TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon
Toplam 74 mesajın 31-45 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Yasaklı Üye
    SERAFİM Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    2.347
    Verilen Beğeniler
    2.832

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Değerli SENCERAKİS ; Sosyal içicilikle alkolizmin farklı olduğunu kabul ediyorum ama ben yeri geldi günde bir kasa bira içtim ,yeri geldi aylarca sabahlara kadar içtim ,insan ara vermeyi bilmeli ,ben alkoliğim içmeden duramıyorum gibi bahanelerin arkasına sığınmamalı ,mesela alkol kullanıyorsan sporda yapacaksın en azından bol bol yürüyeceksin ,ben devamlı spor yaptığım için vücutta biriken zehiri ter yoluyla atma şansım oldu .her alkol krizi geldiğinde bol bol su içerseniz çok faydasını görürsünüz,benimde kendisine alkoliğim asosyalim diyen bir arkadaşım var,2,5 senedir çalışmıyor,içmeden duramıyorum diyor ama onu 20 yıldır tanıyorum ,tembelliğinden dolayı kendisine alkolik süsü veriyor

Üye
    sencerakis Avatarı

Son Giriş
    04.06-2015
    Saat
    13:29
    Yaşadığı Yer
    Muğla/ Bodrum
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Değerli öğüt ve önerileriniz,düşünceleriniz için size teşekkür ederim.
    53 yaşındayım ve 2006 yılından beri ayık bir Alkolik olarak sadece yaşadıklarımı paylaşmak istemiştim bu forumda...
    Amacım hiç kimseye bilgelik taslamak ve tartışmak asla değildir. Çünkü bu konuyu tartışmak benim için tehlikeli ve zararlıdır.
    Ayrıca konuyu ; 01.06.2007 yılı, saat : 22:46 da yeterki isimli bir üye açmış, ben değil..!
    yeterki adlı üyenin mesajından çok etkilenip üzülerek hem bu web sayfasına hemde buraya üye olmuştum.
    Size Bodrum'dan sevgi ve saygılarımı yolluyorum.

Üye
    Cdmalp Avatarı

Son Giriş
    03.10-2013
    Saat
    10:02
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar, benim babamın çok ciddi alkol sorunu var 25 senedir aralıksız içiyor. Günde 1 şişe viski bitiriyor ve üzerine bira içiyor. Babam 60 yaşında sağlıkla alakalı hiç birşey yapmıyor yemek bile yemiyor sadece içki ve 3 paket sigara. Öğlen 1 de başlıyor akşam 7 de sızmış oluyor. Ne yaptıysak vazgeçiremedik zaten ne söylesek hemen aşırı tepkiler veriyor. Artık yaşıda genç değil ve ben çok endişeleniyorum. Bugün farkettim ki 2. Kadeh viskiyi içtiğinde ciddi sarhoş oldu yani artık bünyeside dayanmıyor. Eskiden hemen sarhoş olmazdı bu beni iyice endişelendirmeye başladı acaba vücudu artık dayanamaz hale mi geldi? Bana bu konuyla alakalı yardımcı olabilecek ne yapmamız gerektiğini söyleyecek biri var mı? Şimdi 2. Kadehde sarhoş oluyor bundan sonraki evre nedir? Cevaplarınızı bekliyorum...

Üye
    yelpaze Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Halikarnasos
    Alınan Beğeniler
    778
    Verilen Beğeniler
    534

vücut alkole doyum gösteriyor, bir müddet sonra viski ağır gelir. muhtemelen sonrasındada bırakır. kendi haline bırakın babanızı.

Üye
    Cdmalp Avatarı

Son Giriş
    03.10-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bizde öyle yaptık kendi haline bıraktık zaten başka türlüsüne de müsade etmiyor ve çok agresifleşiyor. Benim tek endişem o kadar inatla içiyor ki kendine verdiği zararın farkında değil. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Üye
    Cdmalp Avatarı

Son Giriş
    03.10-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

İşte senelerdir annemle yaşadığımız durumda bu artık nerde nasıl davranır endişesiyle sokağa bile çıkamaz olduk zaten o da içki içemiyeceği yerlere asla gitmeyi tercih etmiyor. Gerçekten çok zor bir durum. Allah bırakmak isteyip çaba gösterenlere yardımcı olsun. Ama benim babam gibi bırakmayı hiç düşünmeyip ölümüne içenlerinde ailelerine yardımcı olsun.

Üye
    yelpaze Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Halikarnasos
    Alınan Beğeniler
    778
    Verilen Beğeniler
    534

babanın şimdi kendi vucuduyla savaşıyor. vücut içme diyor ama o kendisine yakıştıramıyor. yakında bol buz ile içmeye başlayacaktır. daha sonrada muhtemelen bira içmeye başlayacaktır. biradanda keyf alamadığı için bırakacaktır. asla ve asla içme diye israr etmeyin. bu doping etkisi yapar

Üye
    Cdmalp Avatarı

Son Giriş
    03.10-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Umarım dediğiniz gibi olur ve bırakır. Çok teşekkür ederim size...

Üye
    yelpaze Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Halikarnasos
    Alınan Beğeniler
    778
    Verilen Beğeniler
    534

ayıptır söylemesi, bende öyle oldu hiçbir zaman bırakmayı düşünmemiştim. seviyordum içmeyi.
    şu an aklıma bile gelmiyor içmek

Üye
    Kederli Avatarı

Son Giriş
    09.09-2023
    Saat
    14:13
    Yaşadığı Yer
    *
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    1

Benim babam da alkolikti. İşyeri evin yanındaydı. İkide bir eve gelirdi, rakısını içerdi. Akşam da içerdi. Hep içerdi. Astığı astıktı, her akşam kafaya birşeyleri takardı, evde huzursuzluk çıkarır annemi döverdi. Etrafta esip gürlerdi. Herkes karışmak istemezdi. Ailemizi mahvetti. Dağıldık. Annemi kovdu. Biz de ondan kaçtık. İçki içince sızıp da kalmaz, şeytan gibi dikilirdi sabaha kadar. Ama sonunda yalnız kaldı. Aklını da iyice yitirdi. Karaciğerleri iflas etti. Ve vefat etti.
    Alkolden de içenden de nefret ediyorum aslında ama en azından içip de kimseye zarar vermeyenlere birşey diyemem. Sonuçta kendi canı. Kötü bir hastalık gibi birşey. Allah kurtarsın ne diyeyim...

Üye
    Cdmalp Avatarı

Son Giriş
    03.10-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bende artık içki kokusuna tahammül bile edemiyorum. Bide babamın zorlaya zorlaya içki içmesini görünce iyice tiksiniyorum. Artık içkili olmadığı zamanlarda bile mesela sabah uyandığında bakışları konuşması ellerinin kollarının hareketleri değişti. Sanki sürekli sarhoş gibi dolaşıyor.

Üye
    Cdmalp Avatarı

Son Giriş
    03.10-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Peki babanıza ne oldu? Bırakabildi mi?

Üye
    faruk34 Avatarı

Son Giriş
    24.09-2023
    Saat
    17:02
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    70
    Verilen Beğeniler
    20

14 yasinda icki sigaraya basladim hep mutluluga ictim askerden sonra bir ameliyat gecirdim ve sonrasinda hic mutlu gunum olmadi 22 yasinda biraktim 18. Sene olmus birakali, mutlu olmak istemiyorum artik..

Üye
    sencerakis Avatarı

Son Giriş
    04.06-2015
    Saat
    13:29
    Yaşadığı Yer
    Muğla/ Bodrum
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Sevgili Cdmalp.,

Mesajınızı ve yazılan cevapları ancak görebildim.
    Üzülmemek elde değil.
    O kadar yazdım.
    Bazı değerli arkadaşlar güzel cevap yazmışlar.
    Hatta bu konuyla ilgili bilgisi olmayan, alkolizmin ne kadar ölümcül olduğuna dairde anlatımlarda bulunmaya, anlatmaya çalıştım, çoğu kez yanlış anlaşıldım.
    Bunun ne kadar ciddi bir hastalık olduğuna veya olmadığına dair yardımcı olmak için akıl fikir vermeye çalıştılar.
    Yaşamadıklarından veya yaşadığını sandıklarından dolayı; hepsine saygıyla teşekkür ederim.
    Hep yazdım..!
    Sosyal içicilik ayrıdır , Alkolizm farklıdır ve sadece durdurulabilen ölümcül bir hastalıktır..!
    Babanız istemediği sürece hiç bir şey yapamazsınız.
    Ne yapar eder gene içecektir.
    Dibi bulması lazım.
    Acınızı çok iyi anlıyorum.
    Özel hayatınıza girmek istemem ama ; Sanıyorum üstüne düşmeyin.
    Ne kadar yasaklarsanız o kadar çok içeceğinden eminim.
    Son sıralarda artık dibe vuracaktır.
    Üstüne varmayın ve düşmeyin, içme demeyin.
    Bunun bir aile hastalığı olduğunu unutmayın..!
    Mümkün olduğunca sizin mesajlarınızı takip etmeye çalışacağım.
    Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
    Yalnız;
    Alkolizmi bimeyen dostlar ; Ltf. yorumlarda bulunmayın. ZARAR VERİRSİNİZ..! Sizler sosyal içici olabilirsiniz ama gerçekten ALKOLİZM ÖLÜMCÜL BİR HASTALIKTIR EN AZINDAN BUNU KABUL ETMEYE ÇALIŞSANIZ NE OLUR.!?
    Bana kızanlar olabilir...Eleştirenler olabilir ama sizlerden ricam bu kadar ciddi bir hastalığı bilmeyenler tavsiyelerde bulunmayın ne olur .
    Sevgili Cdmalp;
    eSKİ YAZILARIMI OKURSAN SEVİNİRİM.
    An ile kalasın.

Sevgili melek_6 .,
    Yazdıklarınıza ; Cevap veya yorum yapmak haddime değildir.

Üye
    uzakadam Avatarı

Son Giriş
    27.05-2014
    Saat
    00:17
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Ben bir alkoliğim.2009 senesinde ve ardından 2012 ve 2014 de hastane tedavisi gördüm.En uzun ayıklığım 2,5 seneydi ve o döneme dönebilmek için tüm servetimi vermeye razı olurdum.Alkolizm,tıbbi bir hastalık ve kimi arkadaşların belirttiği gibi kesin bir tedavisi yok.Madde ile yapılan kıyaslamalar için şunu rahatlıkla söyleyebilirim:Alkol,çoğu maddeye göre kurtulması daha zor,daha öldürücü ve insanın kendisine ve çevresine verdiği zararlar açısından çok daha vahim.Üstelik yasal satışı bu tehlikeleri üst boyuta çıkarıyor.Dilerim bu kez başarırım zira maddi-manevi kaybedecek fazla bir şeyim kalmadı.
    Eklemek istediğim son nokta şu:Alkolizmin irade ile,dini inanç sistemiyle veya inatla yenilecek bir yanı yok.Sonuçta diabet,kanser vb. gibi ilerleyici bir hastalık.Herşeyden önce sabretmek ve yeni güne başlanan her gün hayata sıfırdan ve umutla başlamak başarının temeli diye düşünüyorum.Arkadaş çevresini,gerekirse mesleği ve hatta yaşanan muhiti değiştirmek,alkol alınan-satılan yerlerden uzak durmak da çok önemli.
    Sevgi ve saygılarımla...

Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon