yada deneyimi olanlar varmıdır acaba.Ayda en fazla 5-6 kez sancım oluyor oda sürekli oturduğum zamanlarda oluyor.Bunun cerrahi bir çözümü yokmu acaba baz hastanelerin hastalıklı bölgeyi kesip diğer uçları birbirine diktiklerini dıuydum.