TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 5 / 64 İlkİlk 1234567891555 ... SonSon
Toplam 953 mesajın 61-75 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Urartu_85 Avatarı

Son Giriş
    12.04-2012
    Saat
    23:56
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: .mustafa. Mesajı Gör
    dostum bende de aynı dert var, doktoruma hiç danışmadım ama saç dökülmesini önleyici ilaç yada sprey kullanmamız ne kadar doğru olur bilemeyiz aslında ben saç ektirmeyi düşünüyorum.bunun bir sakıncası yoktur herhalde bilmiyomda...
    saç ektirmek böbrek nakilli bireyler icin uygun görünmüyor.cünki kullanılan ilaclar kanda bir takım değişikliklere neden oldugundan saç ektirmek tavsiye edilmiyor bildigim kadarıyla ama sen yine de bir cerraha sorabilirsin

Üye
    ferdi5519 Avatarı

Gerçek Adı
    hasan yıldırım
    Son Giriş
    22.03-2020
    Saat
    20:44
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ -Çorlu
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

akadaslarböbrek nakıllı hastayım iştanbula geldım 10 gundur burdayım ilacımın bırı bitmek üzere callcept500 lük gözdende randevum 08.02.20010 da var atıs alanı tepede arkadasımın yanında kalıyorum vazla ilacı olan varsa verirse çok sevınırım yazdıramıyorumda raporumda evde kaldı

Üye
    ogn Avatarı

Son Giriş
    08.07-2013
    Saat
    16:24
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Urartu_85;

başka kimse var mı acaba saçlarında dökülme olan uzun süreli. ya da bu konuda doktoruna danışan kullandığımız ilaçlar mı dökülme yapıyor diye sordum ben doktoruma ama 'ilaçlardan olmaması gerekir dedi ' hayır bizim sülalede hiç kimse de yok saç problemi olan yani genetik olmadığına göre durumun nedeni ne olabilir acaba? konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bizleri aydınlatırsa çok sevinirim.

Üye
    mufaaldo Avatarı

Gerçek Adı
    mustafa
    Son Giriş
    17.11-2014
    Saat
    13:55
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

cools_blue;

selam arkadaşım bende haydarpaşa numunede oldum.

Üye
    kalesuru Avatarı

Gerçek Adı
    nalan köksel şuşut
    Son Giriş
    26.06-2011
    Saat
    20:01
    Yaşadığı Yer
    muğla/marmaris
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende yeni nakil oldum arkadaşlar medical parkta 2 ay oldu
    kendi böbreklerim enfeksiyon yapmış alıması lazımmış bu konuda bilgisi olan var mı:?

ne gibi bilgi istiyosun ben medical parkta nakil oldum alper bey yaptı.. 12 gün iinde hem tahillerim yapıldı hem de nakil olup taburcu oldum martın 10 da kontrolüm var 2 ay oldu nakil olalı

Üye
    tako Avatarı

Son Giriş
    13.03-2023
    Saat
    11:19
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşlar tüm böbrek nakli olan arkadaşlardan kreatinin değerleri üre değerleri ve diyalize başlangıç kreatin üre değerlerini yazmasını istiyorum acaba kreatin kaç olunca diyaliz başlanmalı

Üye
    dilekcicibaş Avatarı

Gerçek Adı
    dilek cicibaş
    Son Giriş
    07.07-2011
    Saat
    15:36
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

böbrek nakilli hastalar varsa adını ve hangi ilde olduğunu yazsın lütfen

Üye
    akrep&26 Avatarı

Son Giriş
    10.08-2018
    Saat
    10:17
    Yaşadığı Yer
    eskişehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

antalya akdeniz ünv. tıp fakültesi organ nakil merkezinde oldum 2005 te eskişehirliyim 1 yıldan beri osman gazi tıp fakültesinde takip oluyorum daha önceleri antalyaya gidip geliyordum

Üye
    Balikesir10 Avatarı

Gerçek Adı
    ibrahim yörük
    Son Giriş
    27.07-2011
    Saat
    16:01
    Yaşadığı Yer
    balikesir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

2000 yilinda Nakil oldm ege de 10 yil sonra red etdi Nakil den sonra asil hayt başliyor Nakil olmak yaşamak o kadar kolay degil cook öz veri diiakt isdiyen bir ola kesinlik le konröleri akstmayin ilçlari saatinde alin iyi oldum diye birakmamazlik yapmayin Diyalize girmek dünyanin sonu degil Şimdiki özel diyaliz ler Nakil gibi saglik li yeter ki sizin moraliniz yüksek olsun acil şifalarr..

Diyaliz için kratein 4 den yukari olmasi lazim üre limti 50 dir

sac dökülmesi kortizon tedavisinden sonra oluyor aşiri yükleme yapilirsa zamn la saclar dökülüyor benim Nakilden sonra çik di

Üye
    dilekcicibaş Avatarı

Gerçek Adı
    dilek cicibaş
    Son Giriş
    07.07-2011
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşlar bende 2000 yılında nakil oldum böbreğim çok iyi allaha şükür.
    tüm diyaliz hastalarını allah kurtarsın amin.
    sanırım bütün ilaçlarımız aynı kortizon ama benim kadın hastalıklarından sorunum var.
    bağışıklık sistemi zayıf olduğu için mikrop kapmışım.
    bana dua edin sağlığıma kavuşayım kimin duası kabul olur bilemeyiz.
    hepinize sağlıklar diliyorum.

sadece nakil olunca herşey bitmiyor.
    ilaçların yan etkileri var tabi diyalizdeki gibi sıkıntılar olmuyor ama yinede insan korkular yaşıyor ya diyalize girersem yine diye allah bir daha göstermesin amin.
    ben 2000 yılında nakil oldum allah nice seneler korusun inşallah amin.
    darısı başına inşallah.

mustafa ilaç dozu nekadar artarsa okadar yan etkileri artar.
    yanlış biliyorsun sanırım.

Üye
    tak Avatarı

Gerçek Adı
    yasin
    Son Giriş
    21.10-2012
    Saat
    16:28
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende diyalize giriyorum arkadaşlar sipida bifida lıyım bnm gibi nakil olanlar ve nörojen mesane li olanlar durumlarını yazmalarını istiyrm nakilden sonra ne gibi sorunlar yaşıyorlarr birbirimize yardımcı olalım ve de böbrek naklil okup tak yapanlar varmıı

Üye
    uday Avatarı

Gerçek Adı
    yusuf
    Son Giriş
    27.01-2019
    Saat
    16:20
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

ben kayserideyim. Nakil için herkes antalyayı tavsiye ediyor ordan evmi kiralıyacaz biri dedi 5000 tl bıçak parası vereceksin doğrumu

Üye
    dilekcicibaş Avatarı

Gerçek Adı
    dilek cicibaş
    Son Giriş
    07.07-2011
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ben çapa tıp fakültesinde ameliyat oldum sen nerde olacaksın bilmiyorum ama doktora özel bıçak parası ödüyorsun nekadar olduğu doktorun insafına kalmış.
    bence sen ameliyata girecek doktorla konuş durumunun olmadığını söyle insafına kalmış.
    şimdiden geçmiş olsun kendine çok iyi bak ilaçlarını saati saatine al sakın aksatma olurmu böbreğine yazık olmasın.

Üye
    selda_55 Avatarı

Son Giriş
    13.11-2013
    Saat
    19:43
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: tak Mesajı Gör
    bende diyalize giriyorum arkadaşlar sipida bifida lıyım bnm gibi nakil olanlar ve nörojen mesane li olanlar durumlarını yazmalarını istiyrm nakilden sonra ne gibi sorunlar yaşıyorlarr birbirimize yardımcı olalım ve de böbrek naklil okup tak yapanlar varmıı
    Öncelikle hayırlı olsun nakil yeni bir hayat değerini bilmek lazım çok da büyük sorumluluk.Tahminimce nörojenik mesanenin sebep olduğu basınç,böbreğe kaçış,enfeksiyon gibi nedenlerle böbreklerini kaybetmişsindir önemli olan şimdi yeni böbreğini bu etkilerden korumak yoksa herşey eskiye döner ALLAH korusun.Bunun içinde yapman gereken CIC(TAK) yani temiz aralıklı kateterizasyon mesaneyi tek kullanımlık sonda ile boşaltmak hem idrarı boşaltmak hemde basıncı düşürmek.Bu arada enfeksiyon oluşmamasınada dikkat etmek.TAK yapanlarda enfeksiyon ister istemez olur çünkü bu kateterizasyon işlemi steril değil- temiz- dir.Ama bunu en aza indirmek için yapılacak şeyler var tabiki öncelikle işlemden önce elleri güzelce yıkamak,kağıt havluyla kurulamak,musluğu kağıt havluyla kapatmak,kendinden sulu olan sondaları tercih etmek,sondanın mesaneye gelen kısmına dokunmamak,herhengi bir yere temas ederse değiştirmek genelde 4 saati geçirmemek,bol su içmek ama yudum yudum, birden içilen su birden çıkış yapar buda mesaneyi, böbreği yorar.üşütmemekte önemli.tuvaletin temizliğide önemli olur olmaz yerde tuvalete girmemek lazım.bunca şeye dikkat ettiğin halde enfeksiyon yinede olabilir telaş yapmamak lazım ateş,ağrı,idrarın kokusunda ve rengindeki değişim,mide bulantısı,halsizlik gibi belirtiler olduğunda hemen dr.gitmek lazım idrar tahlili,idrar kültürü yapılır ona göre antibiyotik başlanır.İlk zamanlarda sık sık enfeksiyon olsada daha sonra herşey düzene girer ilaçlar bağışılkığı düşürdüğü için enfeksiyona yatkınlık artar doz azaldıkça vücut kuvvetlenir(tabi bu enfeksiyona karşı olan dirençle böbreği rejeksiyon yani vücuttan atmak için olan direçle farklı şeyler) herşey yoluna girer.ALLAH kolaylık versin inşallah bir ömrü yeni böbreğinle geçirirsin...

Üye
    redkit_20 Avatarı

Son Giriş
    30.07-2012
    Saat
    23:37
    Yaşadığı Yer
    Denizli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    2007 yılında-İzmir Çiğli Özel KENT Hastanesinde nakil oldum. Bu işin bence tr deki en iyilerinden olan gruba minnettarım. 3 gün içerisinde tüm prosedürleri tamalayıp sağlığına kavuşuyorsun.

Sayfa 5 / 64 İlkİlk 1234567891555 ... SonSon

Başlığın Etiketleri