Spastiklikten bahsediyorsan çok kişi var. Serabral palsy/Spastik olan kim var adlı başlığa bakabilirsiniz.
Spastiklikten bahsediyorsan çok kişi var. Serabral palsy/Spastik olan kim var adlı başlığa bakabilirsiniz.
Eğer "Künt Kafa Travması"nı beyin hasarı olarak kabul edersek, bende bundan ötürü engelliyim. Gerçi tanı: "Sol Hemiparazi" ama, oluşumu bundan.
benm ablam var damar büyümesi epilepsi deniyor ama doktorların yanlış ameliyatından kaynaklanıyor..
kardeşiminde uzun süre oksijensiz kaldı ama yavaş yavaş düzeliyor
excerement nasil uzun süre kaldida düzelme oluyor nasil düzelme oluyor mesela?
yemek yiyobiliyor bilgisayarda kasılma gelmediği zaman yazı yazabiliyor desteksiz oturabiliyor ama kasılma olduğu zaman bunları yapamıyor bunlar bizim için büyük gelişme çünkü başta beslenmesi dahi makinalarlaydı
benim kızım mentalretardasyon yani beyin hücreleri gelişmiyor yenilenmiyor 15 yaşında ama 9 alık bebek gibi konuşmuyor iletişim kuramıyor yemek ve ihtiyaçlarını tek göremiyor.
mrb benim kardeşimde (20 yaşında.) denizde boğuldu. 15 dakika su altında kalmış. 3 aydırda komada. ağır beyin hasarı var. doktor yaşamasına bile mucize gözüyle bakıyor. benzer bir durumu yaşayan tanıdığı olan varda lütfen bizimle yaşadıklarını paylaşsın. GErçekten çok çaresiz durumdayız. bir umut olacak ne varsa paylaşın. teşekkürler.
ben varım zor dogum aletle cekmışler mor olarak gogmusum beyınde hareket hucreler olmuş
bu hastalık en ıyı tedavısı havuzıçınde hareket erken yasta olanlara soyleyım ben sonradan kesfettım ama ış işten gectı sımdı 40 yasındayım
Öncelikle geçmiş olsun.Kardeşinize çok üzüldüm.Bizde aynı şeyi yaşıyoruz ne yazıkki.Eşim sekiz aydır bu durumda .Bizimde yaşamamız mucize ama direniyoruz.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Hiç ümidinizi kaybetmeyin.Allahın izniyle bir mucize gerçekleşebilir.Biz onlardan vazgeçmedikçe bizi bırakmayacaklardır.Lütfen haberleşelim.
S.a . Arkadaşlar benim kızımda 1.5 yaşındayken boğazına fındık kaçmasından dolayı oksijensiz kalarak beyin hasarı oluştu. şu anda 3.5- 4 yaşlarında. yemek yiyemiyor. Kimseyi tanımıyor.kasılmalar çok oluyor. Yutkunması yok. solunumunu kendisi yapamıyor. boğazında kanul takılı ordan nefes alıyor. çok zor bi durum. Tüm hastalara allah acil şifalar onlara bakan bizlerede kolaylık versin. amin.
ersin584;
merhb benim kardeşimde denizde boğuldu 5dk su altında kaldı.3ay yoğun bakımda yattı boğazı açıktı mideden besleniyordu ama şimdi allaha şükür hepsi çıktı ağızdan her türlü yemek yiyebiliyor yavaş yavaş şuuru açılıyor herşeyi anlıyor bize sesle cevap veriyor ama bize yol gösterecek biri olsa gerek allah rızası için...hiç kimsede morelini bozmasın böyle vakalar bebek gibidir tekrar yeniden başlarlar ama mutlaka başlarlar.....
excerement benimde kardeşimin beyni oksijensiz kaldı ama sanırsam sizinki kadar çok değil 5.aydayız henüz şuur tam olarak açılmış değil lütfen bildiklerini paylaşırmısın..şu an durumu nasıl?bu arada numaramıda bırakabilirim(0541 741 19 12)(0507 942 52 52)
rabbim hepimize hayırlı şifalar versin benimn oğlumda denizde boğulma beyninde hasar var 2 senedir yatıyor mideden besleniyordu 3 aydır ağızdan yemek vermeye başladım suyu içmekte zorlanıyor çok ağır ilerliyor bize gülüyor bebek gibi kelime kurmaya çalışıyor evde fiziğinini ben yapıyorum hoşlandığı müzikleri çalıyorum algılamasını artırmak için uğraşıyoum akülü ayakta durma aleti aldım bende araştırıyorum ama kimse bir şey sölemiyor ama ben onun iyleşceğini inanıyorum 2 ay önce hiperbarik oksijene 30 gün gittik çok faydası oldu kasılmaları azaldı bıraz ara verıp tekrar devam etmek istiyorum bu havalarda bu tür hastalarda bağlam sıkıntısı luyor ben internete fazla giremiyorum oğlumdan vaktim kalmmıyor bu tür ailerler birbirlerine destek çıkslar çok daha iyi olur bildiklerimize bilmediklereimizle ve hangi doktor takip ediyor öğrenebilirmiyim .?