Risperdal kullanıyoruz. Düzenli olarak saatinde veriyoruz. Daha 1 hafta olmadı inşallah işe yarar bir an önce etki eder
Risperdal kullanıyoruz. Düzenli olarak saatinde veriyoruz. Daha 1 hafta olmadı inşallah işe yarar bir an önce etki eder
merhaba benim ablamın takıntıları var 1 yıldır görüşmüyordum ama olmuyor gene basladık görüşmeye elimizden hiç bir şey almıyor, hiçbir şey yemiyor içmiyor onun bildikleri dogru. bende psikolojik olarak iyi değilim nereye kadar onu pofpoflayacagım dişlerimi çenemi sıkıyorum bir öneriniz varmı
İlk başlarda bizde öyleydik asla psikoloğa gitmeyi kabul etmedi sonunda paranoyası şizofreniye dönüştü. Sakin sakin konuşup ikna etmeyi deneyin büyük ihtimal ikna olmıcaktır küsücektir size. Asla siz küsüp konuşmamazlık yapmayın sürekli sosyalleşmesini sağlayın. Keşke bende bunları ilerlemeden yapsaydım abime. Çok kötü bişey allah herkesin yardımcısı olsun
Şizofreninin alt gurup rahatsızlığı bende piskoz hastasiyim
@Myer
kullandığınız ilaçları yazar mısınız?
Ben sadece clonex kullanıyorum.Ses görüntü koku yok bende.Şizofreninin hangi grubuna giriyorum???
@Members
size doktor ne dedi ise odur
@Ahmet T
12 sene önce paranoid şizofreni teşhisi konuldu o günden beridir clonex kullanıyorum.Bende şüphe vardı aşırı derecede 7 ay sonra şüphelerim gitti.Şu an takıntılarım var geçmişteki yaşamış olduğum olayları kafamdan atamıyorum.Ama iyiyim yani arada bir aklıma geliyor.Ben hangi guruba giriyorum.?
o bende de var geçmişi hatırlıyorum keşke öyle yapmasaydım diyiyyorum
@Ahmet T
Doktoruma sormayı düşünüyorum.Ben hangi gruba giriyorum diye
@Members
klozapin yazdırması kolay değil ilk önce hemogram kanı aldırıyorsun ilacı yazdırırken beyaz küreyi işaretletiyorsun
Paranoid kişilik bozukluğu var bende..
@plüfovil93
Ne gibi sıkıntılar yaşıyorsunuz.???
Paranoid şizofreninin baş göstermesi diğer şizofreni türlerine göre daha geç olur. Ayrıca, özellikleri zaman içinde daha stabil olabilir. Bazı veriler gösteriyor ki paranoid şizofreniye sahip olan bireylerin dış görünüşlerini diğer şizofreni hastalarına göre daha iyidir. Genel olarak bu insanlar kendi hayatlarını daha iyi idare edebilirler.
Gördüğümüz gibi paranoid şizofreninin diğer şizofreni türlerinden daha farklı özellikleri vardır. İşkence hayalleri, üstün hissetme ya da her ikisi de yaygındır.Fakat mantık yürütebilmeleri paranoid şizofrenlerin kendi kendilerini idare edebilmelerini sağlar.