TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 5 12345 SonSon
Toplam 74 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    yeterki Avatarı

Son Giriş
    01.06-2007
    Saat
    22:57
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    alkolik olduğum için kendimi buradaki bir çok engelliden faha fazla engelli olduğumu düşünüyorum. akşamcıları kastetmiyom...sabah 10 dan gece ytana kadar.. amatemde 3-4 defa tedavi gördüm ama boşşşş
    umarım bu ditede yktur ama varsa tecrübeleri paylaşmk isterfdim

Üye
    Kan-Vol Avatarı

Gerçek Adı
    Mekri Volkan NALİNCİ
    Son Giriş
    28.05-2018
    Saat
    19:54
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    2
    Blog Mesajları
    10

Hocam alkol öyle bir meretki insanı vezirde yapar rezilde.Bende Alkol kullanıom Ama sabah kahvaltısıyla baslamıom.Özel günlerde haliyle.

Senin durumunu anlıyorum.Senin iradene kalmış birşey.Sanırım seni çevren etkiliyor.Ama aklında olsun alkolle süren hayat boş bir hayattır.Ama sen akıllı bir insan olarak buraya konu açmışsın.Aklını doğruya kullan. Ve ben kardeşini bu sorununu yenerek sevindir.

Sen yen en güzel günümüzde gidip zevkine içelim.
    Hep içmekten daha iidir değilk mi?

Üye
    teksas Avatarı

Son Giriş
    24.08-2009
    Saat
    11:49
    Yaşadığı Yer
    konya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

alkolik miii???
    hayatı sevin be kardeşim ne durumda hangi şartlarda olursanız olun ama hayatı sevinnn

Üye
    aferits Avatarı

Gerçek Adı
    Ferit
    Son Giriş
    08.07-2020
    Saat
    15:05
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

Buralara yazdığınıza ve alkolikliği kabul ettiğinize göre, siz zaten alkolü bırakmaya adım atmışsınız demektir.
    Seve seve dertleşebilir alkolsüz hayatın ne kadar güzel olduğunu konuşabiliriz.

Alkoövarsa mutlaka aşırı sigarada var demektir.
    3 yıl önce 45 yıldır içtiğim sigarayı bir günde bıraktım. Hayatın ne kadar güzel olduğunu
    daha iyi anladım.
    Sigarasız hayat müthiş.
    Darısı başınıza sizde alkol ve sigaranın defterini dürün, dünyanın tüm güzelliklerini görün.

Üye
    sheen Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

yeterki kardeşim ben 15 sene bir fiil alkol aldım ama ne almak öyle böyle değil bunu bırakmam gerektiğini önce kendime söyledim sonra arkadaşlarımı terk ettim ağustos ayında kataletik yakıp ısındığımı biliyorum ilk zamanlar fakat azim ettim ve başardım şimdi ağzıma koymuyorum yaklaşık 10 sene oldu çok rahatım allah seninde yardımcın olsun sana tavsiyem ilk önce yapman gereken arkadaşlarından uzaklaş eğer uzaklaşamassan kesinlikle bırakamassın dine olan yakınlığın nedir bilmiyorum fakat abdest alıp namaz kılarsan ve abdestli dolaşırsan bu senin alkol almanı engeller (kendi tecrübemden) gerisi sana kalmış allah yardımcın olsun..

Üye
    yelpaze Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Halikarnasos
    Alınan Beğeniler
    778
    Verilen Beğeniler
    534

hastaya yat kardeşim. eskiler arada bir kendi kendi,lerine hasta numarası yapıp o gün içmezlermiş ertesi hafta tadı daha güzel olsun diye. ben denedim sonraki günler 2 duple içebildim ancak. şimdilerde daha çok hastaya yatıyom. ama kendinide böyle rahat hissediyorsan koy 1 dublede benim için iç. sağlıcakla kal

Üye
    ayshe Avatarı

Son Giriş
    04.09-2021
    Saat
    14:51
    Yaşadığı Yer
    istanbul /güngören
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    3

2007 den beri girmemişsin ne o bırakabildinmi .ama ben yinede yazayım belk bir başkalarına faydası dokunur, ibrahim saraçoğlunun bitkisel kürler kitabında asma yaprağından ilaç diyeyim 250 ml kaynayan suya 12 tane asma yaprağı koyup ağzı kapalı 8 dk kısık ateşte kaynıyor ılıyınca süzüp akşam yatmadan önce içiyorsun üstüne bir şey yiyip içmiyorsun haftada 3 kez yapıyorsun 1 ay yapıp 15 gün ara verip yine 1 ay yapıyorsun, birde yeşil taze üzüm suyu ne çok ekşi ne çok tatlı olacak alkolun neden olduğu zararlara karşı mükemmel destekleyici onu ne zaman nasıl kullanılacağını yazmamış. asma suyunun etkisi nedir diye merak ettim bende nasıl olsa bahçemizde var tam bir kür olarak yapmadım 2, 3 kez içtim galiba iradeyi kuvvetlendiriyor asma yaprağı taze olacak kuru ile taze arasındaki fark yüzde 60 civarında. bırakmak istemeyene içirsende zannedersem gene bırakmaz bu kür akciğer kanserindede kullanılıyor

Üye
    sencerakis Avatarı

Son Giriş
    04.06-2015
    Saat
    13:29
    Yaşadığı Yer
    Muğla/ Bodrum
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Merhaba...
    Ben Sencerakis, alkoliğim.
    Bu iki kelimeyi söyleyebilmek kolay değil.
    Sevgili Kan-Vol '' iradeye kalmış '' diyor ama, bu irade ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bir hastalık.
    Beş kez ayrı zamanlarda, ayrı yerlerde Amatem'e yattım.
    Sonuçta alkole bağlı akut pankreatit ameliyatı geçirdim. 5 ay gibi uzunca bir süre yataktaölümü bekledim.
    Aradan neredeyse 7 yıl geçti. Tabii ki pankreas olmayınca da şeker hastası olup günde 10-15 inüsilin yapıyorum.
    Sevgili _ yeterki- Yalnız değilsin.
    Alkolikleri hep dışlarlar ama bilmezler ki bir şeker hastaklığı, bir epilepsi ve buna benzer hastalıklar gibi bir hastalık.
    Doğduğumuzda kimse bizim boğazımızdan alkol akıtıp bizi alkol yapmadı.
    Eski bir alkolik olarak, bunun genetik olduğuna inanıyorum.
    Diğer uyuşturucular gibi değil bu. Zaten safkan alkolik olan biri madde kullanmaz.
    En büyük özelliğimiz , aşırı hassas ve duygusal oluşumuz.
    Bu arada 20 yıl AA '' Adsız alkolikler'' gurubun da bulundum.
    Sabah kahvaltısıyla başlıyorum diyorsun, benim şişem hep baş ucumda dururdu, ne zaman uyanacağım bile alkole bağlı olup o uyandırır ve sızdırdı.
    Ancak bir alkolik, diğer bir alkoliği anlayabilir.
    Öyle; iradeymiş, her şey kafada bitermiş, Aklını kullan, lafları beni daha çok içkiye sevk ederdi.
    Bu yazıyı okuyan arkadaşlardan ricam; alkolizmi bir hastalık olarak görmeleri ve bilmedikleri ALKOLİZM konusunda yorumda bulunduklarında bizlere ne kadar zarar verebileceklerini hassasiyet içinde birazcık olsun düşünebilmeleridir.
    Evet ben bir alkoliğim ama bu bir hastalık. Elimden geleni de yaptım kurtulabilmek için.
    Pankreatit olmasaydım alkolden ölecektim.
    Alkolizm ne yazık ki meslek, mevkii, cins, yaş ayırımı ve seçimi yapmıyor.
    Allah'a emanet ol sevgili '' yeterki''

Üye
    CIHAN_KAYRA Avatarı

Gerçek Adı
    cihan kayra
    Son Giriş
    03.08-2020
    Saat
    14:48
    Yaşadığı Yer
    elazığ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende bu sorunla uğraşıyorum malesef

Üye
    World WaR Avatarı

Son Giriş
    26.01-2014
    Saat
    13:39
    Yaşadığı Yer
    ay
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

sencerakis;

Sorması ayıp parayı nerden buluyorsunuz?
    Sizi günde 2 litre içki kesmez. Bide sigara kullansanız.
    İçki kaç para bilmiyorum. Ama bu görünüşe göre size günde 100-150 Tl para lazım.

Bu mereti bir hafta ağzınıza sürmeyince bırakılmazmı?

Hastanede ağrılarımdan ötürü morfin ve türevi veriyorlardı.
    Eve geldiğimde kriz geçirdim. Bir hafta vücuduma girmeyince kendimi arakladım.

Yani öyle hastaneye falan yatmadım.

Alkol morfinden dahamı ağır bir maddeki bırakılamıyor?

Merak ettim gerçekten?

Geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun...

Üye
    ENfER Avatarı

Gerçek Adı
    Ener
    Son Giriş
    13.09-2023
    Saat
    23:36
    Yaşadığı Yer
    Esk.-Erz.-Ant.
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

alkol iyidir yaa nakilden sonra doktorum haftada bir kadeh e izin verdi bende tamamen biraktim diyebilirim. bunun dısında sigarayi da biraktim komple. param cebimde kaliyo.
    alkol dertli adam için içtikce içilesi bişiy. birakmak için cok saglam bir ugras bulmak lazim. mutluluğu alkolde değilde o işinizde aramalisiniz ki o halde alkol akliniza bile gelmez...

Üye
    sencerakis Avatarı

Son Giriş
    04.06-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Muğla/ Bodrum
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Sevgili World War.,

Öncelikle ayık bir alkoliğim.
    Sanıyorum '' panreatit olmasaydım, alkolden ölecektim'' satırına''Eğer'' kelimesini eklemem gerekirdi. (?!)
    Alkolizm iyileşmez ! Sadece durdurulabilir bir hastalıktır.
    Belki de Alkolü bırakabilmem, durdurabilmem için bu bir lütuftu.
    Madde ve Alkol bağımlılığı birbirlerinden çok farklıdır.
    Bu gün, en iyi psikyatr ve psikyatristler bile bir şizofren hastasını, bir alkoliğe tercih ediyorlar.
    Şizofren, bir yere kadar tedavi edilebiliyor ama alkolizm ancak ve ancak durdurulabiliyor.
    Alkol ve madde bağımlılları modern hastanelerde aynı bölümde tutulmaz. Ne yazık ki bu Devlet Amatem'lerin de geçerli değil ve işin bilincin de özel hastaneler kadar bilinçli değiller.
    İşin kötü tarafı Devlet Amatemlerin de Alkolizmi tam olarak kavrabilmiş bir tek doktara rastlayamadım bunca Amatem tecrübeme rağmen.
    Üzücü ama özel hastane bunun az da olsa bilşncinde. Ücreti çok fazla. Ben bu yüzden bir çok şeyimi kaybettim.
    Alkolden kaybettiğim en büyük şey ise sağlığım oldu.
    Hamd olsun ki, yıllardan beri ayık bir alkolik olarak yaşamımı sürdürme çabası içindeyim.
    Fakat bu benim Alkolik olmadığımı kanıtlamaz ve kanıtlamayacaktır.
    Maalesef Alkolizm toplumda bir hastalık olarak görülmüyor.
    Oysa Dünya litaratürleri bunu kabul etmiş durumda.
    Alkole karşı allerjisi olan bir bünye alkolik olabiliyor.
    Evet.., bir kadeh çok az ama bir kadeh sonrası şişeler az gelir. Para nereden bulunuyor diye sormuşsunuz.
    Bir alkolik için bu aklınıza hayalinize bile gelemeyecek yöntemlerle olur. Bana sorarsanız ; Nereden bulurdum , hatırlamıyorum. uzun, komik ama bir o kadarda acı vericidir bu konu.
    Hastanede Alkol yoksunluğundan, delirium tremens den kaybettiğim çok arkadaşım oldu.
    DNA ile ilgisi var. Genetiktir.
    Amacım burada bilgiçlik taslamak değil ama saf kan bir ayık alkolik olarak sadece sorduklarınızı yanıtlamaya çalıştım.
    Sevgilerimle.

Üye
    sencerakis Avatarı

Son Giriş
    04.06-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Muğla/ Bodrum
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Bir alkolik için, içme bahanesi çoktur.
    Her şey kutlama olabilir, çoğu şey üzücü veya sevindirici olabilir.
    Sevgili ENfER ; İş demiş...sevdiği bir iş. Alkol bir süre sonra onu da elinizden alacaktır.
    Aile; Alkol onu da elinizden alacaktır.
    Sağlık; Alkol onu da elinizden alacaktır.
    Çevre; Alkol onu da elinizden alacaktır.
    Herkes Alkolik değildir.
    Keşke lafını sevmem ama kullanmak gerekirse ; Keşke Sosyal İçici olabilseydim.
    Keşke bir-iki kadehle kalabilseydim.
    Bedelini, pankreasımla ağır ödedim ama bir yandan da Alkolizm Hastası olduğum için kendimi şanslı görüyorum.
    Buradan ALKOL SORUNU OLAN dostlara sesleniyorum, Korkmayın, yazın, paylaşın.
    Yalnız değilsiniz ve utanılacak hiç bir şey yok.
    Hiç kimse ama hiç kimse alkolik olmayı istemez.
    Bizler de alkolik olmayı istemedik.!
    Ama Alkolik olarak doğduk ve inanın kuluçka döneminden sonra bunun bir hastalık olduğunu gördük.
    Benim gibi milyonlarca Alkolik var Dünyada. Çoğu Alkolizmi utanılacak bir şey olarak görüyor ve işin kötüsü, bunu bilmeyenler bizleri birer AYYAŞ olarak nitelendiriyorlar.
    Unutmayın sadece durdurabiliriz bu hastalığı.
    Nice AA ( Adsız Alkolikler) gurubundan ve hastaneden 5-10-25 yıl içmeyip te, birdenbire, ortada hiç bir şey yokken tekrar alkole başladılar.
    Bir çok arkadaşım ve dostum ve daha niceleri hala daha içmiyorlar. Ayık kalmayı BAŞARABİLİYORLAR. hem de yıllarca....ve hatta bu dünyadan göçene dek...
    Ancak bir alkoliğe , bir alkolik yardımcı olabilir.
    Ben , yardım ettiğim sürece ayık kalabilirim.
    ''Hiç içmeyeceğim'' değil ; BU GÜN İÇMİYORUM.
    Şükürler olsun ki AYIK BİR ALKOLİĞİM. Ama bu hiç İÇMEYECEĞİM anlamına gelmiyor.
    Bu kızgın akkor bir sobaya, elleri yandığı halde tekrar tekrar dokunmaktır.
    Ahh! Ne olur du Psikiatri bu konuda daha bilinçli olabilseydi.
    Alkolizm Özel Tedavisi ÇOK BÜYÜK BİR SEKTÖRDÜR.
    Öncelikle; Bu tedavi istemi kendinizde olmalıdır.
    Burada Ailelerinde bu sorunu yaşayan aile ferdlerine sesleniyorum.
    _ Bu bir aile hastalığıdır. Sakın ola, başkalarından duyupta alkolik olan eşinizin yemeğine ( adını vermeyeceğim) '' Alkolü bıraktırıp bir daha içirtmiyormuş'' diye duyduğunuz ilacı ondan habersiz katmayın zira ölümle sonuçlanabilir.
    Alkolik eşleri de tedavi görmek zorundadır. Bir alkolik nasıl şişelere bağımlıysa , onlarda İNSANA BAĞIMLIDIRLAR ve bu alkolizmden daha tehlikelidir.
    Kontrol ve yönetme, bir alkoliğe daha çok zarar verir. Kendilerine de.
    Sakın yanlış anlaşılmasın!!!!!!!!!!!! Alkolik eşlerini ASLA suçlamıyorum !!!!!! Sadece gerçekleri, tecrübeleri yazıyorum.
    Bir Amatem'e gittiklerin de bu dediklerimi kendilerine söyleyeceklerdir.
    Bakın üç gün için de şu ana dek 1402 kişi ziyaret etmiş bu sayfayı.
    Ne olur BU ALKOL SORUNU OLAN DOSTLAR yazın sizde
    Yalnız değilsiniz.
    Sevgiler.

Kısaca var olduğunu sandığınız her şey ve bu kendiniz... Onu da elinizden alacaktır.
    Üç tane durağı vardır ; Hastane, Hapishane ve son durak Mezarlık.

Üye
    şem_i Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Alınan Beğeniler
    250
    Verilen Beğeniler
    670
    Blog Mesajları
    2

allah yardımcınız olsun degerli kardeşim ,tabiki bırakabilirsiniz azmin elinden hiç bişey kurtulmaz,yakından tanıdıgım birisi aşırı derecede alkolikdi , bi anda bıraktı ,ben çocuktum komşumuzdu o şahıs eşinin duaları ve kendisinin allaha yönelmesiye bu durumdan kurtuldu aniden bırakınca bayılma agzından burnundan kanamalar olmuş ,buna ragmen azmiyle birdaha içmemiş ...
    allahtan yardım istiycez bu durumdan kurtulmak için sonrada azim inşallah başarırsınız,tahminim buna sizi iten sebeplar vardır ,sıkıntılar felan ,hepimizde var inanın ve bu çözüm deyil kendinize zarar vermeyin bırakmaya çalışın önce kendiniz inanmalısınız bunu yapabileceginze....

Üye
    yasin258 Avatarı

Gerçek Adı
    Yasin
    Son Giriş
    22.05-2023
    Saat
    01:56
    Yaşadığı Yer
    Denizli/Merkez
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    her hafta özel bir sebeb olsun olmasın mutlaka haftada 1-2 en fazla 5 e kadar dayanır

Sayfa 1 / 5 12345 SonSon