TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 14 / 27 İlkİlk ... 410111213141516171824 ... SonSon
Toplam 399 mesajın 196-210 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    aysn41 Avatarı

Gerçek Adı
    tuncay
    Son Giriş
    29.11-2023
    Saat
    23:57
    Yaşadığı Yer
    kocaeli
    Alınan Beğeniler
    22
    Verilen Beğeniler
    28

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Aynı rahatsızlık benim eşimde var doğum sırasında vakumla omuzdan yakalanmış, sinerler ezilmiş, daha sonra bir hata daha kolu sarmışlar, çaresi malesef yok, tedevisi de, kolunu tam olarak yukarıya kaldıramıyor. İlk aldığı engelli raporu %54 müş ( psikyatriden bir miktar oran almış ). daha sonra işe girmek için %49 rapor verilmiş. Bu şekilde yuvarlanıp gidiyoruz işte..

Üye
    umuttng Avatarı

Gerçek Adı
    umut
    Son Giriş
    08.01-2016
    Saat
    13:04
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar Hepize Geçmiş Olsun..
    Ben Umut Tanguroğlu 05312222444

Nisan 2014de Motor kazası gecirdim.
    bu vesileyle brakial plexsusla bende tanışmış oldum

Ankara tıp hastanesinde SİNAN BİLGİN Hocamızı tafsiye ediyorum. kişilik sahibi düzgün bir adam ve cook iyi bir hekim dir. bilginiz olsun istedim

Allaha emanet olun..
    Konu umuttng tarafından değiştirilmiştir (17.10-2014 Saat 19:21 ).

Üye
    luca77 Avatarı

Gerçek Adı
    Emrah
    Son Giriş
    27.07-2016
    Saat
    09:36
    Yaşadığı Yer
    Izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

muro03 ve Pelin43 nickli uyeler uyguladiklari yontemle ilgili gelismeleri aktarabilirler mi?
    Gelismeler olumlu ise baskalari da denemek isteyebilir ve/veya deneyebilir.
    Konu luca77 tarafından değiştirilmiştir (06.11-2014 Saat 11:44 ).

Üye
    moonline81 Avatarı

Son Giriş
    25.11-2014
    Saat
    15:00
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bende Zeynep Kamil'deki bebek madurlarındanım.5.5 kilo doğuduğumu görmelerine rağmen annemi sezeryana sokmayan normal doğuma zorlayan doktorun maduruyum.Herşey kader diyelim hadi doğduğumuz senelerde teknoloji bu kadar ilerlememişti diyelim.Ama günümüzde doğumda rastlanan bu tür vakalarda keşke kanunda yer alsada doktorun yapmış olduğu hatalar yüzünden cezaları biz değilde yapan doktorlar çekse....

Bu rahatsızlık süreci o kadar zor bir süreç ki; doğduğunuz günden itibaren fizik tedavi diye adlandırdıkları kolunuzu bir çamaşır gibi sıkma işlemi. Yaşıtlarınız dışarıda yazın top oynarken siz kum torbalarıyla yada balık yağlarıyla sürekli masaj yaptırmak zorundasınız. Voleybol, basketbol oynayamıyorsunuz. Yada oynasanız da yaşıtlarınız size sürekli dalga geçer gibi bakıyor. Rahatsız olan kolunuz diğer kolunuzdan farklı olduğu için kıyafetlerinizi özenle seçmelisiniz. Karşı cinsle ilişkilerinizde rahatsızlığınızı kabul edecek partnerler seçmelisiniz. İleriki yaşlarınızda sadece kolunuzun değil tamamen kaburganızın,omzunuzun da etkilendiğini, ellerinizin titrediğini farkediyorsunuz.Çocuğunuz olduğunda bir yardım almadan sağlıklı emziremiyorsunuz. Çocuğunuzu kaldıramıyorsunuz.Kendimizi lütfen kandırmayalım eğer gerçekten sinirler ezilmişse hiçbir tedaviyle ezilen sinirler düzelmiyor sadece görsel anlamda iki kolunuz eşitleniyor.(Çocukluğunun her günü çapa tıp fakültesinde geçmiş biri olarak söylüyorum.)

Ama herşeye rağmen unutmayalım her sağlıklı vücut birere özürü adayıdır. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Bizlerin şanssızlığı bu hayata daha ilk kez gözümüzü açtığımız dakikada doktorların hatası.....
    Yukarıda yazdıklarım hayatın eksileriydi. Ama artılar o kadar çok ki eksiler sadece yazılarda kalıyor. Vakum makinası koluma değil de beynime gelebilirdi ve ben hayatım boyunca bir kişiye bağımlı kalabilirdim. En son tedavimi 17 yaşında bıraktım 17-25 arası spor yapmaya devam ettim.17 yaşındaki Amerika'dan gelen bir doktorun beni kontrol etmesi memur maaşıyla çok büyük şans oldu. Söylediği söz çok anlamlıydı. Sen şanslılardansın dua et vakum makinası koluna geldi ya bacağına, ya beynine ya gözüne gelseydi...

Ogün bugündür hep şükrederim. Anne oldum. Ruhumu Allah'a bedenimi de yaşadıklarımı anlattığım doktoruma emanet ettim. Çocuğum da benim gibi kiloluydu ve sezeryanla sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim.

Yaşadıklarımı sizlerle paylaştım...Paylaştıklarınızı da büyük bir keyifle okudum.....Sevgiyle kalın...

Üye
    pastane Avatarı

Gerçek Adı
    adem
    Son Giriş
    07.01-2015
    Saat
    15:02
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

kaza sonucu omuzundan brakial pleksus tanısı olan oglum kolunu kaldıramıyor hiçbir yöne hareket ettiremiyordu.kol adeta ölüydu.cok sayıda ortapediye gittim hepsi farklı söylediler. iyi bir hocamız bize ankaradaki prof dr sırrı sinan bilgin adında bir doktora yönlendirdi.hocamız görür görmez amaliyat dedi. oglumun kolundaki tüm sinirleri yani C3 C4 C5 T1 denilen sinirler tamamiyle hasarlıydı. amaliyat sonrası oğlumun kolu egzersiz ve spor sonrası zamanla iyileşiyordu.2 sene içerisinde oğlum kolunu tamamen olmasa da kolunu kaldıabiliyordu. yeni doğan çocuklar ve türkiye'nin her yerinden brakial pleksus yaralanması olan hastalar geliyordu. tüm brakial pleksusu hastalarına başka bir doktorda amaliyat olmadan önce; ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İBNİ SİNA HASTANESİNDE EL CERRAHİSİ BÖLÜMÜNDE BULUNAN PROF.DR. SIRRI SİNAN BİLGİNE GÖRÜNMELERİNİN KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYOROM.
    telefon numaram:0536 318 82 76

Üye
    ali711 Avatarı

Gerçek Adı
    ali
    Son Giriş
    06.08-2018
    Saat
    17:53
    Yaşadığı Yer
    kırıkkale
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

hocam cok guzel bende sinan adıyamana amelıyat oldum ve sıkıldım amelıyat basına para ıstıyorlarrr parası olmuyan amelıyat olamıyo dıgrumu sızcee

Üye
    pastane Avatarı

Gerçek Adı
    adem
    Son Giriş
    07.01-2015
    Saat
    15:02
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sen benim yorumumu dikkatlice okumamıssın. biz sinan adıyamandan bahsetmiyoruz.biz sinan bilgin ve mehmet armağangil den bahsediyoruz. 4 4lük hocalar.2.5 yıldır gidiyorum 1 tl para istemediler.

Üye
    ali711 Avatarı

Gerçek Adı
    ali
    Son Giriş
    06.08-2018
    Saat
    17:53
    Yaşadığı Yer
    kırıkkale
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Yok iyi okudum ewet sinan bilginde bende 25milr para istedi zaten ameliyatlara 3 u birlikte giriolar bi para muhabbeti varki yaziyorum yuksayorum yapmazdim

Üye
    oneday Avatarı

Gerçek Adı
    OneDay
    Son Giriş
    09.05-2019
    Saat
    15:01
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    7

Merhabalar adım Cenk ,37 yaşındayım.
    Bende doğuştan ebe hatası nedeniyle sağ kol Brakial Pleksus lezyonundan rahatsızlandım. Öncelikle Bu formu açan kişiyi tebrik etmek isterim. Kiminin kendisi kiminin ise ne yazık ki çocuğunun aynı rahatsızlıktan mustarip olması beni daha çok üzdü. Nedeni benim doğumun 37 yıl önce oldu. Konya'nın küçük bir ilçesinde 6 kilo doğmuşum . Bu nedenle de ebe doğumu kolaylaştırmak için omuzumdan çekmiş ve sonuç ortada . Hep düşünmüşümdür şimdi olsa yine başıma aynı şer gelir miydi diye . Çünkü tıp ilerledi.Kilolu bebekler daha anne karnında anlaşılıyor ve büyük ihtimalle de sezaryen oluyorlar. Bu da doğumdan kaynaklı sakatlıkları en aza indiriyor. Fakat üzülerek yukarıda çok küçük yaşlarda bu problemi yaşayan çocukları okuduğumda gözlerim yaşardı.
    Ben bile 37 yaşımda koluma vuran ağrılardan iki büklüm olurken küçücük yavrucakların bu acıları yaşama olasılığı bile bana çok büyük üzüntü veriyor.
    Aranıza yeni katılmış bir arkadaşınız olarak bende elimden geldiğimce hayat tecrübelerimi paylaşmak isterim.
    4 yıllık lisans mezunuyum. Daha sonra eskiler bilir GİMA adlı süpermarkette 5 sene ön muhasebe elemanı olarak görev yaptım. Sonra engelli raporu alarak ve bankanın sınavına girerek özel bir bankada çalışmaya başladım.4 senenin ardından da 2010 yılında yapılan engelli memur sınavı ile memur oldum.
    Evliyim ve Allah bağışlarsa çirkin ) bir kızım var.
    H sınıfı ehliyetim ve ÖTV indirimiyle aldığım ve 8 senedir kullandığım bir arabam var.
    Vergi indiriminden faydalanıyorum ve kısmet olursa ilerde erken emekli olma hakkım var.
    Aktif olarak ama amatörce futbol oynuyorum. Yukarıda bir arkadaş sormuştu. Bizim gibi rahatsızlığı olan ve futbola meraklı kişiler ilinizde bulunan Ampute futbol takımlarında kaleci olarak görev yapabilirler. Ben bir ara AYBESK takımında antrenmanlara çıkmıştım. Meraklısı you tube den videolara bakarak merakını giderebilir.
    Ayrıca masa tenisi, voleybol, futbol ve satranç ilgi alanlarım. satranç hakemliği sertifikam var ve turnuvalarda görev alıyorum.
    2. Üniversite olarak ücretsiz Açık öğretim fakültesi Sosyoloji bölümünü okuyorum.
    Kendisi engelli olan veya ailesinde engelli bireyler bulunan herkes hayatın zor olduğunun farkındadır zaten .Birde benim söylememe gerek yok sanırım. Kolum ağrıdığında benden çok annem üzülür halen. Suçluluk hisseder kendince. Ergenliğimde bende az sövmedim ebeme ) Ama belki de hayatımı kurtarmıştır. Belki de daha büyük bir sakatlıktan kurtarmıştır beni kim bilir.
    Kısa kollu giyemediğim, kolumu sakladığım, tatillerin benim için işkenceye dönüştüğü tamamıyla doğru. Ama ergenlikte...
    Evlendikten sonra kim takar başkasını diyorsun. Beğenen beğenmiş )
    Benim hatırladığım herhangi bir tedavi süreci yok. Çocukken koluma yüzlerce iğne batırıldığını fakat acı benim hissetmediğim için çevreme gülücükler savurduğumu saymazsak.
    Şimdilik yazacaklarım bu kadar . Sorularınız olursa buradan mümkün oldukça cevap verebilirim.
    SAYGILARIMLA.

Üye
    Goldays Avatarı

Son Giriş
    24.01-2015
    Saat
    20:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bende başinizi agritmayacak sekilde bisilrr yazmak istiyorum.
    21 yasindayim brakial pleksus zedelenmesi var sol dirsegimde.askere gitmedim savasta ve barista el verisli degilim.ailemin bi yakini ebedir.ebe de kardesine gel sen yap deyince zarari bana olmus bende her aklima geldiginde söverim
    şumu belirtmek istiyorum her zaman halimize sukr edelim bizden kotusude var.hepinizin yazdiklarini okudum benim amacim engelli raporu almakdi bu siteye kadar geldim.bu arada webmasterim ben.bende sizler gibi t shirt giyemedim sicak havasa ustume bisiler alirim sirf kolumun yamuklugu gozukmesin diye.mac yaparken kolumla dalga gectiler futbolu biraktim.askere gitmeyecegime adim gibi emindim .bizim sulalemiz hep jandarma komando dag komando yapar dayi ogullari amca ogullari hepsi terorle mucadelere yillarinda askerlik yapti.herneyse engeliniz eger kucuk se benim gibi kafaya takmayin.evet benimde zoruma gidiyor okuyamadim imamhatip mezunuyum herkes bana 'oglum senin kolun yamuk sen oku memur ol isin zor dediler ama ailem zorla ihl ye gonderdi istedigim sektoru okuyamadim kendimi bilgisayarda cok gelistirdim web siteleri acip sattim unlu sitelerde arge timi mod admin vs iste.bu hayattan isteyin o verir size hepinizi cok seviyorum eger beni tanimis olan varsa ben turkiyede en cok oynanan fps oyunu wolfteamin 4 yildizi.ayrica adini vermeyeyim bi siteninde admini

Üye
    marto1 Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    10.12-2023
    Saat
    11:24
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    219
    Verilen Beğeniler
    510

Yeni arkadaşlar aramıza katıldığnız için buruk bir şekilde hoş geldiniz diyorum Bazı bilgiler vereceğim

Rapor almak isteyen arkadaşlarımız bazı illerde karşılaştığı sorunlar var %30 rapor alan bir çok insanla konuşma fırsatım oldu raporların düştüğünü farkettim bazı anadolu illerinde ama itiraz edince biraz da uğraşırsanız 40 tamamlanıyor sıkıntı yok

istanbul da oranlar %40 ila %60 oranında değişmekte

Rahatsızlık Sağ kolda ise %50-60 alınabiliyor

Rahatsızlık Sol kolda ise %40-%45 alınabiliyor (Şahsım) Sol kol Alınan raporlar
    Yıllar Oran:

2006, 50 (İş için )
    2007, 60 (Vergi indiirm için Maliye oranımı %13 düşürmüştü naletler)
    2014, 45 (Vergi indirim için aynen onaylandı Erken emeklilik)

Üye
    Kederli Avatarı

Son Giriş
    09.09-2023
    Saat
    14:13
    Yaşadığı Yer
    *
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    1

Sanırım bu yaştan sonra "hay ebene..." demekten başka çıkar yol yok... Zaten geldik gidiyoruz bu dünyaya. Hem engelli olmasak nerden alacaktık ötv muafiyetli ara., vergi indirimi...Değil mi ama

Üye
    oneday Avatarı

Gerçek Adı
    OneDay
    Son Giriş
    09.05-2019
    Saat
    15:01
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    7

Engelli olmasaydım memur olamazdım onu biliyorum .
    KPSS ile çok zordu.

Üye
    Goldays Avatarı

Son Giriş
    24.01-2015
    Saat
    20:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadasin biri kendim gibi olani gormedim yazmis arkadaslar bizde inasaniz biraz gulelim eglenelim acilarimizin ustune arada bi bant gecelim

Üye
    eyp Avatarı

Gerçek Adı
    eyp tbr
    Son Giriş
    25.01-2015
    Saat
    06:33
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Merhabalar öncelikle, biraz başınızı ağrıtacağım

c5 c6 kök lezyonu ( erb palsy )

Yaşım 22, Haziran 2014 te bir trafik kazası sonucu hastaneye kaldırıldım... o kadar ilgisiz ve saçma bir ilk yardım gördüğümü araştırdıkça anladım. kolumda hiçbir kırık yokken alçıya alındı. sağ boynumla omzumda kalan bölge o kadar morarmıştı ki bakamıyordum aynada kendime. tanıdık doktorlar sayesinde 1 haftaya kalmaz pleksus tanısını koyduk. ilk iş emg idi ( ilk 3 haftada çekilen emg nin pek bi faydası olmasa da... ) sonra kazanın 1. haftasından fizik tedaviye başladık. hiç kullanamadığım elim ( ödemden dolayı 2 tane elim varmış gibiydi ) 2 haftada düzeldi. tam kullanamasam da yavaş yavaş toparlanmaya başladı. 1. ayda elim tamamen düzeldi. ama üst taraf ( dirsekten yukarısı ) hala cansızdı. fizik tedaviye devam ettik bu arada gata daki bi profla da görüşmeyi sürdürüyordum. sonra 2. aydan sonra triceps de hareketlenmeler gördük. yavaş yavaş o da toparladı. o toparlarken biceps te ufaktan uyarılara yanıt vermeye başladı. 3. aydan sonra fizik tedaviye bir süre ara verdik. şuan 7. ay içerisindeyim. c5 ve c6 nın etkilediği kaslar özellikle deltoid ve biceps tir. sonuç olarak triceps 10/5 olarak biceps 10/3 olarak deltoid i ise 10/1 belki 10/0.5 olarak uyarılara yanıt veriyor. ben çocukluğumdan beri ressam olmak istemişimdir. okula gireceğim sene geçirdiğim bu saçma kaza beni yıldırmadı. bu sene tekrar gireceğim yetenek sınavlarına. elimi ve dirsekten aşağısını mükemmel olmasa da kullanıyorum. yüzmeye başlayacağım kısmetse. en iyi fizik tedavi kendinizin yaptığıdır bunu da belirteyim. yani " olmuyo, yapamıyorum, edemiyorum" diye söylenmeyi bırakın ve günde 00.1 cm bile yol kat etseniz bu sizin için bir kazanımdır. ulaşmak isteyen olursa facebook tan eyp tbr diye aratabilir memnun olurum konuşmaktan.

edit - fizik tedavideki elektrotlardan dolayı sızlama olsa da 4. aydan sonra hatrı sayılır bir ağrı çekmedim.

Sayfa 14 / 27 İlkİlk ... 410111213141516171824 ... SonSon