Mestinon ve deltakortil kullanıyorum günde 4 tane bacaklarımda kasılmalar ve seğirmeler var ve günün belli saatlerinde kalp çarpıntısı şikayetlerim oluo bu ilaçların yan etkisimidir bu ilaçları kullanıpta bu şikayetleri olan varmı
Ben ameliyat olma dan önce ilaca kendim yön veriyordum başka doktorların tavsiyesiyle ameliyat yolu göründü ve kendi doktorlarıma gittiğim de 2 hafta kadar metinondan daha etkili bi iğne yaptılar ve doktorun dediğine göre (bunu korkutmak için değil bilgi için yazıyorum ) ağzından kan gelmediği için şanslısın denildi yani demem o ki doktorunuzun bilgisi dışında ilacınızı eksiltip arttırmayın sağlıcakla kalın
Bu hastalığın da çeşitleri var Neslihan hanim mesela benim gözler de ve yutkunmada problem yok mesela sadece ilaç yazdırmak için gittiğim doktorlar şaşırıyor ve bi belge istiyorlar demem o ki sizin hastalık da ağız içerisin de ki kaslarla alakali olsa gerek sağlıcakla kalınız.
Mestinon ve deltakortil kullanıyorum günde 4 tane bacaklarımda kasılmalar ve seğirmeler var ve günün belli saatlerinde kalp çarpıntısı şikayetlerim oluo bu ilaçların yan etkisimidir bu ilaçları kullanıpta bu şikayetleri olan varmı
Anladim tsk ederim.
Ftm.İzm bende ayni ilaclari kullaniyorum gunde 8 mestinon ve 6 dertakortiril kullaniyorum kollar ve bacaklarda gucsuzluk var ama kalp atislarimda sorun yok kisisden kisiye degisir tabi seni etkilemis olabilir doktorunla konus bi an once bu konuyu bence.
O zaman bende farklı etki yapıyo galiba kontrolde doktoruma danışayım teşekkür ederim neslihanzorlo benim gözlerimde buğulu görme ve noktalar görmede var vede sağ bacağından hissizlik onun için göz sinirlerine bakılsin ve EMG çekilsin dedi doktor inş sadece ilaç yan etkisidir bunlar bakalım diğer ay yapılacak tetkikler
Rica ederim ins olumlu sonuclar alirsin ama o kadar bekleme bence bi an once doktorunla gorüsmeni tavsiye ederim benim cift gormem hastaligin basinda oldu mestinon kullanmaya baslar baslamaz duzeldi tabi senin biraz daha farkli bi durum yine de sen bilirsin.
İnş umarım kötü bişey çıkmazen kısa zamanda gitmeye çalışıcam tavsiyen için saol..
@seref tufeklı
bende de var ve ben avusturyada tedavi görüyorum ve cok bilgi sahibiyim bu konuda isteyenler whatsapp dan ulasabilir
00436607728881
bitkisel kür hakkında bilgi verirmisin arkadaşım. ya da sana ulaşabileceğimiz mail adresi, face....vb varsa yazarmısın? belki bize de şifa olur ? denemekten zarar gelmez?
mestinonun yan etkileri
merhaba arkadaşlar hepinize geçmiş olsun yeni üye oldum kendimden kısaca söz etmek istiyorum
genetik esansiyal tremor hastasıyım mart ayında acil apendektomi ameliyatı oldum ameliyattan sonra sıkıntılarım hiç geçmedi konuşurken bile yorgunluk,nefes alamama çabuk yorulma,dinlendikten sonra kısmi iyileşme 1 2 kez solunum sıkıntısıyla acile başvurdum 80 mg prednol ile biraz rahatlama oldu 2 göğüs uzmanı ve 1 göğüs hastalıkları profesörüne gittim kan gazı bakıldı kandaki o2 sevyem 81 asit baz dengesi bozukluğu çıktı ama hocada dahil bütün göğüscüler ciğerlerimde birşey olmadığını söylediler hepsi anksiyete olabileceğini düşündü en son nörolojiye gittim ilk önce citoles ve tranko buskas başladı 10 gün sonra kontrole gittim şikayetlerimde değişiklik olmadığını söyledim tekrar muayene etti miyeatenia gravisten şüphelendi asetil kolin bakacağını negatif gelmesi durumunda kas biyopsisi yapmak gerektiğini söyledi
10 gün sonra çıkacakmış VE SOL GÖZDE PİTOZ,DİPLOPİ VE COGAN POZİTİF YAZIYORDU ama ben şu an paniğe kapıldım sizin görüşlerinizi almak isterim
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Bu arada devlet memuruyum yoğun bir ortamda çalışıyorum güne sabahları çok iyi başlarken öğleden sonra modum düşmeye başlıyor mesai sonrası kendimi eve zor atıyorum
kimse girmiyormu foruma yardımınıza ihtiyacım var
Mrb şunu söylemek isterimki kas biyopsisisi yapmaları bana saçma geldi bu kas hastalıklarında en son çare olarak kullanılan ve zararlı bir yöntem diye biliyorum EMG ile tanı konulabilio mg hastaliginda bence izmirde ege dokuzeylul yada ankarada GATA'ya gidin bu hastalık nadir görülen bir hastalık ve her nöroloğun anladığı bir hastalık değil uzmanlaşmış kisilere basvurun
ftm_izm teşekkür ederim şikayetlerime göre olma olasılığı nedir
Rica ederim pitoz göz kapağında düşme ve yorgunluk mgde görülüo ama birsürü bu belirtilerin olduğu hastalık var EMG çekimi ile doktor kesin cvp verebilir diye dusunuyorum